Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Taliansko – Španielsko

2:0

koniec (1:0)

27.06.2016, 18:00 • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.8 3.1 2.45

90+1

90+1. Graziano Pellè (ITA) - 2:0

90+1

Taliansko dalo gól!

Je rozhodnuté! Španielsko vrhlo všetko dopredu a preto prepadlo v defenzíve. Darmian mal voľné pravé krídlo a tak dostal loptu do šestnástky. Jeho tečovaný pas našiel pred De Geom útočníka GRAZIANA PÉLLEHO a strelec zo Southamptonu už nemal problém.

90

90. Gerard Piqué (ESP)

90

Po centri do šestnástky Talianska sa lopta dostala za obrancov a Piqué mal obrovskú šacu, pretože loptu zasiahol pred Buffonom. Ten predviedol úžasný zákrok.

89

Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (Španielsko).

89

Žltú kartu dostáva Thiago Motta (Taliansko).

84

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Matteo Darmian.

82

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Éder, prichádza Lorenzo Insigne.

81

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Aritz Aduriz, prichádza Pedro.

77

77. Gerard Piqué (ESP)

77

Iniesta sa snažil niečo vymyslieť na malom priestore a paradoxne sa niečo stalo po nepresnosti, pretože odrazená lopta sa dostala na nohu Piquého a ten tvrdo vypálil. Zase sa zaskvel Buffon.

76

76. Andrés Iniesta (ESP)

76

Po chybe Parola prichádza center do šestnástky, ktorá Aduriz zobral z nohy Vazquéza. Ten ale ešte odcentroval a Iniestov krásny volej z hranice šestnástky vyráža Buffon.

70

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Lucas Vázquez.

70

70. Aritz Aduriz (ESP)

70

Aritz Aduriz sa však napokon dostal do dobrej príležitosti. Prihrávka po hranici šestnástky našla nohu baskického útočníka a ten technickým obstrelom tesne minul aj bránu.

62

Éder sa opäť ocitol voľný na šestnástke. Ešte prihral do krídla a Mattia De Sciglio poslal prudký center pred De Geu na Pellého. Lopta síce išla na španielskeho brankára, no prešla mu pomedzi nohy za neho. Tam už Taliani nečíhali, lopta sa dostala do bezpečia.

55

55. Éder (ITA)

55

Takmer bolo 2:0! Éder prešiel okolo Piquého s neuveriteľnou ľahkosťou. Obranca Barcelony za ním absolútne nestíhal, ale pri zakončení v nájazde trafil do Davida De Geu.

54

Žltú kartu dostáva Graziano Pellè (Taliansko).

54

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Daniele De Rossi, prichádza Thiago Motta.

49

49. Álvaro Morata (ESP)

49

Po rohu na krátko prišiel center do päťky a Alvaro Morata sa ocitol absolútne sám. Len nastavil hlavu a zakončil, no priamo do Buffonových rukavíc.

46

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Aritz Aduriz.

45

45. Emanuele Giaccherini (ITA)

45

Éder bol v strede faulovaný, ale ešte posunul loptu dopredu. Pellé ju potiahol k šestnástke, prenechal na Giaccheriniho a ten si pripravil strelu z krídla. De Gea sa opäť blysol parádnym zákrokom po skvelej strele.

40

Žltú kartu dostáva Nolito (Španielsko).

33

33. Giorgio Chiellini (ITA) - 1:0

33

Taliansko dalo gól!

Ěder sa postavil k priamemu kopu a prepálil múr. De Gea síce zastavil loptu pred čiarou, lenže na dorážku už nemal šancu. GIORGIO CHIELLINI otvára skóre stretnutia.

29

29. Sergio Ramos (ESP)

29

Zdalo sa, že Éder už môže strieľať, no ešte posunul na De Sciglia, ktorý prudkým pasom do päťky hľadal Pellého. Lopta skončila na kopačke Ramosa. Tomu nesadol odkopol a takmer si dal vlastný gól. Bude to roh.

23

Žltú kartu dostáva Mattia De Sciglio (Taliansko).

20

Cesc Fabregas sa ocitol po centri Nolita na hranicu šestnástky úplne sám. Rýchlo si to pripravil na strelu, trafil iba do De Sciglia.

11

Ďalšia fantastická akcia Talianska! Parolo vyhral po centri hlavičkový súboj pre Giaccheriniho, ktorý skúsil nožničky cez Busquetsa a od De Geu sa lopta odráža do žrde. Následne sa píska útočný faul.

8

8. Graziano Pellè (ITA)

8

Po faule Sergia Ramosa pred vlastnou šestnástkou priletel center do nej a Graziano Pellé vyhral súboj s Busquetsom. Hlavička Taliana mala gólové parametre, skvelým zákrokom sa blysol De Gea.

Taliansko – Španielsko

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Chiellini, 90+1. Pellè

Karty:   23. De Sciglio (ITA), 54. Pellè (ITA), 89. Motta (ITA) – 40. Nolito (ESP), 89. Busquets (ESP)

Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (84. Darmian), Parolo, De Rossi (54. Motta), Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (82. L. Insigne).
Náhradníci: Sirigu, Marchetti – Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sturaro, L. Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy.

Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta, Fàbregas – Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro), Morata (70. L. Vázquez), Silva.
Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.