Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Taliansko – Španielsko

2:0

koniec (1:0)

27.06.2016, 18:00 • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.8 3.1 2.45

Taliansko podalo perfektný výkon smerom dozadu a smerom dopredu strelilo dva góly. Španielsko ide domov a hattrick tak nezíska. O góly sa postarala dvojica Éder s Pellém. Tím okolo Antonia Conteho teraz vo štvrťfinále čaká Nemecko. (19:54:25)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Španielsko sa ešte snaží streliť aspoň kontaktný gól, lenže cez naďalej perfektne pracujúcu defenzívu súpera sa nevie presadiť. Už sa asi dnes nestane.

90+1

90+1. Graziano Pellè (ITA) - 2:0

90+1

Taliansko dalo gól!

Je rozhodnuté! Španielsko vrhlo všetko dopredu a preto prepadlo v defenzíve. Darmian mal voľné pravé krídlo a tak dostal loptu do šestnástky. Jeho tečovaný pas našiel pred De Geom útočníka GRAZIANA PÉLLEHO a strelec zo Southamptonu už nemal problém.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

90. Gerard Piqué (ESP)

90

Po centri do šestnástky Talianska sa lopta dostala za obrancov a Piqué mal obrovskú šacu, pretože loptu zasiahol pred Buffonom. Ten predviedol úžasný zákrok.

89

Thiago Motta fauloval v strede poľa úderom do tváre Vazquéza a za reči dostal žltú aj Busquets.

89

Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (Španielsko).

89

Žltú kartu dostáva Thiago Motta (Taliansko).

88

Fabregas si chcel naraziť s Iniestom a dostať sa až do šestnástky, čo sa mu aj podarilo, lenže záložník Chelsea fauloval Darmiana.

87

Odvrátená lopta hráčmi Talianska sa síce dostala len na kopačku Pedra, avšak jeho rana spoza pokutového územia letí veľmi nepresne.

86

Vazquéz poslal skvelú loptu popred šestnástku celou dĺžkou až na Iniestu a jeho časovaná prihrávka na zadnú tyč tesne nenašla Pedra. Bude to roh, aj keď nemal byť.

85

Insigne sa perfektne vyhol Ramosovi a otvoril sa pred ním priestor. Loptu naviezol až pred šestnástku súpera, lenže svoju strelu nasmeroval iba do miest, kde stál De Gea.

84

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Matteo Darmian.

82

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Éder, prichádza Lorenzo Insigne.

81

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Aritz Aduriz, prichádza Pedro.

81

Aj Silvov center hľadal v šestnástke Aduriza, ani tentoraz sa zranený útočník k zakončeniu nedostal.

80

Juanfranov center do šestnástky Aduriza nenašiel a Barzagli ho hlavou poslal len k Buffonovi. Z hry ale Aduriz odíde, keďže sa zranil a nemôže naplno pokračovať v hre.

79

Taliansko sa snaží vyviesť loptu a podržať ju vpredu, čím by aspoň na chvíľu otupilo ten narastajúci tlak súpera, ktorý mal v posledných minútach dobré príležitosti.

77

77. Gerard Piqué (ESP)

77

Iniesta sa snažil niečo vymyslieť na malom priestore a paradoxne sa niečo stalo po nepresnosti, pretože odrazená lopta sa dostala na nohu Piquého a ten tvrdo vypálil. Zase sa zaskvel Buffon.

76

76. Andrés Iniesta (ESP)

76

Po chybe Parola prichádza center do šestnástky, ktorá Aduriz zobral z nohy Vazquéza. Ten ale ešte odcentroval a Iniestov krásny volej z hranice šestnástky vyráža Buffon.

75

Antonio Conte sa rozčertil po nepresnosti svojho tímu tak, že loptu ktorá putovala na neho, odkopol do ihriska. Hlavný arbiter ho len upozornil.

74

Lucas Vazquéz po prechode Španielska a prihrávke Aduriza za obranu spred Buffona triafa do žrde, no strela útočníka Realu Madrid prišla z ofsajdového postavenia.

73

Po faule Fabregasa prichádza center do šestnástky, lopta sa od niekoľkých hráčov odráža priamo do rukavíc De Geu, ktorý tým pádom nemal problém.

71

Ten zakončil stopér Sergio Ramos, ktorý si výborne naskočil, avšak priestor troch žrdí sa mu trafiť nepodarilo.

71

Center Juanfrana takmer pristál na hlave Aduriza. V poslednej chvíli pred ním odvrátil brankár Buffon a následný pas Vazquéza je zrazený na roh.

70

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Lucas Vázquez.

70

70. Aritz Aduriz (ESP)

70

Aritz Aduriz sa však napokon dostal do dobrej príležitosti. Prihrávka po hranici šestnástky našla nohu baskického útočníka a ten technickým obstrelom tesne minul aj bránu.

69

Rýchla kombinácia Španielska sa síce dostala z ich polovice až pred šestnástku súpera, lenže ďalej sa nič nestalo. Morata vrátil loptu dozadu a Fabregas nepresne prihral.

68

Piqué musel loptu len odkopnúť do autu, pretože od De Geu dostal prihrávku, ktorá ho dostala pod tlak.

66

De Sciglio na hranici faulu zastavil pri vlastnej bránkovej čiare Juanfrana. Píšťalka ostáva nemá, takže sa hrá ďalej, no opäť je pri lopte Španielsko.

65

Španieli držia loptu a kombinujú s ňou pred šestnástkou súpera, lenže nič viac. Taliansko perfektne bráni a dostupuje hráčov súpera, takže "Furia Roja" nevie nič nebezpečné vymyslieť.

64

Éder hrá s veľkou chuťou. Opäť po zisku lopty vyrážal od do protiútoku, lenže hokejový strom mu v strede poľa nasadil Sergio Ramos.

63

Giaccherini naviedol loptu z krídla do šestnástky. Zdalo sa, že si bude robiť streleckú pozíciu, avšak poslal center smerom na Pellého, ktorý skončil u brankára De Geu.

62

Éder sa opäť ocitol voľný na šestnástke. Ešte prihral do krídla a Mattia De Sciglio poslal prudký center pred De Geu na Pellého. Lopta síce išla na španielskeho brankára, no prešla mu pomedzi nohy za neho. Tam už Taliani nečíhali, lopta sa dostala do bezpečia.

61

Po nepresnom centri Moratu fauluje Silva na vlastnej polovici De Sciglia, pokračovať v hre budeme po priamom talianskom kope.

60

Po dobrej práci Aduriza sa k lopte dostal za šestnástkou Morata a ten sa pokúsil prehodiť loptu ponad Buffona do brány. Priestor troch žrdí ale minul.

59

Piqué veľmi tvrdo poslal k zemi Édera zozadu, keďže na neho nestíhal a ak toto nebol faul, tak neviem... Hlavný arbiter ale nepíska a Španieli sa ešte čudujú, že Taliansko je nahnevané.

58

Aduriz po ošetrení bude pokračovať v hre, ale najskôr musia lekári zastaviť slabšie krvácanie z nosu.

57

Aduriz skvele vyskočil a dostal sa veľmi vysoko nad Parola. Center sprava hlavou zakončil, lenže nad bránu a pri dopade na zem sa nepríjemne doudieral.

56

Morata bol dlho vytláčaný od šestnástky Talianska, po faule od Éder sa úradujúci majstri Európy dostávajú späť dopredu.

55

55. Éder (ITA)

55

Takmer bolo 2:0! Éder prešiel okolo Piquého s neuveriteľnou ľahkosťou. Obranca Barcelony za ním absolútne nestíhal, ale pri zakončení v nájazde trafil do Davida De Geu.

55

Pelé po údere do tváre dostal prvú žltú a hneď na to spravil takmer to isté aj Busquetsovi. Teraz sa rozhodca Cakir zľutoval.

54

Žltú kartu dostáva Graziano Pellè (Taliansko).

54

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Daniele De Rossi, prichádza Thiago Motta.

53

Španielsko zvyšuje obrátky. Aj teraz sa dralo do zaujímavej možnosti, Silvu v šanci vyrušil a perfektne zasiahol útočník Éder.

52

Cesc Fabregas dostal kúsok času pred šestnástkou súpera a tak sa pokúsil vystreliť. Bránu Buffona prestrelil.

51

O niečo ďalej sa ale píska zákrok De Rossiho na Iniestu. Center do pokutového územia od Chielliniho našiel nohu Piquého. Zakončenie stopéra Barcelony trafilo len spomínaného beka Juventusu.

50

Morata sa snažil na hranici šestnástky zamotať Barzagliho a následne sa kľučkou cez neho dostať. Po kontakte spadol, faul sa nepíska.

49

49. Álvaro Morata (ESP)

49

Po rohu na krátko prišiel center do päťky a Alvaro Morata sa ocitol absolútne sám. Len nastavil hlavu a zakončil, no priamo do Buffonových rukavíc.

49

David Silva to kopol veľmi nízko, kedže už prvý hráč, ktorým bol De Rossi loptu odvrátil, aj keď len na rohový kop.

48

Juanfran po prestrčení lopty od Silvu odcentroval sprava smerom do šestnástky, avšak trafil pri tom Bonucciho do ruky, takže tu bude priamy kop na center pre Silvu.

47

Centrovanú loptu minul Morata, ale Sergio Ramos bol včas na dobrom mieste. Následne ten istý hráč poľahky odstavil od lopty Giaccheriniho.

46

Florenzi otvoril defenzívu súpera po tom, ako ťažil z práce spoluhráča pri postrannej čiare. Záložník AS Rím poslal prudký center do päťky, Piqué zrazil na roh.

46

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Aritz Aduriz.

46

Začal sa druhý polčas.
Taliansko v prvom polčase svojho súpera totálne vygumovalo a nedovolilo mu v podstate nič. Samo strelilo gól a malo niekoľko ďalších šancí na zvýšenie náskoku.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

45. Emanuele Giaccherini (ITA)

45

Éder bol v strede faulovaný, ale ešte posunul loptu dopredu. Pellé ju potiahol k šestnástke, prenechal na Giaccheriniho a ten si pripravil strelu z krídla. De Gea sa opäť blysol parádnym zákrokom po skvelej strele.

44

Taliansko sa dostalo do veľmi dobrej pozície, keďže išli štyria na troch, ale center Florenziho do šestnástky našiel iba rukavice De Geu a nie nohy spoluhráčov.

43

Fabregas tvrdo zasiahol De Sciglia pri jeho pokuse predrať sa po krídle dopredu. Taliansko tak podrží loptu a nazbiera nejaké sekundy do záveru polčasu.

42

42. Nolito (ESP)

42

Po ruke Giaccheriniho sa zdalo, že príde center pred Buffona, lenže Fabregas so Silvom rozohrali na krátko a postupná akcia sa už nedostala do ohňa, pretože Nolito neodcentroval presne.

40

Žltú kartu dostáva Nolito (Španielsko).

39

Akcia Španielska stroskotala na krídle, odkiaľ sa Éder dostal takmer až k šestnástke súpera, lenže včas ho dobehol Ramosa a tak sa útočník otočil a zastavil kontru.

38

Španielsko dostalo roh prakticky z ničoho nič, avšak Buffon najlepšie v šestnástke čítal hru a dokázal jednou rukou loptu dostať do bezpečia.

37

David Silva poslal niečo divné, pretože sa najprv zdalo, že to letí do brány, potom nie. Nakoniec bol z toho extrémne nepresný pas na Sergia Ramosa.

36

Andrés Iniesta padá pár metrov od šestnástky Talianska po tom, ako Pellé najprv zobral loptu, no španielsky dirigent následne odpadol. Simulovanie, nesimulovanie... bude to priamy kop.

35

Florenzi síce po prenesení hry od De Rossiho nepresne prihrával, ale Pellé skvele zabojoval a zastavil rozohrávku súpera aspoň za cenu autu.

33

33. Giorgio Chiellini (ITA) - 1:0

33

Taliansko dalo gól!

Ěder sa postavil k priamemu kopu a prepálil múr. De Gea síce zastavil loptu pred čiarou, lenže na dorážku už nemal šancu. GIORGIO CHIELLINI otvára skóre stretnutia.

32

Sergio Ramos si pripisuje na svoje konto ďalší faul, keďže podkopol Pellého tesne pred vlastnou šestnástkou. Zapotí sa opäť brankár De Gea?

30

Ani na druhýkrát to Taliansku nevyšlo. Tentokrát je pískaný ofenzívny faul stopérovi Bonuccimu.

30

De Rossi sa nedostal k zakončeniu cez Piquého, ten posiela na ďalší roh.

29

29. Sergio Ramos (ESP)

29

Zdalo sa, že Éder už môže strieľať, no ešte posunul na De Sciglia, ktorý prudkým pasom do päťky hľadal Pellého. Lopta skončila na kopačke Ramosa. Tomu nesadol odkopol a takmer si dal vlastný gól. Bude to roh.

28

Pas do krídla našiel Albu, jeho center do šestnástky končí Bonucciho odkopom na roh. Po ňom vypálil spoza šestnástky Iniesta, tečovaná strela končí v náruči Buffona.

27

Taliansko sa skvele pohybuje na ihrisko, španielska rozohrávka sa stále odohráva iba v zadných radoch.

26

Bonucciho pas hľadal Pellého, ktorý súboj nevyhral a tak sa lopta odrazila do stredu poľa k Moratovi. Toho fauloval Parolo. Španiel dostal rukou do tváre.

25

De Sciglio sa dostal z krídla až k centru. Našiel hlavu Parola, ktorý sa presadil cez dnes slabo hrajúceho Albu, bránu však minul.

24

Iniesta sa poľahky cez Parola dostal až do šestnástky, no tam nepresne prihrával a tak loptu zobral Chiellini a vyviedol čo najďalej dopredu.

23

Žltú kartu dostáva Mattia De Sciglio (Taliansko).

22

Po rozohrávke na krátko prišiel center smerom na Sergia Ramosa, ktorý po súboji s Chiellinom spadol, no penalta sa v žiadnom prípade nepíska.

22

Morata sa snažil prejsť do šestnástky súpera z krídla, čo mu neumožnil Bonucci a tak bude nasledovať rohový kop.

21

Španielska kombinácia sa vyvíjala veľmi dobre, avšak Fabregas prihral doľava na Albu a ten poslal hrozný center, ktorý nikoho nenašiel.

20

Cesc Fabregas sa ocitol po centri Nolita na hranicu šestnástky úplne sám. Rýchlo si to pripravil na strelu, trafil iba do De Sciglia.

19

Chiellini sa opäť pokúsil o nákop dopredu, zas nevyšiel, pretože Florenzi nebol tak rýchly, aby dlhý pas stihol na hracej ploche.

18

Prihrávka od De Rossiho De Sciglia nenašla, preto sa loptu na chvíľu ujali Španieli. Po rýchlom presingu ju však zatiaľ lepší tím získal späť.

17

Nákop Chielliniho do krídla na De Sciglia sa nepodarilo, ťažký pas ľavý obranca alebo záložník nezachytil. Stopér Juventusu je následne faulovaný Moratom v strede poľa.

16

Center De Sciglia do šestnástky nevyšiel, útočník Pellé sa nenachádzal v potrebných miestach a tak zakročil De Gea.

15

De Geov výkop našiel Nolita v ofsajde, lopta sa po krátkej chvíli opäť vracia na kopačky hráčov Talianska.

14

Pas Silvu do šestnástku hľadal Albu, ale pred ním spravil pohyb Parola a to krajného beka pomýlilo, čiže mu lopta ušla za čiaru.

13

Pellé nedokázal presne vyhrať hlavičkový súboj pre Giaccheriniho, Piqué však všetko vyriešil jednoduchým odkopom dopredu.

12

Taliansko doposiaľ dominuje, Španielsko sa ešte nedostalo do zápasu.

11

Ďalšia fantastická akcia Talianska! Parolo vyhral po centri hlavičkový súboj pre Giaccheriniho, ktorý skúsil nožničky cez Busquetsa a od De Geu sa lopta odráža do žrde. Následne sa píska útočný faul.

9

Rohový kop už nebezpečný nebol. Po rozohrávke na krátko odstránil Florenziho center zo šestnástky Gerard Piqué.

8

8. Graziano Pellè (ITA)

8

Po faule Sergia Ramosa pred vlastnou šestnástkou priletel center do nej a Graziano Pellé vyhral súboj s Busquetsom. Hlavička Taliana mala gólové parametre, skvelým zákrokom sa blysol De Gea.

7

De Rossi síce spravil chybu, pretože stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, ale Silva nedokázal presne prihrať na Fabregasa, takže nebezpečenstvo z toho nebude.

6

Parolov center ešte Španieli odvrátili, ale De Scigliova lopta našla v šestnástke voľného Édera. Jeho rana medzi dvoch stopérov bola zrazená a De Gea chytá, no mohla to byť veľká šanca.

5

Fabregas poslal loptu Nolitovi do krídelného priestoru vedľa šestnástky, lenže kľučka Španielovi nevyšla. Pošmykol sa spadol.

4

Alba nepresne prihrával popri postrannej čiare na Iniestu, nasledovať bude aut pre zatiaľ aktívnejších hráčov talianskeho tímu.

3

Iniestovu loptu dopredu pred Moratom odkopol Bonucci a Taliani prechádzajú dopredu. Éder sa dostal medzi dvoch stopérov, nedokázal sa cez nich predrať.

2

Jordi Alba podcenil situáciu vedľa šestnástky, loptu mu zobral Parolo, vnikol do šestnástky, jeho center odkopol Piqué len na hlavu Pellého, avšak jeho hlavička nebol dobrá.

1

Po zlej rozohrávke Piquého na Juanfrana berú loptu Taliani v strede poľa a rýchlo prechádzajú až do šestnástky súpera, kde však nevyšiel center. Ten smeruje iba na De Geu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder.
Náhradníci: Sirigu, Marchetti – Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sturaro, L. Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy.

Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets – Silva, Fàbregas, Iniesta, Nolito – Morata.
Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz..
Španielsko

Dva skvelé zápasy a potom fiasko. Takto by sa dalo opísať počínanie Španielska v základnej skupine. Nad Českom prišla výhra 1:0 po tom, ako súper tím z Pyrenejského polostrova potrápil, ale Piqué rozhodol o troch bodoch.

Turecko bolo ešte menej náročným súperom, Španieli mu nedovolili nič a po dvoch zásahoch Moratu a jednom od Nolito sa zrodilo víťazstvo 3:0.

V záverečnom stretnutí prišlo nečakané zaváhanie s Chorvátskom. Na gól Moratu totižto odpovedal Rakiiť v samom závere aj Kalinič.

Tabuľka skupiny D

1. Chorvátsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španielsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1
Taliansko

Úvodné zápasy naznačili, že toto by mohol byť turnaj talianskej reprezentácie. Perfektne prepracovaná defenzíva a úderný útok je zárukou úspechu a tímu z Apeninského polostrova to v prvých dvoch stretnutiach klapalo na výbornú. V treťom, keď už mali istotu postupu a prvého miesta, postavili náhradníkov.

Giaccherini a Pellé rozhodli až o pohodlnom víťazstve 2:0 nad Belgickom. Nasledovala výhra na Švédskom chudobným pomerom 1:0, ale súpera zverenci Antonia Conteho k ničomu nepustili. Rozhodol Éder. V poslednom stretnutí prišla prehra s Írskom 0:1.

Tabuľka skupiny E

1. Taliansko 3 2 0 1 3:1 6
2. Belgicko 3 2 0 1 4:2 6
3. Írsko 3 1 1 1 2:4 4
4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1
Tento súboj sa v osemfinále veľmi nečakal, pretože Španielsko bolo brané ako favorit skupiny D, lenže sa vyskytla chybička. V poslednom zápase "La Furia Roja" prehrala s Chorvátskom a tak ju čaká silné Taliansko a to môže byť taká malá odveta za posledný vzájomný zápas na Eure.

Bolo to vo finále v roku 2012 a Španielsko jednoznačne rozstrieľalo súpera pomerom 4:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Taliansko – Španielsko

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Chiellini, 90+1. Pellè

Karty:   23. De Sciglio (ITA), 54. Pellè (ITA), 89. Motta (ITA) – 40. Nolito (ESP), 89. Busquets (ESP)

Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (84. Darmian), Parolo, De Rossi (54. Motta), Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (82. L. Insigne).
Náhradníci: Sirigu, Marchetti – Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sturaro, L. Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy.

Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta, Fàbregas – Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro), Morata (70. L. Vázquez), Silva.
Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.