Menu

Futbal

Anglická Premier League

Aston Villa FC – Everton FC

0:0

koniec (0:0)

13.05.2021, 19:00 • Villa Park, Birmingham • 19. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.43 3.36 2.81

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:07:18)
Ďalší program:

Aston Villa FC
36. kolo – 16. 5. 2021, 13:00: Crystal Palace – Aston Villa

Everton FC
36. kolo – 16. 5. 2021, 20:00: Everton – Sheffield
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 58 % : 42 %.
Strely na bránu: 2:5.
Strely mimo: 7:9.
Rohy: 9:1.
Ofsajdy: 0:1.
Fauly: 9:12.
Aj v druhom polčase pokračoval obraz hry z prvého dejstva a aj keď sa oba tímy snažili hrať smerom dopredu viac, tak sa do až na výnimočné momenty takmer k ničomu nedostali. Hostia boli strelecky výrazne aktívnejší, pri ich dvoch väčších gólových príležitostiach ale podržal domácich brankár Martínez a keďže domáci nevymysleli smerom dopredu takmer nič, tak zápas skončil úplne logickou bezgólovou remízou. Aston Villa je po nej v tabuľke na 11. mieste, Everton je ôsmy a za 7. Tottenhamom zaostáva o skóre.

90+8

Koniec zápasu.

90+8

Targettov center do bránkoviska vyrazil gólman hostí Pickford mimo svojej brány.

90+7

O loptu však hostia prišli a Davis svojím dravým prienikom po pravom krídle získal kvôli faulu Allana pre Aston Villu ešte jednu štandardku z pravej strany útočnej polovice.

90+6

Záver nadstaveného času sa odohráva na polovici Aston Villy, kde hostia kombinujú okolo šestnástky.

90+5

Aj Mings je už na nohách a zápas dohrá. Po rohovom kope Evertonu sa lopta odrazila od jedného z hosťujúcich hráčov na prednej tyči mimo domácej brány.

90+4

Brankár Martínez je už na nohách, lekári ale naďalej ošetrujú koleno Mingsa.

90+2

Mings sa pri odkope centru Richarlisona zrazil s vlastným brankárom Martínezom. Obaja hráči Aston Villy zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.

90+1

Gomes našiel presným centrom do stredu šestnástky Aston Villy Calvert-Lewina, ten ale z ťažkej pozície usmernil loptu nad Martínezovu bránu.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Žltú kartu za držanie Gomesa na vlastnej polovici ihriska dostáva John McGinn (Aston Villa FC).

89

Faul napokon nebol vôbec odpískaný a hra pokračuje ďalej rozohrávkou domácich obrancov spred vlastnej šestnástky.

88

Mings zasiahol v súboji v strede poľa vysokou nohou do kolena protihráča. Situáciu kontroluje VAR.

87

87. Dominic Calvert-Lewin (EVE)

87

Digneov center zľava na zadnú tyč nasmeroval hlavou na domácu bránu Calvert-Lewin, gólman Martínez ale loptu reflexívne vyrazil a následná dorážka Richarlisona skončila nad svätyňou Aston Villy.

86

Mings sa s loptou dostal veľmi neobvykle až na ľavé krídlo, odkiaľ sa pokúsil aj nacentrovať. Jeho nákop zablokoval do autu Godfrey.

85

Calvert-Lewin si nabehol do šestnástky Aston Villy na Sigurdssonovu kolmicu, loptu si ale okolo vybiehajúceho brankára Martíneza predkopol priďaleko a nakoniec bol ešte i v ofsajde.

84

Odtiaľ musel Grealish posunúť loptu dozadu na McGinna, ktorého oblúčik do šestnástky na Davisa chytil vybiehajúci brankár Evertonu Pickford.

83

Grealish si potom navádzal loptu z pravého krídla na os ihriska, Godfrey sa s ním ale dokázal udržať a nakoniec ho vytlačil až na krídlo.

82

Davis si prevzal pred šestnástkou Evertonu Konsovu prihrávku, pri pokuse o kľučku okolo Keanea si ale predkopol hrací predmet za bránkovú čiaru.

80

Grealish si chcel pred šestnástkou naraziť loptu s Davisom, v súboji s Allanom ale spadol. Hlavný rozhodca necháva hru plynúť ďalej.

79

Digne potiahol po ľavom krídle guľatý nezmysel k šestnástke Evertonu, jeho center však pred Calvert-Lewinom odhlavičkoval Konsa do stredu poľa. Tam sa lopty zmocnili opäť domáci hráči.

78

Hostia po dlhšej dobe získali loptu a mohli rozohrať i svoj postupný útok, obrancovia však už po niekoľkých prihrávkach odovzdali hrací predmet domácim.

77

Richarlison si spracoval pas na pravú stranu, odkiaľ našiel prihrávkou pred šestnástku dobiehajúceho Gomesa. Jeho strelu zablokoval Almuhammadí.

76

Konsa to preto skúsil po dlhom obliehaní obrany liverpoolského tímu nákopom na ľavé krídlo na El Ghaziho. Krídelník Aston Villy však tento pas na hracej ploche nedobehol a lopta skončila za bránkovou čiarou.

75

Aston Villa má v tejto chvíli územnú prevahu, cez výborne brániacich hostí sa jej ale nedarí dostať sa do bezprostrednej blízkosti šestnástky Evertonu.

75

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Séamus Coleman, prichádza Alex Iwobi.

73

Striedajúci Grealish si prevzal kapitánsku pásku a prvým kontaktom s loptou vysunul do nábehu na ľavej strane El Ghaziho. Jeho center obrana Evertonu odvrátila na rohový kop.

72

Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Jack Grealish.

70

Targettov center do šestnástky obrana Evertonu vyriešila a Coleman loptu odkopol až na polovicu Aston Villy. Na domácej striedačke sa oblieka do zápasového dresu Jack Grealish.

69

Almuhammadího center sklepol Davis ramenom na Ramseyho, ktorého strelu zrazili hostia na ďalší, už ôsmy rohový kop Aston Villy v zápase.

68

Striedajúci Gomes si spracoval v oblúku pred šestnástkou Aston Villy Allanovu prihrávku, zasekol si protihráča a vystrelil, avšak výrazne mimo Martínezovej brány.

67

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza André Gomes.

66

Aston Villa zatlačila hostí do obrany. Striedajúci Ramsey sa hneď zapojil do jej útoku, jeho center z pravej strany ale preletel šestnástkou bez toho, aby loptu niekto zasiahol.

65

Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Jacob Ramsey.

63

Domáci prešli po zisku lopty do postupného útoku, ten sa ale skončil v strede poľa. Hostia rýchlo zacúvali dozadu a futbalisti Aston Villy tak musia útočiť „do plných“.

62

Štandardku na útočnej polovici získal po faule Douglasa Luiza i Everton. Sigurdsson z nej nacentroval na Allana, ktorého hlavička ale skončila v rukách domáceho brankára Martíneza.

61

El Ghazi zakrútil loptu z priameho kopu na bránu Evertonu a gólman Pickford musel túto prudkú strelu vyboxovať na rohový kop.

59

Ani druhý polčas zatiaľ výraznejšiu zmenu v obraze hry nepriniesol. Zaujímavých momentov pred niektorou z brán je minimum a skôr tak vidíme taktickú bitku o stred poľa.

58

Lopta sa po centri z rohu odrazila k McGinnovi, ktorý z otočky trafil blokujúceho Keanea. Od neho sa hrací predmet odrazil mimo šestnástky Evertonu.

57

Aston Villa zo svojho útoku vyťažila rohový kop. Jeho rozohrávka sa však ešte posúva kvôli šarvátkam Godfreyho a Almuhammadího v šestnástke Evertonu.

56

Domáci obrancovia sa snažia hru trochu upokojiť, a tak si loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Hostia ich v tejto chvíli príliš nenapádajú.

55

Žltú kartu za podrazenie Douglasa Luisa v nádejnom protiútoku Aston Villy dostáva Gylfi Sigurdsson (Everton FC).

54

Digneov center z ľavého krídla chytil domáci brankár Martínez. Ten chcel hneď rozohrať, Douglasa Luiza ale v strede poľa podrazil Sigurdsson.

52

Hostia mali k dispozícii ešte rohový kop, pri nábehu na center z neho ale fauloval jeden z hráčov Evertonu.

51

51. Ben Godfrey (EVE)

51

Sigurdsson nacentroval na zadnú tyč, kde loptu v sklze nasmeroval na bránu Godfrey. Gólman Aston Villy Martínez pri svojej tyči pohotovo zasiahol.

50

McGinn potom nedovoleným spôsobom zrazil na vlastnej polovici na trávnik Colemana, ktorý si loptu navádzal k šestnástke Aston Villy. Priamy kop pre hostí zo vzdialenosti zhruba 35 metrov od domácej brány.

49

McGinn na konci postupného útoku Aston Villy hľadal na pravom krídle Traorého, ten si ale loptu na hracej ploche spracovať nedokázal.

48

Allan našiel presným pasom zo stredu poľa za obranou hostí Calvert-Lewina, ktorého strelu z ľavej strany šestnástky vyrazil brankár Aston Villy Martínez. Útočník Evertonu však vybiehal z ofsajdu a jeho prípadný gól by tak neplatil.

47

Domáci veľmi rýchlo loptu stratili a hostia tak mohli zaútočiť. Ich rýchly protiútok zakončil zablokovanou strelou spoza šestnástky Doucouré.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 20:04.
Prvý polčas zápasu medzi Aston Villou a Evertonom veľa futbalovej krásy neponúkol. O niečo aktívnejším mužstvom s územnou prevahou boli domáci futbalisti, cez dobre organizovanú obranu Evertonu sa ale takmer k ničomu nedostali. Najväčšiu gólovú príležitosť mal Mings, ktorý však hlavičkou zblízka tesne minul bránu hostí. Uvidíme teda, či oba tímy predvedú smerom dopredu v druhom polčase viac alebo bude pokračovať tento priebeh i v druhom dejstve.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 58 % : 42 %
Strely na bránu: 1:2
Strely mimo: 3:1
Rohy: 5:0
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 4:4

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matthew Cash, prichádza Ahmad Almuhammadí.

45+1

Na trávniku zostala sedieť hneď dvojica hráčov – Matthew Cash z Aston Villy a Dominic Calvert-Lewin z Evertonu. Obaja hráči sú v opatere svojich lekárov.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Digne sa zranil v súboji s Mingsom na polovici Aston Villy. Po krátkom ošetrení na hracej ploche odišiel za autovú čiaru v sprievode lekárov Evertonu.

43

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nafilmovaný pád v šestnástke Evertonu Bertrand Traoré (Aston Villa FC).

41

Barkley našiel centrom od rohovej zástavky na hranici šestnástky voľného Douglasa Luiza, ktorý z voleja vypálil vysoko nad Pickfordovu bránu.

40

Domáci po nevydarenom útoku Evertonu loptu získali, aj z tejto akcie ale vyťažili po zablokovanej El Ghaziho prihrávke z ľavého krídla len rohový kop.

39

Odkop domáceho brankára Martíneza skončil u obrancov Evertonu, ktorí si loptu znovu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.

38

38. Dominic Calvert-Lewin (EVE)

38

Digneov center z ľavého krídla preletel veľmi nebezpečne cez celé bránkovisko Aston Villy až na zadnú tyč, kde chýbalo Calvert-Lewinovi pár krokov na to, aby loptu v sklze zasiahol. Tá tak končí mimo domácej brány.

37

Mingsov nákop napokon zastavili hostia. Obranná štvorica Evertonu si prihrávala hrací predmet na vlastnej polovici ihriska, dopredu ale akoby sa zatiaľ nehnala.

36

Barkley si nespracoval prihrávku do šestnástky a Godfrey mu loptu odkopol. Tá sa v strede poľa vrátila k obrancom Aston Villy, ktorý ju hneď rozohrali na spoluhráčov dopredu.

35

Aston Villa sa opäť prekombinovala na útočnú polovicu. Už dosť pomalé tempo hry v posledných minútach ešte viac kleslo...

34

Everton odpovedal svojím útokom, ktorý po krátkom obliehaní pokutového územia Aston Villy zakončil strelou mimo domácej brány z hranice šestnástky Richarlison.

33

Aston Ville sa však dnes štandardné situácie vôbec nedaria a ani tento roh nebol výnimkou. Lopta po ňom skončila v aute na opačnej strane ihriska.

32

Nákop Douglasa Luiza na ľavé krídlo odkopol pred rozbehnutým El Ghazim na rohový kop Holgate.

30

Sigurdsson zakrútil z priameho kopu loptu na bránu, domáci brankár Martínez ale nemal s touto strelou žiadne problémy a s prehľadom ju chytil.

29

Richarlisona pri spracovávaní lopty na útočnej polovici zasiahol v sklze do nohy Cash. Everton bude mať štandardku z dobrej streleckej pozície.

28

Ani táto štandardka ale nebezpečenstvo pre bránu Evertonu nepriniesla a Traoré potom nedobehol nákop na ľavé krídlo.

27

Domáci získali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Targettov center z tejto štandardky odhlavičkoval na rohový kop Richarlison.

25

Allan potom potiahol hrací predmet až do stredu poľa, kde ho zasiahol do nohy McGinn. Záložník Evertonu sa ťažko dvíha z trávnika, zdá sa ale, že bude v poriadku.

24

Jednou z nich sa domáci prekombinovali k pokutovému územiu Evertonu, tam však Allan vystihol prihrávku na Traorého.

23

Tempo hry nie je príliš vysoké. Oba tímy sa po časti zápasu, v ktorej sa presadzovali hlavne centrami, snažia útočiť kombináciami na krátke prihrávky.

22

Domáci brankár Martínez odkopol od svojej brány loptu tak, že sa dostala až k jeho konkurentovi na opačnej strane Pickfordovi. Ten ju „športovo“ vrátil domácim odkopom do autu.

21

Ani z tohto útoku ale gól nepadne, pretože ho zakončil veľmi nepresnou strelou zo strednej vzdialenosti El Ghazi.

20

Aston Villy rozohrala od vlastných obrancov spred svojej šestnástky postupný útok, ktorým zatlačila hostí k ich pokutovému územiu.

19

Colemanov ďalší center z pravej strany odhlavičkoval Konsa pred Calvert-Lewinom. Oba tímy sú zatiaľ najnebezpečnejšie pred bránou súpera po centroch z krídel.

17

17. Tyrone Mings (ASV)

17

Barkleyho center z rohu odhlavičkoval Calvert-Lewin na pravú stranu k Douglasovi Luizovi, ktorý našiel na prednej tyči voľného Mingsa. Ten hlavičkou do protipohybu gólmana Pickforda usmernil loptu tesne mimo brány hostí.

16

Targett na opačnej strane ihriska nacentroval do šestnástky Evertonu z ľavého krídla, Digne však loptu odhlavičkoval na rohový kop.

15

Digneov center z ľavého krídla preletel na opačnú stranu k Colemanovi. Kapitán Evertonu potom nacentroval presnejšie, Calvert-Lewin ale hlavou loptu nasmeroval priamo do rúk brankára Martíneza.

14

Cash našťastie odišiel za autovú čiaru po vlastných. Mimo ihriska ešte pokračuje jeho ošetrovanie.

13

Na center z ľavého krídla si nabiehal v šestnástke hostí Cash, ktorý doslova vletel do Dignea. Po zrážke s ním zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

12

Traoré zakončil i ďalší útok Aston Villy, tentokrát ale bránu hostí vôbec netrafil.

11

11. Bertrand Traoré (ASV)

11

Domáci hneď otočili hru na opačnú stranu a po prihrávke od El Ghaziho strieľal z hranice pokutového územia hostí z prvej Traoré. Jeho strela letela po zemi do stredu brány na pripraveného gólmana Pickforda.

10

Allan potiahol loptu k šestnástke Aston Villy a pred ňou ju posunul na pravé krídlo na Colemana. Center kapitána hostí chytil domáci gólman Martínez.

8

Everton sa potom usadil na útočnej polovici, kombinácia hostí ale k ničomu neviedla a Coleman napokon fauloval po strate lopty Targetta.

7

Coleman si spracoval pas na pravé krídlo, jeho center do šestnástky však odkopol do bezpečia Mings.

6

Hostia hneď po zisku lopty vyrazili do protiútoku, ten sa však skončil nepresnou kolmou prihrávkou na Allana. Lopta skončila u domáceho brankára Martíneza.

5

Domáci svojou postupnou kombináciou zatlačili hostí k ich šestnástke, futbalisti Evertonu ich však k centru ani strele nepustili a nakoniec ich vytlačili do stredu poľa.

4

Domáci rozohrali ďalší útok od svojho brankára Martíneza. Niekoľkými prihrávkami sa potom dostali cez stred poľa na útočnú polovicu, kde Sigurdsson vypichol McGinnovi loptu do autu.

3

„Karamelky“ odpovedali svojím postupným útokom, ktorým sa dostali na útočnú polovicu. Ich útok skončil po nepresnom pase na ľavé krídlo na Dignea.

2

Domáci hneď z prvého útoku získali rohový kop. Center z neho obrana hostí odvrátila na ľavé krídlo a následný nákop nezasiahol Douglas Luiz.

1

Výkop zápasu mali hostia. Ich prvý nákop na ľavé krídlo nebol presný a lopta skončila v aute.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Aston Villa bude hrať v bordových dresoch, Everton v žltých.
Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings (C), Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré, Barkley, El Ghazi – Davis.

Náhradníci: Steer – A. Almuhammadí, Hause, Grealish, Nakamba, J. Ramsey, Philogene-Bidace, Chukwuemeka, Wesley.

Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – Coleman (C), Allan, A. Doucouré, G. Sigurdsson – Calvert-Lewin, Richarlison.

Náhradníci: Virginia, Olsen – Nkounkou, Delph, A. Gomes, Davies, J. King, Iwobi, Bernard.

Rozhodca: Atkinson – Cook, Hatzidakis.

Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Aston Villy, ktorá z 51 zápasov proti Evertonu vyhrala 20, prehrala 13 a remizovala 18. Od svojho návratu medzi anglickú elitu v minulej sezóne Aston Villa s Evertonom neprehrala a vyhrala i prvý vzájomný zápas v tomto ročníku – pred necelými dvomi týždňami vonku 2:1.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
21. 11. 2015: Everton – Aston Villa 4:0
1. 3. 2016: Aston Villa – Everton 1:3
23. 8. 2019: Aston Villa – Everton 2:0
16. 7. 2020: Everton – Aston Villa 1:1
1. 5. 2021: Everton – Aston Villa 1:2


Everton FC

Everton ešte stále bojuje o pohárové priečky. V tabuľke sa pred týmto zápasom síce nachádza až na deviatom mieste, na piaty West Ham ale stráca len tri body. Prípadnou výhrou v tomto zápase by sa tak k nemu mohol dotiahnuť. „Karamelky“ prehrali z posledných šiestich zápasov jediný, paradoxne však práve s Aston Villou (1:2). V posledných dvoch zápasoch vonku vyhrali zhodne 1:0 na ihriskách Arsenalu a West Hamu. Vonku sa im v tejto sezóne veľmi darí a v tabuľke zápasov na cudzích ihriskách sú s 11 výhrami zo 17 zápasov vonku na štvrtom mieste.

Posledných 5 ligových zápasov:
Brighton – Everton 0:0
Everton – Tottenham 2:2
Arsenal – Everton 0:1
Everton – Aston Villa 1:2
West Ham – Everton 0:1


Aston Villa FC

Tím z Birminghamu už tento ročník zrejme dohrá v strede tabuľky, štyri zápasy pred koncom ročníka sa totiž nachádza na 11. mieste a na siedmy Tottenham stráca už 8 bodov. Na svojho dnešného súpera Everton stráca Aston Villa 7 bodov. Jej forma má s blížiacim sa záverom sezóny klesajúcu tendenciu a z posledných 10 ligových zápasov vyhrala Aston Villa len dvakrát – doma nad 18. Fulhamom (3:1) a v prvom zápase týchto dvoch tímov nad Evertonom (2:1). V tabuľke zápasov doma je Aston Villa až na 12. mieste a v 17 domácich zápasoch získala len 21 bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Liverpool – Aston Villa 2:1
Aston Villa – Manchester City 1:2
Aston Villa – West Bromwich 2:2
Everton – Aston Villa 1:2
Aston Villa – Manchester United 1:3
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Aston Villa FC – Everton FC. Dohrávka 19. kola anglickej Premier League sa začne o 19:00.

Aston Villa FC – Everton FC

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   43. B. Traoré (ASV), 90. J. McGinn (ASV) – 55. G. Sigurdsson (EVE)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.

Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (45+2. A. Almuhammadí), Konsa, Mings (C), Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré (72. Grealish), Barkley (65. J. Ramsey), El Ghazi – Davis.
Náhradníci: Steer – A. Almuhammadí, Hause, Grealish, Nakamba, J. Ramsey, Philogene-Bidace, Chukwuemeka, Wesley.

Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – Coleman (C) (75. Iwobi), Allan, A. Doucouré, G. Sigurdsson (67. A. Gomes) – Calvert-Lewin, Richarlison.
Náhradníci: Virginia, Olsen – Nkounkou, Delph, A. Gomes, Davies, J. King, Iwobi, Bernard.

Rozhodca: Atkinson – Cook, Hatzidakis