Menu

Hokej

Play-off NHL

St. Louis Blues – San Jose Sharks

2:1

koniec (1:1, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0

16.05.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Finále Z. konferencie • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

58:24

Joe Pavelski vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil přesně k pravé tyči, jenže Brian Elliott vytáhl úžasný zákrok a v rozštěpu puk vyrazil lapačkou nebo levým betonem, každopádně Sharks se vzápětí snažili propasírovat puk za jeho záda marně!

57:40

Martin Jones už je na střídačce a San Jose to zkouší v šesti hráčích s prázdnou klecí v zádech!

57:40

57:40 Marc-Edouard Vlasic orazítkoval v rychlém sledu obě tyče! Blíže už ke vstřelení vyrovnávacího gólu být nemohl.

57:40

Marc-Edouard Vlasic napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, která se od levé tyče odrazila do pravého ramene Briana Elliotta a poté do vzdálenější pravé tyče a ven! To byla obrovská šance a San Jose byli hodně blízko vyrovnání.

55:21

David Backes vyrazil po pravém křídle do přečíslení dva na jednoho, který po zpětné přihrávce svého spoluhráče sám zakončil, z ostrého úhlu ale Martina Jonese nepřekonal!

51:06

Tomáš Hertl (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.

49:49

David Backes krásně vypálil v levém kruhu pro vhazování z otočky a mohl potrestat chybu Sharks před vlastní bránou, jeho následnou střelu ale Martin Jones pravým ramenem vyrazil!

49:46

49:46 Joe Thornton skvěle v obraně a vzápětí málem v útoku.

49:46

Joe Thornton nejprve zastavil přečíslení St. Louis dva na jednoho a po skvělém defenzivním zákroku na opačné straně při stejné herní situaci hledal bekhendovou přihrávkou Patricka Marleaua, ten se ovšem do zakončení nedostal!

48:44

Paul Stastny (STL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.

47:52

Martin Jones v rychlém sledu předvedl dva skvělé zákroky pravým betonem a podržel Sharks nad vodou!

40:55

O druhé přestávce došlo po přezkoumání videa k oficiální změně střelce úvodní branky San Jose Sharks, která byla nejprve připsána Joeu Pavelskimu, nyní už ale na listině střelců svítí oficiálně jméno českého útočníka Tomáše Hertla!

38:46

38:46 Brian Elliott se málem dopustil katastrofální chyby.

38:46

Brian Elliott se po nahození Brenta Burnse od modré čáry málem dopustil katastrofální chyby, když puk v kleče nedokázal zastavit a od konce jeho hole přiložené k ledu se odrazil za jeho záda, kde se vzápětí sice rychle zastavil, brankář St. Louis si ho ale při pohybu pravým betonem srazil do brány! Na štěstí pro svěřence Kena Hitchcocka už ale byla hra přerušena.

38:31

Brent Bruns vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Chris Tierney se snažil z dorážky zamířit mezi betony Briana Elliotta, ten ovšem včas zavřel vrátka!

36:58

Colton Parayko napřáhl na pravém křídle v blízkosti modré čáry k táhlé střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, před bránou do ní ale ještě skvěle vložil hůl Scottie Upshall. Martin Jones se ovšem tečí zaskočit nenechal a jeho pokus vyrazil!

30:47

30:47 Joe Pavelski se ocitl v rychlém sledu ve dvou šancích.

30:47

Joe Pavelski minul odkrytou část brány po skvělé přihrávce Joea Thorntona z rohu kluziště! Brian Elliott si připsal skvělý zákrok, nutno ale dodat, že kapitán San Jose mu to trochu usnadnil, když jeho střela po ledě trefila pouze jeho pravý beton.

29:15

29:15 Jori LEHTERÄ - 2:1

29:15

St. Louis právě vstřelilo branku!
Člen úderného prvního útoku JORI LEHTERÄ krásně zakončil svou akci po zisku kotouče a přesnou střelou vrací St. Louis ztracené vedení!! Jori Lehterä ve středním pásmu zachytil ledabylou rozehrávku Brenta Burnse a po levém křídle se rychle vřítil do zóny Sharks, kde na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a pod podpaždím Martina Jonese puk procedil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Chris Tierney se ho sice snažil stíhat, hůl mu ale zdvihnout v rozhodující chvíli nedokázal. Bez asistence.

21:54

Brian Elliott vzápětí nedokázal udržet střelu Sharks ihned po vhazování, ihned ale skvěle zareagoval a puk před dorážejícím Melkerem Karlssonem ukryl pod lapačkou.

21:48

21:48 Skvělá práce Davida Backese a střela Joela Warda.

21:48

Joel Ward vypálil z levého kruhu pro vhazování a Brian Elliott po skvělém zákroku ukryl jeho střelu mířící ke vzdálenější pravé tyči v lapačce! To byl nádherný semafor.

17:18

Steve Ott (STL) dostal menší trest, 2 minuty sekání.

15:38

15:38 Tomáš HERTL - 1:1

15:38

San Jose právě vstřelilo branku!
TOMÁŠ HERTL bleskově odpovídá na úvodní gól Blues a k nelibosti domácích fanoušků vyrovnává po skvělé teči na 1:1!! Brent Burns vypálil po zpětné přihrávce Joea Thorntona od modré čáry a jeho následná střela byla před bránou dvakrát tečována. Puk nejprve srazil k ledu Joe Pavelski a od brusle Tomáše Hertla se puk odrazil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Brian Elliott se jen bezmocně ohlédl. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.

15:04

15:04 David BACKES - 1:0

15:04

St. Louis právě vstřelilo branku!
DAVID BACKES využívá přesilovou hru, Logan Couture ale ledově klidně zůstává sedět na trestné lavici!! Kevin Shattenkirk napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele, která se od clonícího Davida Backese odrazila do protipohybu Martina Jonese a skončila v pravém horním rohu brány. Asistence: Kevin Shattenkirk, Jaden Schwartz.

13:56

Logan Couture (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.

12:41

Jeden z hokejistů Blues se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže po zákroku Martina Jonese pravým betonem se k dorážce nedostal.

11:35

11:35 Gól St. Louis nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáře v podání tečujícího kapitána Davida Backese.

11:35

Jay Bouwmeester tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následnou střelu před bránou zablokoval Patrik Berglund, který si kryl obličej a po dopadu puku na led pěknou zadovkou procedil puk za záda Martina Jonese. Gól ovšem není kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán! Za bučení domácích fanoušků Blues pokračujeme za bezbrankového stavu.

11:29

Jaden Schwartz se rozhodl těsně před komerční přestávkou během přečíslení dva na jednoho pro střelu, která mířila pod horní tyč, nakonec ale byla sražena do ochranné sítě!

07:01

07:01 Robby Fabbri málem potrestal chybu Romana Poláka.

07:01

Robby Fabbri využil promáchnutí Romana Poláka při rozehrávce a poté se řítil sám na bránu, jeho následná střela nad lapačku Martina Jonese ale zamířila nad horní tyč! To byla obrovská šance.

06:27

Jori Lehterä se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže jeho střelu zneškodnil skvělým zákrokem Martin Jones a jeho následná dorážka skončila zřejmě na boční síti!

04:08

Joe Thornton si na vrcholu levého kruhu pro vhazování srovnal puk na střelu a poté zamířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Brian Elliott měl dobrý výhled a puk ukryl ve své lapačce!

03:56

Jori Lehterä (STL) dostal menší trest, 2 minuty držení.

01:29

St. Louis se vydalo po levém křídle do první útočné akce a hned z toho bylo velké nebezpečí, následná střela Vladimira Tarasenka od modré čáry mířila do levého horního rohu brány, Martin Jones ji ale pravým ramenem dokázal vyrazit mimo!

St. Louis Blues – San Jose Sharks

2:1

koniec (1:1, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0

Späť na online

Góly a asistencie: 16. Backes (Shattenkirk, Schwartz), 30. Lehterä – 16. Hertl (Pavelski, Burns)

St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Statstny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Ott, Brodziak, Upshall. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodca: Eric Furlatt, Kelly Sutherland – Derek Amell, Pierre Racicot

Diváci: 19483

Priebeh zápasu
1. tretina
03:56 STL 2 Lehterä, držanie
13:56 SJS 2 Couture, podrazenie
15:04 STL 1:0 Backes (Shattenkirk, Schwartz)
15:38 SJS 1:1 Hertl (Pavelski, Burns)
17:18 STL 2 Ott, sekanie
Po 1. tretine
2. tretina
29:15 STL 2:1 Lehterä
Po 2.tretine
3. tretina
48:44 STL 2 Stastny, hákovanie
51:06 SJS 2 Hertl
Koniec