Menu

Hokej

KHL

Ak Bars Kazaň – Avtomobilist Jekaterinburg

2:0

koniec (0:0, 0:0, 2:0)

06.12.2020, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Tipsport: 1.91 4.27 3.29

58:34

Anatolij Golyšev se z dobré pozice znovu neprosadil, Adam Reideborn drží svému týmu i sobě čisté konto.

57:12

Jakub Kovář míří ven z branky. Avtomobilist to zkusí se šesti hráči v poli.

57:04

Přesně po šesti minutách je hra přerušena, jelikož se Michail Fisenko provinil držením. Zřejmě poslední šance pro hosty na zdramatizování zápasu.

51:01

51:01 Stéphane Da Costa - 2:0

51:01

Kazaň vstřelila branku!
Velké penzum práce nyní odvedl u branky hostí Viktor Tichonov. Získal totiž puk a ačkoliv ztratil puk, dokázal ho bruslí dát pro Da Costu. Ten výbornou výzvou připravil střeleckou pozici na vrcholu pravého kruhu pro Ljamkina. Bek Kazaně nestřílel, nýbrž po chvilce puk vrátil STÉPHANE DA COSTOVI a ten se trefil krásně pod horní tyčku bezmocného Kováře. Francouz tak potvrzuje post nejproduktivnějšího hráče týmu (11+17). Asistence Nikita Ljamkin.

48:20

48:20 Stanislav GALIJEV - 1:0

48:20

Kazaň vstřelila branku!
Domácí se dostávají do vedení a jsou výrazně blíž k vítězství. Celou akci vlastně začal a také zakončil STANISLAV GALIJEV. Útočník Kazaně přihrál zpoza branku na osu hřiště, kde zkusil vystřelit Nikita Ljamkin. Jeho pokus by šel z pohledu Jakuba Kováře vedle jeho levé tyče, ale přesně tam byl Galijev a úspěšnou tečí nedal českému gólmanovi šanci. Jde o jeho jedenáctou branku v sezoně! Asistence: NIkita Ljamkin.

45:20

45:20 Faulovaný Chripunov srazil sudího

45:20

Michail Gluchov naprosto jasně podrazil Stěpana Chripunova, který v pádu narazil do hlavního sudího a oba si ustlali na ledě. Nepříjemnost pro domácí, znamenající dvouminutové oslabení.

44:29

Už to vypadalo, že Stanislav Galijev vybruslí zpoza branky a nahraje. Ale protože ho Brooks Macek nenapadal a dal mu spoustu volného prostoru, zkusil střelu do horní části branky na bližší tyč. Puk se zase odrazil od Kovářovy masky.

38:47

38:47 Golyšev se proti Adamu Reidebornovi neprosadil

38:47

Největší šance hostí v druhém poločasu. Po akci Kulikova zkoušel nadvakrát dorážet u levé tyčky Adatolij Golyšev, ovšem brankáři dnes vskutku mají svůj den. Také Adam Reideborn nyní zachránil svůj tým.

36:27

36:27 Další dobrý zákrok Jakuba Kováře

36:27

Nigel Dawes zkusil střelu z kruhů. Ta byla pořádně tvrdá a po teči Kirilla Petrova jí Kovář zastavil levým betonem. Puk se odrazil před branku na hůl Dmitrije Voronkova, jemuž ale byla dorážka znemožněna!

35:18

Pavel Kulikov to za brankou domácích přehnal s napadáním, nechal v souboji s protihráčem nohu a jde na dvě minuty ven.

34:15

Dmitrij Voronkov kouzlil na pravém kruhu s pukem, ale nedokázal se lépe uvolnit a navíc už byl ve velkém úhlu. Poslal tak kotouč zpět na kruh, kde byl naprosto volný Nikita Ljamkin. Před ním se otevřela dálnice, po které si sjel blíže k brance a mohl zamířit, jenže ani on se neprosadil.

28:40

28:40 Puk se do branky odrazil od střídačky Kazaně

28:40

Gól nakonec neplatí a hraje se stále 0:0. Hned od začátku bylo jasné, že puk se takto podivně nemohl odrazit. A jak odhalily opakované záběry, kotouč změnil směr nechtěným odrazem od střídačky domácích.

28:40

Kazaň vstřelila branku!
Kuriózní branka domácích. Roman Rukavišnikov nahazoval puk po prknech za branku, kam už jel Jakub Kovář, aby kotouž za svojí kleci ztlumil. Jenže od mantinelu se kotouč odrazil přímo na branku, do které se již překvapený český brankář nestačil vrátit.

28:14

28:14 Jakub Kovář vychytal Stéphane Da Costu

28:14

Stéphane Da Costa mohl poslat Kazaň do vedení. Využil naprosto chybné rozehrávky Charlese Genowaye, která šla na hůl Kirillu Petrovovi. Ten vyslal do sóla právě tohoto Francouze, jehož blafák do forhendu skvěle zneškodnil český brankář.

24:22

Viktor Tichonov projel na pravý kruh, kde nezištně přenechal kotouč pro Nigela Dawese. Útočník s mnoha zkušenostmi z KHL vypálil prudký projektil, který šel kousek nad ledem. Kovář ho dokázal vyrazit betonem.

20:33

Brooks Macek byl na levém kruhu po parádní přihrávce Nigela Dawese ve výborné střelecké pozici. Proti přesouvajícímu se Kovářovi zkoušel zakončit na vzdálenější tyčku, ale mířil těsně vedle.

19:14

Alexej Makejev asi trošku neustál, že do něj Albert Jarullin lehce sekl a následně se před něj i dostal. Forvard Avtomobilistu mu oplatil stejnou mincí a tento faul už sudí viděl.

18:13

18:13 Adam Reideborn zachránil Kazaň výborným zákrokem

18:13

Obrovskou šanci měl po přihrávce Petera Hollanda forvard Georgij Bělousov, který ale zblízka nepřekonal Adama Redieborna. Ten už byl vleže, ale puk mířící do branky vykopl betonem!

17:58

Genoway nenašel z kruhů prostor ke střele. Zkusil poslat puk na pravou stranu pro Dacjuka, který na Adama Reideborna také nevyzrál. Tohle je opravdu velký tlak Jekatěrinburgu a přesilovka pět na tři vypadá, jak se sluší a patří. Ale zatím bez branky.

17:13

Ačkoliv se domácí hodně zlobí, tak jde Kristian Chenkel na dvě minuty ven právě za krosček. A myslím si, že naprosto zaslouženě. Hosty čeká 80 sekund dlouhá přesilovka pět na tři.

16:33

Přesilovou hru si po podrážení Alberta Jarullina poprvé vyzkouší také Jekatěrinburg.

15:18

Nikita Ljamkin moc dobře věděl, že Jakub Kovář nemá úplně ideální výhled a před jeho brankou je pořádně rušno. Zkusil tedy od modré ostře nahodit puk na branku, ale gólman Avtomobilistu je zatím bezchybný.

11:20

Agilní Ivan Jemec mohl využít zaváhání před brankou Jekatěrinburgu. Zničehonic se dostal k puku, avšak na Jakuba Kováře nevyzrál. Český brankář zapisuje třetí úspěšný zákrok.

03:54

Na trestné si nyní Vasilevskij bude moct popovídat s novým mužem týmu Korbinianem Holzerem, jenž jde ven na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy nebo krku.

01:29

Alexej Vasilevskij se nyní na kluziště chvíli nepodívá. Dostává totiž poměrně neobvyklý dvouminutový trest za naražení zezadu a k tomu ještě desítku osobního trestu navrch.

Ak Bars Kazaň – Avtomobilist Jekaterinburg

2:0

koniec (0:0, 0:0, 2:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 49. Galijev (Ľamkin), 52. S. Da Costa (Ľamkin)

Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – Wikstrand, Jarullin (A), Rukavišnikov, Ľamkin, Pedan, Chenkeľ, Lučevnikov – Dawes, V. Tichonov, S. Da Costa – Jemec, Galijev, Burmistrov – Voronkov, M. Gluchov (A), Lukojanov (C) – Fisenko, K. Petrov, Cormier – Dyňak.

Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Dacjuk (C), Golyšev, Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Belousov, P. Kulikov, Bočarov – Chripunov, Litovčenko, Ovčinnikov – Protapovič.

Rozhodca: Denis Naumov, Eduard Odins – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin

Priebeh zápasu
1. tretina
01:29 JEK 2+10 Alexej Vasilevskij, napadnutie zozadu+napadnutie zozadu
03:54 JEK 2+10 Holzer, napadnutie oblasti hlavy a krku+napadnutie oblasti hlavy a krku
16:33 KZN 2 Jarullin, podrazenie
17:13 KZN 2 Chenkeľ, krosček
19:14 JEK 2 Makejev, sekanie
Po 1. tretine
2. tretina
35:18 JEK 2 P. Kulikov, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
45:20 KZN 2 M. Gluchov, podrazenie
48:20 KZN 1:0 Galijev (Ľamkin)
51:01 KZN 2:0 S. Da Costa (Ľamkin)
57:04 KZN 2 Fisenko, držanie
Koniec