Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04

3:0

koniec (1:0)

21.01.2023, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • 16. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Tipsport: 1.34 5.43 9.74

90+4

Trapp ještě drží čisté konto! Na centr do vápna si naskočil Uronen a ostře pálil jenom do blokujícího Ndicky. Jenže od něj se míč odrazil k Freyovi, který mohl svůj debut v Schalke okořenit brankou, Trapp však rukou vytáhl na roh!

90+1

Frankfurt právě vstřelil branku!
Frankfurt si závěr zápasu užívá a pro Schalke je to hodně kruté. Lenz roztáhl hru na levé straně šestnáctky a přihrál pod sebe na Borrého, který ustál střet s Karamanem. Tím se mu otevřel prostor na přihrávku, z druhé vlny mu napravo sběhl AURÉLIO BUTA a nekompromisně vymetenou šibenicí dává svůj první gól v Bundeslize – 3:0! Asistence: Rafael Borré.

89

Herně už to velká sláva není, ale žlutí se i nadále. Mario Götze (SGE) tak dlouho do rozhodčího Fritze šil, až mu zkušený arbitr, pískající v Bundeslize 13. ročník, vystavil účet v podobě žluté.

86

Jere Uronen (S04) se snažil odpoutat se od obránce, jenže si k tomu pomohl loktem do tváře soupeře. Proto dostává žlutou kartu.

84

Frankfurt právě vstřelil branku!
Nejenže Eintracht drží Schalke na uzdě, ale pravděpodobně rozhoduje o tom, že vkročí do jara vítězně! Všechno to začalo už na středové lajně u Götzeho, který vyhrál souboj a posunul míč na Rodeho. Přes Lindströma se dostal do akce střídající RAFAEL BORRÉ, který zdánlivě nejprve prováhal ideální možnost na střelu, jenže pak se zpětnou kličkou dostal do zakončení a na zadní tyč překonal Schwolowa. Video potenciální ofsajd neodhalilo a je zřejmě hotovo – 2:0! Asistence: Jesper Lindström.

82

Střídání přichází i na straně Schalke. Dolů jde Jordan Larsson (S04) a do hry se dostává na zhruba posledních deset minut nová posila z Antverp, Michael Frey (S04).

81

V mezičase tak přichází střídání. Nepříliš přesvědčivý Dajči Kamada (SGE) mizí ze hřiště, na jeho místo přichází Sebastian Rode (SGE), který se vlivem vleklých problémů s koleny netají koncem kariéry.

78

Přestože Rafael Borré (SGE) se žlutou kartou za faul na Jošidu nesouhlasí, rozhodčí Fritz je neoblomný a celou situaci vyřešil tímto trestem.

73

Soičiro Kozuki (S04) odehrál dnes velmi dobré utkání. Dokonce byl i blízko gólu, avšak pro trenéra Reise je to určitě příslib. Teď jde však ze hry, na jeho místo naskakuje Kenan Karaman (S04).

70

Kamada takticky napálil míč do zámezí a na straně Orlů přichází střídání. Randal Kolo Muani (SGE) jde dolů, na jeho místo naskakuje kolumbijský démon Rafael Borré (SGE).

A to není jediná výměna. Za zraněného Erica Juniora Dinu Ebimbeho (SGE), jak zní celé jeho jméno, jde do hry Aurélio Buta (SGE).

67

Tom Krauss (SCH) nestačil na Götzeho rychlostně, proto si jej přitáhl za dres k sobě. Tady přichází další žlutá karta.

61

Za protesty během střídání navíc kasíruje žlutou kartu člen realizačního týmu Schalke, Markus Gellhaus.

61

První střídání utkání. Ze hry odchází křídelník Ansgar Knauff (SGE), do hry nastupuje bývalý útočník berlínského Unionu, Christopher Lenz (SGE) .

58

Ale z nabídnuté situace Schalke nic neuhrálo. Naopak mohlo čelit brejku, ale ten hasil Marius Bülter (S04) stažením Knauffa za ruku. Proto přichází první žlutá karta zápasu.

54

Další spálená šance Schalke! Frankfurt prohospodařil balon na středu a Uronen vytáhl akci na levé křídlo, odkud přišel přesný centr na Teroddeho hlavu. Ten neměl prakticky nikoho okolo sebe, ale zamířil hlavou jenom nad břevno!

46

Uronen zahrál trestňák parádně na malé vápno, kde naskočil jako první do vzduchu Kozuki a hlavou poslal míč na kasu. Trapp měl štěstí, že stál uprostřed a mohl reflexivně vyrazit, jinak by byl bez šance!

33

Kozuki je zkrátka vidět! Znovu vyhrál souboj na pravé straně a v ideální chvíli pustil pod sebe na Bültera, který nebyl vážněji pokrytý. Jeho střelu z první směřující do branky ale na roh srazil Dina Ebimbe!

32

Kozuki mohl svůj debut osladit gólem! Terodde vletěl do souboje a byl první na centrovaném míči, těsně před Jakićem. Už to vypadalo, že právě Terodde z toho bude těžit zakončením, do situace ale vstoupil Kozuki a tvrdým pokusem trefil z úhlu bližší tyč!

28

Frankfurt lehce polevil a mohlo být srovnáno! Latza si počkal na levém křídle a našel na hranici malého vápna hlavu Teroddeho, který se do zakončení opřel a posílal balon na zadní tyč. Trapp konečky prstů jenom srazil míč do tyče, Schalke má roh!

22

Frankfurt právě vstřelil branku!
Schalke sice odehrálo prvních 20 minut velmi slušně, ale Frankfurt jde do vedení po parádní akci JESPERA LINDSTRÖMA! Všechno to začalo na středovém kruhu, kde se dostal jako první na míč Kolo Muani a prodloužil jej do běhu na pravém křídle právě pro Lindströma. Ten fakticky běžel sám na branku, ještě si stihl povodit Matricianiho, který mu ve finální fázi balon nešťastně přikopl. Tvrdý pokus okolo ramena Schwolowa a Deutsche Park Bank slaví – 1:0! Asistence: Randal Kolo Muani.

Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 22. Lindström (Kolo Muani), 84. Borré (Lindström), 90+1. Buta (Borré)

Karty:   78. Borré (FRN), 89. M. Götze (FRN) – 58. Bülter (SCH), 61. Gellhaus (SCH), 67. Krauss (SCH), 86. Uronen (SCH)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.

Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Smolčić, Jakić, Ndicka – Dina Ebimbe (70. Buta), Kamada (81. Rode), Sow, Knauff (61. Lenz) – Lindström, M. Götze – Kolo Muani (70. Borré).
Náhradníci: Ramaj – Touré, Hasebe, Chandler, Alario.

Tréner: Oliver Glasner

FC Schalke 04: Schwolow – Brunner, Jošida, Matriciani, Uronen – Latza (C), Krauss – Kozuki (73. Karaman), Larsson (82. Frey), Bülter – Terodde.
Náhradníci: Fährmann – Greiml, Müller, Aydin, Mohr, Ivan, Topp.

Tréner: Thomas Reis

Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim