Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

06.12.2020, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • 10. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Tipsport: 2.92 3.54 2.5

Pohledem na statistiky se s vámi loučím. Přeji vám pohodový zbytek víkendu a někdy příště se budu u německého fotbalu opět těšit napočtenou! (17:38:45)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
Herně se jednalo o zcela vyrovnaný zápas, kde však měly o něco větší převahu Brémy, zejména na začátku zápasu a ve druhém poločase. Hosté však předvedli výborný taktický výkon v obraně a v závěru to hráli jenom na brejky. Domácí ale mohli (a měli) vytěžit mnohem více ze začátku utkání, kdy měli velkou šanci a převahu, nešikovný zákrok Chonga po půlhodině hry však otočil ráz celého zápasu.
Na výsledku lze najít pozitiva na obou stranách. Zatímco Stuttgart v Brémách vyhrál po dlouhých 14 letech (naposledy v roce 2006), Brémy naopak od začátku ročníku vždy skórovaly alespoň jednou. Ale v konečném účtování je to jenom slabá náplast, neboť Stuttgart bere tři body za výhru 2:1.

Hrdinou dnešního zápasu byl Silas Wamangituka. Hostující útočník nejprve proměnil v 30. minutě po faulu Chonga penaltu, aby v závěru využil velké chyby v komunikaci mezi Toprakem a Pavlenkou a dopravil míč do prázdné branky. Domácí tak může právě tato trefa mrzet, vždyť kdyby Davie Selke dokázal branku ve třetí minutě nastavení dát i za stavu 0:1, byla by z toho pravděpodobně remíza. Takhle však mají všechny tři body Švábi a posunují se v tabulce nahoru.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Jenže Chong se až moc horlivě tlačil do souboje, byl mu odpískán útočný faul a tohle už Švábi zvládnou!

90+4

V samotném závěru Werder ještě tlačí a snaží se ze zdánlivě nevýhodné situace dostat na remízový stav, který by byl v kontextu závěru zápasu zlatým.

90+3

Werder právě vstřelil branku!
Domácí to však ještě nebalí a na začátku třetí minuty se dostávají ke snížení! Stuttgart byl zatlačen až do své šestnáctky a hlavičkovanou nakonec uzavřel Woltemade, který nabil hlavou na DAVIEHO SELKEHO, jehož střela hlavou zády k brance z malého vápna nakonec skončila v síti – 1:2!

90+1

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Darko Čurlinov.

90+1

Chování Wamangituky v rámci vstřelení druhé branky si ale nenechal líbit Davie Selke, který přiběhl k střelci a pustil se s ním do strkanice. Rozhodčí Willenborg to nakonec řeší oboustranně žlutou.

90+1

Stuttgart právě vstřelil branku!
Veliká chyba v komunikaci mezi Toprakem a Pavlenkou rezultuje v druhý gól Švábů a v dnešním utkání je rozhodnuto. Toprak hrudí prodlužoval jeden z nákopů na Pavlenku, ani jeden však nevěděl o SILASU WAMANGITUKOVI, který přihrávku sebral a postupoval k brance. Možná až nesportovně počkal před brankovou čárou na přiblížení Pavlenky a následně jenom ťukl balon do branky – 0:2!

90

Poslední minuta základní hrací doby, Švábi z rohového kopu nezískali vůbec nic a musí se tak stále bránit náporu Werderu.

89

Philipp Förster hrál individuálně na pravé straně a z půlky se dostal až do zakončení v šestnátce. Místo očekávané nahrávky na druhou stranu, kde byl Wamangituka, ale přišlo zakončení, které Pavlenka vyrazil na roh.

88

Domácí přešli před šestnáctku Stuttgartu, čtveřice obránců však hráče Brém opět vytlačila až někam na půlku. Hosté zatím zvládají závěr takticky dobře.

87

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Christian Groß, přichází Patrick Erras. I v případě Errase se jedná o první start v Bundeslize poté, co přišel z třetiligového Norimberku.

86

Silas Wamangituka chtěl sebrat na útočné půlce vysoký centr, místo toho ale jenom sebral na zem Topraka. Rozhodčí ale viděl, že domácí rozvíjí útok nadále, a proto útočný faul nepískal.

85

Christian Groß šel na opačnou stranu od míče, který na něj směřoval. Proto budou mít hosté vhazování a domácím se v závěru příliš nedaří.

84

Nick Woltemade se přesunul na levou stranu, ani tam však nebyl v přechodu do šestnáctky úspěšný. Hosté to zkusili následně rychlým brejkem, Stenzel si ve vápně soupeře ale pomohl útočným faulem.

83

Stuttgart se v posledních minutách dostává pod tlak, stále se ale snaží hrát aktivně vepředu a nechce volit variantu přímých odkopů kamsi k Pavlenkově kase.

82

Silas Wamangituka po přihrávce za obranu od Klementa ještě chtěl šperkovat nabídnutou pozici nahrávkou pro Mangalu někde na úrovni penalty. Dobře ale zapracoval Toprak, který přečetl záměr a odkopl.

81

Chong dal Augustinssonovi velice krátkou přihrávku, kterou Massimo vzal na svoje kopačky a upaloval dopředu. Nic z toho Die Roten nevytěžili, alespoň ale vyvezli na chvíli hru před branku Brém.

80

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Romano Schmid. Premiérový start v bundeslize pro rakouského juniorského reprezentanta.

80

Klement přenesl hru na levé křídlo pro Sosu a vypadalo to na další centr do šestnáctky. Nakonec ale hostující záložník Švábů zvolnil a přešel do postupného, ze kterého ale vzešla jenom ztráta hostí.

79

Marco Friedl se netypicky dostal až do šestnáctky soupeře, kde se protlačil až do zakončení, kterému však chyběla přesnost. Kobel tak bude odkopávat od vlastní branky.

78

Pomaličku se překlenujeme do posledních minut dnešního zápasu. Stuttgart drží cenný výsledek, ale dá se očekávat, že domácí budou v závěru hodně tlačit.

77

Philipp Klement zahrával roh do klubka těl na malém vápně, domácí obránci se ale stihli zorientovat a odhlavičkovat pryč.

77

Philipp Förster dostal přílišného prostoru před šestnáctkou a seběhl si na osu ke střele, se kterou měl Pavlenka velkou práci a nakonec vyrazil pouze na rohový kop.

76

Stuttgart naposledy vyhrál v Brémách v roce 2006, což je dlouhých 14 let!

75

Hosté pak ihned šli do brejkové situace, kterou tlačil dopředu Silas Wamangituka a využil toho, že Toprak v domnění odpískání hraní rukou přestal hrát. Nakonec se stuttgarský střelec dostal až do zakončení, které si však sám zkomplikoval přílišným předkopnutím míče. Pavlenka tak celkem bez potíží chytil.

74

Gebre Selassie vyměnil pozici s Toprakem a nahrával do šestnáctky na Selkeho, který se snažil otočit s míčem okolo obránce a zakončit, leč neúspěšně.

73

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Roberto Massimo.

72

Chong nabídl nákop do šestnáctky Augustinssonovi, jenže hráči Werderu byli v menšině oproti hned pěti hráčům VfB v šestnáctce. Proto si s míčem hravě poradili.

71

Hosté to sehráli vepředu prakticky na jeden dotek, Förster ale musel v šestnátce hrát vysokou nohou a útočný faul Stuttgartu je tak na světě.

70

Tanguy Coulibaly předvedl vepředu něco ze své techniky a propracoval se tím tak až ke střelecké šanci z hranice vápna. Snažil se pokus utáhnout k tyči, ale nakonec špatně zamířil a Pavlenka mohl jenom stát.

70

Maximilian Eggestein dostal napravo prostor a využil jej k přetaženému centru do šestnáctky. Ale na zadní tyči byl připraven pouze brankář Švábů.

69

Ve druhé půli sledujeme nadále relativně solidní fotbal, chybí tomu ale větší výčet šancí. Zápas je herně však zcela vyrovnaný a ke gólu mají oba celky stejně blízko.

67

Nick Woltemade dostal od Osaky nahrávku do běhu na pravém křídle, kde měl útočník Werderu volný prostor. Woltemade se snadno dostal do šestnáctky a z úhlu střílel na branku Kobela, pokus ale mířil přímo do jeho rukavic.

65

Christian Groß šel z boku zastavit rozběhnutého Wamangituku. Jeho zákrok, kdy hostujícího střelce jediné branky nabral bokem, je brán jako nedovolený, tudíž dochází k udělení žluté karty.

64

Christian Groß nahrál na Woltemadeho, který jako nový hráč v zápase zkusil projít přes zhuštěný střed. Míč mu byl odebrán, Brémy ale přesto drží útočnou půlku a kombinují.

63

Už to vypadalo, že se domácí propracují ke šanci, Davie Selke z ostrého úhlu chtěl vylepšovat nahrávkou na Chonga do lepší střelecké pozice. Do přihrávky ale dobře vstoupil Kempf.

62

Brémy zapsaly skrze Osaku vůbec první přímou střelu v tomto poločase. Kobel ale ani nemusel jít do zákroku, střela krosem na zadní tyč byla totiž poměrně nepřesná.

60

V přerušené hře oba týmy prostřídaly, Pavlenka se nakonec z tohoto nepříjemného střetu oklepal a bez nutnosti dalšího ošetření či střídání může pokračovat ve hře. To je nejlepší možný scénář.

60

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Davie Selke.
Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Josh Sargent, přichází Nick Woltemade.

59

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Philipp Förster.
Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Philipp Klement.

58

Za své počínání nakonec schytal hostující kapitán žlutou kartu, rozhodčí jeho hru vyhodnotil po poradě s pomezním rozhodčím jako nebezpečnou.

58

Borna Sosa vysokým nákopem hledal Castra sbíhajícího na míč po ose hřiště. V šestnáctce ale došlo k velice tvrdému střetu s Pavlenkou, který zůstal nehybně na hrací ploše ležet a míří k němu okamžitě pomoc!

57

Leonardo Bittencourt nabídl z pravé strany míč na malé vápno pro Sargenta. Těsně před útočníkem Brém se ale zjevil Kobel a přihrávku zalehl.

56

Ten stejný hráč poté takticky přibrzdil běžícího Sargenta, za což dostává oprávněnou žlutou kartu.

55

Orel Mangala si otevřel prostor v šestnáctce a dostal se ke střele na bližší tyč, kterou si však domácí brankář hlídal a nedopustil žádné drama.

54

Castrovi se dnes příliš nedaří. Kromě toho, že se nedokáže pořádně dostat k centrům do šestnáctky, tak i hodně kazí. Po jedné chybě při zpracování musel hasit komplikace Stenzel, který fauloval už potřetí za pár minut. I nad ním tak visí hrozba žluté karty.

53

Toprak nahrával Chongovi, jehož přihrávka pod sebe na nabíhajícího Osaka nebyla úspěšná. Stuttgart je tak opět na tahu do otevřené obrany Brém.

52

Osaka posunul na Chonga, který patičkou otevřel prostor na středu pole. Werder z toho ale nic nedokázal získat, Toprak dal až moc prudkou kolmici na Sargenta. Stenzel míč bere a otáčí vpřed.

51

Neshoda Eggesteina a Gebre Selassieho rezultovala v Coulibalyho pobídku do šestnáctky, kde se tlačil Castro. Pavlenka měl o situaci ale dobrý přehled, vystoupil proti míči a lapil jej.

51

Saša Kalajdžić trefil do zad loktem Chonga v osobním souboji, hosté se tak o další možnost útočení připravují sami. Brémy budou po krátkém ošetření rozehrávat od vlastní branky.

50

Brémy se opět snaží překonat vysunutou obranu Stuttgartu a individuálně to vzal na sebe Chong, zhruba na 20 metrech od branky byl ale zdvojen a připraven o míč.

49

Silas Wamangituka pustil před sebe v souboji Augustinssona, aby jej následně sroloval pod sebe. Přichází tak odpískání faulu na útočné půlce Stuttgartu.

47

Sosa se do toho pořádně opřel a vyslal na branku Werderu pořádnou bombu, která dlouho vypadala, že doletí přímo do šibenice! Pavlenka jenom přihlížel a následně si hodně oddechl, když míč trefil pouze boční síť jeho branky!

46

Hosté opět volí kombinaci s vlastním brankářem. Kobel poté přehrával dlouhým odkopem až do šestnáctky, kde byl připraven Castro, ale nedokázal si balon lépe zpracovat.

46

Začíná nám druhý poločas, na hostující straně došlo k prostřídání, Mavropanos hrající pod žlutou kartou byl nahrazen Stenzelem.

46

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Pascal Stenzel.

46

Začal druhý poločas.
Stuttgart si odnáší do kabin jednobrankové vedení, ale v začátku zápasu se spíše hledal. Brémy dominovaly a hrály nátlakový fotbal, přičemž mohly jít do vedení už ve 4. minutě, jenže Osaka svůj pokus pod břevno nestlačil. Švábi začali získávat herní jistotu postupně, až jim k tomu nešikovným zákrokem pomohl po půlhodině hry Chong penaltovým faulem na Enda. Silas Wamangituka desítku spolehlivě proměnil a od té doby hosté měli klid na kopačkách.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Tanguy Coulibaly vyvedl míč do příhodné pozice na přihrávku pro Wamangituku, který ale nedokázal zakončit, navíc se dopustil útočného faulu. Více toho tak asi neuvidíme.

45+1

Ještě z toho bude jedna nastavená minuta.

45

Silas Wamangituka se neprotlačil přes Topraka k míči, Pavlenka nechal míč doběhnout za brankovou čáru a hned bude odkopávat.

45

Jsme již v poslední minutě, Švábi bez problémů kontrolují nabídnutý vývoj a jdou si za průběžným poločasovým vedením o jednu branku.

44

Brémy působí místy až bezradně ve fázi mezihry. Stuttgart má hru pod kontrolou a bude chtít určitě dohrát poločas bez inkasování.

43

Silas Wamangituka sklepl na Kalajdžiće, který ihned posílal centr do vápna na Castra. Hlavička hostujícího kapitána se ale neujala, Pavlenka chytá do teplých.

42

Pavlenka si křikl o puštění míče na něj, jeho zpětná nahrávka na obránce po lajně ale skončila až na střídačce domácího celku.

40

Tahith Chong nekompromisně zezadu vzal do kleští nohu Castra. Rozhodčí hned tasí žlutou a veškeré protesty Chonga, že hrál jako první balon, připomínají klasické debaty z vesnického fotbalu. Ano, sice míč zahrál, ale nohu Castra secvaknul nekompromisně.

40

Z rohu nepřišlo přímé ohrožení branky Kobela, Brémy nicméně i nadále pokračují v tlaku, který vyvinuly na začátku poslední pětiminutovky.

39

Z následné rozehrávky vytěžili Brémští jenom rohový kop poté, co se před Osaku dostal obránce Anton.

38

Mavropanos má již jednu žlutou kartu, tentokrát na to ale moc nehleděl a ostře zastavil Chonga, který se jej zbavil kličkou. Domácí okamžitě chtěli žlutou kartu, rozhodčí Willenborg ale ukazuje, že vylučovat nebude.

37

Bittencourt sice přímo střílel, přestřelil v pohodě zeď, ale také břevno Kobelovy branky. A to o hodně, tento přímák se tak jedné z hvězd Brém nepovedl.

36

Mavropanos nechtěl přes sebe pustit rychlejšího Sargenta a rukou jej stáhl k sobě. Jako první hráč VfB tak dostává žlutou kartu. Brémy mají poměrně zajímavý přímák z nadějné pozice.

35

Pavlenka musel jít do hry, aby uspíšil rozehrávku domácích. Dlouhým centrem hledal v šestnáctce Bittencourta, ten však nestíhal a ve finále ještě skluzem seslal k zemi Mavropanosa.

34

Bittencourt schytal taktéž zásah kopačkou do obličeje v souboji, tentokrát ale nedochází k udělení žluté karty, jako tomu bylo v případě Osaky.

33

Borna Sosa přetahoval centr až na zadní tyč, tam ale měli hosté v rozestavení mezeru a pro Werder se tak nejednalo o žádné velké nebezpečí.

32

Hosté rázem zvýšili aktivitu a po Castrově sražené přihrávce na malé vápno budou zahrávat svůj první rohový kop v zápase vůbec.

31

Stuttgart právě vstřelil branku!
SILAS WAMANGITUKA moment ustál s přehledem, zatímco Pavlenka šel na druhou stranu, Wamangituka pohodlně zakončil do levé horní části branky. Švábi jdou tak do vedení – 0:1!

30

Penalta pro Stuttgart! Tahith Chong zezadu nešikovně přišlápl nohu pronikajícíu Endovi a rozhodčí Willenborg po chvilce ukazuje na puntík!

29

Bittencourt servíroval do vápna přízemní centr zhruba na 15 metrů, kde se chystal Sargent ke střele, ale byl zablokován od Enda.

28

Gebre Selassie možná zbytečně šel do risku na svém postu a nepřešel přes Wamangituku, který se už chystal to směřovat k brance. Jenže i útočníkovi Stuttgartu se technická chyba nevyhnula.

27

Gregor Kobel nabídnul krátkou rozehrávku Kempfovi, který se musel na hranici vápna vyhýbat napadajícímu Osakoovi. Hostující bek to však zvládl a přesunul těžiště hry dopředu.

25

Osako se nechtěně kopačkou prošel při snaze sklepnout si míč k sobě po obličeji Mavropanose. Za hru vysokou nohou tak vidí okamžitě od rozhodčího Willenborga žlutou kartu.

25

Podruhé se „motal“ před Pavlenkou Saša Kalajdžić, míč ale ani nezahrál, neboť před něj vystoupil právě brankář Brém a vyboxoval mimo šestnáctku.

24

Sosa viděl dva volné hráče v šestnáctce Brém, a proto hned posílal míč do vápna, Castro se ale přes Friedla k zakončení hlavou neprotlačil.

23

Saša Kalajdžić chtěl na křídle vysunout Sosu, ale ukopl se opravdu hodně. Míč letěl na tribunu už někde na úrovni středového kruhu, zatímco Sosa byl tak deset metrů od něj.

22

Leonardo Bittencourt si počínal v pokusu přejít přes Mavropanose nepovoleným způsobem, za což je mu odpískán útočný přestupek. Stuttgart zvolil opět rozehrávku s brankářem.

21

Borna Sosa ještě sice udržel křižný centr v hřišti, sám hostující hráč se ale neudržel na ofsajdové hraně. Pomezní rozhodčí dobře situaci viděl a píská tento přestupek.

20

Z rohu stojí za zmínku pouze pokus z voleje od Chonga v poměrně velké vzdálenosti od branky Die Roten, jenže jeho střelu zablokoval okamžitě Endo.

19

Josh Sargent se nabízel v šestnáctce na hlavičku, Bittencourtova pobídka byla ale sražena na rohový kop. První v tomto zápase.

18

Marc-Oliver Kempf přihrávkou vzduchem překonal stínujícího Osaka, jenže hosty v dalším postupu srazilo opět to, co je trápí prvních 18 minut. Nepřesnosti a nepřesnosti...

18

Gregor Kobel nepředvedl příliš povedený výkop, míč poslal křížem až za střídačku Brém. To znamená vhazování pro Werder.

16

Švábové taktéž začali napadat rozehrávku Werderu vysoko, Brémy se však dokázaly dostat podél lajny až na úroveň pokutového území, kde navíc Chong vybojoval vhazování.

15

Tanguy Coulibaly byl u postranní čáry v souboji pozdě a došlápl Gebre Selassieho. Rozhodčí Willenborg upozorňuje, že příště už by Coulibaly mohl schytat nějaké barevné napomínání.

14

Domácí brankář si poté zahrával až moc a zkusil Wamangituku přeběhnout dlouhou kličkou. Narazil však na nerovnost terénu a musel tak volit nouzové řešení, které spočívalo v odkopu do zámezí. Velmi riskantní provedení od Pavlenky.

13

Silas Wamangituka to vzal na sebe a provedl bez potíží hrací předmět přes střed, nakonec se dostal zhruba na 18 metrů od branky a pokusil se překonat Pavlenku po zemi, ten však kryje.

12

Osako běžel do sprintu na centr z obranné půlky Werderu, jenže do hry vstoupil i brankář Kobel, který nákop sbíral dříve a poslal míč zase zpět na střed hřiště.

12

Stuttgart sráží v úvodních minutách nepřesnosti především při zakládání útoků, je z toho spousta chyb v rozehrávce, které umožňují domácím přejít rychle dopředu.

10

Sargent na levé straně vrátil nabíhajícímu Chongovi, který se snažil procpat balon do šestnáctky VfB, ale přes dva obránce se mu to nepovedlo. Domácí nicméně i nadále drží míč, do hry zapojili i brankáře Pavlenku.

9

Ludwig Augustinsson přihrál pod sebe na Chonga, jehož střela z halfvoleje skončila na hlavě bránícího Kempfa. Šlupka to byla pořádná, Kempf ale po rychlém zjištění stavu bude v zápase pokračovat.

8

Další vhazování, kterých je na začátku tohoto zápasu velké množství. Hosté z něj ale nezískali vůbec nic, naopak ztratili držení míče a musí se bránit rychlému náletu Werderu do jejich vápna.

7

Brémy pokračují v aktivní nátlakové hře, tentokrát Osako byl opět velmi aktivní. Z jeho práce ale domácí dále netěžili, raději stáhli hru zpátky.

4

Hráči z města automobilek zkusili průnik po levé straně, který však nevyšel. Pak se museli bránit rychlému výpadu Werderu a byla z toho první šance zápasu! První vlnu ještě Stuttgart přečkal, poté však přišla nahrávka na rozběhnutého Osaka, jehož střela z hranice vápna šla do pravého vinglu. Nakonec si ale brankář Kobel mohl oddechnout! Dobrou práci odvedl i Sargent, který vytlačil tělem jediného obránce mířícího k japonskému talentovi.

3

Mangala napálil z první jenom Sargenta, který byl dva kroky před ním. Od něj se balon odrazil do zámezí, Stuttgart tak bude na vlastní půlce opět vhazovat.

2

Snad poprvé se dostali hosté na útočnou půlku, jenže Orel Mangala neměl přehled o svých spoluhráčích, proto míč odevzdal pouze na kopačky domácích plejerů.

2

Stuttgart volí rozehrávku zpět ke svému brankáři a kombinuje poblíž své šestnáctky. Brémy okamžitě reagují vysunutým presinkem.

1

Rozhodčí Frank Willenborg, civilním povoláním učitel z nedalekého Osnabrücku, zahájil dnešní zápas. Výkop měli domácí, ihned se ale zahnali za postranní lajnu.

1

Utkání právě začalo.

-6

Úvodní sestavy:

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak, Friedl – Chong, M. Eggestein, Groß, Augustinsson – Bittencourt, Sargent – Osako.
Náhradníci: Kapino – Agu, N. Moisander, Rieckmann, Schmid, Grujev, Selke, Erras, Woltemade.

VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Kempf, Anton, Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka, G. Castro (C), Coulibaly – Kalajdžić.
Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Kamiński, Čurlinov, Förster, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz.

Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Unger.
WERDER BRÉMY
12. místo, 11 bodů, skóre 13:15, bilance 2-5-2

Werder loni naopak zachraňoval bundesligu až v baráži, kde se mu nakonec povedlo ve dvou zápasech zlomit odpor Heidenheimu. Brémy měly podobně jako Stuttgart povedený start do ročníku, měly však také lehčí los na úvod. Sice dostaly doma s Herthou pořádnou dardu (1:4), poté ale vyhrály na hřišti mizerného Schalke a doma s Bielefeldem. Právě to ale byla výhra Werderu na hodně dlouhou dobu poslední, pak přišla série pěti remíz (všechny 1:1, z čehož poslední na Bayernu). Před týdnem to pak byla divočina v předehrávce s Wolfsburgem, ta nabídla konečný výsledek 3:5.
VfB STUTTGART
10. místo, 11 bodů, skóre 17:15, bilance 2-5-2

Stuttgart se do nejvyšší ligy vrátil po roční odmlce a po necelé třetině soutěže hraje klidný střed. Ročník začal nadprůměrně, po čtyřech zápasech měl 7 bodů, mimojiné remizoval i s Leverkusenem ve třetím kole. Poté ale spadl do série bez výhry, neboť čtyřikrát za sebou získal z utkání jenom bod. Přitom v útoku dokázal například Hoffenheimu nastřílet tři branky, jenže také tři dostal. Zatím poslední zápas odehráli Švábi před týdnem s Bayernem, ve své ohromné aréně naproti muzeu Mercedesu padli ale 1:3, ač jako první skórovali.
Krásné nedělní odpoledne při sledování německého fotbalu! V nedělní sérii zápasů 10. kola budeme sledovat souboj ze středu tabulky. Na severu Německa se odehraje zápas mezi Brémami a Stuttgartem. Oba celky mají naprosto shodnou bilanci a formu, dá se tedy očekávat velká bitva, která začíná na Weserstadionu v 15:30. Příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 90+3. Selke (Woltemade) – 31. Wamangituka (pen.), 90+1. Wamangituka

Karty:   25. Osako (BRM), 40. Chong (BRM), 65. Groß (BRM), 90+1. Selke (BRM) – 36. Mavropanos (STU), 56. Mangala (STU), 58. G. Castro (STU), 90+1. Wamangituka (STU)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak, Friedl – Chong, M. Eggestein, Groß (87. Erras), Augustinsson – Bittencourt (60. Selke), Sargent (60. Woltemade) – Osako (80. Schmid).
Náhradníci: Kapino – Agu, N. Moisander, Rieckmann, Schmid, Grujev, Selke, Erras, Woltemade.

VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos (46. Stenzel), Kempf, Anton, Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka (90+1. Čurlinov), G. Castro (C) (59. Förster), Coulibaly (73. Massimo) – Kalajdžić (59. Klement).
Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Kamiński, Čurlinov, Förster, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz.

Rozhodca: Willenborg – Aarnink, Unger