Menu

Futbal

Africký pohár národov

Sudán – Guinea-Bissau

0:0

koniec (0:0)

11.01.2022, 20:00 • Roumdé Adjia Stadium (Garoua) • Skupina D • Milan Huppert cz

Tipsport: 3.63 2.57 2.49

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:05:04)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:12.
Utkání mezi Súdánem a Guineou-Bissau skončilo bezbrankovou remízou. Dlouho se hrálo bez velkých příležitostí, tu první měl až v 76. minutě Frédéric Mendy, jehož vychytal Ešrejn. O pouhé tři minuty později kopal favorit penaltu po faulu na Ambriho, avšak exekutor Pelé selhal, dorážející Piqueti pak nastřelil břevno. Súdán přežil i třetí tutovku soupeře, chybu gólmana při vyběhnutí zažehnal na brankové čáře Mustafa Karšúm, jenž zastavil střelu Mendyho. Oba celky po prvním zápase zůstávají v bitvě o postup, ve druhém zápase skupiny Nigérie zvítězila 1:0 nad Egyptem.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ne, skóre se nemění. Centr směřoval na zadní tyč, kde akci uzavíral Panutche Camará, ani ve skluzu však na hrací předmět nedosáhl.

90+2

Ještě jedna standardka pro Guineu-Bissau. Chytře si počínal Steve Ambri, když těsně před Nemerem odkopl balón a pak se nechal stoperem tvrdě dohrát.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

90

Střídání v týmu Súdán: ze hřiště odchází Džumá Abbás, přichází Dhijá Mahdžúb.

89

Ofenzivně laděný Frédéric Mendy fauloval ve snaze vytvořit si prostor za šestnáctkou konkurenta. Loktem trefil Alfadního.

88

Panutche Camará si jako poslední hráč troufl na kličku a Nemera vyřadil ze hry. Stejný počin se mu nepodařil proti Karšúmovi.

87

Při snaze o obranný odkop Jefferson Encada podklouzl. Měl ovšem velké štěstí, protože míč poslal přesně do míst, kde se vyskytoval spoluhráč Bura.

86

Saláheldín Nemer šel do skluzu a měl velké štěstí, že balón trefil jako první, až pak trefil pravou nohu Candého. Hra pokračuje bez přerušení.

85

Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Pelé, přichází Panutche Camará.

84

Sori Mané sáhl k dlouhému odkopu na útočnou polovinu. Piqueti hlavou prodloužil míč do rukavic gólmana Ešrejna.

83

83. Chybujícího gólmana zastoupil na brankové čáře Karšúm

83

A další obrovská příležitost Guiney-Bissau! Alí Abú Ešrejn zaváhal při vyběhnutí a míč minul. Od překvapeného obránce následně míč získal Piqueti, který v tomto případě ztroskotal na Karšúmovi, stoper skvěle zasáhl na brankové čáře.

82

82. Pelé penaltu neproměnil, Piqueti z dorážky napálil břevno

82

Skóre zůstává bezbrankové! Exekuce pokutového kopu se chopil Pelé a počínal si mizerně, pomalou přízemní střelu po levé ruce Ešrejn vyrazil před sebe. obrovskou tutovku měl i dorážející Piqueti, ten pro změnu napálil břevno!

81

Rozehrávka penalty se protahuje. Senegalský arbitr Sy ještě musí řešit nějaké nesrovnalosti mezi oběma tábory.

80

Ještě, než dojde k rozehrání „desítky“, tak pokračuje ošetřování Ambriho. Tomu Ešrejn levou nohou bolestivě pokřivil levý kotník.

79

79. Ešrejn podrazil Ambriho, arbitr Sy nařídil pokutový kop

79

Pozor, bude se kopat penalta! Steve Ambri dostal přihrávku za obranu a zvládl udělat kličku vyběhnuvšímu brankáři Ešrejnovi, jenž soka podrazil.

78

Pelé patří k nejaktivnějším hráčům na hrací ploše. Nyní si prohodil míč mezi nohama Abdelrahmána, pak ovšem nevyzrál na Karšúma.

77

Súdánští hráči si míče dlouho neužili. Selhala dohoda mezi Cassamou a Pelém, míč proto vystihl Nemer.

76

76. Ešrejn si poradil s pokusem Mendyho

76

Tak konečně pořádná šance! Frédéric Mendy si kolem protihráče hodil míč z leva na střed hřiště a kousek za šestnáctkou vystřelil k pravé tyči. Alí Abú Ešrejn bleskově zareagoval a rukama vytěsnil kulatý nesmysl do bezpečí.

75

K odvážné hře sáhl Maurice Gomis. Jakožto gólman vložil tělo před Chedra a měl velké štěstí, že útočník dostihl míč těsně za čárou.

74

I po přerušení způsobené střídáním pokračuje aktivní hra Guiney-Bissau. Hráči v červených dresech naopak trpělivě brání, remízový výsledek jim viditelně vyhovuje.

73

Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Steve Ambri.
Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Joseph Mendes, přichází Frédéric Mendy.

72

Narážečka mezi Candém a Sargantem neměla chybu. Pravý bek vzápětí sáhl k dlouhému nákopu, ten skončil v moci Ešrejna.

71

Mustafa Karšúm zabral do obrany a potvrdil, že defenziva patří mezi jeho silné stránky, když tělem odstavil Buru.

70

Rozehrávka gólmana Mauriceho Gomise putovala k Manému, následně hrál Opa Sanganté. Favorit hraje zase konstruktivně.

69

Walieldin Chedr se obtočil kolem Baldého a střílel levačkou technicky pod břevno. Gomis si připsal úspěšný zákrok levou rukou.

68

Mohamed ar-Rašíd si poradil pod tlakem na jedničku. Nenechal se rozhodit dvojicí protihráčů a mezi nimi nahrál Abbásovi.

67

Z velké vzdálenosti vyzkoušel štěstí Saláheldín Nemer. Vyběhnuvší Maurice Gomis stihl rychle zacouvat a míč schoval do náruče.

66

Střídání v týmu Súdán: ze hřiště odchází Jásín Hamed, přichází al-Džezoli Núh.

65

Walieldin Chedr se do hry tolik nedostává, proto si sběhl hlouběji do pole, aby vypomohl spoluhráčům v rozehrávce. Z jedničky sklepl pod sebe na Raoufa.

64

Od levé lajny si balón navedl na střed hřiště Bura. Nechyběla ani střela, kulatý nesmysl skončil v náruči Ešrejna.

63

Útočným faulem se provinil Sori Mané. Při kličce na střed se ohnal pravou rukou za sebe a trefil Karšúma.

62

Střední záložník Moreto Cassama byl dalším z těch, kdo chtěl prolomit bezbrankový stav. Vypálil o kousek nad břevno.

61

Jefferson Encada přihrál po levé čáře Pelému. Středopolař chtěl pokračovat do útoku, ale neporadil si s Nemerem.

60

Hodina z utkání je minulostí. Zatím stále sledujeme bezbrankové utkání a nejen to, i marně čekáme na první gólovou příležitost.

59

Ačkoli Fali Candé přehlavičkoval Raoufa, tak hrát s míčem bude reprezentace Súdánu. Abbás rozehrál na Nemera.

58

Opa Sanganté skvěle přečetl, kam Alí Abú Ešrejn odkopne balón. Ve vzdušném prostoru nedal Raoufovi žádnou šanci na úspěch.

57

Pravý křídelník Piqueti zaběhl za obranu, kam dostal dlouhý nákop od Pelého. Kličku na střed Saláheldín Nemer přečetl a balón vybojoval.

56

Mama Baldé pozdržel hru a vhodil dlouhé autové vhazování. Sori Mané zvládl zpracování na výbornou, totéž nelze říct o střele nad bránu.

55

Pravý obránce Fali Candé podpořil ofenzivní složku mužstva. Ve finále individuální akce ovšem neměl sílu na centr.

54

Autové vhazování obdržel od nohy Mohamed Abdelrahmán. Z dvaceti metrů pak střílel technicky na zadní tyč, tu těsně minul.

53

Pochvalu za defenzivní zákrok zaslouží Mustafa Karšúm. Počkal si, jakou kličku Bura udělá, míč mu vypíchl z pod kopaček.

52

Moreto Cassama se rozhlédl kolem a hledal volné spoluhráče. Jenže žádného nenašel, takže zvolil odkop na útočnou polovinu.

51

Hráči v zeleném kombinují na útočné polovině. Fali Candé rozběhl po pravé lajně Nogueiru, tomu vystavil strom do cesty Saláheldín Nemer.

50

Třetím žlutým hříšníkem je Mázin Mohamedajn. Levý bek nestíhal sprintujícího Cassamu, jehož za dres stáhl k zemi.

50

Pelé si věřil na střelu, k ní natáhl pravačkou. Abdel Raouf ovšem zabojoval a v poslední chvíli spoluhráči skočil pod nohy.

49

Piqueti si vyměnil míč s Mendesem a střílel z levé strany pokutového území. Kulatý nesmysl se vynesl pár centimetrů nad břevno.

48

Fotbalisté v zelených dresech, tedy ty z Guiney-Bissau kombinují na útočné polovině. Defenziva Súdánu je ovšem velmi dobře rozestavená.

47

Ani jeden z týmů o poločasové přestávce neudělal žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
První poločas zápasu mezi Súdánem a Guineou-Bissau gól nepřinesl. Oba celky hrají hodně opatrně a nebyla k vidění ani žádná velká šance, která by mohla branku přinést. Mírně ze hry má přeci jen o něco mírně favorizovanější Guinea-Bissau, která je častěji na balónu, avšak ani tato skutečnost k brance nevedla.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Zprava střílel Jásín Hamed na přední tyčku. Maurice Gomis bleskově zareagoval a kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

Mustafa Karšúm ukázal, že umí zahrát i směrem dopředu. Míč vyvezl na útočnou polovinu, následně přihrál k lajně Chedrovi.

43

Aut rychle vhodil Joseph Mendes. Sori Mané zvládl zpracování, nicméně nahrávka mu nevyšla, zasáhl nohy bránícího Nogueiry.

42

Protože Saláheldín Nemer neměl na koho rozehrát, tak zvolil dlouhý odkop do soupeřových zadních řad. Bura hlavou sklepl míč pro Candého.

41

Mohamed Abdelrahmán proti dvojici protihráčů bojoval statečně. Nakonec nastřelil stojícího Candého, čímž získal alespoň autové vhazování.

40

Pěknou hlavičku vyprodukoval z hranice malého pokutového území Jásín Hamed. Míč proletěl o kus vedle pravé tyče.

39

Guinea-Bissau rozehraje rohový kop. Saláheldín Nemer sice vložil tělo před Encadu, jenže odkop nezvládl poslat do míst, odkud by se házel aut.

38

Středem proběhl Moreto Cassama. Nejprve zkoušel vypálit, ale trefil jen Karšúma, odražený míč přihrál po pravé lajně Pelému.

37

Mimochodem Mohamed Abdelrahmán, jenž byl v jednu chvíli ošetřován a dokonce odnášen na nosítkách, je zpět ve hře a na vážnější zranění to nevypadá.

36

Pokračuje časté kouskování hry. Mázin Mohamedajn zakopl balón do zámezí poté, co zůstal ležet Pelé.

35

Faul vybojoval na svou osobu Maurice Gomis. Ve výskoku ho zkusil přeskočit Jásín Hamed, ale neuspěl.

34

Arbitr Sy přerušil hru, protože Bura zezadu přišlápl pravou nohu Karšúmovi. Rozehrávat z klidné pozice bude Opa Sanganté.

33

Rozehrávka proběhla na krátkou vzdálenost. Joseph Mendes pak byl tím, kdo vyskočil nejvýše proti centru Abbáse.

32

Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Abdel Raouf. Proti přesile zvládl odcentrovat a šikovně nastřelil Candého.

31

Mohamed ar-Rašíd se odpoutal od svého osobního strážce, ale byl to právě Opa Sanganté, kdo zvládl balón hlavou odklidit do bezpečí.

30

Kdo zpracování zvládl, to byl Pelé. Kulatý nesmysl převzal do plné moci a pravačkou vystřelil po zemi o kousek vedle levé tyče.

29

Sori Mané doposud nebyl příliš vidět, nyní na sebe konečně upozornil. Vymyslel průnikový pas na Pelého, toho zradilo zpracování.

28

Abdel Raouf si věřil a zkusil proběhnout mezi třemi konkurenty. Dvou se zbavil, na Buru již ale nevyzrál.

27

S Mohamedem Abdelrahmánem to nevypadá dobře. Znovu usedl na trávník a museli jej odnést zdravotníci na nosítkách, jeho ošetřování pokračuje za postranní čárou.

26

Proti centru vystartoval Alí Abú Ešrejn, ale chyboval a nechybělo moc, aby Bura skóroval. Balón ale do sítě neposlal.

25

Po chvilkovém ošetření hra mohla pokračovat. Fali Candé si narazil s Burou, načež vypálil levačkou vysoko nad bránu.

24

Po tvrdém střetu s Piquetim zůstal ležet na trávníku Abdelrahmán. Ošklivý faul na pravý kotník arbitr Sy posoudil jako nedovolený.

23

U rohového praporku míč vybojoval Piqueti. Centroval, nicméně o první gól se nezasloužil, hrací předmět se stal kořistí gólmana.

22

Rychle na druhou stranu. Mustafa Karšúm mezi dvěma protihráči prostrčil míč na Abbáse, tomu se nepovedla klička proti Buruovi.

21

Pokračuje kombinační hra fotbalistů v červených dresech. Centr Raoufa odvrátil do bezpečí Opa Sanganté.

20

Pro hrací předmět si mimo velké pokutové území vyběhl Alí Abú Ešrejn. Na krátkou vzdálenost rozehrál na osamoceného Nemera.

19

Z pravé lajny si na střed míč navedl Pelé. Naznačil střelu, aby ji nakonec zrušil a posunul kombinace nahrávkou k lajně.

18

Na polovině hřiště fauloval Fali Candé. Nestačil včas zpomalit a zezadu nedovoleně podrazil Abbáse.

17

Pravou stranou nabral velkou rychlost Abdel Raouf. Avšak neodcentroval, kulatý nesmysl mu sebral Pelé.

16

Více volného prostoru využil ke střele ze střední vzdálenosti Mohamed Abdelrahmán. Míč proletěl vysoko nad břevnem.

15

Žlutá karta i na druhé straně. Vyfasoval ji súdánský stoper Saláheldín Nemer, když nedovoleně atakoval Buru.

14

Súdán začíná tlačit. Mohamed Abdelrahmán zvládl obejít Candého, následně odcentroval do vápna do rukavic gólmana.

13

Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou se stal Joseph Mendes. Na polovině hřiště ve skluzu tvrdě sestřelil Karšúma.

12

Je vidět, že oba celky se teprve sehrávají. Zároveň si určitě uvědomují důležitost prvního střetnutí, takže nechtějí chybovat.

11

Do kleští se vlastní vinou dostal Mohamed Abdelrahmán. Nakonec ale dopadl dobře, protože jej Fali Candé zbytečně fauloval.

10

Pelé si narazil s Burou a střílel z hranice velkého pokutového území. Technický projektil proletěl o kousek vedle levé tyče.

9

Ve velké rychlosti střílel zleva Bura. Balón nabral zajímavou trajektorii, aby nakonec prosvištěl o kousek vedle levé tyče.

8

Na levé straně soupeřovy šestnáctky si připravil prostor pro střelu Abdel Raouf. Rána postrádala na razanci, Gomis si s ní hravě poradil.

7

Krásnou kličkou si Mama Baldé prohodil míč mezi nohama protihráče. Následoval střílený centr do vnitra šestnáctky, zde kraloval stoper Saláheldín Nemer.

6

Opa Sanganté si pod tlakem pomohl malou domů Gomisovi. Ten se s kulatým nesmyslem u nohy dlouho nezdržel, poslal hrací předmět na útočnou polovinu.

5

Už útočí taktéž hráči v zeleném. I při jejich útoku ovšem úřadoval gólman protistrany, před Baldém sebral balón Ešrejn.

4

Pohybem si o míč za obranu řekl Jásín Hamed. Mustafa Alfadní jej hledal, avšak opět vyběhl Maurice Gomis a míč sebral.

3

První útok patřil súdánským fotbalistům. Po pravé lajně utekl Džumá Abbás, avšak odcentroval přímo do rukavic gólmana.

2

Fotbalisté Súdánu vstoupili do dnešního utkání v červených dresech. Hráči Guiney-Bissau pro první klání šampionátu zvolili dresy zelené barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Súdán: Ešrejn – Alfadní, Nemer (C), Karšúm, Mohamedajn – Abbás, Abdelrahmán, ar-Rašíd, Raouf – Hamed, Chedr.
Náhradníci: Adam, Mustafa – Omer, Amin, Hasún, Ismáíl, Núh, Zakarjá, Hasan.
Trenér: Burhan Tia

Guinea-Bissau: Gomis – Candé, Sanganté, Sori Mané, Encada – Bura (C), Cassama, Pelé – Piqueti, Joseph Mendes, Mama Baldé.
Náhradníci: Baldé – Ambri, Camará, Simão Júnior, Fernandy Mendy, Frédéric Mendy, Rodrigues.
Trenér: Baciro Candé

Rozhodčí: Sy (SEN) – Samba (SEN), Mahamadou (NIG).
Guinea-Bissau

Podobně jako Súdán, tak i Guinea-Bissau bojovala o postup na Pohár afrických národů do poslední chvíle. Těsně o bod skončila před Kongem, které v posledním zápase o všechno porazila na domácí půdě s přehledem 3:0. Na rozdíl od dnešního soupeře, Guinea-Bissau se afrického šampionátu před dvěma lety zúčastnila, ve skupině ovšem skončila beznadějně poslední. V probíhající kvalifikaci na mistrovství světa se po šesti zápasech nachází na druhém místě za Marokem a před Guineou se Súdánem.
Súdán

Reprezentace Súdánu se na turnaj dostala poněkud překvapivě, protože ve čtyřčlenné skupině, z níž na turnaj postupovaly dva celky, skončila druhá nečekaně před JAR, s tím, že nechá za zády stát Svatý Tomáš a Princův ostrov, to se očekávalo. Posledního Poháru afrických národů se Súdán nekonal. A nadějně to nevypadá ani s postupem na světový šampionát, ve druhé fázi kvalifikace je totiž ve čtyřčlenné skupině poslední se ziskem tří bodů, před sebou má bod Guineu a tři body Guineu-Bissau.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování Afrického poháru národů, u zápasu mezi Súdánem a Guineou-Bissau.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Sudán – Guinea-Bissau

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   15. Nemer (SUD), 50. Mohamedein (SUD) – 13. Joseph Mendes (GBS)

Nepremenená penalta: 82. Pelé (GBS), mimo

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:12.

Sudán: Eshrein – Alfadni, Nemer (C), Karshoum, Mohamedein – Abbas (90. Mahjoub), Abdelrahman, Al Rashed, Raouf – Hamed (66. Nouh), Khedr.
Náhradníci: Adam, Mustafa – Omer, Amin, Hasoun, Ismaeil, Nouh, Zakaria, Hassan, Mahjoub.

Tréner: Burhan Tia

Guinea-Bissau: Gomis – Candé, Sanganté, Sori Mané, Encada – Bura (C), Cassama, Pelé (85. Camará) – Piqueti, Joseph Mendes (73. Frédéric Mendy), Mama Baldé (73. Ambri).
Náhradníci: Baldé – Ambri, Camará, Simão Júnior, Fernandy Mendy, Frédéric Mendy, Rodrigues.

Tréner: Baciro Candé

Rozhodca: Sy (SEN) – Samba (SEN), Mahamadou (NIG)