Menu

Futbal

Liga majstrov (predkolá)

Malmö FF – Víkingur Reykjavík

3:2

koniec (2:1)

05.07.2022, 19:00 • Malmö New Stadium, Malmö • 1. predkolo • Info o zmenách stavu (Tomáš Lysý (@tomaslysy86)) cz

Tipsport: 1.24 5.81 12.1

S konstatováním, že Malmö FF doma sice úvodní zápas prvního předkola Ligy mistrů proti Víkinguru Reykjavík vyhrálo, ale do odvety si veze minimální náskok výsledkem 3:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:07:37)
Statistiky zápasu:
Góly: 3-2
Střely celkem: 26-4
Střely na branku: 14-2
Zásahy gólmanů: 0-11
Rohy: 10-2
Fauly: 12-7
Žluté karty: 3-6
Červené karty: 0-1.
V prvním poločasu se na branku čekalo do 16. minuty. Tři minuty předtím nebyla uznána trefa Krístalla Máni Ingasona pro ofsajd, nicméně poté se na druhé straně s velkou dávkou štěstí prosadil Martin Olsson. Víkes srovnali ve 38. minutě, kdy už Krístall Máni Ingason zamířil v souladu s pravidly, ovšem hned poté dostal druhou žlutou kartu a v odvetě bude chybět. A pro Víkingur to bude citelná ztráta. Navíc ve 42. minutě vrátil domácím vedení perfektní rybičkou Ola Toivonen.

Ve druhé půlce se hrálo jen na jednu branku, hosté v deseti bránili výsledek 2:1 a příznivou ztrátu pro domácí odvetu. Ale po všech závarech a tyčích se na Malmö v 84. minutě usmálo štěstí, když se trefil Veljko Birmančević. Po špatné rozehrávce Víkinguru mu předložil výbornou přihrávku Larsson a srbský forvard se ránou na vzdálenější tyč nemýlil. Ale Víkingur vytěžil z mimina maximum. Ve třetí minutě nastavení se totiž po nepřesné hlavičce Knudsena dostal k míči Helgi Gudjonsson a s lehkou tečí se trefil přesně k pravé tyčce. V odvetě za týden na umělé trávě stadionu Víkingsvöllur bude rozhodně co hrát a my budeme živě u toho!

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. GUDJONSSON - 3:2

90+3

Víkingur právě vstřelil branku!
Jediná akce stačila Víkinguru k tomu, aby se dotáhl na pro odvetu přijatelný rozdíl jedné branky. HELGI GUDJONSSON prodloužil dlouhý nákop hlavičkou naslepo na střídajícího Sigurpálssona, který se k balonu nedostal. Nicméně hlavičkující Jonas Knudsen zazmatkoval. Chtěl hlavou přihrát míč pro Beijima, ovšem tento úmysl vystihl právě Gudjonsson. Udělal Beijimovi kličku a poté vystřelil, přičemž jeden z vracejících se hráčů Malmö lehce tečoval míč a Dahlin se u své levé tyče natahoval marně.

90

Ve druhém poločasu se budou hrát o čtyři minuty navíc.

84

84. BRIMANČEVIĆ - 3:1

84

Malmö právě vstřelilo branku!
Špatná rozehrávka vychází Víkingur draho. Bek Sigurdsson kousek před vápnem poslal míč v rozehrávce přímo na nohu střídajícího Hugo Larssona, který výborně přihrál na levou stranu vápna pro VELJKO BIRMANČEVICE. Útočník Malmö se zapsal do statistik lépe než na konci prvního poločasu. To dostal žlutou kartu, nyní se trefil přesně křížem ke vzdálenější tyči. Asistence: Hugo Larsson

83

Þordur Ingason, gólman hostí, vidí za několikeré zdržování při odkopu žlutou kartu.
Dnešní utkání sleduje 11830 skvělých diváků.

80

Kanonýr loňské sezony Víkinguru, dánský forvard Nikolaj Hansen, střídá a přepustí místo Arnor Borg Gudjonssonovi. Střídají také domácí, kdy Erdal Rakip jde dolů a zahraje si Hugo Larsson.

78

Druhá změna v kádru Víkinguru. Erlingur Agnarsson střídá, místo něj půjde pomoct zvrátit nepříznivý stav Ari Sigurpálsson.

72

Střídá také útočník Ola Toivonen, který se postaral o zatím rozdílovou branku na 2:1. Místo něj přichází na zelený pažit Patriot Sejdiu. Bek Matěj Chaluš tak stále čeká na lavičce náhradníků. A také druhý střelec Malmö střídá, bek Martin Olsson přepustí místo pro Jonase Knudsena.

71

Kapitán domácích Anders Christiansen jde z hřiště a na dvacet minut si půjde zahrát Sebastian Nanasi.

69

Po střele Sergio Peñi z pravého rohu vápna se rozezvučela vzdálenější tyčka za zády Ingasona.

66

Kartonek žluté barvy vidí také záložník Malmö Erdal Rakip.

57

Střídají také hosté. Krajní bek Logi Tómasson, jenž minulý týden v islandském poháru při výhře Víkes na hřišti druholigového Selfossu 6:0 nastřílel hattrick, jde dolů. Místo něj bude hrát Davíd Örn Atlason.

Malmö FF – Víkingur Reykjavík

3:2

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 16. Olsson, 42. Toivonen (Berget), 84. Brimančević (Larsson) – 38. Ingason (Punyed), 90+3. Gudjonsson

Karty:   12. Christiansen (MLM), 41. Birmančevic (MLM), 66. Rakip (MLM) – 23. Ekroth (VKR), 29. K. M. Ingason (VKR), 32. Andrason (VKR), 34. Punyed (VKR), 83. Þ. Ingason (VKR)   39. K. M. Ingason (VKR)

Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 10:2. Fauly: 12:7.

Malmö FF: Dahlin – Berget, L. Nielsen, Hadzikadunic, Moisander (56. Beijmo), Olsson (72. Knudsen) – Rakip, Christiansen (C) (71. Nanasi), Peña – Toivonen (72. Sejdiu), Birmančević
Náhradníci: Diawara, Andersson – E. Larsson, Knudsen, Beijmo, Abubakari, Chaluš, Edvardsson, H. Larsson, Adrian, Sejdiu, Nanasi

Tréner: Miloš Milojević

Víkingur Reykjavík: Þ. Ingason – Gunnarsson, Ekroth, Sigurdsson, Tómasson (57. Atlason) – Agnarsson, Punyed, Magnusson (C), Andrason – Hansen (80. Gudjonsson), K. M. Ingason
Náhradníci: Jónsson – Douglas McLagan, Gudjonsson, Þórðarson, Gudjohnsen, Sigurpálsson, B. S. Ingason, Atlason, Gunnarsson

Tréner: Arnar Bergmann Gunnlaugsson

Rozhodca: Dumitri Muntean – Vlad Lifciu, Victor Mardari (vš. Moldavsko)

Diváci: 11830

Odveta: Víkingur Reykjavík - Malmö 3:3