Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

VfL Wolfsburg – Bayern Mníchov

0:2

koniec (0:0)

27.02.2016, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • 23. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

S konštatovaním, že Bayern Mníchov po zmene strán strelil dva góly a potvrdil tak rolu favorita, sa s vami lúčim. Želám príjemný zvyšok soboty i celého víkendu. Lúči sa komentátor dnešného stretnutia Michal Bakoš. (17:26:20)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Wolfsburg sa snaží až do záverečného hvizdu, no cez sformovaného súpera sa nevie dostať do nejakej nebezpečnejšej pozície.

90

K riadnemu hraciemu času sú pridané dve minúty.

89

Futbalisti Bayernu v týchto momentoch naplno plnia filozofiu svojho trénera, ktorý sa neraz vyjadril, že štýl tiki-taka obľubuje preto, že keď máte loptu vo svojej moci, jednoducho nemôžete inkasovať.

88

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Sebastian Rode.

86

Bayern kontroluje záver stretnutia. Loptu si posúva na vlastnej polovici ihriska, pričom sa už príliš netlačí dopredu.

84

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Marcel Schäfer, prichádza Ismail Azzaoui.

82

Manuel Neuer dokázal zneškodniť zakončenia Maxa Krusa, ktorého možno označiť ako najaktívnejšieho hráča domácich v dnešnom zápase.

80

Alcantarov center sa stal ľahkou korisťou domáceho brankára. Wolfsburg má k dispozícii ešte niečo viac ako desať minút, teda časovú porciu, za ktorú sa dva góly určite streliť dajú. Bayern však takto rozohraté zápasy púšťať nezvykne.

79

Philipp Lahm mal na kopačke tretí gól Bayernu Mníchov! Lopta mu na pravú nohu sadla ideálne, zrejme by zapadla k ľavej žrdi Casteelsovej svätyne, no brankára VfL zachránil Ricardo Rodríguez, ktorý loptu vyhlavičkoval na rohový kop!

78

Julian Bernat videl ako prvý v dnešnom zápase žltú kartu za faul na Schürrleho, ktorého zastavil v snahe nasadiť k prieniku popri postrannej čiare.

76

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Naldo, prichádza Robin Knoche.

74

Bayern dal gól! Bavori pridávajú druhý gól, ktorým zrejme definitívne pochoval šance a nádeje Wolfsburgu na dobrý výsledok z dnešného zápasu. Comanov center z pravého krídla zasiahol hruďou Ribery, ktorý tým pripravil pozíciu pre ROBERTA LEWANDOWSKEHO. Poľský zakončovateľ šikovným a pohotovým zasiahnutím lopty prekonal Casteelsa a potvrdil, prečo je najlepším strelcom Bundesligy!

Robert Lewandowski (BAY) - 0:2

72

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Christian Träsch, prichádza André Schürrle.

71

71. Vieirinha (WOF)

71

Brejk potiahnutý rýchlym Ribérym zakončil strelou spoza šestnástky Xabi Alonso, ktorému nabil Thiago Alcantara. Zakončenie skúseného španielskeho stredopoliara smerovalo presne do stredu brány Casteelsa.

69

Vierinha ohrozil hosťujúcu bránu, s jeho prízemnou strelou si Manuel Neuer poradil pomerne ľahko.

66

Bayern dal gól! Wolfsburg svoju veľkú šancu ujať sa vedenia nevyužil, za čo ho Bayern o niekoľko okamihov neskôr kruto potrestal! Pokus Lewandowskeho o technické zakončenie zablokoval Naldo, zrazenú a nadvihnutú loptu si v pokutovom území našiel nikým nekrytý KINGSLEY COMAN, ktorý ju volejom pretlačil do siete! Casteels si síce na loptu siahol, ale vytlačiť mimo svojich troch žrdí ju už nestačil.

Kingsley Coman (BAY) - 0:1

65

65. Julian Draxler (WOF)

65

Na center z následného rohového kopu si naskočil stopér Dante, ktorého zakončeniu chýbala potrebná presnosť.

64

Max Kruse vyprodukoval výborný center, ktorým v pokutovom území Mníchovčanov našiel Juliana Draxlera. Ten pohotovo zakončil, loptu posielal do ľavého rohu hosťujúcej svätyne, odkiaľ ju výborným zákrokom vytlačil Manuel Neuer!

62

Ribery vyzval na rýchlostný súboj Träscha, ktorý sa nenechal obohrať a francúzskeho krídelníka dobre odblokoval.

60

Hodina hry je za nami. Základnou otázkou pred poslednou tretinou zápasu je, či sa dnes vo Volkswagen aréne dočkajú diváci nejakého gólu?

59

Ribery našiel prihrávkou z ľavej strany v pokutovom území Comana, ktorý namiesto zakončenia ešte volil vylepšenie svojej streleckej pozície, no v tejto snahe bol zastavený výborným defenzívnym zákrokom jedného z domácich bekov.

58

Lewandowski sa z hrotu útoku stiahol do stredu poľa, pokúsil sa o prienikovú prihrávku, no jeho úmysle ostal zo strany jeho spoluhráčov nepochopený.

56

56. Robert Lewandowski (BAY)

56

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Franck Ribéry.

55

Thomas Müller krásnou pätičkou posunul loptu Robertowi Lewandowskemu, poľský kanonier si ju spracoval pravačkou, tesne pred zakončením mu lopta skočila a ľavou nohou ju napálil nad bránu Wolfsburgu! Ani po tejto obrovskej šanci sme sa nedočkali prvého gólu v zápase.

54

David Alaba krásnou kolmicou vysunul za chrbát domácej defenzívy Thomasa Müllera, ktorý sa spoločne s Robertom Lewandowskim dostali do nájazdu na Casteelsa. Toho pred istým inkasovaním zachránil ofsajdový verdikt.

53

Dante rezolútnym odkopom odpálil loptu zo šestnástky Wolfsburgu, kde s ňou chcel operovať Arjen Robben.

51

Christian Träsch sa pekne uvoľnil na pravom krídle, na jeho prienik nadviazal jeden z ďalších hráčov Wolfsburgu centrom do šestnástky, kde zaúradovala defenzíva bavorského celku.

49

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Thiago Alcântara.

48

Douglas Costa bol na ľavom krídle odzbrojený a následne sa porúčal na trávnik. Luiz Gustavo poslal loptu do autu, čím prerušil hru.

47

Thomas Müller predviedol vzorný návrat do obrany, keď sa zmocnil lopty pred Julianom Draxlerom.

46

Pri striedačke Bayernu sa už v drese pohybuje Thiago Alcantara, čo znamená, že sa zrejme veľmi skoro po začiatku druhého polčasu dostane do hry.

46

Začal sa druhý polčas.
Wolfsburg v prvom polčase výborne čelil postupným útokom Bayernu Mníchov a niekoľkokrát dokázal aj zahroziť. Domácich môže mrzieť predovšetkým obrovská šanca zo záveru polčasu, ktorú zahodil Träsch. Príležitosti na skórovanie mal aj Bayern, no do vyložených šancí sa dostával cez pozornú defenzívu súpera len veľmi ťažko.

Pred polčasom číslo dva je zatiaľ všetko otvorené. Nenechajte si ho preto ujsť.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

VfL Wolfsburg sa mohol v poslednej minúte úvodného dejstva ujať vedenia a súpera tak na polčasovú prestávku odprevadiť gólom do šatne. Center Juliana Draxlera hlavou sklepol Max Kruse pre Christiana Träscha, ktorý v tisíc percentnej šanci zaváhal, svoje zakončenie chcel tlačiť k ľavej žrdi, no tú napokon minul!

44

Zatiaľ čo na trávniku ostal ležať otrasený Lewandowski, jeho spoluhráči pokračovali v ofenzívnom snažení, ktoré bolo zastavené ofsajdovým verdiktom.

43

Naldo odvrátil loptu na rohový kop. Bayern bude mať zrejme jednu z posledných šancí ohroziť brankára Casteelsa ešte v prvom polčase.

41

41. Naldo (WOF)

41

Coman to na ľavom krídle trošku prehnal s kľučkami. Bayern však naďalej ostáva pri lopte.

39

Manuela Neuera sa snažil prestreliť silovým zakončením Naldo, ktorý sa nerozpakoval a napálil loptu smer brána. Jeho pokus mal dobrú razanciu, no smeroval presne do stredu brány, a tak s ním nemecká reprezentačná jednotka nemala problémy.

38

Kingsley Coman zastavil brejk Wolfsburgu len za cenu nedovoleného zákroku, po ktorom budú domáci zahrávať priamy kop zo zaujímavej palebnej pozície.

37

Douglas Costa síce dokázal na ľavom krídle obohrať Vierinhu, no s jeho následným centrom si domáca defenzíva poradila vcelku s prehľadom.

35

Kapitán VfL Naldo sa ocitol v sebe netradičnej pozícii. Zo stopérskeho postu sa dostal až pred šestnástku Bayernu, odkiaľ aj vyskúšal vystreliť. Jeho pokus bol zblokovaný a Neuer tak v tejto situácii ostal bez práce.

33

Bývalý hráč Bayernu Mníchov Luiz Gustavo dokázal v strede poľa zobrať loptu Arjenovi Robbenovi, no svojho bývalého spoluhráča pritom fauloval.

31

Na opačnej strane trávnika vyšiel z rýchlostného súboja s Alabom víťazne Max Kruse, ktorý ľavačkou aj zakončil. Manuel Neuer predviedol istý zásah.

30

Thomas Müller sa nenechal odradiť prvotným nezdarom, vybojoval späť stratenú loptu, posunul ju Robertovi Lewandowskemu, ktorý ju distribuoval pred bránu na Comana, ktorý mohol zakončovať do prázdnej brány, no fantastický zasiahol Casteels. Ten teraz zabránil istému gólu v svojej sieti!

29

Xabi Alonso pekným spôsobom preniesol hru na pravé krídlo, okolo Robbena sa však razom zbehla trojica protihráčov a Holanďan tak nemal šancu individuálne sa presadiť.

27

Holandský krídelník Arjen Robben prešiel cez Ricarda Rodrígueza, ktorý však pokračoval v jeho napádaní a nakoniec ho od lopty dokázal odstaviť.

25

Domáca defenzíva pritom ako zastavila prenikajúceho Arjena Robbena nadvihla loptu, do ktorej sa z voleja oprel Müller. Pre domáceho gólmana však jeho zakončenie nepredstavovalo vážnejší problém.

24

Po tom, čo Robben zakombinoval s Müllerom, chcel na akciu svojich dvoch spoluhráčov nadviazať i Philipp Lahm, no ten sa k lopte dostal vďaka tomu, že ťažil z ofsajdového postavenia.

22

Hoci Bayern po rohovom kope nakrátko prišiel o loptu, vďaka Comanovi sa jej opätovne zmocnil Thomas Müller, ktorý odcentroval do stredu pokutového územia, kde však vládol domáci stopér Naldo.

21

Strela Douglasa Costu bola zrazená na rohový kop, ktorý rozohrá práve tento vyhlásený technik.

19

19. Naldo (WOF)

19

Julian Draxler poslal z priameho kopu do hosťujúcej šestnástky nádherný center, Max Kruse zasiahol loptu hlavou otočený chrbtom k bráne a svojím zakončením donútil Manuela Neuera predviesť prvý náročnejší zákrok v zápase!

18

Max Kruse sa z ľavého krídla snažil predložiť loptu jednému z dvoch nabiehajúcich protihráčov, no defenzíva Bayernu dokázala túto prihrávku zastaviť.

17

17. Robert Lewandowski (BAY)

17

Stopér Dante sa síce verdiktu rozhodcov diví, no podľa postranného arbitra si v pokutovom území nedovoleným spôsobom odstrčil protihráča.

15

Lahm nepodarenou spätnou prihrávkou poriadne zavaril Manuelovi Neuerovi, ktorý však bol pripravený a vďaka svojmu včasnému vybehnutiu bol pri lopte skôr ako hráč Wolfsburgu.

14

Douglas Costa vo svojej kariére už určite predviedol aj lepšie centre, ako bol tento posledný. Casteels bez akýchkoľvek problémov stiahol loptu do svojej moci.

13

Arjen Robben sa síce k zakončeniu preštrikovať nedokázal, no z jeho aktivity ťažil Xabi Alonso, ktorý sa zhruba z dvadsiatich metrov oprel do lopty a pravačkou len tesne minul ľavú žrď!

11

Center Xabiho Alonsa zasiahol hlavou Naldo, ktorý si takmer strelil vlastný gól! Lopta skončila len tesne nad svätyňou Wolfsburgu. Nasledovať bude rohový kop.

10

Robert Lewandowski bol pri snahe o kľučku poslaný k zemi. Bayern má k dispozícii ofenzívnu štandardku.

9

Hosťujúci kapitán sa opäť prezentoval ofenzívnym snažením, jeho center sa stal ľahkou korisťou brankára Koena Casteelsa.

8

Za hranicou pokutového územia sa k lopte dostal Philipp Lahm, ktorého strelecký pokus preletel ponad brvno domácej brány.

7

Do domácej šestnástky prileteli v priebehu niekoľkých sekúnd dva centre. V oboch prípadoch loptu odvrátil Ricardo Rodríguez.

5

Po faule na Juliana Draxlera budú mať priestor vymyslieť niečo s loptou smerom dopredu aj futbalisti VfL.

4

Hostia zásluhou dobrého napádania a postavenia získali loptu na útočnej polovici.

2

Bayern sa mohol vo Wolfsburgu ujať vedenia už zo svojej prvej útočnej akcie! Douglas Costa uvoľnil prihrávkou do strany na ľavom krídle Comana, ktorý okolo Schäfera nasadil do pokutového územia, loptu následne odcentroval do predbránkového priestoru, odkiať ju brankár Casteels vyrazil do druhej vlny k Douglasovi Costovi, ktorý ľavačkou napálil loptu do jedného z domácich obrancov!

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

VfL Wolfsburg: Casteels – Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Draxler, Träsch, Gustavo, Schäfer – Arnold, M. Kruse.
Náhradníci: Grün – Schürrle, Knoche, Putaro, Stolze, Azzaoui.

FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat – Alonso – Coman, T. Müller, Robben, Costa – Lewandowski.
Náhradníci: Ulreich – Benatia, Ribéry, Th. Alcântara, Götze, Rode, Arturo Vidal.

Rozhodca: Gräfe – Sinn, Seidel – Schmidt.
Prajem príjemné sobotné popoludnie všetkým priaznivcom kvalitného európskeho futbalu. V tomto online prenose priblížime priebeh šlágru 23. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom si zmerajú sily dva najlepšie tímy minulého ročníka, Vfl Wolfsburg a Bayern Mníchov.

VfL Wolfsburg sa v minulej sezóne stal korunným princom majstrovského Bayernu Mníchov, no v aktuálnom ročníku zaznamenal ústup z čela ligovej tabuľky. Zverencom kouča Dietera Heckinga patrí v domácej súťaži ôsme miesto so ziskom 31 bodov. U fanúšikov VfL však určite vládne spokojnosť s tým, ako sa ich tímu dosiaľ darí v Lige majstrov. Domáci sa na úkor anglického Manchestru United prebojovali do osemfinále najprestížnejšej klubovej súťaže a po prvom zápase s belgickým Gentom, ktorý vonku zdolali 3:2, majú našliapnuté medzi elitnú osmičku. V ostatnom ligovom kole sa Wolfsburg predstavil na pôde Herthy Berlín, s ktorou si rozdelil body za remízu 0:0.

Bavorský veľkoklub kráča za obhajobou ligového titulu, keď sa aktuálne vyhrieva na čele ligového pelotónu s osembodovým náskokom pred prenasledovateľom z Dortmundu. Tím španielskeho stratéga Pepa Guardiolu, ktorého po sezóne na lavičke nahradí Carlo Ancelotti, už má takisto za sebou úvodný duel osemfinále Ligy majstrov. V priebehu tohto týždňa sa Mníchovčania absolvovali konfrontáciu s talianskym majstrom Juventusom, nad ktorým v Turíne viedli 2:0, no v druhom polčase sa taliansky majster vzoprel a stretnutie nakoniec dokázal dotiahnuť do remízového konca. Bayern vyhral štyri z posledných piatich zápasov domácej ligy, naposledy si v domácom prostredí poradil 3:1 s Darmstadtom.

Dnešní súperi sa v tejto sezóne stretli už dvakrát. V septembri Bayern zdolal Wolfsburg v Allianz aréne 5:1 vďaka gólovej explózii poľského kanoniera Roberta Lewandowskeho. Zhruba o mesiac neskôr sa ďalšie vzájomné zápolenie, hrané v rámci nemeckého pohára, skončilo takisto víťazstvom najslávnejšieho nemeckého celku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

VfL Wolfsburg – Bayern Mníchov

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 66. Coman, 74. Lewandowski

Karty:   78. Bernat (BAY)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:8.

VfL Wolfsburg: Casteels – Vieirinha, Naldo (76. Knoche), Dante, Ricardo Rodríguez – Draxler, Träsch (72. Schürrle), Gustavo, Schäfer (84. Azzaoui) – Arnold, M. Kruse.
Náhradníci: Grün – Schürrle, Knoche, Putaro, Stolze, Azzaoui.

Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat – Alonso – Coman (88. Rode), T. Müller, Robben (56. Ribéry), Costa (49. Th. Alcântara) – Lewandowski.
Náhradníci: Ulreich – Benatia, Ribéry, Th. Alcântara, Götze, Rode, Arturo Vidal.

Rozhodca: Gräfe – Sinn, Seidel – Schmidt