Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Poľsko – Slovensko

1:2

koniec (0:1)

14.06.2021, 18:00 • Krestovskij stadion, Petrohrad (Rusko) • Skupina E • Michal Sadlek

Tipsport: 1.82 3.28 5.82

90+2

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Ján Greguš.

90+1

90+1. Jan Bednarek (POL)

90+1

Bednarek v pokutovom území loptu pri pokuse o strelu z prvej „zluftoval“ a následne z otočky vystrelil po zemi tesne mimo ľavej tyče Dúbravkovej brány.

89

89. Robert Lewandowski (POL)

89

Lewandowski hlavičkou na prednej tyči tečoval Moderov center z rohu tak, že lopta namiesto priamo na bránu letela na zadnú tyč. Našťastie pre Slovensko ani jeden z Poliakov loptu pri jej lete pred odkrytou bránou nezasiahol.

88

Puchacz sa rozbehol po ľavom krídle do otvoreného priestoru a jeho center nadvihol blokujúci Koscelník tak, že lopta spadla na hornú sieť Dúbravkovej brány.

87

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Tomáš Suslov.

87

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lukáš Haraslín, prichádza Michal Ďuriš.

85

Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Piotr Zieliński, prichádza Karol Świderski.

85

Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Mateusz Klich, prichádza Jakub Moder.

79

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Martin Koscelník.

79

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jakub Hromada, prichádza Patrik Hrošovský.

74

Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Maciej Rybus, prichádza Tymoteusz Puchacz.

74

Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Karol Linetty, prichádza Przemysław Frankowski.

69

69. Milan Škriniar (SVK) - 1:2

69

Slovensko dalo gól!
Slováci využívajú presilovku a opäť sa dostávajú do vedenia! Center z rohu sa od jedného z hráčov na prednej tyči odrazil takmer na hranicu šestnástky k voľnému MILANOVI ŠKRINIAROVI, ktorý si loptu spracoval a z voleja ju tvrdou a tiež krásnou prízemnou strelou poslal nechytateľne k pravej tyči.

62

62. Grzegorz Krychowiak (POL)

62

Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za šliapnutie na nohu Hromadu po odohraní lopty Grzegorz Krychowiak (Poľsko). Poliaci tak budú zápas dohrávať s 10 hráčmi.

53

Center Zielińského z rohu odhlavičkoval na prednej tyči Duda naspäť k Zielińskému. Druhým centrom, už z hry, potom Zieliński nacentroval do stredu pokutového územia na Glika, ktorý hlavičkoval nad slovenskú bránu.

51

51. Karol Linetty (POL)

51

Jóźwiak vysunul na pravom krídle do nábehu Klicha, ktorý loptu prihral na prednú tyč na voľného Linettyho. Ten zvolil strelu z prvej, hrací predmet ale nasmeroval priamo do rúk slovenského brankára Dúbravku.

46

46. Karol Linetty (POL) - 1:1

46

Poľsko dalo gól!
Poliaci hneď z prvej útočnej akcie druhého polčasu vyrovnávajú! Rybus si nabehol na ľavú stranu šestnástky na kolmicu od Klicha a odtiaľ posunul loptu do jej stredu na KAROLA LINETTYHO. Ten ju síce dobre netrafil, i tak ju ale pomalou strelou po zemi, ktorú už nedokázal brankár Dúbravka zastaviť, dostal do siete.

28

Jóźwiak nevydarenou rozohrávkou prakticky pripravil streleckú pozíciu Kuckovi, ktorý strelou spoza šestnástky namieril tesne nad brvno Szczęsného brány.

22

Žltú kartu za držanie rozbehnutého Hromadu v strede poľa dostáva Grzegorz Krychowiak (Poľsko).

20

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Krychowiaka Tomáš Hubočan (Slovensko).

18

18. Wojciech Szczęsny (vla.) (SVK) - 0:1

18

Slovensko dalo gól!
Naši hráči otvárajú skóre! Róbert Mak dostal loptu na ľavé krídlo, kde bol celú dobu zdvojený. Preto si počkal, až si od neho trochu odskočí Jóźwiak a elegantne si potom posunul loptu pomedzi nohy Bereszyńského, cez ktorého sa dostal do šestnástky Poľska. Jeho strelu z ľavej strany tečoval Glik a lopta sa od tyče poľskej brány odrazila do zasahujúceho brankára WOJCIECHA SZCZĘSNÉHO, od ktorého sa nakoniec odrazila do siete.

14

14. Ondrej Duda (SVK)

14

Duda si pred šestnástkou Poľska navádzal loptu z ľavého krídla na os ihriska a strelou po zemi pomedzi nohy Bereszyńského tesne minul Szczęsného bránu.

Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 je maximálna povolená kapacita štadióna na Krestovskom ostrove v Petrohrade cca 30 500 miest (cca 50 % maximálnej kapacity štadióna).

Poľsko – Slovensko

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 46. Linetty – 18. Szczęsny (vla.), 69. Škriniar

Karty:   22. Krychowiak (POL) – 20. Hubočan (SVK)   62. Krychowiak (POL)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:13.

Poľsko: Szczęsny – Bereszyński, Glik, Bednarek, Rybus (74. Puchacz) – Linetty (74. Frankowski), Krychowiak, Klich (85. Moder) – Jóźwiak, Lewandowski (C), P. Zieliński (85. Świderski).
Náhradníci: Skorupski, Fabiański – Dawidowicz, Kędziora, Kozłowski, Świderski, Moder, Płacheta, Frankowski, Świerczok, Helik, Puchacz.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík (79. Koscelník), Šatka, Škriniar, Hubočan – Haraslín (87. Ďuriš), Kucka, Hromada (79. Hrošovský), Mak (87. Suslov) – Hamšík (C) – Duda (90+2. Greguš).
Náhradníci: Kuciak, Rodák – Vavro, Greguš, Weiss, Suslov, Bénes, Hrošovský, Hancko, Ďuriš, Lobotka, Koscelník.

Rozhodca: Haţegan – Ghinguleac, Gheorghe (ROU)

Diváci: 12 862