Menu

Futbal

Európska konferenčná liga

Bodö/Glimt – AS Rím

6:1

koniec (2:1)

21.10.2021, 18:45 • Aspmyra stadion, Bodo, Norsko • Skupina C • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Tipsport: 3.54 3.85 2.0

S konstatováním, že FK Bodo/Glimt ve třetím kole skupiny C Evropské konferenční ligy doma vypráskalo AS Řím jasně 6:1, se s Vámi loučí a hezký sportovní večer přeje Tomáš Lysý. (20:50:42)
V rámci Evropských pohárů zapisuje AS Řím nejhorší porážku od sezony 2014/2015, kdy Římané doma padli s Bayernem Mnichov 1:7. O rok později pak prohráli na hřišti Barcelony také 1:6.
Ve druhém utkání skupiny bude teprve hrát CSKA Sofia od 21 hodin se Zorjou Luhansk. To nic ale nezmění na tom, že Bodo/Glimt jde se sedmi body do čela tabulky o bod před AS Řím.
Statistiky zápasu:
Góly: 6-1
Střely celkem: 13-6
Střely na branku: 7-2
Střely mimo: 2-2
Zblokované střely: 4-2
Rohy: 3-3
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 53% – 47%
Přihrávky: 467-406
Fauly: 6-8
Žluté karty: 1-1.
Demolice AS Řím je u konce. Vše začalo v prvních dvaceti minutách, kdy se nejprve hezkou kombinací z malého vápna trefil Erik Botheim a o dvanáct minutě později na něj navázal krásnou ránou Patrick Berg. AS sice o osm minut snížilo po dobrém náběhu Carlese Péreze, ale to bylo ze stran Římanů vše.

Nepomohla ani tři střídání José Mourinha v poločasu. V 52. minutě vrátil domácím vedení o dvě branky Erik Botheim, který po velké bojovnosti Sampsteda uklidil míč zblízka do sítě. A desetiminutovka domácích od 71. minuty? Snová! Nejprve se prosadil Ola Solbakken, který ve sprinterském souboji nedal Kumbullovi šanci a přeloboval gólmana. V 78. minutě byl Botheim opět důraznější než soupeř. V pádu po zisku míče vyslal do úniku Amahla Pellegrina, který se odpoutal od stoperů a trefil se na vzdálenější tyčku, byť si Rui Patrício na míč sáhl. V osmdesáté minutě si oba dva vyměnili role a Erik Botheim zblízka z velkého úhlu zkompletoval hattrick – 6:1.

90+2

Konec zápasu.
Erika Botheima, jenž dnes tři góly dal a na tři nahrál, také chytají křeče. Sklízí ale zasloužené ovace.

90+2

Ve druhé minutě nastavení budou mít domácí ještě výhodu rohového kopu.

90+2

Další pilíř dnešní drtivé výhry 6:1, Morten Konradsen, jde z placu a na něj se dostane jednadvacetiletý Elias Hagen.

90

Ve druhém poločasu není moc co řešit, bude se hrát jen o dvě minuty navíc.

90

Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby.

89

Nechtějte nyní vidět pohled José Mourinha. Legendární trenér asi nebude ke svým svěřencům ještě dnes večer příliš shovívavý.

88

Hned v následném útoku je Mugisha lapen v ofsajdu.

87

Ze hřiště jde také Amahl Pellegrino, na chvíli naskočí Joel Mugisha.

85

Morten Konradsen se stal příjemcem faulu od Reynoldse, který může být rád, že nevidí žlutou kartu.

84

Domácí hráče už začínají chytat křeče, čemuž se při dnešním výkonu nelze divit.

81

Marius Lode a Sondre Brunstad Fet jdou z placu, zahrají si Marius Höibraten a Hugo Vetlesen. Je radost do takového zápasu přijít.

80

80. Erik BOTHEIM - 6:1

80

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Neskutečný výkon domácích pokračuje. ERIK BOTHEIM si ke dvěma brankám a třem asistencím připisuje gólový hattrick. Pellegrino krásně vyslal do úniku ERIKA BOTHEIMA, jenž se odpoutal od stoperů hostí. Ačkoliv proti němu Patrício vyběhl, jednadvacetiletý útočník ho i tak z velkého úhlu obstřelil. Paráda domácích, o tom nemůže být sporu. Asistence: Amahl Pellegrino.

78

78. Amahl PELLEGRINO - 5:1

78

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! A je vymalováno. Erik Botheim, který si dnes výrazně řekl o pozornost jiných klubů, byl v souboji o míč na polovině hřiště jasně důraznější. V pádu ještě stihl nahrát na AMAHLA PELLEGRINA, který si po levé straně s míčem seběhl do vápna a svou střelu umístil na vzdálenější tyčku, byť si na ní Patrício sáhl. Asistence: Erik Botheim.

77

Crisanteho centr byl sražen, následně střílel Pellegrini zpoza vápna vedle levé tyče. Snížení nyní bylo o metr na spadnutí.

76

AS už asi nemá moc sil na dramatizaci zápasu a dá se čekat, že José Mourinho tento zápas rozhodně v rámci sestavy do dalšího špílu nenechá bez odezvy.

75

Domácí už si nyní užívají hru a je čas i na technické finesy, které nyní úspěšně zkusili Sampsted a Fet. Míč sice pak skončil v autu za brankou, ale to domácím fanouškům nevadí.

75

Pokud dnes Bodo získá tři body, což je více než pravděpodobné, půjde se sedmi body do čela skupiny C před šestibodový AS.

73

Hosté už začínají být trošku nervózní. Jako nyní Crisante, který kousek za polovinou hřiště poslal na zem Berga.

71

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! OLA SOLBAKKEN završuje svůj dnešní skvělý výkon brankou. Krásně si naběhl na přízemní přihrávku Erika Botheima, který dnes také hraje skvěle. Forvard domácích přesprintoval Kumbullu a zakončil ještě lépe – lehkým lobem přelstil Ruie Patricia. Asistence: Erik Botheim.

70

Krátký roh na jistotu nevyšel, u míče jsou hosté.

70

Zpracování jednoho z hostí před brankovou čárou nevyšlo, domácí tak budou kopat roh z pravé strany. K němu se hrne Morten Konradsen.

69

Eldor Šomurodov v souboji o míč před vápnem srazil k zemi Sondreho Feta, což se neobešlo bez povšimnutí sudích. Domácí opět mají míč ve své moci a Fet je ještě lehce ošetřován.

67

Pellegrino na levé straně nenašel prostor, jak se dostat blíže k brance AS, což mu ale vůbec vadit nemusí. Zaplněný stadion má i tak radost, domácí zhruba pětadvacet minut před koncem vedou nad účastníkem Serie A o dvě branky.

65

Šomurodov to zkusil na levé straně znova. Kombinace s Calafiorim k ničemu nevedla a centr z levé strany také ne.

65

Eldor Šomurodov sice převzal na levé straně vápna balon, jenže hned k němu přistoupili dva hráči a o míč vzápětí přišel.

64

Na centr z pravé strany si naběhl Bryan Crisante, který hlavičkoval vedle pravé tyče a ještě byl lapen v ofsajdu.

63

Hosté budou nadále na míči, Carles Pérez si totiž vymodlil faul na Bjørkanovi.

61

Pellegrini se ihned ujal rohového kopu, další roh následně zahraje Carles Pérez.

60

Už u toho nebude Stephan El Shaarawy, který přepouští na plac Tammy Abrahama. A před rohovým kopem Římanů vběhne na plac také Amadou Diawara místo Lorenza Pellegriniho.

59

Domácí fotbalisté hájí překvapivé vedení o dvě branky bez problémů. Římané se nedokáží dostat k žádné pořádné šanci.

57

Centr Calafioriho z levé strany opět schovává do náručí jistý Nikita Chajkin.

56

Ke střele z pětadvaceti metrů z dobré pozice se odhodlal Morten Konradsen, který dnes také hraje výborně. Tentokrát byl Rui Patrício na místě.

55

Centr z pravé strany si bez problémů stáhl Nikita Chajkin, jenž dnes příliš práce nemá.

52

52. Erik BOTHEIM - 3:1

52

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Další hrubka v obraně hostí. Sampsted u brankové čáry přetlačil Diawaru, který si již asi myslel, že míč projde do zámezí. V pádu dal míč pod sebe před malé vápno, kde se přes Ibaněze uvolnil ERIK BOTHEIM a dává dnes svou druhou branku. Asistence: Alfons Sampsted.

50

Morten Konradsen se odhodlal ke střele z třiceti metrů, která ještě byla lehce ztečována k pravé tyči. Rui Patrício si puk i tak našel.

50

Ola Solbakken o něj následně dobře zabojoval na pravé straně. Hned poté nevyšla před vápnem narážečka na Pellegrina, to už by si domácí asi dovolili moc. Již jedna podobná akce jim dnes vyšla.

49

Rychlý protiútok AS nyní zastavil Roger Ibaněz, který se nenechal oklamat a alespoň zblokoval míč na autové vhazování.

48

Centr na Calafioriho na levé straně nebyl přesný. Vypadá to, jako by se hosté nedokázali srovnat s umělou trávou, míč nyní před hráčem AS odskočil.

48

Kumbulla si na polovině hřiště vyměnil míč s Crisantem. Tomu ale zatím nikdo nenaběhl.

47

Obraz hry se maličko mění, od začátku druhého poločasu jsou to hosté, kteří drží míč na svých kopačkách.

46

Hned trojí střídání připravil José Mourinho. Gonzalo Villar, Ebrima Darboe a Borja Mayoral jdou z placu. Místo nich přichází Henrich Mchitarjan, Bryan Crisante a Eldor Šomurodov.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:47.
Statistiky zápasu:
Góly: 2-1
Střely celkem: 7-3
Střely na branku: 3-2
Zákroky gólmanů: 1-1
Střely mimo: 2-0
Zblokované střely: 2-1
Rohy: 1-1
Ofsajdy: 0-1
Držení míče: 57% – 43%
Přihrávky: 291-211
Fauly: 5-4
Žluté karty: 1-1.
První poločas je minulostí. Bodo/Glimt bylo ze začátku jasně lepší a za svou aktivitu bylo oceněno dvěma brankami. V osmé minutě se po hezké kombinaci trefil z malého vápna Erik Botheim a ve dvacáté minutě vedli domácí 2:0 po akci na jeden dotek, zakončené nechytatelnou střelou Patricka Berga. Druhá branka už byla pro hosty velkým zdviženým prstem a také AS se dočkalo dílčího úspěchu. Carles Pérez si zpracoval dlouhý centr Diawary a z vápna obstřelil gólmana. Vzhledem k tomu, že řada akcí Římanů končila nepřesnostmi, nemuseli se domácí ani tolik nadřít, aby stav 2:1 udrželi při odchodu do kabin. A to ještě v posledních sekundách prvního poločasu mířil Pellegrino v gólové šanci nad branku Patrícia.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. Pellegrino velkou šanci nevyužil

45+1

Opět to mohlo být o dvě branky. Na Solbakkenův hezký centr z pravé strany si ve vápně naběhl Amahl Pellegrino, ale z jasné pozice usměrnil míč nad branku!

45

Rozbíhá se poslední minuta prvního poločasu, ve kterém se bude hrát ještě 60 sekund nad rámec hrací doby. Mezitím Mayoralův prudký centr nemohl zachytit Riccardo Calafiori.

44

A opět následuje přihrávka na stopery. Norský tým si opravdu nekomplikuje situaci ani v nejmenším.

43

Domácí zatím hrají na polovině soupeře, což jim pochopitelně vyhovuje.

41

Borja Mayoral byl o sekundu rychlejší, než by bylo při přihrávce do vápna záhodno, a je mu tak správně odmáván ofsajd.

40

Centr El Shaarawyho sice byl nebezpečný a přesně do ohně, ale Maraš Kumbulla si počínal ve výskoku nedovoleně a je mu pískán faul na gólmana Nikitu Chajkina.

40

Naopak nyní při centru Calafioriho již odehrával Alfons Sampsted míč do bezpečí kousek za čárou a je z toho rohový kop pro AS.

39

Následuje další mírná kontroverze domácího týmu. Ti se zlobí, že míč už přešel postranní čáru a měli by vhazovat aut. Sudí jim nedávají za pravdu.

39

Centr Darboeho na Reynoldse byl sražen do autu.

37

K přímému volnému kopu se postavil Carles Pérez, jenže jeho střela neprošla přes zeď. Stopku míči vystavil Ola Solbakken, který dnes hraje zatím výborný zápas.

36

Domácí se nyní hodně zlobí, že sudí dle nich nepískl nedovolený zákrok Mayorala, který si proti Konradsenovi mohl rukou. Hra pokračovala a španělského forvarda tak stáhl na zem Marius Lode. Tento faul už sudí viděl a navíc ukazuje domácímu bekovi žlutou kartu.

35

Až nyní se Římané opět dostávají k balonu. Jenže dlouhý centr Ibaněze z levé strany na pravou byl extrémně nepřesný.

34

Z následného přímého volného kopu nezahrozilo, nicméně domácí jsou opět na polovině svého soupeře a hlavně na míči.

33

Záložník Gambie Ebrima Darboe hasil rodící se nebezpečí, když na ose hřiště musel faulovat Mortena Konradsena, který se přes něj uvolnil a šel do hrozícího protiútoku. Oběma rukama ho stáhl k zemi a vidí jasnou žlutou kartu

32

Mayoralův centr neprošel přes dobrý blok do vápna. Následně zkusil Riccardo Calafiori přejít přes Ola Solbakkena, ale obehrál spíše sám sebe a balon zamířil do autu.

31

Centr Mortena Konradsena propadl na vzdálenější tyč. Následně se autor centru vrátil před vápno, kde dostal přihrávku. Zkusil vystřelit, ale jeho pokus po umělé trávě mířil hodně mimo.

30

Ola Solbakken doběhl prudký míč a ještě odcentroval do vápna, kde hosté raději srazili balon na rohový kop.

30

Jenže s fauly to nepůjde, domácí tak mají míč u svého vápna.

30

Zdá se, že nyní budeme vidět postupné dobývání branky Bodo v podání hostí.

29

29. Carles PÉREZ - 2:1

29

AS Řím právě vstřelil branku!
Hosté proto zkusili útok středem a ten vyšel na jedničku. Diawara z poloviny hřiště vyslal nadýchaný centr, na který si naprosto přesně naběhl CARLES PÉREZ. Míč si zpracoval a pak si mohl vybrat, jestli ještě nahraje spoluhráči. Ale třiadvacetiletý Španěl vzal odpovědnost na sebe a obstřelil brankáře Chajkina k na levou tyč. Asistence: Amadou Diawara.

27

Calafiori potáhl míč po levé straně, zatím ale prostor blíže k brance Bodo nenašel.

26

A po faulu Konradsena u míče zůstane. Darboe ale neměl komu nahrát, volil tak přihrávku dozadu.

25

Dvě gólové situace zřejmě trošku hosty probrali, což by bylo z jejich strany nejvýše záhodno. Nyní se italský tým tlačí do kombinace.

24

Za stavu 2:0 pro domácí přichází první zákrok Nikity Chajkina, který si věděl rady se střelou Carlese Péreze zpoza vápna.

22

El Shaarawy si nabíhal na dlouhý míč, ale potřeboval o krok více. Balon tak končí v zámezí.

21

José Mourinho jen nevěřícně sleduje, co jeho svěřenci zatím na hřišti vyvádějí.

20

20. Patrick BERG - 2:0

20

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Už to vypadalo, že se hosté ujmou míče. Jenže přišla nepřesnost a Bodo dokonale vyšachovalo obranu hostí. Kapitán PATRICK BERG převzal přihrávku od Solbakkena, narazil si míč s Botheimem a těsně před vápnem vypálil parádní projektil, který zapadl do horní části branky k levé tyči. Patrício byl bez šance. AsistencE: Erik Botheim.

19

Hráči ve žlutém opět zahráli zpět ke své brance, rozehrávku si nijak nekomplikují.

17

Hostům varování nestačilo. Konradsenovu první střelu zblokoval Ibaněz, následný pokus záložníka domácích končí u brankáře Patricia.

17

A opět domácí. Ti vstoupili do dnešního zápasu hodně s chutí a ačkoliv nyní šla zpětná přihrávka na brankáře, znovu jsou to oni, kdo mají míč v držení.

16

Konradsen dostal dobrou přihrávku do běhu, na levé straně ale zahrál nepřesným centrem. AS se ale dlouho na míči neudrželo.

15

A ani nyní to není o moc lepší, pokus o vysunutí Mayorala uličkou končí jen u brankáře Chajkina.

13

Svěřenci trenéra José Mourinha nyní kombinují na útočné polovině, jenže celou akci kazí špatným zpracováním.

12

Postupná kombinace Římanů skončila v zámezí, když Shaarawy nedokázal doběhnout ostrou přihrávku.

10

A domácí jsou rázem na koni. Soupeře vůbec nepouští k míči.

8

8. Erik BOTHEIM - 1:0

8

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Obrana AS nyní hodně zaspala či spíše spoléhala na ofsajd systém. Ten ale nevyšel. ERIK BOTHEIM si přiťukl míč ve vápně s Sondre Brunstad Fetem, zpracoval si míč a z malého vápna prostřelil gólmana. Asistence: Sondre Brunstad Fet.

8

Domácí hráči se s kombinací vrátili na polovinu, drží však míč na svých kopačkách.

7

Fredrik André Bjørkan tentokrát zahrál dobře a připravil soupeře o míč. Navíc ho ještě vyvezl na druhou stranu.

6

Přichází tak první pasáž hry, kdy se k míči dostávají pořádně také hosté.

6

Stephan El Shaarawy, který dnes za AS navlékl kapitánskou pásku, získal na levé straně míč a hodlá se uklidnit spoluhráče.

4

Bjørkan se před vápnem AS provinil faulem na Ibaněze, což neušlo pozornosti tureckých sudích.

4

José Mourinho, veleúspěšný trenér, který dokázal dvakrát vyhrát Ligu mistrů a dvakrát též Evropskou ligu (nebo UEFA pohár), již udílí svým svěřencům pokyny, zachumlaný ve slušivé čepici. Určitě by letos chtěl vyhrát hned premiérový ročník Kontinentální ligy.

3

První pokus o nesmělé ohrožení branky Ruie Patricia si hosté pohlídali.

2

Nadále nepouští hráči ve žlutém svého soupeře do akce, na druhou stranu si však přihrávají jen na polovině hřiště.

1

Domácí získali míč a kombinují na své polovině. A to při dvou stupních celsia, což je pro toto období v Norsku již klasická teplota.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Bodo/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Lode, Björkan – Fet, P. Berg (C), Konradsen – Solbakken, Botheim, Pellegrino.
Náhradníci: Smits – Höibraaten, Vetlesen, Kongsro, Moberg, Hagen, Nordäs, Kvile, Pernambuco, Mugisha, Koomson.

AS Řím: Patrício – Reynolds, Ibañez, Kumbulla, Calafiori – Diawara, Villar, Darboe – C. Pérez, El Shaarawy (C) – B. Mayoral.
Náhradníci: Fuzato – Cristante, Viña, Lorenzo Pellegrini, T. Abraham, Šomurodov, Veretout, Mancini, Bove, Zalewski, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodčí: Ali Palabıyık – Serkan Olguncan, Ali Saygın Ögel.
Oba dva týmy se vzájemně ještě nikdy nepotkaly, následný dvojzápas tak bude premiérovým měřením sil mezi oběma celky.
AS Řím:
Svěřenci trenéra José Mourinha hrají základní skupiny evropských pohárů pravidelně od sezony 2014/2015, z toho dvakrát potkali ve skupině Plzeň – jednou v Lize mistrů, jednou v Evropské lize. Letos se i kvůli umístění v předešlém ročníku Serie A museli spokojit a Evropskou konferenční ligou. Ve čtvrtém předkole si jednoznačně poradili s Trabzonsporem, když na jeho stadionu vyhráli 2:1 a doma postup stvrdili výsledkem 3:0. Ve skupině C jsou jednoznačným favoritem a úlohu zatím potvrzují. Ze dvou zápasů mají skóre 8:1, když nejprve porazili CSKA Sofii 5:1 doma a poté si dojeli pro výhru 3:0 proti Luhansku.

V domácí lize patří Římanům čtvrté místo se ziskem 15 bodů z osmi utkání, v posledním zápasu smolně prohráli s Juventusem na jeho hřišti 0:1, když zahodili pokutový kop.

Poslední zápasy AS Řím:
Juventus – AS Řím 1:0
AS Řím – Empoli 2:0
Zorja Luhansk – AS Řím 0:3
Lazio – AS Řím 3:2
AS Řím – Udinese 1:0.
FK Bodo/Glimt:
Po loňské účasti ve třetím kvalifikačním kole, kterým norský celek ukončil šestnáctiletý půst v evropských pohárech, mířil norský tým zcela jistě výše, alespoň do základní skupiny Evropské ligy. Jenže tento plán dostal trhlinu hned v prvním kvalifikačním kole Ligy mistrů, kdy vypadl s Legií 2:5 na zápasy. Následoval tak přesun do kvalifikací konferenční ligy a zde to již byla jiná písnička. Přes Valur (v součtu 6:0), Prištinu (3:2) a Žalgiris (3:2) se Noři dostali do základní skupiny C Evropské konferenční ligy.

Zde zatím Bodo/Glimt odehrálo dva zápasy. Nejprve přišla domácí výhra 3:1 nad Luhanskem a pak cenná remíza 0:0 z placu CSKA Sofie. V domácí soutěži je tým po dvaadvaceti kolech na třetím místě s tříbodovým náskokem na Molde.

Poslední zápasy Bodo/Glimt:
Bodo – sarpsborg 2:1
Stabaek – Bodo 0:3
CSKA Sofia – Bodo 0:0
Bodo – Valerenga 1:0
Alta – Bodo 1:2-

Bodo bylo naposled poraženo 5.8.2021 v kvalifikaci Konferenční ligy na hřišti Prištiny 1:2.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Evropské konferenční ligy, která bude tímto hracím dnem zakončovat polovinu zápasů základní části. Ve skupině C, která má jednoznačného lídra v podobě AS Řím, zajíždí tento italský klub na hřiště FK Bodo/Glimt. Utkání začíná od 18:45 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

Bodö/Glimt – AS Rím

6:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 8. Botheim (Fet), 20. P. Berg (Botheim), 52. Botheim (Sampsted), 71. Solbakken (Botheim), 78. Pellegrino (Botheim), 80. Botheim (Pellegrino) – 29. C. Pérez (Diawara)

Karty:   36. Lode (BOG) – 33. Darboe (ASR)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:8.

Bodö/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Lode (81. Höibraaten), Björkan – Fet (81. Vetlesen), P. Berg (C), Konradsen (90+2. Hagen) – Solbakken, Botheim, Pellegrino (87. Mugisha).
Náhradníci: Smits – Höibraaten, Vetlesen, Kongsro, Moberg, Hagen, Nordäs, Kvile, Pernambuco, Mugisha, Koomson.

AS Rím: Patrício – Reynolds, Ibañez, Kumbulla, Calafiori – Diawara (60. Lorenzo Pellegrini), Villar (46. Mchitarjan), Darboe (46. Cristante) – C. Pérez, El Shaarawy (C) (60. T. Abraham) – B. Mayoral (46. Šomurodov).
Náhradníci: Fuzato – Cristante, Viña, Lorenzo Pellegrini, T. Abraham, Šomurodov, Veretout, Mancini, Bove, Zalewski, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodca: Ali Palabıyık – Serkan Olguncan, Ali Saygın Ögel