Menu

Hokej

Príprava NHL

Calgary Flames – Vancouver Canucks

10:0

koniec (4:0, 3:0, 3:0)

25.09.2023, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.65 4.71 3.89

Utkání přihlíželo 15 452 diváků. (06:46:36)
Statistika
Střely na bránu: 26 – 26 | Přesilová hra: 2/6 – 0/5 | Trestné minuty: 15 – 17

Tři hvězdy utkání
1. Matt Coronato (CGY) – 3+1
2. Jonathan Huberdeau (CGY) – 2+0
3. Nazem Kadri (CGY) – 1+2
Hokejisté Calgary odstartovali přípravu před novou sezónou NHL ve velkém stylu, Vancouver na domácím stadiónu deklasovali dvouciferným výsledkem 10:0.

Domácí hokejisté dominovali ve všech třech dějstvích. Nejvíce na sebe upozornil Matt Coronato, jenž se na vítězství podílel hattrickem, dva zásahy zaznamenal Jonathan Huberdeau. Pochvalu zaslouží i oba domácí gólmani, kteří udrželi nulu, Jacob Markström po čtyřicet minut, jeho krajan Oscar Dansk v závěrečné dvacetiminutovce. A byla vidět i česko-slovenská stopa, Adam Ružička zaznamenal tři asistence, Čech Adam Klapka jednu.

Druhé přípravné utkání sehraje Calgary hned v noci z pondělí na úterý proti Seattlu, Vancouver se pokusí napravit debakl z úvodního zápasu přípravy v noci ze středy na čtvrtek proti Edmontonu.

Konec zápasu.

59:51

Linus Karlsson věděl, že běží poslední vteřiny, proto nahazoval ze středního pásma, Oscar Dansk zůstal soustředěný a poslední zákrok utkání zvládl s velkou jistotou.

59:17

Pokus Kosatek o založení rychlého protiútoku nevyšel, protože Danila Klimovič převzal hrací předmět až za modrou čárou, pískal se proto ofsajd.

58:45

Do defenzivy se velmi dobře stáhl Sheldon Dries a byl to právě devětadvacetiletý Američan, kdo zastavil křižný pas Dubého na Jonese.

58:26

Příliš dlouho otálel za bránou soupeře s pukem na holi Dakota Joshua, nakonec o hrací předmět přišel při neúspěšné kličce proti Solovjovovi.

57:41

Až zbytečně zbrkle křižně rozehrával Noah Hanifin, Jonathan Huberdeau neměl šanci na kotouč dosáhnout. Zakázané uvolnění.

57:19

Souboj mezi Anderssonem a Driesem nechal rozhodčí bez povšimnutí, v pokračující akci Linus Kalsson zakončoval bekhendem nad břevno.

56:47

Aktivní napadání Flames dělá hostům velké problémy, Noha Juulsen pod tlakem volil pouze vysoký oblouček do středního pásma.

56:23

Příliš velké sousto si ukousl Nils Höglander, když se vydal středem do dvojice protihráčů a puk mu vypíchl Dryden Hunt.

55:55

Těsně za kruhy dostal nahrávku Connor Zary, autor jednoho gólu po rychlém zpracování vyslal táhlou ránu o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.

55:26

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Oscar Dansk, s hlavou nahoře bekhendem posunul kotouč volnou pravou stranou na připraveného Oesterleho.

54:49

Akito Hirose se rozhodl neriskovat a s kotoučem odjel za Sawchenkovu svatyni, jako cíl rozehrávky si potom ve středním pásmu vybral Sassona.

54:20

Zakázané uvolnění Flames. Rasmus Andersson dal obloučku přílišnou razanci, přiměl tedy rozhodčího k přerušení hry a nařízená buly před Danskem.

53:45

Švédský útočník Nils Äman z jedničky sklepával naslepo za sebe, do prostoru, kde se pohyboval jenom protihráč Hanifin.

53:24

V obležení tří protihráčů Jonathan Huberdeau nedokázal puk procedit k Nazemovi Kadrimu, za vlastní bránu s hracím předmětem odjel Matt Irwin.

52:23

52:23 Matt CORONATO - 10:0

52:23

Calgary právě vstřelilo branku!
Čepice na led, jubilejní desátá branka Flames zároveň přináší hattrick! MATT CORONATO obdržel do pravého kruhu pas od Dubého, bleskově seřídil mířidla a ostrou střelu zápěstím usměrnil do bližší šibenice. Asistence: Dillon Dubé a Adam Ružička.

51:52

Matt Coronato nahrál Connorovi Zarymu, jenž se zleva propal až před bránu, mezeru mezi Sawchenkovými betony však hledal neúspěšně.

51:15

Na hattrick si dělá zálusk Jonathan Huberdeau, ale na jeho útok si ještě bude muset chvíli počkat, po nedorozumění s Lindholmem rozhodčí správně odpískal ofsajd.

50:18

Vancouver jde do čtyř. Na vině je nedovolený zákrok Dakoty Joshuy, který nedovoleným bráněním zabránil v dalším pohybu Benu Jonesovi.

50:04

V již probíhající poslední desetiminutovce zápasu nastartoval motory po pravém mantinelu Akito Hirose, Noah Hanifin soka zastavil ukázkovým hitem.

49:45

Příkladnou práci odvedl směrem dozadu Rasmus Andersson, správně odhadl přihrávku doleva na Höglandera a po mantinelu bez problémů vyhazoval.

49:21

V levém kruhu kontroloval puk Danila Klimovič. Bulharský forvard nakonec volil pas napříč kruhy, Linus Karlsson vystřelil z první nepřesně.

48:50

Hokejistům v bílých dresech se nedaří usadit v útočném pásmu. Hru přerušil hvizd čárového rozhodčího signalizující ofsajd po nedorozumění mezi Suterem a Joshuou.

48:04

A další ne dvakrát jistý zákrok Sawchenka, po němž se snažil dorážet Adam Klapka, ale pozdě, místo gólové radosti obdržel dvouminutový trest za seknutí brankáře přes lapačku.

47:55

Od pravého mantinelu vyslal štiplavou ránu zápěstím Rasmus Andersson, Sawchenko udržel puk před o dorážku se snažícím Lindholmem.

47:27

Od modré nahazoval Christopher Tanev. Zachary Sawnchenko zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil blokující Aidan McDonough.

46:51

Levou stranou nabral vysokou rychlost Elias Lindholm, načež si všiml, že je zdvojen, proto se otočil a udělal ještě eden oblouk navíc na hranici obranného pásma.

46:04

Zakázané uvolnění domácího mužstva. Noah Hanifin hledal po pravém mantinelu Dillona Dubého, Kanaďan neúspěšně natahoval hokejku za rychle letícím pukem.

45:46

Český forvard Adam Klapka vyzkoušel průnik po pravém mantinelu, čistým způsobem ho odstavil od kotouče Matt Irwin.

45:15

Za nástřelem Noaha Juulsena spěchal Pius Suter, jeden na jednoho ovšem neuspěl proti Drydenu Huntovi, jenž měl drobný náskok.

44:22

44:22 Ben JONES - 9:0

44:22

Calgary právě vstřelilo branku!
Padne desítka? Zbývá poslední kousek! Aktivním forčekinkem získal puk Coronato, zpoza brány hrací předmět adresoval do levého kruhu mezi dva protihráče přesně do hokejky BENA JONESE, který překvapil Sawchenka svižnou ránou na lapačku. Asistence: Matt Coronato.

43:52

Ne úplně ideálně si teď počínal Noah Hanifin, bál se až příliš a před Rathbonem zacouval do středního pásma, byť měl podporu Jonese.

43:23

Nazem Kadri si udělal okružní jízdu za bránu Canucks. Neviděl volného spoluhráče, proto po mantinelu odjel až do střední třetiny.

42:22

Je evidentně, že Vancouver nechce ze zápasu odejít s nulou v kolonce vstřelených gólů. Danila Klimovič pálil zápěstím příliš vysoko.

41:25

41:25 Connor ZARY - 8:0

41:25

Calgary právě vstřelilo branku!
Velmi rychle využitá početní převaha, domácí jsou napřed už o osm branek. Ružička převzal kotouč od Hanifina a na hranici brankoviště přihrál z levého kruhu CONNOROVI ZARYMU, dvaadvacetiletý Kanaďan prostřelil ležícího Sawchenka nadvakrát. Asistence: Adam Ružička a Noah Hanifin.

41:13

Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Jonathan Huberdeau, Linus Karlsson konkurenta zastavil držením, Vancouver čeká hra ve čtyřech.

40:37

A Oscar Dansk má za sebou první dva vůbec ne jednoduché zákroky, poradil si se střelami Rätyho i Podkolzina.

40:01

Pro třetí třetinu dochází ke změně v brankovišti Calgary, dnes skvěle chytajícího Jacoba Markströma nahrazuje jeho krajan Oscar Dansk.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:09.
Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 20.
Calgary zvládá první přípravné utkání na výbornou, po dvou třetinách vede nad Vancouverem už 7:0. V prostředním dějství Plameny přidaly další tři trefy, své druhé zásahy v zápase zapsali Matt Coronato s Jonathanem Huberdeauem, první úspěch zapsal na konto Noah Hanifin. O vítězi už je rozhodnuto, každopádně i třetí třetina má svůj smysl, oba trenéři mohou zkoušet nové takticky bez ohledu na výsledek.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Zachary Sawchenko vystartoval za bránu, aby zamezil v útočení Pospíšilovi a povedlo se, vyrážečkou bez problémů posunul kotouč po levém mantinelu k Juulsenovi.

39:11

Potlesk fanoušků si vysloužil Jacob Markström. Švédský obr se výborně přesunul k pravé tyči, u níž pokryl do výstroje tvrdou střelu Sutera.

38:47

Další nebezpečí před bránou Vancouveru. Vysoký oblouček sklepl k zemi Elias Lindholm, gólman zasahoval nataženým pravým betonem.

38:21

Na modrou dostal nabito Noah Hanifin a nenechal se dvakrát pobízet, tvrdou ránu Zachary Sawchenko zvládl zkrotit v lapačce.

37:40

Ani rozehrávka Markströmovi není cizí, odvážně vystartoval za vlastní bránu a pod tlakem Podkolzina přesně rozehrál na volného Šarangoviče.

37:08

Pro nepovedenou přihrávku Driese na Studnicku si vyjel Jacob Markström a kus černé gumy přidržel pod lapačkou.

36:44

Přečíslení tří proti dvěma Jack Studnicka zpomalil, ve finále vyzkoušel střelu zápěstím, tu nasměroval do nohou dobře postaveného Anderssona.

36:22

Zdvojený Christopher Tanev si zbytečně nekomplikoval situaci, zápěstím vyhodil po levém mantinelu až na zakázané uvolnění.

35:55

V posledních okamžicích je jasně aktivnějším týmem Vancouver, ale není mu to nic platné, zatím si stále nedokázal vytvořit takovou příležitost, z níž by mohl prolomit čisté konto Markströma.

35:28

Útočné pásmo navštívil Max Sasson, který v těsném obležení Tanevem přihrával naslepo křižně, puk pro sebe urval obránce Noah Hanifin.

34:51

Zakázané uvolnění Calgary. Elias Lindholm nabral vysokou rychlost, nicméně Martin Pospíšil vyslal až příliš dlouhou přihrávku.

34:25

Do přehuštěného prostoru nahazoval Jett Woo a Jacob Markström kontroloval kotouč směřující o kus vedle jeho pravé tyče.

33:48

Postavení mimo hru zastavilo v rozletu Vasiliho Podkolzina, který měl před sebou poslední překážku v podobě Christophera Taneva.

33:14

Vysoko se vydal napadat Elias Lindholm a nechybělo moc, aby zastavil riskantní nahrávku Juulsena na McWarda.

32:30

Útočné choutky Flames neberou konce. Na teč nahazoval Ilja Solovjov, Jonathan Huberdeau usměrnil puk jen těsně vedle levé tyče.

31:42

Sedm a dost. Arturs Šilovs na první přípravní utkání na novou sezónu rozhodně nebude vzpomínat v dobrém, mezi třemi tyčemi jej nahrazuje Zachary Sawchenko.

31:42

31:42 Noah HANIFIN - 7:0

31:42

Calgary právě vstřelilo branku!
Demolice Canucks pokračuje. Andersson se odpoutal u pravého mantinelu od osobního strážce a pasem na druhou stranu hledal NOAHA HANIFINA , kanadský bek si nchal odrazit puk od mantinelu, aby následně vypálil dělovou ránu do levé šibenice, kam Šilovs lapačkou nedosáhl. Druhou asistenci zapisuje český útočník Adam Klapka. Asistence: Rasmus Andersson a Adam Klapka.

30:30

30:30 Matt CORONATO - 6:0

30:30

Calgary právě vstřelilo branku!
Obrovskou chybu udělal rozehrávající Juulsen, když trefil brusli Kadriho, od níž se kotouč odrazil příhodně před bránu, kde číhal MATT CORONATO a tváří v tvář Šilovsovi vyslal gólovou střelu k levé tyči. Asistence: Dryden Hunt.

30:15

Tvrdý hit inkasoval Dennis Gilbert, který hlavou potkal mantinel. Obránce míří do útrob stadiónu za pomoci jednoho z členů realizačního týmu, tady by se klidně mohlo jednat o otřes mozku.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nulu v kolonce vstřelených gólů Vancouveru chtěl zlomit Aatu Räty, ze zápěstí mířil příliš vysoko.

29:39

29:39 Jonathan HUBERDEAU - 5:0

29:39

Calgary právě vstřelilo branku!
Kosatky inkasovaly populárního "bůra"! Kadri po levém mantinelu proskočil kolem soka a rázem se ocitl v přečíslení dvou na jednoho, přičemž skvěle načasoval přihrávku po pravé ruce na JONATHANA HUBERDEAUA, proti jehož dělovce do protějšího víka nemohl Šilovs dělat vůbec nic. Asistence: Nazem Kadri a Jordan Oesterle.

29:06

S vysokým obloučkem směrem do brány neměl Jacob Markström žádné starosti, rukama kus černé gumy odrazil k přijíždějícímu Oesterlemu.

28:30

Situaci tří proti třem nevyřešil Danila Klimovič vůbec dobře, táhlou střelu zápěstím napálil blokujícího Gilberta.

27:49

Individuálně si věřil Vasili Podkolzin a dostal se až do levého kruhu, odtud plil zápěstím poměrně vysoko nad horní tyčku.

27:20

Vancouveru se nedaří usadit v útočném pásmu. Proto Juulsen nahazoval ze střední třetiny, Markström vyrazil puk do rohu pro Taneva.

26:44

Český forvard Adam Klapka na sebe neupozornil v příliš dobrém světle, od rozhodčího si vysloužil dvě minuty za krosček v útočném pásmu.

26:29

Po zisku kotouče Adam Ružička okamžitě vystřelil od levého mantinelu, Artus Šilovs se na přední tyči zaskočit nenechal.

25:57

Švédský obránce Ramus Andersson dlouho hledal ideální palebnou pozici, aby nakonec vypálil zápěstím poměrně výrazně vedle levé tyče.

25:12

Aatu Räty sice v rychlostním souboji předčil Christophera Taneva, ale nebylo mu to nic platné, protože puk nechal za sebou.

24:45

Druhá třetina zatím není příliš záživná. Zpoza pravého kruhu vyslal střelu Ben Jones, hrací předmět nasměroval příliš vysoko.

24:01

Uvidíme hru čtyři na čtyři. V oslabení zaútočil Jegor Šarangovič, i jeho Cole McWard zastavil v rozletu pouze za cenu hákování.

23:36

Na trestnou lavici nespokojeně usedl Nazem Kadri. Zlobit se však může jen a pouze na sebe, protože jeho hákování na Sutera bylo neoddiskutevatelné.

23:21

Středem postupoval do slibné příležitosti Linus Karlsson, avšak neuspěl kličkou proti poslednímu konkurentovi, tím byl Noah Hanifin.

22:54

Do levého kruhu dojel Jack Studnicka a vyzkoušel tvrdou střelu zápěstím, ovšem přímo doprostřed brány, kde byl připravený brankář.

22:05

Již při hře v pěti na obou stranách vymyslel Nils Äman povedenou zadovku na Danilu Klimoviče, jehož tvrdou střelu pod břevno kryl Jacob Markström znovu v lapačce!

21:47

S nahozením od modré čáry neměl Jacob Markström žádné starosti, na touš velmi dobře viděl a zastavil ho v připravené lapačce.

21:12

Nakonec ji nenašli, nahrávku mezi kruhy vystihl Christopher Tanev a vez váhání vyhodil středem přes všechny čáry do bezpečí.

20:51

Hokejisté Canucks sice udržují útočnou třetinu, ale zatím nedošlo k žádnému zakončení, hráči jako kdyby si hledali ideální palebnou pozici.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Hosté jej zahajují v přesilové hře poté, co byl na konci první části vyloučen Zary.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 3:09.
Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 9.
Úvodní dvacetiminutovka přípravného utkání mezi Calgary a Vancouverem přinesla naprostou dominanci domácího celku, který skóroval čtyřikrát, zatímco v defenzivě udržuje čisté konto. Skóre otevřel ve 3. minutě dvakrát tečovaným nahozením Jordan Oesterle, na spoluhráče postupně navázali Matt Coronato, přesilovku využil Jonathan Huberdeau a aktuální podobu výsledku stanovil Nazem Kadri. Je hodně vidět, že hosté nenastoupili v plném složení, zatímco Flames nezahálí a hned pro první utkání v rámci přípravy nasadili velmi kvalitní sestavu hráčů, většina z nich by mohla zůstat v kádru i pro ostrá klání.

20:00

První třetina skončila.

19:55

V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky si zbytečný dvouminutový trest vykoledoval Connor Zary, když mimo hlavního dění hry přidržel Klimoviče.

19:37

Do otevřeného prostoru se vydal Pius Suter, aby ve finále posunul puk zprava do mezikruží na Dakotu Joshuu, americký forvard marně hledal mezeru mezi betony gólmana.

19:05

Krátce po buly vypálil zápěstím zpoza levého kruhu Jak Rathbone, Jacob Markström šel včas do kolen a zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.

18:59

Zakázané uvolnění. Jordan Oesterle přihrával Dillonu Dubému v momentě, kdy se kanadský forvard již vydal směrem na střídačku.

18:26

Christopher Tanev nahrál po modré čáře na Jordana Oesterleho, jenž posílal puk za bránu soupeře, kde bránící Juulsen přetlačil Zaryho.

17:52

Na zteč se osamoceně vydal ELias Lindholm, dostal se až do pravého kruhu odkud vystřelil do chráničů Jacka Studnicky.

17:17

Jeden na jednoho si věřil Noah Juulsen, leč Tanevem se nechal natlačit na mantinel a volný puk potom sebral Dennis Gilbert.

16:31

Icing i na opačné straně. Pod tlakem hrající Aidan McDonough nevymýšlel zbytečné složitosti a kotouč prostě a jednoduše napálil do bezpečí po pravém mantinelu.

16:15

Zakázané uvolnění Flames. Dillon Dubé přecenil rychlostní schopnosti Nazema Kadriho, krajanovi adresoval příliš dlouhou přihrávku.

15:55

Hodně dlouho dopředu avizoval Jett Woo nahrávku po levém mantinelu, očekával ji i Jonathan Huberdeau a pas bez problémů zachytil.

15:24

Nyní už švédský brankář hájící svatyni Calgary musel do akce a poradil si na jedničku, zakončení krajana Linuse Karlssona k levé tyči kryl betonem.

14:50

Do přehuštěného prostoru střílel Aatu Räty, Jacob Markström reagoval a na náraz kotouče do zadního mantinelu, pokus tedy byl nepřesný.

14:19

Arturs Šilovs si znovu nebyl vůbec jistý, ale nakonec si mohl oddechnout, po střele od levého mantinelu skončil puk někde pod jeho zády.

13:48

13:48 Nazem KADRI - 4:0

13:48

Calgary právě vstřelilo branku!
Evidujeme čtvrtý gól v síti Canucks! Slovák Ružička posunul touš za bránu na NAZEMA KADRIHO, který se vytočil u levé tyče, puk si přehodil na bekhend a Šilovse dokonale zaskočil pokusem na přední tyč pod břevno. Asistence: Adam Ružička a Dillon Dubé.

13:34

Více prostoru využil Ilja Solovjov k nahození od modré čáry, blokující Max Sasson přizvedl hrací předmět až do ochranné sítě.

13:07

Pomalejšího střídání soupeře chtěl vyžít Jett Woo, jenž vyslal dlouhou nahrávku na Danilu Klimoviče, ten po zpracování pálil z ostrého úhlu jenom do Markströma.

12:50

Domácí jsou i nadále jasně lepším týmem. Jordan Oesterle vyslal prudký pas po levém mantinelu, Martin Pospíšil po rychlém zpracování vypálil a přestřelil bránu.

12:20

Na vrcholku levého kruhu kouzlil Elias Lindholm, ovšem ideální palebnou pozici nenašel, proto nakonec za bránu posouval na Huberdeaua.

11:38

Christopher Tanev se uvolnil pěknou kličkou a dobruslil až do levého kruhu, odtud střílel bekhendem do Šilovsovy výstroje.

11:11

Přestože se Dillon Dubé hodně snažil, tak se před Sheldona Driese dostat nezvládl, proto rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.

10:20

Dennis Gilbert s Mattem Iwinem okořenili přípravné utkání bitkou! Navrch měl domácí zadák, který jako první dostal soupeře na kolena. Oba hráči inkasovali tradiční pětiminutový trest.

10:12

S nahozením obránce od levého kruhu neměl Artus Šilovs moc starostí, na kus černé gumy velmi dobře viděl a bezpečně jej pokryl ve výstroji.

09:45

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Nils Höglander, jenže nedostalo se mu podpory a sám proti dvěma neměl moc šancí na úspěch.

08:43

08:43 Jonathan HUBERDEAU - 3:0

08:43

Calgary právě vstřelilo branku!
Dominance Flames pokračuje, máme tu třetí trefu! Kadri volil přihrávku napříč kruhy doleva na JONATHANA HUBERDEAUA, ten si šikovně stáhl kotouč do mezikruží kolem padajícího obránce a tváří v tvář gólmanovi mířil nechytatelně pod břevno na jeho vyrážečku. Asistence: Nazem Kadri a Jegor Šarangovič.

08:18

Kosatky v plném počtu příliš dlouho nevydržely. Na trestnou lavici usedl Max Sasson, důvodem je nebezpečné vražení soka na hrazení.

07:57

Utkání znovu pokračuje v pěti na obou stranách. Rasmus Andersson zkusil oblouček na Adama Ružičku, toho zradilo zpracování.

07:21

Znovu v akci Vasili Podkolzin, který si věřil jeden na jednoho proti Coronatovi, kličkou po pravém mantinelu ale tvrdě narazil.

06:52

V pravém kruhu trpělivě číhal Vasili Podkolzin, avšak nahrávka na něj byla příliš prudká, Rus ve snaze o ránu z první promáchl.

06:30

V plné rychlosti vystřelil švihem zpoza levého kruhu Elias Lindholm a Arturs Šilovs měl štěstí, protože puk přizvedlo do bezpečí břevno.

05:52

Příliš dlouho si domácí druhé početní převahy nevyužili. Až příliš aktivní byl před Šilovsem Nazem Kadri, rozhodčí mu odpískali nedovolené bránění vůči brankáři.

05:43

Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Martin Pospíšil, Danila Klimovič si proti němu pomohl drobným, leč viditelným háčkem.

05:25

05:25 Matt CORONATO - 2:0

05:25

Calgary právě vstřelilo branku!
Huskova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Přímo z přesilovky neudeřilo, nicméně tlak Calgary pokračoval a nahození Hanifina od modré čáry tečoval MATT CORONATO do levého betonu gólmana, dorážkou posléze přehodil maně se natahujícího brankáře. Asistence: Noah Hanifin a Dillon Dubé.

04:43

Vancouveru se podařilo vyhodit po pravém mantinelu, následně čárový rozhodčí při snaze Flames o znovuzískání útočné třetiny odpískal Dubému ofsajd.

04:14

Další pěkná akce zakončení střelou Eliase Lindholma zápěstím z pravého kruhu, přesunující se Arturs Šilovs udržel puk ve výstroji.

03:55

Na modré čáře číhal Rasmus Andersson a dočkal se nahrávku, tvrdou ránu příklepem napálil do blokujícího Sheldona Driese.

03:22

První přesilovou hru střetnutí si zahraje domácí mužstvo, třiadvacetiletý zadák Jett Woo si proti presujícímu Kadrimu pomohl nedovoleným bráněním.

02:24

02:24 Jordan OESTERLE - 1:0

02:24

Calgary právě vstřelilo branku!
Domácí celek je a svou aktivitu odměněn vedoucí trefou a nutno podotknout, že dosti šťastnou. Nahození JORDANA OESTERLEHO nejprve ztlumil Dries, aby těsně+ před bránou jiný bránící hráč Woo bruslí smolně ztečoval touš mezi betony bezmocného Šilovse. Bez asistence.

02:18

Z levého kruhu se český útočník zvládl procpat až před bánu, z bezprostřední blízkosti ovšem na dobře zakleknuvšího brankáře nevyzrál.

01:46

Směrem dozadu odvedl dobrou práci běloruský bek Ilja Solovjov, když na zádech udržel Podkolzina a zvládl přesně rozehrát po pravém mantinelu.

01:20

Plameny pokračují v ofenzivním snažení. Noah Hanifin nahazoval od modré čáry a Jonathan Huberdeau tečoval těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

00:41

Od levého mantinelu vyslal tvrdou střelu Rasmus Andersson. Hostující gólman se včas přemístil k levé tyči a zakročil betonem.

00:10

Utkání mezi Calgary a Vancouverem odstartovalo! První útok patřil domácímu celku, střelu od levého mantinelu Šilovs řešit nemusel.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Calgary Flames: Markström (Dank) – Andersson, Hanifin, Ch. Tanev (A), Oesterle, Gilbert, Solovjov – Šarangovič, Lindholm (A), Huberdeau (A) – Dubé, Kadri, Ružička – Coronato, B. Jones, D. Hunt – Klapka, Zary, Pospíšil.
Trenér: Ryan Huska

Vancouver Canucks: Šilovs (Sawhenko) – Juulsen (A), Hirose, McWard, Irwin (A), Woo, Rathbone – Studnicka, Suter, Podkolzin – L. Karlsson, Äman, Höglander – Dries (A), Räty, Joshua – Klimovič, Sasson, McDonough.
Trenér: Rick Tocchet

Rozhodčí: Skilliter, Beach – Knorr, Apperson.
Vancouver Canucks

Od Vancouveru se v loňském ročníku nic moc neočekávalo a dle prognóz se sezóna také vyvíjela. Kosatky nepromluvily do bojů o vyřazovací fázi, na Západe skončily na jedenácté pozici s výraznou dvanáctibodovou ztrátou na Winnipeg. I letos by se postup Tocchetovy družiny do play-off rovnal spíše překvapení, byť kvalita v týmu je nezpochybnitelná, ale dlouhodobě se týmu nevyhýbají výkyvy, kdy se jednou daří, ale pak přijde dlouhá šňůra proher. Pokud se těmto kolapsům mužstvo vyvaruje, tak rozhodně šance na postup živit může, ale bude to velká bitva.
Calgary Flames

Calgary v loňské sezóně do posledních chvil bojovalo o play-off, ale nakonec těsně neuspělo, když v Západní konferenci obsadilo první nepostupové deváté místo s odstupem dvou bodů na osmý Winnipeg. Plameny doplatily na mizernou první polovinu sezóny, v té druhé dotahovaly, co se dalo, ale už to nestačilo. Týmu chyběl ofenzivní lídr, nejproduktivnější Tyler Toffoli se nevešel ani mezi padesátku nejlépe bodujících hráčů soutěže. Od letošní sezóny si Calgary pod vedením nového kouče Ryana Husky slibuje určitě více, základem bude postup do play-off.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy na nový ročník NHL, u zápasu mezi Calgary a Vancouverem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Calgary Flames – Vancouver Canucks

10:0

koniec (4:0, 3:0, 3:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 3. Oesterle, 6. Coronato (Hanifin, Dubé), 9. Huberdeau (Kadri, Šarangovič), 14. Kadri (Ružička, Dubé), 30. Huberdeau (Kadri, Oesterle), 31. Coronato (D. Hunt), 32. Hanifin (Andersson, Klapka), 42. Zary (Ružička, Hanifin), 45. B. Jones (Coronato), 53. Coronato (Dubé, Ružička)

Calgary Flames: Markström (41. Dank) – Andersson, Hanifin, Ch. Tanev (A), Oesterle, Gilbert, Solovjov – Šarangovič, Lindholm (A), Huberdeau (A) – Dubé, Kadri, Ružička – Coronato, B. Jones, D. Hunt – Klapka, Zary, Pospíšil.
Tréner: Ryan Huska

Vancouver Canucks: Šilovs (32. Sawhenko) – Juulsen (A), Hirose, McWard, Irwin (A), Woo, Rathbone – Studnicka, Suter, Podkolzin – L. Karlsson, Äman, Höglander – Dries (A), Räty, Joshua – Klimovič, Sasson, McDonough.
Tréner: Rick Tocchet

Rozhodca: Skilliter, Beach – Knorr, Apperson

Diváci: 15 452

Priebeh zápasu
1. tretina
02:24 CGY 1:0 Oesterle
03:22 VAN 2 Woo, nedovolené bránenie
05:25 CGY 2:0 Coronato (Hanifin, Dubé)
05:43 VAN 2 Klimovič, hákovanie
05:52 CGY 2 Kadri, nedovolené bránenie brankárovi
08:18 VAN 2 Sasson, vrazenie na mantinel
08:43 CGY 3:0 Huberdeau (Kadri, Šarangovič)
10:20 CGY 5 Gilbert, údery
CGY 5 Irwin, údery
13:48 CGY 4:0 Kadri (Ružička, Dubé)
19:55 CGY 2 Zary, držanie hokejky
Po 1. tretine
2. tretina
23:36 CGY 2 Kadri, držanie
24:01 VAN 2 McWard, hákovanie
26:44 CGY 2 Klapka, krosček
29:39 CGY 5:0 Huberdeau (Kadri, Oesterle)
30:30 CGY 6:0 Coronato (D. Hunt)
31:42 CGY 7:0 Hanifin (Andersson, Klapka)
31:42 VAN -Šilovs +Sawchenko (Striedanie)
Po 2.tretine
3. tretina
40:01 CGY -Markström +Dansk (Striedanie)
41:25 CGY 8:0 Zary (Ružička, Hanifin)
44:22 CGY 9:0 B. Jones (Coronato)
48:04 CGY 2 Klapka, sekanie
50:18 VAN 2 Joshua, nedovolené bránenie
52:23 CGY 10:0 Coronato (Dubé, Ružička)
Koniec