Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Hertha BSC

2:1

koniec (1:0)

17.10.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 9. kolo • Andrej Marienka

Fortuna: 1.83 3.7 4.05

Je dobojované, víťazom dnešného zápasu sa vďaka strhujúcemu záveru stáva domáce Schalke. To aj napriek tomu, že od 18. minúty hralo presilovku v 73. minúte inkasovalo vyrovnávajúci gól. Hrdinom zápasu sa však v nadstavom čase stal Meyer, ktorý zariadil dnešné víťazstvo. Veľkú smolu tak mali hráči Herthy Berlín, ktorí by si za dnešný výkon určite nejaký ten bod zaslúžili.

Po dnešnom zápase Schalke upevní 3. miesto v tabuľke, to či Hertha zotrvá na 4. mieste bude záležať od výsledkov zvyšných zápasov.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:25:26)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Tak to je veľká smola pre tím hostí, ktorí už siahali na bod, no zrejme dnes vyjdu bodovo naprázdno.

90+2

90+2. Max MEYER - 2:1

90+2

Schalke 04 dalo gól! Domáci to dokázali, Saného krásne vysunuli jeho spoluhráči, ten si vbehol do šestnástky položil si brankára Jarsteina a z ťažkého uhla našiel MAXA MEYERA, ktorý zakončil presne!

90+1

V nadstavenom čase prichádza posledné striedanie na strane Herthy Berlín. Z ihriska odišiel Kalou, obranu posilní Brooks.

90+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty navyše.

90

Ďalšia veľká príležitosť pre Herthu! Po neúspešnej strele z pravej strany sa lopta odrazila k Hegelerovi, ktorý ju v ťažkej pozícii netrafil a tak Fährmann zasahovať nemusel.

89

Po tejto akcii na zemi zostal Skjelbred, ktorý zbiera cenné sekundy. Na ihrisko vybieha aj tímový lekár.

88

Až teraz sa v šestnástke dostal k lopte Meyer, po tom ako jeho spoluhráč neprešiel cez štvoricu hráčov. Z dobrej pozície však len napálil Jarsteina!

87

Hráči Schalke si síce držia loptu na svojich kopačkách, je to ale veľmi ďaleko od Jarsteinovej brány, takže o strele na bránu nemôže byť ani len reč.

86

Hostia sa snažia udržať hru čo najďalej od svojej brány, zatiaľ sa im to darí, domáci tím sa do vážnejšej akcie nedostáva.

85

Pri lopte sa nachádzajú hráči Schalke, tí akoby sa dokonca báli o výsledok a to hrajú od 18. minúty presilovku o jedného hráča.

84

Následný rýchly protiútok musel včas zastaviť Hegeler aj za cenu žltej karty.

83

83. Salomon Kalou (HER)

83

Avšak, bol to práve domáci tím, ktorý mohol inkasovať! Lustenberger posielal do šestnástky prudký center, ktorý ešte nadvihol Kalou a Fährmann zázračným zákrokom zachránil svoj tím od pohromy!

82

Čas do konca zápasu rýchlo ubieha, dostávame sa do akejsi hluchej časti, čo je čudné, keďže domáci tím by určite chcel dnes bodovať naplno.

81

Prichádza druhé striedanie na strane Herthy Berlín, ihrisko tentokrát opúšťa Haraguchi, opačným smerom vybieha čerstvý Hegeler.

80

Ožívajú však aj hráči Schalke, tí sa v poslednej desaťminútovke budú snažiť dostať sa opäť do vedenia.

FC Schalke 04 – Hertha BSC

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 27. Höwedes, 90+2. Meyer – 73. Kalou

Karty:   17. Di Santo (SCH), 63. Höwedes (SCH), 75. Geis (SCH) – 16. Haraguči (HER), 60. Langkamp (HER), 70. Darida (HER), 84. Hegeler (HER)   18. Ibišević (HER)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:14.

FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes, Matip, Aogo – Geis, Goretzka (76. Højbjerg) – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Di Santo.
Náhradníci: Gspurning – Caiçara, Kolašinac, Højbjerg, Huntelaar, Neustädter, Ayhan.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Haraguči (81. Hegeler), Darida, Skjelbred, Tolga Ciğerci (46. Baumjohann) – Ibišević, Kalou (90+1. Brooks).
Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Hegeler, Stocker, van den Bergh, Brooks, Regäsel.

Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim