Menu

Futbal

Primeira Liga

GD Estoril Praia – Vitória FC Setúbal

3:0

koniec (2:0)

27.02.2016, 21:45 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • 24. kolo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Tipsport: 1.98 3.3 4.05

Ode mě je to k tomuto utkání vše, přeji vám dobrou noc a u budu se těšit u dalších on-line přenosů. (23:38:50)
Je tomu tak a Estoril si tedy po vítězství 3:0 připisuje tři body. Na začátku druhé půle sice byli aktivnější hosté, ale jejich ofenzivní choutky v 64. minutě ukončil Léo Bonatini, jenž tak zakončil hattrick, kterým dotáhl domácí k vítězství. V 79. minutě pak ještě Léo Bonatini neproměnil pokutový kop a v poslední minutě řádné hrací doby byl vyloučen hostující Frederico Venâncio.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Poslední pokus o ofenzivní akci hostujícího celku končí neúspěchem a po odkopu Kieszeka můžeme očekávat ukončení zápasu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec řádné hrací doby.

90

Tak to je zbytečný závěr druhého poločasu! Hosté rozehrávali volný kop, centr byl v pohodě odvrácen, ale v pokutovém území se Frederico Venâncio (STL) podrážděné ohnal po Michaelovi a vidí červenou kartu!

89

Minutu před uplynutím řádné hrací doby se domácí vydali k rychlému protiútoku. Mendy v souboji upadl, ale faul hostujícího hráče se nepíská.

88

Utkání už postrádá nějak výraznější tempo. Ani jeden z celků nemá větší důvod k bezhlavé ofenzívě a je jisté, že tři body zůstanou v Estorilu.

86

Domácí stopeři ani nadvakrát nezvládli odvrátit míč do bezpečí, ale napotřetí se to už především díky Botalhoa povedlo. Přesto budou hosté vhazovat.

85

Frédéric Mendy se pokoušel uvolnit v pokutovém území. Přes pozorného obránce se ale ke střele nakonec nedostal a míč letí na polovinu jeho týmu.

84

Právě teď dochází ke zmiňovanému střídání. Hřiště opouští Mattheus (ETR), jehož místo zaujme Afonso Taira (ETR).

82

Ofenzíva Vitórie Setúbal zastavena vinou nedovoleného zákroku a domácí mezitím připravují poslední střídání. Dá se očekávat, že zápase se dohraje už jen z povinnosti.

80

Druhé střídání domácích. Elvis Babanco (ETR) dnes nehrál zrovna ideálně a na poslední minuty je vystřídán Pedrem Botelhoem (ETR).

79

Míč si nepostavil nikdo jiný než Léo Bonatini, ale čtvrtým gólem domácí záložník pohrdl. Špatně kopnutá penalta skončila přesně v náruči hostujícího gólmana.

78

Ale přeci jenom bude mít Bonatini šanci. Venâncio s totiž okamžitě příliš předkopl míč a poté setnul Bonatiniho, jenž padl k zemi. Pokutový kop!

77

Léo Bonatini mohl přidat čtvrtou branku, ale na hranici pokutového území se ke střele přes vracejícího se Venância nedostal.

75

Krátce po střídání domácích sahají k další změně i hosté. Poslední střídání obstarala dvojice Makuszewski (STL) – Ruca (STL). První zmíněný šel na lavičku, druhý opačným směrem.

74

K prvnímu střídání se v 74. minutě odhodlali domácí. Na trávník se podívá Michael (ETR), který nahradil Gersa Fernandsese (ETR).

73

Domácí hezky vykombinovali akci na levé straně a dokázali vyprodukovat slibný centr. Před bránou se ale nejlépe zorientoval Frederico Venâncio.

72

Jeden z hostujících hráčů se sice poměrně hodně zlobí, ale i přesto je mu odmáván a odpískán ofsajde, s čímž už levý záložník Setúbalu samozřejmě nic neudělá.

71

I po změně v sestavě hostujícího celku se Frédérick Cissé prodral přes beka a dokázal tvrdě vypálit. Zakončení ze strany pokutového území Ricardo tentokrát vyrazil.

70

Dvacet minut před koncem řádné hrací doby dochází ke druhému střídání hostů. Značně unaveného Arnolda (STL) nahrazuje Vasco Costa (STL).

68

Důrazný souboj o míč byl naprosto zbytečný, protože kulatý nesmysl zamířil do zámezí vedle Kieszekovy brány a právě polský gólman tak bude odkopávat míč z vlastního malého vápna.

67

Hostující trenér samozřejmě bude reagovat střídáním. To se však teprve připravuje a mezitím se hraje ve středu hřiště.

66

Třetí gól v síti Setúbalu je určitě hodně velkou čárou přes plány hostujícího celku. Ten sice v druhém poločasu hýří aktivitou, ale všechny šance spálil a nyní musí dotahovat zřejmě nepřekonatelný náskok.

64

64. Léo BONATINI - 3:0

64

Estoril právě vstřelilo branku!
Troufnu si říct, že je rozhodnuto! Domácí v druhé půli nejsou lepším týmem, ale z ojedinělého útoku se jim podařilo skórovat. To když Ricardo pouze vyrazil tvrdou ránu Mendyho a odražený míč skončil u LÉA BONATINIHO, jenž zcela osamocen z dorážky zaznamenal hattrick!

64

Babanco se sice provinil faulem a hosté zahrávali volný kop, ale příliš vysoký centr Nuna Pinta dolétl až za brankovou čáru.

63

Už už to nyní vypadalo na přečíslení dvou na jednoho. V poslední chvíli ale velkou šanci domácího celku zastavil vracející se stoper Setúbalu.

61

Domácí po poměrně dlouhé době ohrozili Ricarda v bráně Setúbalu. S přízemním pokusem z pravé strany šestnáctky si ale hostující gólman poradil.

60

Toni Gorupec (STL) si u půlící čáry příliš předkopl míč a poté nohami napřed zajel do jednoho z domácích. Odměnou mu je první žlutá karta zápasu.

59

Je tady první střídání. Ze hřiště odchází Salim Cissé (STL), jenž spálil několik velkých šancí, na trávník naopak zamířil Albert Meyong (STL).

58

Vitória Setúbal pokračuje v aktivitě a z další akce si vybojovala už svůj šestý rohový kop v dnešním utkání. Po menších problémech ale domácí centrovaný míč nakonec odvrátili.

57

Po delší době se hlouběji na polovinu hostujícího celku podívali hráči Estorilu Praia. Centr zprava ale nebyl vůbec povedený a míč zamířil za Ricardovu svatyni.

55

Na druhé straně se Mendy pokoušel zpracovat dlouhý nákop svého gólmana, ale právě při této snaze fauloval svého strážce a Estoril tak rychle vrací míč hostům.

54

A do třetice se předvedl Salim Cissé. Na své předchozí šance ale nenavázal, neboť se provinil proti pravidlům a hrát budou domácí.

53

53. Cissé spálil další velkou šanci, když hlavičkoval nad

53

Hráči Setúbalu byli zase opravdu hodně blízko brance! Výborná kombinace na pravé straně dospěla až k centru Gorupce, jenž prudkou přihrávkou našel Cissého. Ten hlavou místo odkryté brány zamířil nad!

52

52. Aktivní Salim Cissé trefil jen tyč

52

Záhy po rozehrání volného kopu doputoval míč až k Cissému. Hostující hráč se v pokutovém území dokázal uvolnit a nebezpečnou přízemní střelou orazítkoval tyč!

52

Velmi aktivní Mendy sice inkasoval zásah loktem do tváře, ale ještě předtím fauloval právě on a rozehrávat tak budou hráči hostujícího týmu.

51

Nyní už se ale domácí dostali až do pokutového území a Mendy si dokázal zpracovat přesnou přihrávku. Přes dva obránce ale domácí útočník střelu nepropasíroval.

50

Nepřesná souhra mezi Léem Bonatinim a Mendym končí až v rukavicích Ricardam, který si v pohodě doběhl pro zcela volný kutálející se míč.

49

Setúbal je na začátku druhého poločasu o poznání aktivnější než v tom prvním, ale nyní budou vhazovat domácí, kteří vybojovali míč u půlící čáry.

48

Hosté se dostali do velmi slibné šance! Prudký centr na hranici malého vápna našel hlavu Salima Cissého, jenž míč dokázal poslat jen o pár decimetrů vedle brány!

46

Oba celky vstoupily do druhého poločasu beze změn. Především u hostujícího celku to může být trochu překvapení, neboť výkon v první půli nebyl ideální.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:46.
První půle dnešního střetnutí je za námi a výrazně spokojenější jsou určitě domácí hráči. Ti jsou totiž výrazně aktivnější a především díky tomu jsou po gólech z 15. a 40. minuty ve dvoubrankovém vedení. O oba góly se postaral skvěle hrající Léo Bonatini.

45

První poločas skončil.

45

Na začátku pětačtyřicáté minuty měli hosté k dispozici volný kop. Přízemní pokus o překonání hradby těl končí po teči jednoho z hostů mimo.

43

Následný rohový kop sice Kieszek nedokázal pořádně vyboxovat, avšak střela zpoza velkého vápna letěla několik metrů od brány polského gólmana.

42

Hosté se snaží o bleskovou odpověď a snížení nepříznivého stavu, nicméně další prudký centr byl na hranici malého vápna odvrácen.

40

40. Léo BONATINI - 2:0

40

Estoril právě vstřelilo branku!
I další rohový kop Setúbalu byl odvrácen a po rychlém útoku jdou domácí do dvougólového vedení. Mattheus vykouzlil parádní kolmici mezi obránce hostujícího celku a LÉO BONATINI si tváří v tvář Ricardovi věděl rady.

39

Prudký centr hostujícího hráče zřejmě přistál na ruce domácího beka, ale hlavní rozhodčí ukazuje opět jen k rohovému praporku.

38

Rohový kop sice nebezpečí pro Kieszeka neznamenal, ale Estoril se po chvíli provinil faulem a hosté budou pokračovat v ofenzívě pomocí volného kopu.

37

A také hosté budou kopat standardní situaci od rohového praporku. To díky zablokovanému zakončení, které mohlo být velmi nebezpečné.

36

Ze svého dalšího útoku si domácí hráči vypracovali rohový kop. ten ale nebyl moc nebezpečný a s protiútokem mohou přispěchat hosté.

35

Vitória Setúbal se po delší době podívala přeci jenom trochu blíže ke Kieszekovi. Nakonec ale míč skončil jen vedle brány.

32

Převaha domácích hráčů je opravdu výrazná. Estoril se opět snaží kombinovat, tentokrát na levé straně útočné poloviny, kde hraje Bonatini.

31

Hostům se podařilo odvrátit centrovaný míč, ale Estoril pokračuje v kombinaci. Nyní je ale hluboko na vlastní polovině hřiště.

30

Kieszek poslal z volného kopu míč daleko na polovinu soupeře a zde došlo opět k nedovolenému přestupku. Tentokrát byl faulován Frédéric Mendy.

28

Opět se Setúbalu nepodařilo udržet se na delší dobu před bránou Pawela Kieszeka a vše dokonce končí faulem jednoho z hostujících hráčů.

27

Estoril je stále o poznání aktivnějším a nebezpečnějším celkem. Hosté se už nějakou tu dobu nedostali blíže k Kieszekově bráně.

25

Domácí byli velmi blízko druhé branky zápasu! Výborně kopnutý roh dolétl až na hlavu Léa Bonatiniho, ale ten zblízka hlavičkoval těsně vedle tyče Ricardovy brány!

24

Hra se v posledních vteřinách odehrává především ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se nyní nemůže dostat blíže soupeřovy bráně.

22

Jenže okamžitě po autovém vhazování hosté přišli o míč a Estoril se dostal ke střele. Dlouhé přenesení hry přistálo v pokutovém území u Mendyho, avšak jeho bleskové zakončení mířilo do Ricardovy náruče.

21

Domácí si žádali odpískání dalšího faulu Setúbalu, ale atak Gersa byl podle všeho v pořádku a hosté budou vhazovat.

20

Pokus o rychlý protiútok Estorilu byl zastaven jen za cenu faulu. Obrana domácích si tak na chvíli odpočine od ofenzivních choutek soupeře.

19

První rohový kop domácí odvrátili opět pouze na další roh a ten znamenal nebezpečí. Kieszek totiž špatně vyběhl a těsně před ním míč hrudí zasáhl Arnold Issoko, od kterého se kulatý nesmysl odrazil do tyče!

18

Teď se hosté dostali až do pokutového území a sražená střela končí na rohovém kopu. Míč si staví Nuno Pinto.

17

Po obdržené brance se hosté snaží kombinovat na útočné polovině. Jejich souhru na chvíli přerušil faul, ale nyní už je Setúbal znovu u míče.

15

15. Léo BONATINI - 1:0

15

Estoril právě vstřelilo branku!
Domácí jdou díky své aktivitě po zásluze do vedení! Mendy v pokutovém území výborně hlavou ze vzduchu srazil dlouhý centr přesně k nohám LÉA BONATINIHO a ten poslal razantní střelou mimo dosah brankáře Ricarda!

13

Jeden z hostujících hráčů tvrdě zajel do soupeře a Estoril bude zahrávat svůj druhý volný kop dnešního střetnutí.

12

Po pár desítkách vteřin se Setúbal znovu dostal přes půlící čáry a mohl rozjet ofenzivní akci. Místo toho však hosté špatnou přihrávkou poslali míč do zámezí.

11

Poté, co přežili těžkou chvilku, se hosté vydali do útoku. Na chvíli sice Setúbal obsadil útočnou polovinu, ale ke střeleckému pokusu se nikdo z hostů nedostal.

9

9. Neuznaný gól Estorilu

9

Hned z dalšího útoku si domácí vypracovali standardní situaci v podobě rohového kopu a po něm docílili branky! Ta však po diskuzi rozhodčích není uznána vinou ofsajdu jednoho z hráčů Estorilu.

8

Přímý volný kop hostujícího celku sice vypadal lépe než ten od domácích, ale Kieszek zasahovat nemusel, protože míč letěl mimo tři tyče.

7

André Horta se u pomezního rozhodčího dral přes Babanca a byl poslán k zemi. Standardní situace pro Vitórii Setúbal.

6

Domácí jsou na začátku zápasu aktivnější než hosté, avšak k ohrožení Ricardovy brány se zatím nedostáli. Defenzíva Setúbala vypadá velmi pevně.

5

Hodně bídný centr Mattheuse sice propadl až k jednomu z domácích, ale ten ještě přihrával Babancovi, jehož následná přihrávka skončila jen u brankáře Ricarda.

4

Frédéric Mendy si počínal výborně, u nakopnutého míče byl rychleji než Valente a v souboji s hostujícím bekem vybojoval slibnou standardní situaci.

3

Domácí se daří držet se na útočné polovině. Nyní jsou sice bez míče, ale Setúbal se pod tlakem ne a ne prodrat přes půlící čáru.

2

První ofenzivní akcí se ve druhé minutě prezentovali i hosté. Prudký centr z levé strany pokutového území byl však příliš vysoký.

1

Domácí se hned po výkopu pokusili o rychlý výpad po pravé straně, ale vše končí jen odmávaným ofsajdem Mattheuse.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků jsou připraveni na hrací ploše. Všechny předzápasové procedury byly dokončeny a úvodnímu výkopu zápasu tak nic nebrání.
Vítejte u on-line přenosu z pozdního večerního zápasu mezi Estorilem a Setúbalem. Určitě se můžeme těšit na velmi pohledné utkání, které by mělo začít zhruba za pět minut.
Úvodní sestavy:

GD Estoril Praia: Kieszek – Luis, Diego Carlos, Yohan Tavares, Babanco – Anderson Esiti, Diogo Amado – Mattheus, Léo Bonatini, Gerso – Frédéric Mendy
Náhradníci: Rúben Dionísio – Dankler, Botelho, Leandro Chaparro, Taira, Felipe Augusto, Michael

Vitória FC Setúbal: Ricardo – Gorupec, Frederico Venâncio, Tiago Valente, Nuno Pinto – Dani – Arnold, André Horta, Makuszewski – André Claro, Cissé
Náhradníci: Raeder – Ruca, Tissone, Paulo Tavares, Vasco, Hassan, Meyong

Rozhodčí: André Moreira – Rui Teixeira, Rui Freire.
POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

2.10.2015 Setúbal – Estoril 1:0
5.8.2015 Estoril – Setúbal 2:0 (přát. zápas)
19.4.2015 Setúbal – Estoril 1:2
6.12.2014 Estoril – Setúbal 1:0
24.3.2014 Setúbal – Estoril 1:1
VITÓRIA FC SETÚBAL

Hosté ze Setúbalu jsou na tom jen o malinko lépe než domácí a po 23 zápasech se s osmadvaceti body drží na deváté příčce. Oproti domácím jsou hostující hráči výrazně ofenzivněji ladění a po elitních týmech jako Sporting, Benfica, Porto a Braga jsou společně s Guimaraesem nejproduktivnějšími, a to díky 35 vstřeleným brankám. Silná ofenzíva si ale vybírá daň na druhé straně a obrana Setúbalu je společně s několika týmy druhou nejhorší. I to zapříčinilo pouhých šest vyhraných zápasů a hned deset nerozhodných výsledků.

Posledních pět zápasů

21.2.2016 Setúbal – Nacional 1:1
13.2.2016 Guimaraes – Setúbal 2:2
6.2.2016 Setúbal – Marítimo 1:1
31.1.2016 Rio Ave – Setúbal 2:1
22.1.2016 Setúbal – Coimbra 2:1
GD ESTORIL PRAIA

Domácí celek zatím rozhodně nezáří, ale na druhou stranu nemá trable ani se sestupem a v pohodě si lebedí na 11. místě. Největším problémem Estorilu je ofenzíva, která dosud vstřelila 22 branek a to je při 23 odehraných zápasech přeci jenom trochu málo. Estoril je tak spolu s Coimbrou třetím nejméně produktivním celkem ligy.

Posledních pět zápasů

19.2.2016 Madeira – Estoril 1:1
14.2.2016 Estoril – Tondela 2:1
8.2.2016 Braga – Estoril 2:0
30.1.2016 Estoril – Porto 1:3
23.1.2013 Moreiranense – Estoril 1:3
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu portugalské Primeira ligy. Utkání začíná v 21:45.

GD Estoril Praia – Vitória FC Setúbal

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 15. Léo Bonatini, 40. Léo Bonatini, 64. Léo Bonatini

Karty:   60. Gorupec (STL)   90. Frederico Venâncio (STL)

Nepremenená penalta: 79. Léo Bonatini (ETR), brankár Ricardo zneškodnil

GD Estoril Praia: Kieszek – Luis, Diego Carlos, Yohan Tavares, Babanco (80. Botelho) – Anderson Esiti, Diogo Amado – Mattheus (84. Taira), Léo Bonatini, Gerso (74. Michael) – Frédéric Mendy
Náhradníci: Rúben Dionísio – Dankler, Botelho, Leandro Chaparro, Taira, Felipe Augusto, Michael

Vitória FC Setúbal: Ricardo – Gorupec, Frederico Venâncio, Tiago Valente, Nuno Pinto – Dani – Arnold (70. Vasco), André Horta, Makuszewski (75. Ruca) – André Claro, Cissé (59. Meyong)
Náhradníci: Raeder – Ruca, Tissone, Paulo Tavares, Vasco, Hassan, Meyong

Rozhodca: André Moreira – Rui Teixeira, Rui Freire