Menu

Hokej

Play-off NHL

St. Louis Blues – San Jose Sharks

2:1

koniec (1:1, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0

16.05.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Finále Z. konferencie • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

Československá stopa v utkání:

Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 15:39
Roman Polák (SJS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:23 (05:13:23)
Tři hvězdy utkání:

1. Brian Elliott (STL) 31 zákroků, 1 gól, 96,9%
2. David Backes (STL) 1+0
3. Jori Lehterä (STL) 1+0
Ve třetí třetině už žádný gól i přes obrovské šance na straně San Jose v závěru utkání nepadl a St. Louis Blues se ujímá ve finále západní konference vedení 1:0! Rozhodující gól vstřelil ve druhé třetině Jori Lehterä, který se stal společně s Brianem Elliottem hrdinou dnešního zápasu. Dobrý zápas odehrál také Tomáš Hertl, který v první třetině po pouhých 34 sekundách odpověděl na gól Davida Backese. Konečný výsledek. St. Louis Blues 2 San Jose Sharks 1.

Konec zápasu.

59:26

Do konce utkání zbývá něco málo přes půl minuty a Sharks se i přes velký tlak snaží marně vyrovnat.

58:24

Joe Pavelski vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil přesně k pravé tyči, jenže Brian Elliott vytáhl úžasný zákrok a v rozštěpu puk vyrazil lapačkou nebo levým betonem, každopádně Sharks se vzápětí snažili propasírovat puk za jeho záda marně!

57:40

Martin Jones už je na střídačce a San Jose to zkouší v šesti hráčích s prázdnou klecí v zádech!

57:40

57:40 Marc-Edouard Vlasic orazítkoval v rychlém sledu obě tyče! Blíže už ke vstřelení vyrovnávacího gólu být nemohl.

57:40

Marc-Edouard Vlasic napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, která se od levé tyče odrazila do pravého ramene Briana Elliotta a poté do vzdálenější pravé tyče a ven! To byla obrovská šance a San Jose byli hodně blízko vyrovnání.

57:06

Zajímavost: 10 z 14 utkání St. Louis Blues v letošním playoff skončilo jednobrankovým rozdílem.

56:06

Tomáš Hertl na pravém křídle v blízkosti mantinelu napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem byla přizvednuta a zamířila do ochranné sítě.

55:21

David Backes vyrazil po pravém křídle do přečíslení dva na jednoho, který po zpětné přihrávce svého spoluhráče sám zakončil, z ostrého úhlu ale Martina Jonese nepřekonal!

54:38

Dvojice hráčů San Jose číhala před bránou mezi kruhy pro vhazování, ani jeden z nich se ale do šance nedostal.

53:18

Vyloučený Tomáš Hertl je zpět na ledě a přesilové hry dnes nehrají žádnou roli, žádný z týmů zatím nevyužil ani jednu.

52:21

Kevin Shattenkirk málem přišel ve středním pásmu v roli posledního hráče o puk, nakonec ale situaci ustál a Blues zavezli kotouč do útočného pásma. V němž ovšem o puk přišli a San Jose se znovu podařilo vyhodit.

52:00

Sharks se podařilo vyhodit a St. Louis musí začínat další útočnou akci v přesilové hře od vlastní brány.

51:18

Blues na levém křídle vypálili z ostrého úhlu, Martin Jones byl ale připraven a pravým betonem puk vyrazil.

51:06

Tomáš Hertl (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.

50:30

Joe Thornton z pravého křídla posílal před bránu střílenou přihrávku, ta ovšem byla na přední tyči zablokována.

50:02

Hra byla přerušena a rozhodčí zkontrolovali čas na kostce nad ledem, který neseděl, a tak ho s časoměřičem museli upravit.

49:49

David Backes krásně vypálil v levém kruhu pro vhazování z otočky a mohl potrestat chybu Sharks před vlastní bránou, jeho následnou střelu ale Martin Jones pravým ramenem vyrazil!

49:46

49:46 Joe Thornton skvěle v obraně a vzápětí málem v útoku.

49:46

Joe Thornton nejprve zastavil přečíslení St. Louis dva na jednoho a po skvělém defenzivním zákroku na opačné straně při stejné herní situaci hledal bekhendovou přihrávkou Patricka Marleaua, ten se ovšem do zakončení nedostal!

48:58

St. Louis se podařilo rychle vyhodit a Martin Jones rozehrával za svou bránou. San Jose má v dnešním zápase k dispozici druhou přesilovou hru.

48:44

Paul Stastny (STL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.

48:27

Martin Jones rychle vystartoval z brány před pár sekundami a San Jose se snaží vyrovnat v poskytnuté výhodě.

47:52

Martin Jones v rychlém sledu předvedl dva skvělé zákroky pravým betonem a podržel Sharks nad vodou!

46:55

San Jose vyhodilo puk na zakázané uvolnění a ihned po vhazování se dostal ke střele Vladimir Tarasenko, jeho následná střela ale byla zablokována.

46:47

Hra byla přerušena a během reklamní přestávky je potřeba dodat jednu informaci. Pokud byste se divili, že v průběhu našeho přenosu byl za střelce úvodní branky San Jose označován Joe Pavelski a zmiňovali jsme, že v playoff vstřelil svůj desátý gól, tak věřte, že tomu tak není a k radosti českých fanoušků byl gól nakonec připsán v průběhu druhé přestávky Tomášovi Hertlovi.

45:49

Třetí část utkání zatím hodně připomíná tu prostřední. Oba dva týmy se snaží v krátkých intervalech rychle útočit, jenže zatím bez nějaké velké brankové příležitosti.

44:52

St. Louis Blues stále drží jednobrankové vedení poté, co se v polovině utkání prosadil po pěkném úprku po levém křídle Jori Lehterä, který vstřelil v letošním playoff svůj druhý gól.

44:19

Robby Fabbri zkusil vypálit z pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho následná střela byla přizvednuta do ochranné sítě.

43:38

Paul Stastny si to mezi kruhy pro vhazování namířil k bráně San Jose, jenže v poslední chvíli o puk přišel a do zakončení se nedostal.

43:26

Brent Burns se po odrazu od mantinelu za bránou Briana Elliotta dostal v blízkosti pravé tyče ke střele, jeho bekhendové zakončení ale našlo pouze hruď brankáře St. Louis.

42:47

Ještě jedna zajímavost ke druhé třetině, na rozdíl od té první se v ní ani jednou nevylučovalo a právě přesilové hry jsou jedním z faktorů, který by dnes mohl sehrát klíčovou roli.

42:00

San Jose bylo ve druhé třetině střelecky mnohem aktivnější, gól se mu ale vstřelit nepodařilo. Brian Elliott potvrzuje svou obrovskou kvalitu a zatím inkasoval pouze jednou.

40:55

O druhé přestávce došlo po přezkoumání videa k oficiální změně střelce úvodní branky San Jose Sharks, která byla nejprve připsána Joeu Pavelskimu, nyní už ale na listině střelců svítí oficiálně jméno českého útočníka Tomáše Hertla!

40:04

Naposledy se dnes vracíme do Scottrade Center, abychom sledovali závěrečnou třetinu prvního utkání finále západní konference, do kterého Blues vstupují s jednobrankovým vedením.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 4:15.
San Jose vyhrálo druhou třetinu na střely 16:5, jenže mu to není nic platné. Jori Lehterä v polovině utkání vystihl rozehrávku Brenta Burnse a následný únik po levém křídle zakončil tvrdou střelou s příklepem, která mezi rukou a tělem Martina Jonese zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. V závěru prostřední části se málem Brian Elliott dopustil po lehkém nahození Brenta Burnse katastrofální chyby, puk ale skončil za jeho zády až po odpískání. Skóre po 40 minutách. St. Louis Blues 2 San Jose Sharks 1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Brent Burns se ještě dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke střele a měl dostatek času zamířit, jeho následná rána ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.

39:32

Colton Parayko srazil puk někam na střídačku a hra byla přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu v blízkosti zóny St. Louis Blues.

38:46

38:46 Brian Elliott se málem dopustil katastrofální chyby.

38:46

Brian Elliott se po nahození Brenta Burnse od modré čáry málem dopustil katastrofální chyby, když puk v kleče nedokázal zastavit a od konce jeho hole přiložené k ledu se odrazil za jeho záda, kde se vzápětí sice rychle zastavil, brankář St. Louis si ho ale při pohybu pravým betonem srazil do brány! Na štěstí pro svěřence Kena Hitchcocka už ale byla hra přerušena.

38:31

Brent Bruns vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Chris Tierney se snažil z dorážky zamířit mezi betony Briana Elliotta, ten ovšem včas zavřel vrátka!

37:44

V hledišti Scottrade Center to začalo pořádně vřít a fanoušci začali hlasitými pokřiky Let's go Blues povzbuzovat svůj tým.

36:58

Colton Parayko napřáhl na pravém křídle v blízkosti modré čáry k táhlé střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, před bránou do ní ale ještě skvěle vložil hůl Scottie Upshall. Martin Jones se ovšem tečí zaskočit nenechal a jeho pokus vyrazil!

36:18

Paul Martin ukončil hluchou pasáž hry prudkou střelou z pravého křídla, Brian Elliott ale jeho pokus od modré čáry celou dobu dobře viděl a poté ji ukryl ve svém náručí.

35:42

Hodně dlouho se nyní hraje bez přerušení, hráči obou týmů se ale marně snaží dostat do zakončení. Puk putuje z jihu na sever a obráceně, ovšem bez nějaké nebezpečné šance.

34:23

Colton Parayko krátce za modrou čárou napřáhl na pravém křídle v blízkosti střídaček ke tvrdé střele s příklepem, ta mu ovšem vůbec nesedla a zamířila do ochranné sítě.

34:09

Vladimir Tarasenko pláchl na levém křídle svým pronásledovatelům a poté napřáhl ke střele, kterou Martin Jones ukryl ve své výstroji. Na řadu přichází krátká přestávka.

33:40

Brent Burns vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho jedovatá střela ale byla zablokována a brankář Brian Elliott tentokrát zasahovat nemusel.

33:24

Joe Pavelski nabral ve středním pásmu velkou rychlost a poté bekhendem z úhlu nahrnul puk na Briana Elliotta, ten byl ale připraven a připsal si jeden ze snadnějších zákroků.

32:31

Scottie Upshall vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku, na modré čáře ale zpomalil kvůli ofsajdu a u mantinelu byl tvrdě dohrán Brendenem Dillonem.

31:14

Vladimir Tarasenko vypálil z mezikruží, jeho následná střela ale obranný val Sharks nepropálila a byla zablokována.

30:47

30:47 Joe Pavelski se ocitl v rychlém sledu ve dvou šancích.

30:47

Joe Pavelski minul odkrytou část brány po skvělé přihrávce Joea Thorntona z rohu kluziště! Brian Elliott si připsal skvělý zákrok, nutno ale dodat, že kapitán San Jose mu to trochu usnadnil, když jeho střela po ledě trefila pouze jeho pravý beton.

30:17

V Scottrade Center probíhá po zákroku Briana Elliotta krátká reklamní přestávka. St. Louis Blues podruhé udeřilo a zásluhou Joriho Lehtery vede nad San Jose Sharks 2:1.

29:15

29:15 Jori LEHTERÄ - 2:1

29:15

St. Louis právě vstřelilo branku!
Člen úderného prvního útoku JORI LEHTERÄ krásně zakončil svou akci po zisku kotouče a přesnou střelou vrací St. Louis ztracené vedení!! Jori Lehterä ve středním pásmu zachytil ledabylou rozehrávku Brenta Burnse a po levém křídle se rychle vřítil do zóny Sharks, kde na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a pod podpaždím Martina Jonese puk procedil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Chris Tierney se ho sice snažil stíhat, hůl mu ale zdvihnout v rozhodující chvíli nedokázal. Bez asistence.

28:04

David Backes dnes vstřelil sedmý gól v playoff, zatímco jeho protějšek Joe Pavelski jubilejní desátý. Góly obou kapitánů stále určují skóre dnešního utkání a jejich spoluhráči se na ně marně snaží navázat.

27:26

David Backes si srovnal v levém kruhu pro vhazování puk na střelu a poté zápěstím vypálil, Martin Jones byl ovšem připraven a jeho táhlý pokus ukryl ve svém náručí.

26:59

Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Skóre zůstává neměnné. Oba týmy sice ve druhé třetině dobře bruslí, do dobrých brankových příležitostí se ale zatím dostávají jen stěží.

25:42

Chris Tierney zkusil vypálit z vrcholu levého kruhu pro vhazování, na přední tyči ale našel pouze připraveného Briana Elliotta, který jeho pokus hrudí vyrazil.

25:20

Paul Stastny číhal před bránou, nahození z levého křídla ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče a v hledišti to jen zahučelo.

24:26

Blues se po zisku kotouče snažili vyrazit do útoku v blízkosti střídaček po pravém křídle, jenže jejich následnou akci pro změnu zastavila přihrávka rukou, po které hra byla vykázána do středního pásma.

24:12

St. Louis Blues se nepodařilo rozehrát a puk vedle levé tyče brány Martina Jonese zamířil na zakázané uvolnění. Následovalo vhazování před bránou Briana Elliotta.

23:56

Hra se neustále přelévá ze strany na stranu a oba týmy předvádí hodně náročný fyzický hokej, zejména potom St. Louis Blues, kteří se snaží hrát svému soupeři neustále do těla.

22:49

Nechybělo mnoho a Melker Karlsson mohl z dorážky vstřelit jeden z nejsnadnějších gólů v kariéře NHL a navíc ve finále západní konference.

21:54

Brian Elliott vzápětí nedokázal udržet střelu Sharks ihned po vhazování, ihned ale skvěle zareagoval a puk před dorážejícím Melkerem Karlssonem ukryl pod lapačkou.

21:48

21:48 Skvělá práce Davida Backese a střela Joela Warda.

21:48

Joel Ward vypálil z levého kruhu pro vhazování a Brian Elliott po skvělém zákroku ukryl jeho střelu mířící ke vzdálenější pravé tyči v lapačce! To byl nádherný semafor.

20:54

Brent Burns vypálil na pravém křídle z vrcholu kruhu pro vhazování a jeho diagonální střela mířila ke vzdálenější levé tyči, Brian Elliott ji ale pravým betonem vyrazil mimo.

20:03

V St. Louis právě začala druhá třetina, do které oba týmy vstupují po gólech obou kapitánů za nerozhodného stavu 1:1. Úvodní dva góly dnešního utkání padly v rozmezí pouhých 34 sekund.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 3:13.
Kapitán St. Louis Blues David Backes vstřelil v první třetině úvodního utkání semifinále západní konference po dvou skvělých tečích dva góly, a zatímco ten první nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáře, ten druhý už byl regulérní a znamenal vedení jeho týmu, to ovšem nemělo dlouhého trvání a po pouhých 34 sekundách bylo vyrovnáno, když po střele Brenta Burnse skvěle tečoval puk k levé tyči Tomáš Hertl. V první třetině se prosadily oba dva týmy a po dvou skvělých tečích obou kapitánů je v Scottrade Center stav utkání nerozhodný. Skóre po první třetině. St. Louis Blues 1 San Jose Sharks 1.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Sharks se nepodařilo na levé straně ledové plochy přesně rozehrát a po vhazování před bránou Martina Jonese už zřejmě v první třetině nic nestane.

18:43

Marc-Edouard Vlasic tvrdě vypálil z levého kruhu pro vhazování, Brian Elliott byl ale u své pravé tyče včas a jeho tvrdou střelu ukryl po rychlém zakleknutí ve svém náručí.

17:18

Steve Ott (STL) dostal menší trest, 2 minuty sekání.

17:08

Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Blues se ujali vedení, draví Sharks ale bleskově srovnali krok po dvakrát tečované střele.

15:38

15:38 Tomáš HERTL - 1:1

15:38

San Jose právě vstřelilo branku!
TOMÁŠ HERTL bleskově odpovídá na úvodní gól Blues a k nelibosti domácích fanoušků vyrovnává po skvělé teči na 1:1!! Brent Burns vypálil po zpětné přihrávce Joea Thorntona od modré čáry a jeho následná střela byla před bránou dvakrát tečována. Puk nejprve srazil k ledu Joe Pavelski a od brusle Tomáše Hertla se puk odrazil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Brian Elliott se jen bezmocně ohlédl. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.

15:04

15:04 David BACKES - 1:0

15:04

St. Louis právě vstřelilo branku!
DAVID BACKES využívá přesilovou hru, Logan Couture ale ledově klidně zůstává sedět na trestné lavici!! Kevin Shattenkirk napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele, která se od clonícího Davida Backese odrazila do protipohybu Martina Jonese a skončila v pravém horním rohu brány. Asistence: Kevin Shattenkirk, Jaden Schwartz.

14:16

San Jose v úvodu utkání nevyužilo přesilovou hru a nyní jsou to hráči Blues, kteří v závěru první třetiny mohou udeřit v početní převaze, zatím se ale marně snaží dostat ke střele.

13:56

Logan Couture (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.

13:31

Vladimir Tarasenko vypálil z levého kruhu pro vhazování, Martin Jones ale jeho střelu kryl a poté rychle rozehrál na Marca-Edouarda Vlasica.

12:41

Jeden z hokejistů Blues se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže po zákroku Martina Jonese pravým betonem se k dorážce nedostal.

11:35

11:35 Gól St. Louis nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáře v podání tečujícího kapitána Davida Backese.

11:35

Jay Bouwmeester tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následnou střelu před bránou zablokoval Patrik Berglund, který si kryl obličej a po dopadu puku na led pěknou zadovkou procedil puk za záda Martina Jonese. Gól ovšem není kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán! Za bučení domácích fanoušků Blues pokračujeme za bezbrankového stavu.

11:29

Jaden Schwartz se rozhodl těsně před komerční přestávkou během přečíslení dva na jednoho pro střelu, která mířila pod horní tyč, nakonec ale byla sražena do ochranné sítě!

10:45

Marc-Edouard Vlasic vypálil na levém křídle v blízkosti modré čáry, jeho střela ale zamířila vedle bližší levé tyče a skončila za bránou Briana Elliotta.

10:21

St. Louis působí živějším dojmem a zatím poměrně dobře kombinují, jenže ve finální fázi situace přehrávají místo toho, aby nekompromisně vypálili a prověřili Martina Jonese.

09:02

Blues se dostali do přečíslení dva na jednoho, jenže z nadějné šance nakonec nebylo nic poté, co ji zastavila nepřesná diagonální přihrávka.

08:38

San Jose bleskově otočilo hru a pokusilo se odpovědět, jenže jeho akci po levém křídle v blízkosti trestné lavice zastavilo postavení mimo hru.

08:01

Blues si během posledního střídání vytvořili slušný tlak, procedit puk za záda Martina Jonese se jim ale i přes dvě dobré šance nepodařilo.

07:01

07:01 Robby Fabbri málem potrestal chybu Romana Poláka.

07:01

Robby Fabbri využil promáchnutí Romana Poláka při rozehrávce a poté se řítil sám na bránu, jeho následná střela nad lapačku Martina Jonese ale zamířila nad horní tyč! To byla obrovská šance.

06:37

V Scottrade Center se zatím hraje hokej od severu k jihu, tedy ze strany na stranu, skóre je ovšem před první reklamní přestávkou bezbrankové 0:0.

06:27

Jori Lehterä se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže jeho střelu zneškodnil skvělým zákrokem Martin Jones a jeho následná dorážka skončila zřejmě na boční síti!

05:57

Po zablokované střele San Jose se Blues podařilo vyhodit a úvodní přesilová hra svěřenců Petera DeBoera zůstala nevyužita.

05:25

Jay Bouwmeester nedokázal podél hrazení vyhodit a Sharks zachytili puk na útočné modré čáře.

04:44

Joe Pavelski bez přípravy vypálil z levého kruhu pro vhazování, Brian Elliott byl ale u své pravé tyče včas a po bleskovém přesunu puk ukryl ve výstroji, ačkoliv nevěděl chvíli, kde ho má, a ohlížel se za svá záda.

04:19

Brent Burns zkusil vypálit od modré čáry, jenže jeho táhlá střela zápěstím byla před bránou v houštině těl zablokována.

04:08

Joe Thornton si na vrcholu levého kruhu pro vhazování srovnal puk na střelu a poté zamířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Brian Elliott měl dobrý výhled a puk ukryl ve své lapačce!

03:56

Jori Lehterä (STL) dostal menší trest, 2 minuty držení.

03:19

Brent Burns předvedl na levém křídle svého obranného pásma skvělou práci, když přerušil kombinaci Blues a poté vyhodil puk na zakázané uvolnění.

02:42

Patrik Berglund bojoval za bránou o puk a podařilo se mu ho získat, poté už ale po mantinelu přesně rozehrát nedokázal a puk skončil na holi jednoho z hráčů San Jose.

02:02

Martin Jones po rychlém zakleknutí ukryl nahození Blues ve svém náručí a po spolehlivém zákroku přerušil hru. St. Louis si vytvořilo tlak, kromě jedné střely z něj ale zatím nic nevytěžilo.

01:29

St. Louis se vydalo po levém křídle do první útočné akce a hned z toho bylo velké nebezpečí, následná střela Vladimira Tarasenka od modré čáry mířila do levého horního rohu brány, Martin Jones ji ale pravým ramenem dokázal vyrazit mimo!

01:08

Oba týmy mají za sebou první střídání a na ledě jsou čerství hráči. Oba brankáři jsou zatím bez zákroku.

00:28

Sharks začali dobře a od modré čáry napřáhli ke tvrdé střele, kterou se pokusil před bránou tečovat Joe Thornton, jenže puk ho trefil do nohou a skončil mezi nimi.

00:03

Puk dopadl na led a finále západní konference mezi St. Louis a San Jose právě bylo zahájeno! V braně Blues nechybí Brian Elliott, pro kterého je to první zápas ve finále západní konference.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů se naposledy protáhli a první zápas finále západní konference mezi St. Louis Blues a San Jose Sharks bude moci za okamžik začít.
Oba týmy se střetávají v playoff popáté v historii, přičemž oba dva v předchozích kláních zaznamenaly dvě vítězství. San Jose Sharks se probojovalo do finále západní konference počtvrté poprvé od roku 2011, zatímco St. Louis Blues hraje již své sedmé finále západní konference a poprvé za posledních patnáct let má možnost postoupit do finále Stanley Cupu.
V sestavě San Jose Sharks nedošlo k žádné překvapivé změně. V první útočné formaci nechybí český hokejista Tomáš Hertl, kterému bude krýt ze zadních řad záda obránce Roman Polák. St. Louis bude opět spoléhat na služby skvělého Vladimira Tarasenka, který je na ledě velmi platný, i když se zrovna střelecky neprosadí a nezaznamená žádnou asistenci.
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Statstny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Ott, Brodziak, Upshall. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí: Eric Furlatt, Kelly Sutherland – Derek Amell, Pierre Racicot.
Československá stopa v utkání:

Tomáš Hertl (SJS) 2+3, +/- +5
Roman Polák (SJS) 0+0, +/ -1
Vzájemné zápasy v základní části:

23.03.16 San Jose Sharks – St. Louis Blues 0:1
23.02.16 St.Louis Blues – San Jose Sharks 3:6
05.02.16 St.Louis Blues – San Jose Sharks 1:3

Výběr tří nejlepších momentů ze sedmého zápasu série mezi San Jose a Nashvillem. Všechny samozřejmě v podání Sharks.

San Jose Sharks:

San Jose Sharks v semifinále západní konference vyhrálo proti Nashvillu Predators všechny čtyři domácí utkání, a to se nakonec ukázalo být klíčové. Také Predators byli doma stoprocentní, jenže tři ze dvou zápasů vyhráli až po prodloužení, což je stálo hodně sil. Rozhodující sedmý zápas se za stavu série 3:3 odehrál v SAP Center, kde Sharks ve svém teritoriu nedali soupeři žádnou šanci a zdecimovali ho pěti góly. Fantastické utkání odehrál Logan Couture, který zaznamenal tři kanadské body za jeden gól a dvě asistence a výraznou měrou přispěl k vysoké výhře San Jose 5:0. Čeští příznivci NHL zřejmě budou držet ve finále západní konference palce Sharks a důvod je jasný, v sestavě hostujícího týmu totiž působí Tomáš Hertl a Roman Polák, kteří se sice na Mistrovství světa v Rusku nepodívají, ve hře je ovšem Stanley Cup!

Nejproduktivnější hráči v playoff:

Logan Couture – 17 kanadských bodů
Joe Pavelski – 9 gólů
Brent Burns – 11 asistencí

Nejlepší momenty ze sedmého utkání série mezi St. Louis a Dallasem. Brankář Brian Elliott přiváděl hráče Stars k šílenství.

St. Louis Blues:

St. Louis postoupilo do finále západní konference přes Dallas, který v posledním sedmém zápase série vyřadilo na jeho vlastním ledě po vysokém a překvapivě hladkém vítězství 6:1. Bluesmanům vyšlo všechno, na co sáhli. Zejména potom Troy Brouwer, který v posledním zápase proti Stars zaznamenal tři kanadské body za dvě asistence a jeden gól. Hlavní trenér Ken Hitchcock bude proti San Jose spoléhat na údernou lajnu ve složení Jori Lehterä, Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko, kteří vedle sebe působí až familiárním dojmem. Sám Hitchcock před prvním utkáním finále prohlásil, že neví proč takto první útok poskládal, ale zkrátka se mu to zdálo jako dobrý nápad.

Nejproduktivnější hráči v playoff:

Vladimir Tarasenko – 11 kanadských bodů
Vladimir Tarasenko – 7 gólů
Robby Fabbri – 11 asistencí
St. Louis Blues bude mít v úvodním utkání finále západní konference výhodu domácího prostředí Scottrade Center, ve kterém vyzve San Jose Sharks s Tomášem Hertlem a Romanem Polákem v sestavě. Sharks mají pořádně nabroušené zuby, Bluesmani se je ale budou snažit zahnat hlasitou hudbou. St. Louis postoupilo do finále západní konference poprvé od roku 2001 a nyní je krok od finále Stanley Cupu, k tomu je ovšem potřeba vyhrát čtyři z maximálního počtu sedmi velice náročných zápasů. Úvodním utkáním série, ve kterém mnoho českých fanoušků určitě bude držet palce San Jose Sharks, Vás provede s velkým zadostiučiněním a radostí Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

St. Louis Blues – San Jose Sharks

2:1

koniec (1:1, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0

Späť na online

Góly a asistencie: 16. Backes (Shattenkirk, Schwartz), 30. Lehterä – 16. Hertl (Pavelski, Burns)

St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Statstny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Ott, Brodziak, Upshall. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodca: Eric Furlatt, Kelly Sutherland – Derek Amell, Pierre Racicot

Diváci: 19483

Priebeh zápasu
1. tretina
03:56 STL 2 Lehterä, držanie
13:56 SJS 2 Couture, podrazenie
15:04 STL 1:0 Backes (Shattenkirk, Schwartz)
15:38 SJS 1:1 Hertl (Pavelski, Burns)
17:18 STL 2 Ott, sekanie
Po 1. tretine
2. tretina
29:15 STL 2:1 Lehterä
Po 2.tretine
3. tretina
48:44 STL 2 Stastny, hákovanie
51:06 SJS 2 Hertl
Koniec