Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

06.12.2020, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • 10. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Tipsport: 2.92 3.54 2.5

90+3

Werder právě vstřelil branku!
Domácí to však ještě nebalí a na začátku třetí minuty se dostávají ke snížení! Stuttgart byl zatlačen až do své šestnáctky a hlavičkovanou nakonec uzavřel Woltemade, který nabil hlavou na DAVIEHO SELKEHO, jehož střela hlavou zády k brance z malého vápna nakonec skončila v síti – 1:2!

90+1

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Darko Čurlinov.

90+1

Chování Wamangituky v rámci vstřelení druhé branky si ale nenechal líbit Davie Selke, který přiběhl k střelci a pustil se s ním do strkanice. Rozhodčí Willenborg to nakonec řeší oboustranně žlutou.

90+1

Stuttgart právě vstřelil branku!
Veliká chyba v komunikaci mezi Toprakem a Pavlenkou rezultuje v druhý gól Švábů a v dnešním utkání je rozhodnuto. Toprak hrudí prodlužoval jeden z nákopů na Pavlenku, ani jeden však nevěděl o SILASU WAMANGITUKOVI, který přihrávku sebral a postupoval k brance. Možná až nesportovně počkal před brankovou čárou na přiblížení Pavlenky a následně jenom ťukl balon do branky – 0:2!

87

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Christian Groß, přichází Patrick Erras. I v případě Errase se jedná o první start v Bundeslize poté, co přišel z třetiligového Norimberku.

80

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Romano Schmid. Premiérový start v bundeslize pro rakouského juniorského reprezentanta.

73

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Roberto Massimo.

65

Christian Groß šel z boku zastavit rozběhnutého Wamangituku. Jeho zákrok, kdy hostujícího střelce jediné branky nabral bokem, je brán jako nedovolený, tudíž dochází k udělení žluté karty.

60

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Davie Selke.
Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Josh Sargent, přichází Nick Woltemade.

59

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Philipp Förster.
Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Philipp Klement.

58

Za své počínání nakonec schytal hostující kapitán žlutou kartu, rozhodčí jeho hru vyhodnotil po poradě s pomezním rozhodčím jako nebezpečnou.

58

Borna Sosa vysokým nákopem hledal Castra sbíhajícího na míč po ose hřiště. V šestnáctce ale došlo k velice tvrdému střetu s Pavlenkou, který zůstal nehybně na hrací ploše ležet a míří k němu okamžitě pomoc!

56

Ten stejný hráč poté takticky přibrzdil běžícího Sargenta, za což dostává oprávněnou žlutou kartu.

47

Sosa se do toho pořádně opřel a vyslal na branku Werderu pořádnou bombu, která dlouho vypadala, že doletí přímo do šibenice! Pavlenka jenom přihlížel a následně si hodně oddechl, když míč trefil pouze boční síť jeho branky!

46

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Pascal Stenzel.

40

Tahith Chong nekompromisně zezadu vzal do kleští nohu Castra. Rozhodčí hned tasí žlutou a veškeré protesty Chonga, že hrál jako první balon, připomínají klasické debaty z vesnického fotbalu. Ano, sice míč zahrál, ale nohu Castra secvaknul nekompromisně.

36

Mavropanos nechtěl přes sebe pustit rychlejšího Sargenta a rukou jej stáhl k sobě. Jako první hráč VfB tak dostává žlutou kartu. Brémy mají poměrně zajímavý přímák z nadějné pozice.

31

Stuttgart právě vstřelil branku!
SILAS WAMANGITUKA moment ustál s přehledem, zatímco Pavlenka šel na druhou stranu, Wamangituka pohodlně zakončil do levé horní části branky. Švábi jdou tak do vedení – 0:1!

30

Penalta pro Stuttgart! Tahith Chong zezadu nešikovně přišlápl nohu pronikajícíu Endovi a rozhodčí Willenborg po chvilce ukazuje na puntík!

25

Osako se nechtěně kopačkou prošel při snaze sklepnout si míč k sobě po obličeji Mavropanose. Za hru vysokou nohou tak vidí okamžitě od rozhodčího Willenborga žlutou kartu.

14

Domácí brankář si poté zahrával až moc a zkusil Wamangituku přeběhnout dlouhou kličkou. Narazil však na nerovnost terénu a musel tak volit nouzové řešení, které spočívalo v odkopu do zámezí. Velmi riskantní provedení od Pavlenky.

4

Hráči z města automobilek zkusili průnik po levé straně, který však nevyšel. Pak se museli bránit rychlému výpadu Werderu a byla z toho první šance zápasu! První vlnu ještě Stuttgart přečkal, poté však přišla nahrávka na rozběhnutého Osaka, jehož střela z hranice vápna šla do pravého vinglu. Nakonec si ale brankář Kobel mohl oddechnout! Dobrou práci odvedl i Sargent, který vytlačil tělem jediného obránce mířícího k japonskému talentovi.

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 90+3. Selke (Woltemade) – 31. Wamangituka (pen.), 90+1. Wamangituka

Karty:   25. Osako (BRM), 40. Chong (BRM), 65. Groß (BRM), 90+1. Selke (BRM) – 36. Mavropanos (STU), 56. Mangala (STU), 58. G. Castro (STU), 90+1. Wamangituka (STU)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak, Friedl – Chong, M. Eggestein, Groß (87. Erras), Augustinsson – Bittencourt (60. Selke), Sargent (60. Woltemade) – Osako (80. Schmid).
Náhradníci: Kapino – Agu, N. Moisander, Rieckmann, Schmid, Grujev, Selke, Erras, Woltemade.

VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos (46. Stenzel), Kempf, Anton, Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka (90+1. Čurlinov), G. Castro (C) (59. Förster), Coulibaly (73. Massimo) – Kalajdžić (59. Klement).
Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Kamiński, Čurlinov, Förster, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz.

Rozhodca: Willenborg – Aarnink, Unger