Menu

Futbal

Španielsky pohár

Real Betis – Real Sociedad San Sebastian

3:1

koniec po predl. (0:1)

26.01.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Osemfinále • Milan Huppert cz

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:42:35)
Real Betis otočil nepříznivě se vyvíjející pohárové utkání, Real Sociedad porazil 3:1 v prodloužení a doplnil ve čtvrtfinále Levante a Villarreal. Do vedení šli už ve 13. minutě hosté, kdy domácí defenziva pozapomněla na Mikela Oyarzabala a ten si s Roblesem věděl rady. Domácí po inkasovaném gólu přidali a v jejich prospěch hrálo i vyloučení Illarramendiho z úvodu druhé půle, jenže přesilovku využít nedokázali. Počet sil na trávníku se srovnal v 76. minutě, kdy druhou žlutou kartu obdržel rovněž Antonio Sanabria.

Domácí ovšem odchod útočníka vůbec nerozhodil a o tři minuty později konečně prolomili defenzivní hráz soupeře, střelou zpoza šestnáctky se prosadil Sergio Canales. Zápas dospěl do prodloužení, v němž měli navrch fotbalisté Betisu. Trenér Pellegrini si může mnout ruce se střídáním Borji Iglesiase, jenž nastoupil do hry v závěru základní hrací doby a v prodloužení rozhodl dvěma úspěšnými zásahy o postupu domácího mužstva mezi nejlepší osmičku. Hosté sice dokázali na třetí branku rychle reagovat, avšak trefa Januzaje byla odvolána pro ofsajd.
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:16.

120+3

Konec zápasu.

120+2

Poslední šanci hostujícího celku měl Mikel Merino. Čtyřiadvacetiletý Španěl vyzkoušel technický obstřel na zadní tyč, balón proletěl pár centimetrů nad břevnem.

120+1

Rychlý protiútok Betisu znovu táhl Borja Iglesias. Útočníka doběhl ještě před šestnáctkou Robin Le Normand, který čistým skluzem soka zpacifikoval a přistrčil míč spoluhráči.

120

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení dvě minuty.

119

Fotbalisté v černých dresech sympaticky bojují, jenže čas hraje proti nim. Domácí navíc po inkasované brance výrazně zlepšili hru do defenzivy.

118

118. Neuznaný gól Januzaje

118

Původní verdikt zůstává nezměněn, branka neplatí a Betis tak nadále vede dvoubrankovým rozdílem! Januzaj nebyl v ofsajdu při převzetí balónu těsně před střelou, ale o pár vteřin dříve, ještě před narážečkou s Merquelanzem.

117

Pomezní rozhodčí po úspěšném Belgičanově zásahu zvedl praporek a hlavní rozhodčí píská ofsajd! Gól prozatím neplatí, situace se ještě bude konzultovat u videa.

116

Ještě to bude drama! ADNAN JANUZAJ si počkal na přihrávku Merina a levou nohou zakončil technicky po zemi na zadní tyč. Robles i přes veškerou snahu na míč nedosáhl.

115

Borja Iglesias si šel pro hattrick. Španělského útočníka ovšem zradilo zpracování, navíc jej vzápětí tělem čistým způsobem atakoval Fernández. Hra pokračuje bez přerušení.

114

Zeleno-bílí vsadili do závěrečných minut na pevnou defenzivu. Z pravé strany centroval do přehuštěné šestnáctky Betisu Merino, nejvýše se vyšplhal Moreno.

113

Hosté zkoušejí přijít s rychlou odpovědí, která by jim ještě teoreticky mohla dát šanci zabojovat o postup. Ale průnik Januzaje ve skluzu zastavil Mandi.

111

111. Borja IGLESIAS - 3:1

111

Real Betis právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Na centr Joaquína čekal v pokutovém území BORJA IGLESIAS, což domácího útočníka vůbec netížilo. Bez problémů se vyšplhal nad špatně bránícího Merina a prudkou hlavičkou poslal míč za záda brankáře.

111

Druhá žlutá karta v krátkém časovém rozmezí pro změnu do řad Realu Sociedad. Hříšníkem Robin Le Normand, Francouz si v souboji s Joaquínem pomohl loktem.

110

Ke střele z vnitra šestnáctky se dostal Adnan Januzaj. Belgičan se dokázal probojovat k míči přes čtyři protivníky, ale rána mu vůbec nesedla, proletěla vedle levé tyčky.

109

Nově příchozí Emerson si hned řekl o pozornost. Brazilský bek výborně natlačil tělo před Barrenetxeu a balón následně nechal dokutálet mimo hrací plochu.

108

Víctor Ruíz na polovině hřiště nedokázal zachytit Merquelanze, jehož zezadu skolit zemi. Španělský stoper moc dobře, věděl, že bude následovat žlutá karta.

107

Do defenzivy zabral William Carvalho a úspěšné zamezil první příležitosti soupeři ve druhém poločase prodloužení. Ve skluzu dokázal srazit nahrávku Januzaje do zámezí.

106

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Martín Montoya, přichází Emerson.

106

Začalo druhé prodloužení.

105+2

První prodloužení skončilo.

105+1

Za defenzivní linii si nabíhal Borja Iglesias. Jeho samostatný únik zastavila píšťalka rozhodčího, jež reagovala na zdvižený praporek pomezního. Ofsajd.

105

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního prodloužení jednu minutu.

104

Sergio Canales volil překvapivé zahrání rohového kopu, míč chtěl stočit přímo do brány. Překvapený Remiro reagoval pozdě, avšak kulatý nesmysl skončil v boční síti.

103

Další nebezpečná příležitost Realu Betis, jenž od úvodu druhého poločasu dominuje. Střelecký pokus Canalese na přední tyč dokázal Remiro vyrazit mimo hrací plochu.

102

S ohněm si zahrával Mikel Merino. Španělský záložník si je moc dobře vědom žluté karty, přesto zezadu nedovoleně podrazil Montoyu. Arbitr Mateu byl v tomto případě shovívavý.

101

Igor Zubeldia nyní doslova daroval balón soupeři. Míč za obranu nebyl špatnou volbou, pokud by se za ním však některý ze spoluhráčů rozběhl.

100

Domácím se rýsovala dobrá šance k brejku, kterou přerušil hvizd hlavního rozhodčího. Ten odpískal útočný faul Iglesiasovi.

99

Brankář Remiro vyběhl hodně daleko z brány, aby vypomohl spoluhráčům se zažehnáním nebezpečného brejku. Povedlo se, hostující strážce svatyně v rychlostním souboji proti Joaquínovi uspěl.

98

Hosté musí vrhnout poslední zbytky sil do ofenzivy, v současné chvíli není nač čekat. Ander Barrenetxea se zkusil probojovat do pokutového území, ale přes dva soky neproklouzl.

96

96. Borja IGLESIAS - 2:1

96

Real Betis právě vstřelil branku!
Obrat dokonán, svěřenci kouče Pellegriniho udělali důležitý krok k vybojování čtvrtfinále! Rodriho parádní balón si za obranu si BORGA IGLESIAS ještě lépe zpracoval a pokusem přízemním pokusem k bližší tyči propálil Merina, ten čekal spíše zakončí na druhou stranu.

95

Středopolař Merino zkoušel zaskočit Roblese střelou z velkého úhlu. Balón ovšem postrádal razanci a španělský gólman tak měl snadný úkol.

94

Alejandro Remiro si vyběhl pro centr, avšak nebyl úplně jistý. Balón zachytil až nadvakrát ve spolupráci s kolegou Monrealem.

93

Na druhé straně útočil levou lajnou Borja Iglesias. Jeho centr sice Robin Le Normand dokázal odvrátit, ale jen za cenu rohového kopu.

92

Hosté vstoupili do prodloužení pěkně zostra! Joel Robles si připsal dva těžké zákroky, nejprve střílel Januzaj, vzápětí Merquelanz. Oba projektily směřovaly k levé tyči.

91

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aritz Elustondo, přichází Carlos Fernández.

91

Začal první poločas prodloužení.
Základní hrací doba o třetím čtvrtfinalistovi španělského poháru nerozhodla, v zápase mezi Realem Betis a Realem Sociedad půjdeme do prodloužení. Hostům, kteří šli do druhého poločasu s jednobrankovým náskokem, výrazně zkomplikoval situaci středopolař Asier Illarramendi, který za řeči vyfasoval druhou žlutou kartu. Jenže domácí přesilu nevyužili a v 76. minutě se síly na hřišti vyrovnaly, když Antonio Sanabria při pokusu o zakončení nůžkami trefil jenom soupeře a i on viděl druhou žlutou. Betis ovšem boj o vyrovnání nevzdal a při hře deset na deset se dočkal kýženého gólu, do prodloužení poslal utkání přízemní střelou k pravé tyči Sergio Canales.

90+5

Druhý poločas skončil.

90+4

Poslední útok mohl založit Real Sociedad. Jenže Mikel Merino si netroufl zkusit štěstí v přehuštěném prostoru, místo toho volil malou domů.

90+3

90+3. Joaquín hlavou trestuhodně minul

90+3

Rozhodnutí měl na na hlavě veterán Joaquín! Zkušený devětatřicetiletý borec si naskočil na milimetrově přesný centr zleva, jenže z malého vápna mířil nepřesně.

90+2

Záložník Zubimendi utekl pravou stranou a stříleným centrem našel na zadní tyči číhajícího Merquelanze, jenž z halfvoleje vystřelil nad.

90+1

Mikel Merino pěknou kolmicí našel Zubeldiu. Střídající fotbalista selhal při zpracování, balón nechal za patami.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Rychlý brejk Realu Sociedad založil nahrávkou po pravé lajně Adnan Januzaj. Martín Merquelanz si bez problémů převzal míč, jenže při snaze o centr zakopl balón ven z hřiště.

88

Mlha houstne každou minutou a můžeme s jistotou říct, že gólmani na sebe už nevidí. A fotbalisté si náročných podmínek nejspíše ještě pár minut užijí, neboť zápas směřuje do prodloužení.

87

Po centru Sergia Canalese nebezpečně hlavičkoval William Carvalho. Remiro měl velké štěstí, že balón mířil na něj, kulatý nesmysl vyrazil mimo šestnáctku.

86

Nově příchozí Borha Iglesias okamžitě po svém příchod vybojoval standardku. U lajny si výborně pokryl balón, načež se faulem provinil Elustondo.

85

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Adnan Januzaj.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Portu, přichází Ander Barrenetxea.
Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fekir, přichází William Carvalho.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Paul Akouokou, přichází Borja Iglesias.

84

Celek ze Sevilly rozehrál rohový kop na krátko. Po výměně míče mezi Fekirem a Montoyou centroval první jmenovaný, Mandi zakončoval hlavou do rukavic brankáře.

83

Zase kombinuje pro změnu Betis. Domácí jsou po většinu utkání aktivnějším týmem a vyrovnání si zasloužili. Zeleno-bílí podle projevu chtějí rozhodnout ještě v řádné hrací době.

82

Portu centroval velmi nepřesně. Elustondo vyskočil jak nejvýše dovedl, přesto na balón nedosáhl. Pokračovat se bude odkopem od brány.

81

Real Sociedad pochopitelně už nemůže jenom bránit, měl by začít útočit. A také se tak děje, Nacho Monreal vybojoval standardku těsně za pokutovém územím.

80

V Seville padá na trávník čím dál tím hustější mlha. I tento faktor určitě mohl hrát roli při vyrovnávací trefě. Je otázkou, kolik toho gólman Remiro ze své pozice viděl.

78

78. Sergio CANALES - 1:1

78

Real Betis právě vstřelil branku!
Pellegriniho družinu vyloučení nepoložilo, máme vyrovnáno! Na hranicí šestnáctky napřáhl k přízemní střele k pravé tyči SERGIO CANALES, Remiro se za míčem natahoval marně.

77

Navzdory vyloučení Betis pokračuje v kombinační hře na útočné polovině. V blízkosti šestnáctky Realu Sociedad je pořádně rušno.

76

Šance na vyrovnání se tak zase o několik procent snížily. Stále však je poměrně dostatek času a hraje se ve stejném počtu na obou stranách.

75

75. Sanabria zkoušel nůžky, jenže trefil jen soupeře a vykoledoval si druhou žlutou kartu

75

Síly na na trávníku se vyrovnávají! Antonio Sanabria si věřil a po centru Montoyi z pravé strany šel do akrobatických nůžek. Místo balónu však trefil do zad Elustonda, za což inkasoval druhou žlutou kartu.

74

Sergio Canales obdržel o Morena vyšší centr, než by potřeboval. Ve velkém záklonu zakončoval velmi slabě, Remiro kontroloval míč letící mimo tři tyče.

73

Svěřenci kouče Pellegrina se dožadovali odpískání pokutového kopu po hře rukou Aritze Elustonda. K té skutečně došlo, avšak Španěl měl horní končetinu v přirozené poloze u těla, tudíž se penalta správně nepískala.

72

Presující Antonio Sanabria dostal Robina Le Normanda do úzkých. Francouzský stoper nakonec zachoval chladnou hlavu a bez váhání odpálil kulatý nesmysl do autu.

71

Nacho Monreal zkoušel přenést hru na Gorosabela. Pravý bek ovšem neměl žádnou šanci balón zpracovat, letěl totiž několik metů nad jeho hlavou.

70

Martín Zubimendi byl v hlavičkovém souboji nekompromisní. Zprvu se zdálo, že Canalese trefil do hlavy, ale nebylo tomu tak.

69

Domácí hráči kombinují s velkou rozvahou. Moment překvapení zkusil Nabil Fekir, jenže Sanabriovi loboval balón do ofsajdu.

68

Zeleno-bílí útočí, soupeř trpělivě brání. Zleva centroval Moreno, avšak trefil jenom clonícího Gorosabela. hra bude pokračovat autovým vhazováním.

67

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Cristian Tello, přichází Rodri.
Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Diego Lainez, přichází Joaquín.

66

Trenér Alguacil výrazně posílil defenzivní složku, když stáhl dva své útočníky a nahradil je dvěma záložníky, kteří jsou zvyklí hrát převážně na středu.

65

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Martín Merquelanz.

64

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Martín Zubimendi.

63

63. Lainez ve velké šanci střílel jen do ležícího brankáře

63

Rozhodnutí měl na kopačce Portu! Isak se zachoval nesobecky a přihrál do lepší pozice stojícímu spoluhráči, jemuž výborně zmenšil střelecký úhel Robles, pravý křídelník následně zamířil jenom do gólmana.

62

Proti centru z rohového kopu vystartoval z brankové čáry Alejandro Remiro. Ve vzduchu byl bezkonkurenční, balón ukryl v náruči.

61

Fotbalisté v zeleno-bílém opět útočí. Nabil Fekir hledal přetaženým centrem Tella, mimo jeho dosah na poslední chvíli dokázal přizvednout míč Le Normand.

60

Alguacilova družina útočí i v deseti. Mikel Merino vybízel stříleným centrem z levé strany ke skórování Portua, křídelník ve skluzu jen těsně na míč nedosáhl.

59

Slibnou šanci Betisu skvěle zastavil Aritz Elustondo. Stoper zachytil sprint Sanabrii a přízemní pokus ve skluzu dokázal zablokovat.

58

Standardku v podobě rohu rozehráli hosté na krátko. Zajímavý signál vyústil v zakončení Isaka zpoza velkého vápna, které proletělo těsně vedle pravé tyče.

57

Levý obránce Nacho Monreal inkasoval tvrdý úder do zad od Morena. Bývalý obránce tvrdý direkt těžce rozdýchává, přesto ještě dokázal vybojovat rohový kop.

56

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sidnei, přichází Víctor Ruiz.

55

Levý křídelník Cristian Tello se sám ukličkoval. Už se zdálo, že bude střílet z levého křídla, avšak volil ještě jednu zbytečnou kličku, jíž se sám vyřadil ze hry.

54

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Jon Guridi, přichází Igor Zubeldia.

53

Vyrovnání viselo ve vzduchu! Centr Tella před Remirem nepříjemně skočil a španělský gólman tak jen vyrazil míč příhodně k Lainezovi, jenž se ovšem v pohybu nedokázal ostatečně zorientovat a kulatý nesmysl poslal přímo do rukou ležícího brankáře.

52

Hráči Betisu vycítili šanci. Fekir tentokráte centroval zprava a Sanabriovi chybělo pár centimetrů, aby na balón dosáhl.

51

Lze očekávat, že se hosté ještě více zaměří na defenzivu, neboť v defenzivě útočit by nebylo vůbec jednoduché. Do ofenzivy navíc spěchat nemusí, jelikož stále vedou.

50

Domácí standardku nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Nabil Fekir hledal svým centrem Sidneiho, jenž byl v ofsajdovém postavení.

49

O další žlutou si říkal Portu. Pravé křídlo Realu Sociedad nedodrželo odstup ve zdi a zblokovalo centr Fekira snad z metru. Rozhodčí tentokráte volil ústní varování.

48

Tak pozor! Po faulu Merina se kolem rozhodčího sběhli hostující hráči, kteří s hlavním arbitrem spustili diskuzi. Nejaktivnější byl Asier Illarramendi, s Mateu ztratil trpělivost a ukázal mu také žlutou kartu. A protože už byla druhá, tak španělský středopolař míří předčasně do sprch.

47

V úvodu druhé půle vyfasoval žlutou kartu střední záložník Mikel Merino. Ten chtěl odkopnout, jenže balón trestuhodně promáchl, naopak nakopl Tella.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:00.
První poločas osmifinálového střetnutí mezi Realem Betis a Realem Sociedad nabídl jedinou branku, o kterou se ve 13. minutě postarali hosté. Jmenovitě jejich kapitán Mikel Oyarzabal, který dostal ideální nahrávku do nohy od Gorosabela a tváří v tvář gólmanovi zamířil s přehledem k pravé tyči. Domácí jsou sice častěji na balónu, avšak jejich akce jsou čitelné, navíc defenziva týmu ze San Sebastiánu pracuje skvěle. Pokud chtějí svěřenci kouče Pellegriniho pomýšlet alespoň na prodloužení, musejí na ofenzivě výrazně zapracovat.

45

První poločas skončil.

44

Do hry nohama se zapojil i Alejandro Remiro, jemuž poslal nahrávku z nouze Elustondo. Gólman dlouhým odkopem poslal kulatý nesmysl na útočnou polovinu.

43

Ke střele ze střední vzdálenosti se odhodlal Alexander Isak. Z levé strany zkusil technický obstřel na zadní tyč, avšak trefil pouze Sidneiho. Následně mimo šestnáctku vyběhl gólman Robles, ten hlavičkou odklidil balón do autu před Portuem.

42

Pravý bek domácích nakonec volil pas Lainezovi, který mu míč okamžitě vrátil. Posunutí po lajně bylo neúspěšné, znovu výborně zakročil Monreal.

41

Do otevřenější obrany se vydal Martín Montoya. Než si ovšem dokázal balón pořádně zpracovat, tak se defenziva mužstva ze San Sebastianu stihl zformovat.

40

Betis je častěji na kopačkách, jenže k žádné výraznější šanci to zatím nevedlo. Domácím akcím chybí moment překvapení, akce jsou doposud hodně čitelné.

39

Nacho Monreal si sice nechal prohodit balón mezi nohama, načež skvěle zahrál tělem a Laineze před sebe nepustil. Remiro bude odkopávat.

38

Bude se pokračovat v jedenácti na obou stranách. Ruka v obličeje sice byla, avšak jen nepatrně, hostující stoper situaci pořádně přihrál.

37

Arbitr Mateu bude s videorozhodčím řešit, zda si Sanabria nezaslouží druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu. Mimo dění hry podle všeho udeřil do obličeje Le Normanda.

36

Portu si hlasitě říkal o žlutou kartu. Ve skluzu nešetrně zajel do Canalese, v jeho prospěch hráli na poslední chvíli stažené nohy. Především kvůli tomu sudí nejspíše zvolil jen ústní domluvu.

35

Cristian Tello si ve složité situaci poradil na jedničku. Pod tlakem dokázal nastřelit Monreala, od nějž se míč odrazil do zámezí.

34

K nejlepším hráčům na hřišti zatím bezesporu patří pravý bek Gorosabel. Ten kromě asistence skvěle brání, tentokráte zastavil slibně rozběhnutého Laineze.

33

Agilní Martín Montoya hledal za obranou Antonia Sanabriu. Útočník si ovšem nepohlídal postavení s obrannou linií, je mu odpískán ofsajd.

32

Hosté se dožadují odpískání volného přímého kopu po údajné ruce Sergia Canalese. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá.

31

Parádní uličku vymyslel po levé lajně kapitán Mikel Oyarzabal na Guridiho. S očima nahoře záložník centroval do pokutového území na Isaka, švédský forward z voleje nastřelil blokujícího Sidnehiho.

30

Diego Lainez hodně zbytečně dohrál brankáře, který dokázal zachytit nepovedený nákop Fekira. Mexický křídelník si za své počínání vysloužil žlutý kartónek.

29

Alex Moreno si netroufl jít do střetu s Portuem. Raději se otočil a rozehrál dozadu na Mandis. Betis to opět zkouší kombinačně.

28

Vysoký pas Canalese mířil na nevysokého Tella. proti němu vystartoval Robin Le Normand, francouzský stoper byl ve vzdušném souboji úspěšnější.

27

Brazilec Sidnei hledal dlouhým nákopem za obranu Sanabriu. Cestu útočníkovi perfektně zkřížil Aritz Elustondo, ten si následně pomohl malou domů s gólmanem.

26

Žlutá karta míří i do hostujících řad. Střední záložník Asier Illarramendi tvrdě narazil do nic netušícího Laineze, jenž se okamžitě skácel k zemi.

25

Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Andoni Gorosabel. Autor gólové přihrávky tělem čistým způsobem odstavil Laineze a ještě dokázal přesně rozehrát.

24

Alex Moreno se nejprve pěknou kličkou zbavil Guridiho, jenž pak si věřil až moc, když naběhl do přehuštěného prostoru třemi hostujícími fotbalisty. O míč přišel.

23

Na půlící čáře došlo k nedorozumění mezi Tellem a Canalesem. Zatímco první jmenovaný očekával nahrávku do nohy, středopolař posílal míč po lajně do běhu.

22

Hráči Betisu zkoušejí štěstí postupnou, trpělivou kombinací. Hosté nepresují, dávají přednost osobní obraně, jež dělá domácím viditelné problémy.

21

Rozhodčí zapískal, ještě než centr stihl doletěl do šestnáctky. Robin Le Normand si vytvářel prostor příliš agresivně, je odpískán útočný faul.

20

Výhodu volného přímého kopu budou mít pro změnu domácí. Autor dosud jediného gólu Mikel Oyarzabal si pokryl balón a nedovolený zákrok si vynutil na Akouokouovi.

19

Ofenzivně laděný fotbalista Fekir zkoušel přímou střelu na bránu. Balónu dal příliš malou výšku, zeď pokus úspěšně ztlumila a Remiro měl snadnou práci.

18

Nabil Fekir byl faulován, načež si směrem k hříšníkovi Portuovi neodpustil nějaké to ostřejší slovíčko. Rozhodčí domácímu záložníkovi udělil varování, Francouz se již chystá rozehrát stnadardku.

17

Hosté skvěle vykrývají prostor. Cristian Tello marně hledal prostor, kudy by pronikl do šestnáctky, do cesty se mu postavil pozorný Elustondo.

16

Fotbalisté Betisu chtějí přispěchat s rychlou odpovědí. Digo Lainez po lajně přihrál Montoyovi. Ten mohl centrovat, ale nakonec si ještě pokopl míč a následně s ním skončil mimo hrací plochu.

15

Domácí trenér rozhodně nevypadá spokojeně. Není divu. Jeho družina zahájila střetnutí velmi aktivně, jenže jedna chyba a rázem musejí dohánět manko.

13

13. Mikel OYARZABAL - 0:1

13

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Do utkání vstoupili aktivněji domácí, avšak vedení se ujímají hosté! Pravý bek Gorosabel parádní nahrávkou našel volného MIKELA OYARZABALA, jenž dostal příliš mnoho volného prostoru. Podíval se na pohyb gólmana a prvním dotekem poslal balón neomylně k pravé tyči. Bezmocný Robles smutečně rozhodil rukama, obránci jej v tomto případě nechali na holičkách.

13

První žlutou kartu střetnutí si vysloužil útočník Antonio Sanabria. Forward úplně zbytečně zajel do kotníků Le Normanda, který byl již dávno bez míče.

12

Exekuce přímého kopu se chopil Nabil Fekir. proti vysokému míči vystartoval Remiro, však trestuhodně minul a měl velké štěstí, že se balón zakroutil těsně vedle pravé tyčky.

11

Standardní situaci vybojoval technicky skvěle vybavený Lainez. Balón šikovně poslal mezi nohama Merina, načež přepadl přes jeho nohu.

10

Cristian Tello hlídal balón, jenž se kulálel do zámezí a znamenal by rohový kop pro Betis. Příkladně zabojoval Le Normand, Francouz se dostal před soka a odvrátil míč tak, že domácí budou jen vhazovat.

9

Velmi povedený centr zakroutil Portu na hlavu středopolaře Illaramendiho, který se dostal k hlavičce. Mířil ale přímo do středu, kde byl připravený gólman.

8

První rohový kop střetnutí bude rozehrávat Real Sociedad. Mikel Oyarzabal chtěl centrovat, ale trefil jenom nastavenou nohu clonícího Mandiho.

7

Odvážný průnik zkusil pravou lajnou Diego Lainez. Už to vypadalo, že dvacetiletému Mexičanovi klička mezi dva protivníky vyjde, nakonec si ovšem se mu však zamotal balón mezi nohama.

6

Antonio Sanabria si ve středu skvěle podržel balón proti dvěma protihráčům. Portu pochopil, že souboj prohrál a tak soka zatáhl za dres, čímž mu zamezil v dalším pohybu. Jasný faul.

5

Defenzivní záložník Segio Canales se vytáhl až na pozice levého křídla, odkud vyslal cent do pokutového území. Za míčem se znovu hnal Sanabria, na poslední chvíli zakročil Elustondo.

4

S útočnou agresivitou to nyní přehnal Alexander Isak. Švédský mladík okopával Sidneiho tak dlouho, až donutil rozhodčího odpískat faul.

3

Fotbalisté Betisu se do utkání pustili pěkně zostra. Hned první šance zaváněla pořádným nebezpečím, Sanabria vyslal dalekonosnou ránu těsně nad.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních zeleno-bílých dresech. Hosté pro dnešní pohárové střetnutí oblékli dresy barvy černé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Betis: Robles – Montoya, Sidnei, Mandi, Moreno – Akouokou, Canales – Lainez, Fekir, Tello – Sanabria.
Náhradníci: Rebollo – Carvalho, Emerson, Guardado, Iglesias, Joaquín, Juanmi, Rodri, Ruíz.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal – Guridi, Illaramendi, Merino – Portu, Isak, Oyarzabal.
Náhradníci: Ayesa – Barrenetxea, Fernández, Guevara, Januzaj, Merquelanz, Zaldúa, Zubeldia, Zubimendi.

Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Becerril.
Real Sociedad San Sebastian

Real Sociedad měl skvělý úvod sezóny, když se dokonce pár týdnů vyhříval na úplném čele tabulky. Tlak od konkurence ale neustál, momentální šestá příčka je však rovněž výborným počinem. Svěřenci kouče Alguacila v posledních deseti ligových utkáních zvítězili jedinkrát, pětkrát remizovali a hned čtyřikrát prohráli. Nutno ale podotknout, že proti Barceloně, Atléticu Madrid a Seville se ani bodový zisk neočekával, překvapením je tak pouze porážka v Levante.

Před dvěma týdny se Real Sociedad účastnil španělského superpoháru, kde vypadl v semifinále, po bojovném utkání prohrál 2:3 po penaltách s Barcelonou. Ve španělském poháru mužstvo ze San Sebastiánu hrálo první zápas až ve čtvrtém kole, v Córdobě vyhrálo 2:0.
Real Betis

Fotbalisté Realu Betis mohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojení. V lize se po neúplných dvaceti kolech nacházejí na osmé pozici v těsném závěsu za pohárovými příčkami, na šestý Real Sociedad ztrácejí čtyři body. Svěřenci zkušeného kouče Pellegriniho se mohou pyšnit velmi dobrou formou. V letošním roce ještě neprohráli, ke čtyřem vítězstvím přidali ještě dvě remízy.

Cestu pohárem zahájil Real Betis ve třetím kole, kdy se představil na hřišti Multivery, soupeře ze třetí ligy porazil 3:1. Ve čtvrtém kole se Los Verdiblancos postavil do cesty druholigový Gijón, ten zdolali 2:0.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování osmifinále španělského poháru, u zápasu mezi Realem Betis a Realem Sociedad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Betis – Real Sociedad San Sebastian

3:1

koniec po predl. (0:1)

Späť na online

Góly: 78. Canales, 96. Iglesias, 111. Iglesias – 13. Oyarzabal

Karty:   30. Lainez (RBE), 108. Ruíz (RBE) – 13. Sanabria (RSC), 26. Illarramendi (RSC), 47. Merino (RSC), 111. Le Normand (RSC)   75. Sanabria (RBE) – 48. Illarramendi (RSC)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:16.

Real Betis: Robles – Montoya (106. Emerson), Sidnei (56. Ruiz), Mandi, Moreno – Akouokou (85. Iglesias), Canales – Lainez (67. Joaquín), Fekir (85. Carvalho), Tello (67. Rodri) – Sanabria.
Náhradníci: Rebollo – Carvalho, Emerson, Guardado, Iglesias, Joaquín, Juanmi, Rodri, Ruíz.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (85. Januzaj), Elustondo, Le Normand, Monreal – Guridi (54. Zubeldia), Illaramendi, Merino – Portu (85. Barrenetxea), Isak (65. Merquelanz), Oyarzabal (64. Zubimendi).
Náhradníci: Ayesa – Barrenetxea, Fernández, Guevara, Januzaj, Merquelanz, Zaldúa, Zubeldia, Zubimendi.

Rozhodca: Mateu – Cebrián, Becerril