Menu

Futbal

Kvalifikácia ME U17

Česko – Portugalsko

0:2

koniec (0:1)

28.03.2023, 16:00 • Estádio do Fontelo, Viseu • Skupina 5 • Milan Huppert cz

Tipsport: 3.5 3.46 1.97

Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:16. (17:56:15)
Česká fotbalová reprezentace do 17 let se na evropském šampionátu nepředstaví, v bitvě o všechno prohrála s favorizovaným Portugalskem 0:2.

První gól padl ve 37. minutě a obstaral jej stoper Gonçalo Oliveira, jenž po standardce stál na správném místě, Moreirou do ohně poslaný přetažený centr hlavou usměrnil mimo dosah hledícího Heerkense. Důležitou pojistku přidalo mužstvo z Pyrenejského poloostrova v 55. minutě, to když Martim Fernandes proběhl mezi dvojicí příliš rozestoupených protihráčů a akci završil gólovou střelou placírkou na přední, levou tyč. Češi se ve zbývajících minutách snažili alespoň o čestný úspěch, leč marně.

Svěřenci kouče Ramose zapsali ve třech zápasech plný počet devíti bodů a postup na evropský šampionát si tudíž bezpochyby zaslouží. Ze skupiny 5 postupuje také Polsko, které zaváhalo pouze se suverénními Portugalci, kromě Čechů si vědělo rady i se Slováky.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Fotbalisté v bílých dresech podnikli rychlý protiútok, který vedl po levé straně Gonçalo Antunes, jenž doběhl až do šestnáctky, nepovedenou střelu usměrnil přímo do brankářových rukavic.

90+1

Po zblokované střele kopali Češi rohový kop. Jmenovitě Jan Feit, s jehož centrem na přední tyč si portugalská defenziva poradila suverénním způsobem.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

S malou domů Jesse Joeri Heerkens poradil s velkým přehledem, obloučkem přes blížícího se Antunese uvolnil u levé lajny Tesaře.

88

Z levé strany šestnáctky vyprodukoval tvrdou ránou levou nohou Gonçalo Antunes, leč přímo do středu brány, takže Heerkens zakročil bez problémů.

87

Na vstřelený gól si dělal zálusk střídající Gonçalo Sousa. Vyběhnuvšího Heerkense prostřelil, avšak slabou střelu zvládl ještě před brankovou čárou doběhnout Konečný.

86

Přenesení hry v podání Šimona Tesaře mělo oči. Františku Herákovi ale nevyšlo zpracování, takže na Portugalsko čeká autové vhazování.

85

Bez větších problémů Gonçalo Oliveira doběhl za dlouhým obranným odkopem Kubáta, před Hranošem bezpečně rozehrál na Parenteho.

84

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází Martim Fernandes, přichází Gonçalo Antunes.

84

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází João Teixeira, přichází Samuel Sousa.

83

Levý obránce Šimon Tesař hledal svým nákopem na hranici velkého vápna Vojtěcha Hranoše, jenže útočník podklouzl, takže ze slibně vypadající akce nebylo nic.

82

Pár metrů za polovinou hřiště si proti pravidlům počínal João Teixeira, střední záložník si doslova vyšlápl pravou nohou na Daniela Rusa.

81

Dobrou práci odvedl na polovině hřiště Jan Feit. Natlačil se před protihráče, navíc hlavou dokázal posunout hrací předmět ke kopačkám Pecha.

80

Nedorozumění mezi Moreirou a Duartem vedlo ke ztrátě míče. Druhý jmenovaný pozdě pochopil přihrávku mezi dvojicí stoperů, balón hrál až za brankovou čárou.

79

Už to vypadalo, že João Teixeira přidá třetí portugalský gól snadnou střelou do prázdné brány, avšak arbitr Antoniou odpískal středopolaři faul, toho se dopustil na Hájkovi.

78

Havlíčkova družina vyzkoušela štěstí po pravé straně. Vojtěch Hranoš si chtěl vyměnit balón s Dominikem Pechem, zpětný pas vystihl João Fonseca.

Česko – Portugalsko

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 37. Oliveira, 55. Fernandes

Karty:   60. Oliveira (POR), 66. Momade (POR)

Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:16.

Česko: Heerkens – Herák, Konečný (C), Kubát, Tesař – Saal (61. Hájek), Feit, Pech, Penxa (61. Mokrovics) – Pikolon (61. Rus), Hranoš.
Náhradníci: Drobný – Musil, Kubín, Bouchner, Šetka.

Tréner: Petr Havlíček

Portugalsko: G. Ribeiro (C) – Fernandes (84. Antunes), Fonseca, Oliveira, Momade (73. Parente) – Teixeira (84. S. Sousa), Ferreira, Simões – Moreira, Patrício (73. Duarte), Martins (61. G. Sousa).
Náhradníci: J. Ribeiro, Gaspar.

Tréner: Filipe Ramos

Rozhodca: Antoniou (CYP) – Komodromos (CYP), Vilanova Simarro (AND)