Menu

Futbal

Európska liga

ACF Fiorentina – KKS Lech Poznań

1:2

koniec (0:0)

22.10.2015, 19:00 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • 3 • Skupina I • Patrik Saloky

Fortuna: 1.34 5.0 9.4

Zápas vo Florencii sa skončil. Domáci nečakane prehrali s Lechom Poznań 1-2, a po dnešnom zápase určite nemôžu byť spokojní. Hostia otvorili skóre v 65. minúte keď sa presadil Kownacki, a v 82.minúte zvýšil na 2-0 Gajos. Domáci znížili v 90. minúte keď sa presadil Rossi, ale na druhý gól už nedosiahli. (20:53:55)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

V piatej minúte nadstaveného času zahrávajú hostia rohový kop.

90+4

90+4. Khouma Babacar (FIO)

90+4

Babacar v obrovskej príležitosti. Po skvelom centri pred bránu hostí z niekoľkých metrov poslal hlavou loptu nad bránu.

90+3

V tretej minúte predĺženia majú loptu hostia, a zahrávajú priamy kop na vlastnej polovici.

90+2

Tralka vidí žltú kartu za protesty.

90+2

90+2. Červená karta po druhej žltej

90+2

Rebić vidí červenú kartu po faule na Formellu.

90+1

Kuriózna situácia, po ktorej mohlo byť vyrovnané. Burić nezvládol odkop od brány a odrazená lopta od Rossiho len tesne minula ľavú žrď.

90+1

V druhom polčase sa budú nadstavovať 4 minúty.

90

90. Giuseppe ROSSI - 1:2

90

Fiorentina dala gól! Domáci sa predsa len dočkali. Po dobrej prihrávke pred bránu hostí sa presadil GIUSEPPE ROSSI.

89

Blíži sa záver dnešného zápasu. Fiorentina je znova na útočnej polovici, ale tak ako počas celého zápasu, pôsobí úplne bezradne.

88

Rossi padá v 16ke hostí, ale penalta z toho nebude. Hostia idú do rýchleho protiútoku.

87

66%-34% to je držanie lopty v dnešnom zápase. Fiorentina bola opticky ešte lepšia, ale hostia dnes predviedli lekciu z efektivity.

86

Fiorentina smeruje do ďalšej akcie, ale hostia sú pripravení pred vlastnou 16kou, a čakajú čo domáci vymyslia.

84

Domáci sú po druhom inkasovam góle v útlme, a na útočnej polovici kazia ešte viac prihrávok ako zvyčajne.

83

Lech Poznań dnes predvádza vo Florencii neuveriteľné veci. Takmer neustále je pod tlakom, ale potom prídu dve akcie a z nich dva góly.

82

82. Maciej GAJOS - 0:2

82

Tím Poznań práve strelil gól! Po ruke Tomovića zahrávali hostia priamy kop z 20 metrov. Kamiński poslal dobrú prihrávku MACIEJOVI GAJOSOVI a ten sa nemýlil.

80

Burić čaruje. Veľká príležitosť Fiorentiny keď po strele Bernadeschiho z 14 metrov zasiahol brankár Lechu Poznań nohou na bránkovej čiare.

79

Blíži sa záverečných 10 minút dnešného zápasu. Fernández vyskúšal strelu z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.

78

Kownacki bol na ihrisku iba 15 minút, ale dal gól a zranený odišiel striedať. Fiorentina stále bojuje, ale vytúžený gól neprichádza.

77

Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Kownacki a nahradí ho Gajos.

77

Ani tento rohový kop nepriniesol úspech, a po ďalšej akcii nasleduje ďalší.

76

Domáci budú zahrávať ďalší rohový kop. Na rohy je to 11-1, na góly 0-1. Trápenie Fiorentiny pokračuje.

75

Neuveriteľné! Vecino pálil z 20 metrov, a brankár Burić loptu vyrazil na kopačku Bernadeschiho, ale ten z niekoľkých metrov poslal loptu vedľa ľavej žrde.

74

Ani rohový kop ani následný priamy kop z 30 metrov nepriniesli príležitosť Fiorentiny. Tá je v útoku stále bezradná, a zrejme aj prípadná remíza bude nakoniec veľký úspech.

73

Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Suárez, a nahradí ho Iličić.

72

Priamy kop domáceho tímu z 20 metrov zahrával tradične Fernández, ale domáci si tradične v 16ke hostí nevedeli poradiť a lopta smeruje len na rohový kop.

71

Lovrencsics vidí prvú žltú kartu v dnešnom zápase po faule na Bernadeschiho.

70

Ďalší rohový kop Fiorentiny, ale lopta smerovala len do rukavíc brankára Burića. Domáci dnes nemajú svoj deň, a nečakaný gól to len potvrdil.

69

Domáci zahrávali dva rohové kopy, ale ani jeden z nich nepriniesol úspech. Hostia skvele bránia a držia si tesné vedenie.

68

Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Pasqual, a nahradí ho Bernadeschi.

68

Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Holman, a nahradí ho Hämäläinen.

67

Hostia sa nečakane dostali do vedenia, a bude zaujímavé sledovať ako sa s tým vysporiadajú domáci. Tlak v nasledujúcich minútach je zrejme samozrejmosťou, ale či prinesie aj góly, to ešte len uvidíme.

65

65. Dawid KOWNACKI - 0:1

65

Tím Poznań práve strelil gól! Hostia idú do vedenia po nečakanej akcii, keď DAVID KOWNACKI dostal pred bránu Fiorentiny dobrú prihrávku, a dáva prvý gól dnešného zápasu.

65

Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Verdú, a nahradí ho Vecino.

64

Babacar vypálil z 30 metrov, ale jeho pokus končí vedľa brány.

63

Po striedaní sa Fiorentina znova usadila na útočnej polovici. Tak uvidíme, či sa im v nasledujúcich cca 30 minútach podarí skórovať.

62

Striedanie hostí.Z ihriska odchádza Thomalla, a nahradí ho Kownacki.

61

Centrovanú loptu do 16ky Poznańe brankár Burić pohodlne chytá, ale hostia sa nevedia oslobodiť a takmer okamžite loptu strácajú.

60

Thomalla ostáva ležať pred vlastnou 16kou po nastrelení nohy jedným z hráčov Fiorentiny. Možno ide len o dobrú taktiku na chvíľku oddychu pre svojich spoluhráčov, ktorí toho majú naozaj dosť.

59

59. Khouma Babacar (FIO)

59

Babacar sa prekľučkoval až do 16ky a vypálil z cca 14 metrov, ale jeho pokus brankár Burić skvele vyrazil. Po dlhom čase veľká príležitosť domáceho tímu.

58

Už niekoľko minút sa na polovici Lechu Poznań opakujú rovnaké situácie. Domáci kazia prihrávky pred 16kou, alebo v nej, a hostia nedokážu odkopnúť a tak Fiorentina získava lopty veľmi ľahko ešte na útočnej polovici.

57

Fiorentina je stále na útočnej polovici, ale brankár Burić nemá veľa práce. Všetko sa odohráva príliš ďaleko od brány.

56

Fiorentina kazí jednu akciu za druhou. Ťažko povedať či hrajú domáci tak zle, alebo hostia tak dobre. Lech Poznań nesporne skvele bráni, ale od domácich sa očakáva určite viac.

55

Fernández poslal z priameho kopu loptu vedľa ľavej žrde. Strela z cca 25 metrov hráčovi Fiorentiny vôbec nevyšla, a hostia si môžu vydýchnuť.

54

Rossi bol faulovaný pred 16kou hostí, a bude z toho dosť nebezpečná situácia.

53

Babacar sa ocitol na trávniku po zákroku Holmana, a domáci budú zahrávať priamy kop v strede ihriska.

52

Rossi si v útoku počínal nedovolene a ukončuje tak akciu domáceho tímu. Lech Poznań si v úvode druhého polčasu počína veľmi dobre.

51

Na opačnej strane útočný faul v 16ke Fiorentiny a lopta pre hráčov vo fialových dresoch.

50

Rebićova strela letela vysoko nad bránu, a tak po akcii domáceho tímu nasleduje len odkop od brány.

49

Po neúspešnej akcii hostí sa k lopte dostali hráči Fiorentiny, ktorí sa veľmi rýchlo dostali pred 16ku Lechu Poznań.

48

Po faule na Babacara zahrávali domáci priamy kop, ale po ňom loptu posunuli len smerom dozadu. Hostia pokračujú v dobrom bránení a Fiorentine nič nedovolia.

47

Fiorentina pokračuje v hre z prvého polčasu, a okamžite sa usadila na útočnej polovici.

46

Vo Florencii sa začal druhý polčas zápasu Európskej ligy medzi Fiorentinou a Lech Poznań. Loptu majú domáci, ktorí okamžite smerujú do útoku.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas vo Florencii sa skončil. Počas 45 minút sme gól nevideli, a ani veľkých príležitostí nebolo veľa. Tá najväčšia sa zrodila už v druhej minúte, ale domáci ju nedokázali využiť. Fiorentina je jasne lepšia, má obrovskú prevahu, ale hostia skvele bránia a zatiaľ si zaslúžia pochvalu za predvedený výkon. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne už o 15 minút.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Hostia zneškodňujú jednu domácu akciu za druhou. Tlak Fiorentiny je evidentný, ale úspešnejší sú zatiaľ hostia, kedže držia bezgólové skóre.

44

61%-39% to je držanie lopty v doterajšom priebehu dnešného zápasu. Astori predviedol ďalší útočný faul, a hostia sa môžu na chvíľu oslobodiť.

43

Do konca prvého polčasu ostávajú už len 2 minúty. Domáci stále nasťahovaní na polovici Lechu Poznań ale bez strely na bránu.

42

Astori si v útoku počínal nedovolene, a hostia získavajú priamy kop.

41

Akcia hostí skončila neúspešne, a pri lopte sú znova hráči Fiorentiny. Do konca prvého polčasu už neostáva veľa času, a bezgólová remíza im určite nevyhovuje.

40

Druhý rohový kop nepriniesol žiadnu príležitosť, pretože domáci si počínali nedovolene, a Lech Poznań získava priamy kop tesne pred vlastnou bránou.

39

Ďalšia akcia Fiorentiny a ďalší rohový kop. Verdú poslal pred bránu hostí dobrý center, a brankár Burić loptu vytlačil na ďalší rohový kop.

38

Záver prvého polčasu patrí Fiorentine. Tá stále okupuje 16ku hostí, no bez gólového úspechu.

37

Na opačnej strane zahrával rohový kop Fernández, ale jeho center nenašiel žiadne spoluhráča pred bránou Lechu Poznań.

36

Prihrávku smerujúcu pred domácu bránu poslal na prvý rohový kop hostí Astori. Ten však nepriniesol žiadnu príležitosť, pretože lopta po ňom končí iba za čiarou a nasleduje odkop od brány.

35

Rozhodca teraz zmaril akciu Fiorentiny, keď ho trafila prihrávka v strede ihriska a loptu získavajú hostia.

34

Na opačnej strane nevydarená akcia domáceho tímu a lopta pre Lech Poznań. Pre poľský klub by bola prípadná bezgólová remíza veľký úspech, ale do konca zápasu ostáva ešte veľa času.

33

Ofsajd hostí a lopta pre Fiorentinu. Vo Florencii stále čakáme na prvý gól tohto zápasu.

32

Pekná akcia hostí, ale Thomalla neposlal pred domácu bránu dobrý center a ukončil snahu poľského klubu.

31

Rossi bol v dobrej pozícii pred pokutovým územím, ale strela mu vôbec nevyšla. Hostia však loptu dlho neudržali a znova sa musia brániť.

30

Do konca prvého polčasu ostáva ešte 15 minút. Fernández skúsil strelu z 20 metrov, ale jeho pokus neohrozil brankára Burića.

29

Holman si v útoku počínal nedovolene, a loptu získavajú hráči Fiorentiny. Tí zatiaľ jasne dominujú, ale bez gólového príspevku.

28

Fiorentina sa veľmi rýchlo dostala k lopte a znova zamestnáva obranu Lechu Poznań. Poľský klub má vo Florencii ťažkú úlohu, ale zatiaľ bojuje statočne.

27

Pasqual skúsil strelu z 20 metrov, ale jeho pokus smeroval vysoko nad bránu hostí.

26

Fernández si vypýtal faul pri rohovej zástavke. Hráči už smerujú do 16ky Lechu Poznań.

25

Babacar pálil z 25 metrov, ale jeho pokus smeroval vedľa pravej žrde.

24

Poznań zatiaľ bráni veľmi dobre a nepúšťa Fiorentinu do veľkých príležitostí. Domáci majú jasnú prevahu, ale bez gólov to nič neznamená.

23

Fiorentiny oblieha 16ku hostí, ale zatiaľ bez úspechu.

22

Po niekoľkých súbojoch v strede ihriska sa k lopte dostali domáci, ale zatiaľ sú ďaleko od brány Lechu Poznań.

21

Po nevydarenej akcii Rossiho s Babacarom sa k lopte dostali hostia, ale tí si v útoku nevedia vypracovať žiadnu príležitosť.

20

Z rohového kopu sa žiadna šanca nezrodila, a tak nasleduje iba odkop od brány Lech Poznań.

19

Na opačnej strane akcia Rossiho, po ktorej prichádza rohový kop Fiorentiny.

18

Po niekoľkých nepresnostiach na strane Fiorentiny sa k lopte dostali hostia, ale Lovrencsics nezakončil presne a loptu má brankár Sepe.

17

Do útoku už zamierili hráči Fiorentiny, ale Babacar zakončujúci tesne pred bránou bol v ofsajde.

16

Prvá príležitosť hostí, v ktorej bol po centri z pravej strany Thomalla, ale pred ním skvele zasiahol brankár Sepe.

15

Hostia sa po zisku lopty nehrnú dopredu. Radšej si pokojne prihrávajú na vlastnej polovici.

14

Babacar padá v 16ke hostí, ale hlavný rozhodca z Litvy situáciu posúdil ako útočný faul hráča Fiorentiny. Loptu teda majú hostia.

13

Akciu Fiorentiny ukončil ofsajd, v ktorom sa ocitol Rossi. Domáci sa však veľmi rýchlo znova dostali k lopte, a Lech Poznań si musí dávať pozor v obrane.

12

Po neúspešnej akcii Poznańe majú loptu domáci, ktorí novú akciu začínajú pomalou rozohrávkou na vlastnej polovici.

11

V posledných minútach sa hra začína vyrovnávať. Obaja brankári sú však zatiaľ bez práce, ak nerátame veľkú príležitosť Fiorentiny v 2. minúte.

10

Po faule Fiorentiny zahrávali hostia priamy kop z cca 30 metrov,ale lopta smerujúca do 16ky domáceho tímu nenašla nikoho v bielom drese.

9

Lech Poznań je zatiaľ v útoku stratená. Fiorentina bez problémov drží hru ďaleko od svojej brány.

8

Babacar fauloval Kamínskeho, a je z toho priamy kop pre hostí v strede ihriska.

7

Fiorentina sa dlho pripravovala na prechod do útoku, ale nakoniec sa ich akcia končí nepresnou prihrávkou na Verdúa.

6

Domáci stále s loptou na kopačkách. Hostia sa k nej počas 6 minút dostali len na pár sekúnd.

5

Hráči Fiorentiny si pred pokutovým územím hostí robia prakticky čo chcú, ale zlyhávajú v poslednej prihrávke. Lech Poznań to bude mať v dnešnom zápase určite veľmi ťažké.

4

Fernández bol faulovaný v strede ihriska, a bude z toho priamy kop pre Fiorentinu.

3

Až teraz sa k lopte dostali hostia, ktorí sa snažia založiť prvú akciu.

2

2. Davide Astori (FIO)

2

Faul hostí a priamy kop pre Fiorentinu z cca 25 metrov. Fernández poslal pred bránu Poznańe skvelý center a takmer bol z toho úvodný gól. Obrana hostí si nakoniec s celou situáciou poradila, a dostala loptu do bezpečia.

1

Zápas vo Florencii sa začal. Domáci dnes nastúpili v tradičných fialových dresoch, a hostia z Poľska v bielych. Úvodná akcia patrí domácim, ktorí smerujú k 16ke Lech Poznań.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

ACF Fiorentina: Sepe – Tomović, Roncaglia, Astori, Pasqual (C) – Mario Suárez – M. Fernández, Verdú – Rebić, Babacar, Rossi.

Náhradníci: Tătăruşanu – Vecino, Błaszczykowski, Diakhatè, N. Kalinič, Bernardeschi, Iličić.

KKS Lech Poznań: Burić – Kędziora, Dudka, Kamiňski, Kádár – Tetteh, Trałka (C) – Lovrencsics, Holman, Formella – Thomalla.

Náhradníci: Gostomski – Douglas, Ceesay, Gajos, Hämäläinen, Kownacki.

Rozhodca: Gediminas Mažeika- V.Šimkus, V.Kazlauskas (Litva).
Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu Európskej ligy medzi ACF Fiorentina a KKS Lech Poznań.

ACF Fiorentina

Po dvoch zápasoch majú hráči Fiorentiny na svojom konte 3 body, a v tabuľke skupiny I sú na druhom mieste. V prvom zápase nestačili na FC Basilej, s ktorým prehrali tesne 1-2, no v druhom zápase si poradili s portugalským Os Belenenses presvedčivo 4-0. V domácej Serii A sa klubu z Florencie darí nad očakávania, kedže po ôsmych zápasoch sú s 18 bodmi na prvom mieste v tabuľke.

KKS Lech Poznań

Do Talianska pricestuje poľský Lech Poznań, ktorý má po dvoch zápasoch bilanciu jedna remíza-jedna prehra, a v tabuľke skupiny I je na treťom mieste. V prvom zápase remizoval s portugalským Os Belenenses 0-0, no v druhom nestačil na FC Basilej, s ktorým prehral 0-2. V domácej lige sa Lechu Poznań vôbec nedarí, kedže po 12 kolách je na poslednom mieste v tabuľke, a zrejme bude bojovať o záchranu.

Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Stadio Artemio Franchi vo Florencii, ktorý má kapacitu 46 366 divákov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

ACF Fiorentina – KKS Lech Poznań

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90. Rossi – 65. Kownacki, 82. Gajos

Karty:   71. Lovrencsics (LPO), 90+2. Trałka (LPO)   90+2. Rebić (FIO)

ACF Fiorentina: Sepe – Tomović, Roncaglia, Astori, Pasqual (C) (68. Bernardeschi) – Mario Suárez (73. Iličić) – M. Fernández, Verdú (65. Vecino) – Rebić, Babacar, Rossi.
Náhradníci: Tătăruşanu – Vecino, Błaszczykowski, Diakhatè, N. Kalinič, Bernardeschi, Iličić.

KKS Lech Poznań: Burić – Kędziora, Dudka, Kamiňski, Kádár – Tetteh, Trałka (C) – Lovrencsics, Holman (68. Hämäläinen), Formella – Thomalla (62. Kownacki, 77. Gajos).
Náhradníci: Gostomski – Douglas, Ceesay, Gajos, Hämäläinen, Kownacki.

Rozhodca: Gediminas Mažeika- V.Šimkus, V.Kazlauskas (Litva)