Menu

Futbal

Copa América

Argentina – Chile

0:0

koniec po penal. (2:4) (0:0)

27.06.2016, 02:05 • MetLife Stadium (East Rutherford, New Jersey) • Finále • Lukáš Jasoněk cz

Pro svou odměnu už si přišli také reprezentanti Chile, kteří právě převzali pohár pro vítěze Mistrovství Jižní Ameriky 2016!

111

Poslední střídání rovněž v týmu Argentina: svým spoluhráčům už nepomůže Éver Banega, místo něhož přišel na hřiště Érik Lamela.

109

Třetí a zároveň poslední avizované střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Eduardo Vargas, v závěrečných minutách bude moci předvést své schopnosti Nicolas Castillo.

104

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Francisco Silva.

100

Velmi rušno pak bylo také na opačné straně fotbalové šachovnice. Po centru ze standardní situace byl míč posazen na hlavu Agüera a ten mířil šikovně do horní části brány. Bravo ale dokázal vyškrábnout míč konečky prstů nad břevno.

99

Gólový účet utkání mohl otevřít Vargas, který si přibližně na pozici penaltového puntíku naskočil na centrovaný balon a poslal ho do pravé části brány. Výtečným zákrokem se ale prezentoval Romero, který udržel bezbrankový stav.

94

Matías Kranevitter (Argentina) v souboji o míč u postranní čáry odhodil Sáncheze jako kus papíru, za což mu muž s píšťalkou vyměřil žlutý trest.

80

Avizované střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází José Fuenzalida, zahraje si skutečně Edson Puch.

80

Mezitím se míč po dlouhém nákopu dostal na kopačku Vargase a ten s ním vběhl rovnou do pokutového území. Na nic nečekal a vyslal jedovatou ránu z pravé strany. Romero měl co dělat, aby míč dokázal vyrazit.

70

Střídání v týmu Argentina: hrací plochu opouští Gonzalo Higuaín a na jeho místo nastupuje Sergio Agüero.

69

Charles Aránguiz (Chile) prozkoumal kvalitu a hlavně pevnost Messiho kopaček a za podražení byl potrestán kartou žluté barvy.

57

První střídání dnešního zápasu v týmu Argentina: dohráno má Ángel Di María, kterého nahradí Matías Kranevitter.

52

Podél pravé postranní čáry se rozeběhl Mercado a jen za cenu podražení a následné žluté karty ho zastavil Jean Beausejour (Chile).

43

43. Červená karta

43

Poměr sil na hřišti se vyrovná! Marcos Rojo (Argentina) totiž do souboje s Vidalem vlétl jako utržený ze řetězu a za bezohledný zákrok zezadu uviděl rudě zbarvenou kartičku.

40

40. Messiho nafilmovaný pád

40

Lionel Messi (Argentina) se vydal na stezku odvahy a odhodlaně vběhl s míčem až do pokutového území, kde po mírném kontaktu s Fuenzalidou upadl. Nevymodlil si však penaltu, nýbrž pouze žlutý kartónek za simulování.

37

Týmu, který je v dnešním zápise veden jako hostující, byl odpískán útočný faul. Po přerušení hry došlo k menší strkanici a slovní přestřelce, výsledkem čehož je udělení žlutých karet pro Javiera Mascherana (Argentina) a Arturo Vidala (Chile).

29

29. Červená karta po 2. žluté

28

Marcelo Díaz (Chile) se podruhé v zápase postavil do cesty hvězdnému Messimu a je z toho druhá žlutá karta, která pochopitelně znamená vyloučení. Parta okolo španělského kouče Juana Pizziho tak více než hodinu bude hrát v oslabení.

24

24. Otamendiho hlavička do boční sítě

24

Svěřenci trenéra Gerarda Martina si vytvořili další obrovskou příležitost! Na nadýchaný centr Messiho z přímého volného kopu si totiž naskočil Otamendi a jeho pokus skončil těsně vedle brány, když míč rozvlnil pouze boční síť.

21

21. Obrovská šance Argentiny k otevření skóre

21

Higuain využil zaváhání chilské defenzivy, na útočné polovině ukořistil míč a postupoval zcela sám na Brava. Gólman a zároveň kapitán Chile včas vyběhl, čímž útočícímu hráči zmenšil střelecký úhel. Následná Higuainova střela pak zamířila těsně vedle levé tyče, do které pak ještě narazil vracející se obránce Medel.

16

Od úvodního hvizdu uplynula čtvrthodina hry a v ní jsme žádnou větší příležitost nezaznamenali. Nyní budou mít možnost zahrozit fotbalisté Argentiny, protože rozběhnutého Messiho zastavil Marcelo Díaz (Chile) podražením. Následovat tak bude nejen standardní situace, ale byla také udělena žlutá karta.

Argentina – Chile

0:0

koniec po penal. (2:4) (0:0)

Späť na online

Karty:   37. Mascherano (ARG), 40. Messi (ARG), 94. Kranevitter (ARG) – 16. M. Díaz (CLE), 37. Arturo Vidal (CLE), 52. Beausejour (CLE), 69. Aránguiz (CLE)   28. M. Díaz (CLE)   43. Rojo (ARG)

Penaltový rozstrel:
1. séria:
0:0   Arturo Vidal (CLE)
0:0   Lionel Messi (ARG)
2. séria:
0:1   Nicolas Castillo (CLE)
1:1   Javier Mascherano (ARG)
3. séria:
1:2   Charles Aránguiz (CLE)
2:2   Sergio Agüero (ARG)
4. séria:
2:3   Jean Beausejour (CLE)
2:3   Gabriel Mercado (ARG)
5. séria:
2:4   Francisco Silva (CLE)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:22.

Argentina: Romero – Mercado, Otamendi, Ra. Funes Mori, Rojo – Mascherano, Biglia, Banega (111. Lamela) – Messi (C), Higuaín (70. Agüero), Di María (57. Kranevitter).
Náhradníci: Guzmán, Andújar – Maidana, Roncaglia, Kranevitter, Augusto Fernández, Cuesta, Lamela, Agüero, Gaitán, Pastore.

Chile: Bravo (C) – Isla, Medel, G. Jara, Beausejour – Arturo Vidal, M. Díaz, Aránguiz – Fuenzalida (80. Puch), E. Vargas (109. Castillo), Alexis Sánchez (104. F. Silva).
Náhradníci: Toselli, Herrera – Roco, F. Silva, Pinilla, P. Hernández, Mark González, Pulgar, Castillo, Orellana, Puch.

Rozhodca: Heber Lopes – Kleber Lucio Gil, Bruno Boschilia (všichni Brazílie)