Menu

Hokej

Memoriál Jana Marka (U18)

ZSC Lions – EC Red Bull Salzburg

7:4

koniec (0:0, 2:3, 5:1)

11.04.2015, 16:00 • Tipsport arena, Praha • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Švýcarský tým nakonec postupuje do finále, když ve druhé třetině nejprve ze stavu 0:2 srovnal na 2:2, ale Salzburg si vzal ještě v téže části hry vedení zpět a ve 47. minutě zvýšil díky Christianu Ettweinovi na 2:4. Jenže v rozmezí času 49:40 – 53:49 předvedl Zürich neskutečný obrat, když se postupně trefili Justin Sigrist, Jak Suter, Kevin Degonda a znovu Jak Suter. V závěru upravil na konečných 7:4 gólem do prázdné klece Dominik Hardmeier a posunul ZSC Lions Zürich do finále Memoriálu Jana Marka. (18:16:28)
Nejlepší hráči utkání:

ZSC Lions Zürich: Justin Sigrist
Red Bull Salzburg: Neal Samanski.

60:00

Konec zápasu.

59:50

Lions právě vstřelili branku!
Nyní už je hotovo, DOMINIK HARDMEIER trefuje volnou klec a posílá svůj tým do finále.

59:40

Lvi snad ani nechtějí dát gól, nyní netrefil z útočného pásma volnou branku Dominik Hardmeier.

59:27

Suter byl zcela sám na levém kruhu, jenže netrefil opuštěnou klec.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty zápasu, do kterých nastupuje Salzburg v šesti bez gólmana.

57:59

Přesilovka Salzburgu končí v okamžiku, kdy má Zumbühl puk bezpečně ve své moci.

57:07

Salzburg je sice v přesilovce aktivní a zaobírá prostor před Zumbühlem, na kterého však nešla jediná vážnější střela.

55:59

Red Bull si bere oddechový čas.

55:59

Salzburg bude mít ještě šanci s výsledkem něco udělat, protože je vyloučen jeden z hráčů Zürichu. Trest a jméno hráče jsem bohužel v návalu předchozích gólu nestihl zaznamenat.

Na vyloučení: 6-3.

53:49

Lions právě vstřelili branku!
No tak to je řádná sprcha pro Red Bull, který v rozmezí čtyř minut a devíti vteřin inkasuje čtyři branky a rázem se mu téměř uzavírá finálová brána. JAK SUTER se raduje ze svého druhého gólu v rozmezí jednasedmdesáti vteřin.

52:53

Lions právě vstřelili branku!
Lvi z Zürichu během patnácti vteřin otáčí stav zápasu, když od modré napřáhl KEVIN DEGONDA a jeho rána pravděpodobně zapadla bez jakéhokoliv přičinění až za Becka, který toho příliš neviděl.

52:38

Lions právě vstřelili branku!
Švýcarští hokejisté srovnávají stav zápasu. Sigrist z předchozí akce ještě neuspěl, ale u levé tyče číhal JAK SUTER, který poslal kotouč neomylně do volné části klece. Asistence: Justin Sigrist.

52:35

Puntus přenechal na útočné modré puk Sigristovi, který si povyjel na pravý kruh a trefil přímo zástěru Becka.

51:16

Jak Suter zkoušel z pravého kruhu najít přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů, ale jeho pas si dokonale pohlídali beci Red Bullu.

49:40

Lions právě vstřelili branku!
Švýcarský mančaft se opět dotahuje na rozdíl jediného gólu, když se kotouč dostal mezi kruhy na JUSTINA SIGRISTA a ten kompletně prostřelil val těl před sebou.

49:28

Zuter posílal puk napříč pásma na Nolla, který však z parádní pozice u pravé tyče trefil jen gólmana Becka.

48:32

A nyní jsou Salzburští v prostoru před Zumbühlem a snaží se něco vymyslet. Celá akce nakonec končí hromadným soubojem u mantinelu poblíž pravého kruhu. Hráči do sebe byli zaklíněni snad půl minuty.

47:50

Nenajel mu nikdo, navíc Larcher špatně přihrál a tak se Zürich snadno dostal před branku soupeře. Moc dlouho se tam ale neohrál, touš je opět na holích Red Bullu.

47:31

Larcher sebral puk za brankou, nabírá rychlost a ve středním pásmu se dívá, kdo mu najíždí.

46:30

Salzburg právě vstřelil branku!
Red Bull znovu odskakuje svému soupeři na dvě branky. Střelu z mezikruží tečoval TIMO GARNS za záda Zumbühla a posouvá rakouský tým výrazně blíže do finále.

46:00

Z pravé strany si před branku vybruslil Marek Valach, jehož pokus zneškodnil dalším dobrým zákrokem Zumbühl.

45:03

Kofler dostal na útočné modré ideální pas, navíc měl moře prostoru ke střele, jenže nakonec si tak dlouho připravoval touš na ránu, až mu sjel po holi a jeho slabá střela ani nedojela k brance.

44:03

Souboj o puk za brankou Salzburgu vyhráli hokejisté rakouského týmu a už vymýšlí, jak se zase co nejdříve dostat na zteč branky Zumbühla.

43:02

Puntus rychle přejel modrou, zavezl puk před branku a tam jej přenechal Hardmeierovi, jehož střelu Beck bez potíží kryje a hasí tak okénko v řadách svých beků.

42:16

Stejně tak nyní, když se o střelu pokusil jeden z hráčů Salzburgu, na kterou gólman ZSC dobře viděl a kryje jí.

41:59

Ač Zürich vyhodil kotouč do středního pásma, hráči Red Bullu jej znovu zavezli před branku a tentokrát jej Zumbühl raději pokryl.

41:21

Salzburg má opět kotouč na svých holích a jde dopředu, což se nakonec ukázalo jako správné řešení situace, jelikož puk je před Zumbühlem.

40:35

Kislinger zavezl puk po pravé straně do pásma. Jeho střelu vyrazil Zumbühl jen před sebe, kde zkoušel dorážet Lindqvist, ale netrefil puk.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:40.
Po bezgólové první třetině se v rozmezí 30. – 36. minutě strhly gólové hody. V čase 29:30 využil dvojnásobnou přesilovku Nico Feldner a za další půlminuty přetavil klasickou početní výhodu v gól Neal Samanski. Zürich se ale nesložil, vzal si time-out a v čase 31:45 snížil Jalson Pontus. OZa dvě a půl minuty bylo vyrovnáno po parádní akci Justina Sigrista. Jenže Red Bull si v čase 35:52 vzal vedení zpět, když se trefil Christian Ettwein.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Lvi z Zürichu hrají v plném počtu.

39:25

Salzburg se svojí vinou dostal z pásma a vypadá to, že tuto svojí přesilovku již nevyužije.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé periody.

38:42

Lindqvist projel s pukem mezi kruhy, kde byl touše zbaven a nemohl vystřelit.

38:29

Začíná minutu a půl dlouhá přesilovka Salzburgu, který je v plném počtu.

37:55

Půlminuty před koncem přesilovky Zürichu se síly na ledě vyrovnají, neboť Yannic Noll (ZSC) se provinil nedovoleným bráněním.

Na vyloučení: 5-3.

37:38

Dominik Hardmeier posílal střílenou přihrávku před branku ve snaze, aby jí někdo z jeho spoluhráčů tečoval. Nestalo se tak, puk prolétl vedle levé tyče branky Red Bullu.

37:05

Přesilová hra se Švýcarům vůbec nedaří, zatím se prakticky nedostali k ohrožení Beckovy branky.

36:29

Ale také Zürich bude mít možnost znovu srovnat stav, neboť Anton Lindqvist (SLZ) jde na dvě minuty ven za hákování.

Na vyloučení: 4-3.

35:52

Salzburg právě vstřelil branku!
Gólostroj ve druhé třetoně pokračuje, Salzburg si bere vedení zpět na svojí stranu, když na středu útočného pásma dostal puk CHRISTIAN ETTWEIN, sjel si mezi kruhy a propálil Zumbühla.

34:15

Lions právě vstřelili branku!
Parádní branka z dílny švýcarského hokeje. Widmer od modré nepálil bezhlavě na branku, ale počkal si, až mu na levý kruh najede JUSTIN SIGRIST. Ten se také neukvapil, kličkou do bekhendu se zbavil beka, sjel si mezi kruhy a tam parádní ranou zápěstím zavěsil k levé tyči. Asistence: Gaberlei Widmer.

33:45

Oslabení Red Bullu svědčí, nyní to ani není poznat, že hraje s deficitem jednoho hráče.

33:10

Rakouský tým se osvobozuje.

33:07

Ač měli švýcarští hokejisté šanci,když Dominik Hardmeier číhal u levé tyče, kam skutečně přišel puk, zůstala jejich možnost nevyužita, neboť mladý útočník vůbec netrefil branku.

32:18

A Zürich bude mít šanci srovnat, protože Moritz Wirtz (SLZ) si jde odsedět dvě minuty. Trest mi však zůstal utajen.

Na vyloučení: 4-2.

31:45

Lions právě vstřelili branku!
Zurich se vrací zpět do zápasu. Salzburg propadl ve středním pásmu a na jednoho beka Red Bullu se řítil Noll s Puntusem. První jmenovaný přihrál z levé strany před branku na JALSONA PUNTUSE, který svůj dnešní dobrý výkon korunuje brankou přesně k pravé tyči, kam se Beck nestihl přesunout. Asistence: Yamic Noll.

30:55

Salzburg je viditelně na koni a měl další slibnou příležitost, to by však Feldnerovi nesměl puk při zakončení do odkryté klece přeskočit hůl.

30:02

Lvi z Zürichu na dva slepené góly reagují oddechovým časem.

30:02

Salzburg právě vstřelil branku!
Hráči z Mozartova města využívají i klasickou přesilovku pět na čtyři, když se po pasu Kislingera zblízka prosazuje NEAL SAMANSKI, jenž zamířil po ledě naprosto přesně k levé tyči branky Zumbühla. Asistence: Maximilian Kislinger.

29:30

Salzburg právě vstřelil branku!
Rudí Býci darovanou dlouhou přesilovkou nepohrdli a ujímají se vedení. Ettwein našel mezi kruhy NICO FELDNERA, který se trefil přesně nad vyrážečku Zumbühla k pravé tyči. Asistence: Christian Ettwein.

29:09

Obrovská šance pro Salzburg, který bude hrát minutu a jedenáct vteřin přesilovku pět na tři. Vyloučen je totiž Kevin Degonda (ZSC).

Na vyloučení: 4-1.

28:20

Hned po šanci Müllera si Salzburg zahraje přesilovou hru, jelikož Jack Sutter zahákoval Samanského a bez řečí ochází na lavici trestů.

Na vyloučení: 3-1.

28:16

V obrovské šanci byl Luca Müller, který se dostal před brankou Becka k puku. Na nic nečekal, vystřelil, ale svým umístěným pokusem gólmana nepřekonal. Jednalo se o jednu z největších šancí zápasu.

27:25

Salzburg se při přechodu do pásma provinil ofsajdem, buly se tak bude provádět u obranné modré ZSC.

26:23

Střela Andrease Tschudiho vypadla Beckovi z výstroje a hned tedy vznikla maličká strkanice před jeho brankou, kterou Beck hasí hned vzápětí, když napodruhé nekompromisně schovává puk.

25:43

Nakonec to vyšlo až napotřetí, Christian Ettwein přejel modrou a z mezikruží vystřelil. Rána to rozhodně nebyla špatná, ale padla Zumbühlovi přímo do zástěry.

25:21

Po několika soubojích o puk u střídačky Lions se puku chopí Salzburští a už mažou dopředu.

24:46

Andersson ve snaze rychle rozehrát puk nezkloubil svůj úmysl s přesností, takže je pískáno další zakázané uvolnění Švýcarů.

23:59

A i nadále bude mít Salzburg prostor před brankou soupeře, neboť zurichští hokejisté odpalují puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.

23:34

I po konci přesilovky si Salzburg vyhradil právo na prostor před Zumbühlem, zdá se. Ten si nyní nemůže ani na vteřinu oddechnout, Salzburští krouží před jeho brankou jak orlové nad Tatrami.

22:30

Velmi dobře sehraná přesilovka Salzburgu končí, chybělo v ní jediné – dát gól.

22:21

Následně se neprosadil z mezikruží ani Birner, jeho ránu vyrazil Zumbühl za sebe.

22:11

Ettwein poslal od modré puk na Feldnera, který z vrcholu levého kruhu netrefuje branku.

21:52

Zblokovaná rána Marka Valacha končí v ochranné síti přičiněním zurišského hráče.

20:59

Pořádné kleště vytvořili hráči Red Bullu před Zumbühlem, ale ač soupeře svírají, střelecky je to bída, snad jen jedna či dvě střely šly na gólmana.

20:30

Salzburští si zahrají přesilovou hru, protože Zürich dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který si odsedí Lars Oeggerli (ZSC).

Na vyloučení: 2-1.

20:05

Úvodní buly druhé třetiny vyhráli Salzburští, ale u před brankou soupeře jako první operují hráči Zürichu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:51
První třetina úvodního semifinále je za námí. Nelze jednoznačně říct, kdo z týmů měl více ze hry. Na obou stranách byly k vidění šance i dobré zákroky gólmanů. Vzhledem k tomu, že ani jede hráč neprotlačil puk za záda gólmana, jde se do kabin za nerozhodného stavu.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Jalson Pontus opět perlil, když se uvolnil až před brankáře Becka, kterého střelou mezi betony nepřekonal. Akce to však byla parádní!

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

17:34

Bezgólový stav mohl být pryč, protože Dominik Hardmeier si udělal z protihráčů stojící panáky, jenže své sólo zakončil ranou do břevna nebo horní tyčky, chcete-li.

16:59

Síly na ledě se srovnají, protože na trestnou jde i salzburská čtrnáctka – Anton Lindqvist (SLZ).

Na vyloučení: 1-1.

16:14

Šance pro Red Bull. Za vyloučení Jaslona Puntuse (ZSC) si dnešní hosté zahrají přesilovou hru. Útočník Zürichu dostává trest za podražení.

Na vyloučení: 1-0.

15:39

Signalizace cárového sudího na obranné modré Zürichu hovoří jasně.Pruhovaný muž nekompromisně rukou vzhůru jasně ukazoval, že žádné ofsajdy, byť miniaturní, nebude tolerovat.

14:45

V parádní šanci byl Anton Lindqvist, který z pravé strany zblízka míří těsně vedle pravého horního roku Zumbühlovy branky. Gólman Zúrichu se po tomto pokusu pouze poohlédl.

13:08

V situaci tři na tři se znovu Marek Valach dostával do útočného pásma, kde poslal pas na Martina Pospíšila. Byl však přiš dlouhý a Salzburg o puk znovu přichází. Nepřesnost brzdí rakouský tým v rozletu.

12:28

Marek Valach se před brankou prodíral k zakončení a dorážce, což se mu také povedlo, ale nastavený beton gólmana nepřekonal.

11:32

Tempo hry v poslední době lehce opadlo, ale na druhou stranu je hra plynulá a má spád, proto se taky hraje už dvanáctá minuta první periody.

10:31

Zimmerman se rázem zjevil u pravé tyče Zumbühla zcela sám, ale zřejmě byl tolik překvapen, že mu nikdo nevěnuje pozornost, že ani pořádně nezametl kotouč do branky.

09:49

Konečně také následovalo trošku vzruchu před brankou Salzburgu, ale Beck byl proti rodícímu se závaru imunní a puk se mu přilepil do výstroje jak včela na med.

09:06

Kofler se dostal k dalším dvěma šancím. První jeho střela byla opět zablokovaná, tou druhou těsně minul levou horní tyčku branky Zumbühla.

08:27

Po nahození Koflera je puk stále v moci hráčů rakouského celku, kteří kombinují v útočném pásmu.

07:27

Neal Samanski už už zakládal rychlý kontr, ale ve středním pásmu u pravého mantinelu za sebou zapomněl puk a veškeré jeho úsilí tak vyšlo vniveč.

06:46

Salzburg je opět nastěhován před brankou soupeře, ale tentokrát se nedokáže vůbec odhodlat ke střeleckým pokusům.

05:32

Zürich měl první obrovskou šanci. Po střele Pfistera se k zakončení do odkryté branky dosžával Tschudi, ale puk mu přeskočil hůl. I tak se znovu octnul na hokejkách švýcarského týmu, ale Müller zblízka nepřekonal pozičně dobrého Becka.

04:46

Rozhodčí přerušil hru ihned po tom, co k zemi padl Gaberlei Widmer, který zřejmě zblokoval ránu soupeře kotníkem. Měl by však být v pořádku.

03:59

Hardmeier dobře zastavil rodící se útok Salzburgu, když vypíchl kotouč Vojtovi ve středním pásmu. Následuje nahození švýcarského týmu.

03:37

Tempo hry na okamžik opadne, jelikož je pískáno zakázané uvolnění Zürichu.

02:53

Nyní zahrozili i hráči, kteří jsou dnes vedení jako domácí. Shane Mathew si krásně sjel po levé straně před svatyni Becka, který parádním zákrokem likviduje jeho šanci.

02:31

Puk je znovu u brankáře Zürichu, který se tedy první minuty rozhodně nenudí.

00:43

Lindqvist po pravé straně prošel až před branku, kde byl tísněn protihráčem a nakonec o puk za svatyní Zumbühla přišel.

00:06

Do prvního útoku směřují hráči Salzburgu, ale Zürich si za brankou vzal puk a již se hraje na druhé straně.

00:01

Utkání právě začalo.
Start zápasu se nám lehce zpozdí, oba týmy se ještě rozbruslují.
Úvodní sestavy:

EC Red Bull Salzburg: Beck (Wouter) – Riedl, Bappert, Vojta, Wirth, Kofler, Mizerák – Birner, Ettwein, Feldner, Kislinger, Klöckl, Samanski, Valach, Juscak, Pospíšil, Sokolov, Volf Gams, Lindqvist, Zitz, Maillard, Zimmerman, Larcher

ZSC Lions: Zumbühl (Meier) – Hauser, Andersson, Vonbun, Degonda, Widmer, Breiter, Cohen – Hardmeier, Suter, L. Müller, Alena, Wettstein, Puntus, Oeggerli, Mathew, Müller, Pfister, Tschudi, Noll, Sigrist..
Zápasy Zürichu na turnaji:
ZSC Lions – HC Minsk 5:2
Okanagan – ZSC Lions 1:5.
ZSC Lions – Sparta Praha 6:5 sn.

Čtvrtfinále:
ZCS Lions – Limhamn & Malmö 4:1.
Zápasy Salzburgu na turnaji:
Eisbären Juniors Berlin – Red Bull Salzburg 2:4.
Red Bull Salzburg – Oceláři Třinec 1:4.
Limhamn/Malmö – Salzburg 1:7.

Čtvrtfinále:
Salzburg – Okanagan 3:1.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u prvního semifiále Memoriálu Jana Marka, ve kterém se proti sobě postaví týmy Red Bull Salzburg a ZSC Lions. V Tipsport aréně tak uvidíme první bitvu o samotné finále. V té druhé se střetne Třinec proti Spartě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

ZSC Lions – EC Red Bull Salzburg

7:4

koniec (0:0, 2:3, 5:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 32. Puntus (Noll), 35. Sigrist (Widmer), 50. Sigrist, 53. Suter (Sigrist), 53. Degonda, 54. Suter, 60. Hardmeier – 30. Feldner (Ettwein), 31. Samanski (Kislinger), 36. Ettwein, 47. Garns

ZSC Lions: Zumbühl (Meier) – Hauser, Andersson, Vonbun, Degonda, Widmer, Breiter, Cohen – Hardmeier, Suter, L. Müller, Alena, Wettstein, Puntus, Oeggerli, Mathew, Müller, Pfister, Tschudi, Noll, Sigrist.

EC Red Bull Salzburg: Beck (Wouter) – Riedl, Bappert, Vojta, Wirth, Kofler, Mizerák – Birner, Ettwein, Feldner, Kislinger, Klöckl, Samanski, Valach, Juscak, Pospíšil, Sokolov, Volf Gams, Lindqvist, Zitz, Maillard, Zimmerman, Larcher

Priebeh zápasu
1. tretina
16:14
16:59
Po 1. tretine
2. tretina
20:30
28:20
29:09
29:30
30:02
31:45
32:18
34:15
35:52
36:29
37:55
Po 2.tretine
3. tretina
46:30
49:40
52:38
52:53
53:49
55:59
59:50
Koniec