Menu

Futbal

Super Cup

Real Madrid – FC Sevilla

3:2

koniec po predl. (1:1)

09.08.2016, 20:45 • Lerkandal Stadion, Trondheim, Nórsko • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 2.3 4.75 6.5

Real Madrid to síce nemal ľahké, ale dokázal získať svoju prvú trofej v novej sezóne. Po úvodnom góle Asensia, ktorý bude ašpirovať medzi najlepšie, sa zdalo, že výhra sa bude rodiť ľahko, ale Vázquez ešte do polčasu vyrovnal a keď sa Konopljanka trafil z penalty, vyzeralo to tak, že trofej pôde na juh Španielska.

Záchrancom "Bieleho baletu" sa však opäť stal kapitán Sergio Ramos, ktorý v 90+3. minúte vyrovnal na 2:2 a v úplnom závere rozhodol neskutočný pracant Daniel Carvajal, hlavne vďaka jeho fyzickej kondícií. (23:19:05)

120+2

Koniec zápasu.

120+1

Snaha Sevilly ešte bola, ale defenzíva Realu pracovala dobre Vázquez sa navyše dopustil faulu a tak všetko končí.

120

Nadstavuje sa 1 minúta.

119

119. Carvajal (REA) - 3:2

119

Real Madrid dal gól!
Ak tento človek nemá aspoň dvojo pľúc, tak potom musí byť na baterky. Krajný bek DANIEL CARVAJAL po dvoch hodinách hry, teda v čase, kedy ostatní ledva chodia, lieta po ihrisku. Poľahky, odobral loptu Konoljankovi na krídle a potom si to priamo rovno-kolmo nasmeroval až do brány okolo mnohých protihráčov zo Seville. Jeho strela okolo Rica skončila v sieti. Neskutočné.

118

Po odkopnutom centri hľadajúcom Benzemu spoza šestnástky vyskúšal vystreliť aj Brazílčan Casemiro, lenže jeho slabý pokus do stredu Rico kryje.

117

Kiyotake teraz netrafil loptu a našťastie ani Modriča, ktorý išiel hneď za ňou, pretože by z toho bola penalta pre Real Madrid.

117

Modrič sa takmer dostal do situácie dvoch na jedného spoločne s Benzemom, ale jeho prihrávka na francúzskeho spoluhráča do šestnástky neprešla.

115

Lucas Vazquéz poslal sprava veľmi dobrý center do druhej vlny na hranicu šestnástky, kde bol úplne nestrážený James Rodríguez, lenže jeho nedôrazná strela z voleja končí pri Ricovi.

114

Lucas Vazquéz po prihrávkach s Carvajalom dokázal presne odcentrovať na hlavu Benzemu, ale ten svoju hlavičku z nie najideálnejšej pozície minul.

113

Opäť sa k zakončeniu dral Sergio Ramos, ktorý síce zasiahol loptu, ale nie dobre. Tá len prepadla za šestnástku, kde kontru nedovolil Asensio.

112

Benzema teraz po narážačke poslal do šestnástky Carvajala, ale tomu lopta ušla. Pareja odkopol na roh.

111

James našiel pred Ricom Lucasa Vazquéza a aj keď mladý Španiel za svojho soka loptu dostal, ten ju zrazil a tak obrancovia Sevilly stihli odkopnúť pred bránkovou čiarou.

110

110. Rodríguez (REA)

110

Už len záverečných 10 minút, v ktorých sa rozhodne, či spoznáme víťaza, alebo pôjdeme do penált.

108

Karim Benzema si perfektne spracoval prihrávku pred šestnástku, pozrel sa do nej a videl, že James nabieha, tak mu adresoval pas, lenže Kolumbijčan trafil priamo do brankára Rica.

107

Carvajal kľukou vytrolil sám seba, pretože jeho pokus prejsť cez protivníka pred ním, čo sa mu nepodarilo.

106

Začalo sa druhé predĺženie.
Real Madrid vstúpil do extra time-u veľmi aktívne a takmer išiel hneď niekoľkokrát do vedenia. Sergio Ramos aj gól dal, ale ten pre faul nebol uznaný.

105+0

Prvé nadstavenie skončilo.

105

Marcelo odkopol loptu len do hráčov súperov a lopta sa odrazila tak, že Vázquez mal ideálnu streleckú pozíciu, Nebyť toho, že trafil Varaneho, mohla to byť zaujímavá šanca.

104

Sevilla teraz dokáže držať loptu na vlastných kopačkách. Momentálne hrá tak, že chce dôjsť do penált, keďže má len desať hráčov.

103

Konopljanka sa veľmi pekne dostal do šestnástky súpera aj vďaka kľučke cez Casemira, lenže veľmi zle zakončil, keďže strelu poslal nad bránu.

102

James veľmi nepresne prihrával k postrannej čiare na svojho kolegu Carvajala, ktorý loptu nestihol na hracej ploche, keďže mu ušla.

99

99.

99

Hráči Realu Madrid sa tešili, spoločne s nimi aj diváci a štadiónom sa už niesla oslavná melódia, pretože Sergio Ramos fantasticky odhadol odskok lopty po Marcelovom centri do zeme a neskutočne nasmeroval loptu hlavou za Rica, no hlavný arbiter všetko hvizdom prerušil. Aj keď gól najskôr uznal, potom dal na radu bránkového rozhodcu, ktorý videl faul.

98

Hráči Realu obišli celú šestnástku súpera, až odcentroval Carvajal a Mariano pred súperom odvrátil aspoň na rohový kop.

97

Real Madrid vstúpil do predĺženia aktívne, ale teraz sa hra upokojila, čo vyhovuje hlavne Seville. "Biely balet" by chcel čo najrýchlejšie využiť "presilovku."

95

Carvajalov center vypadol z rúk Rica za Benzemu, takže ten na loptu nedočiahol. Cez Jamesa len preletela no a Modrič to mal na strelu. Bránu prestrelil.

94

James Rodríguez to skúsil aj z uhlu nakopnúť priamo na bránu. Myslel to dobre, lenže loptu poslal priamo na Španielove rukavice.

93

Kolodziejczak vedľa vlastnej šestnástke stúpil na nohu súperovi, ktorý padol a píska sa evidentný faul. Obranca Sevilly dnes dohral, takže Real Madrid bude hrať proti desiatim súperom.

93

Benzema je po príchode aktívny a aj teraz mal dobrú príležitosť, pretože James ho našiel za defenzívou a tak mohol zakončovať spred Rica, lenže do strely mu padol jeden z obrancov.

92

Žltú kartu dostáva James (Real Madrid CF).

91

Karim Benzema si sám cez dvoch protihráčov spravil streleckú pozíciu v šestnástke súpera. Vypálil krížne na zadnú tyč, ale Rico dobre zasiahol.

91

Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
90 minút o víťazovi nerozhodlo, takže nás čaká predĺženie, ktoré sa bude hrať klasickým štýlom 2x15 minút. O tom rozhodol po premenenej penalte Konpljanku v nadstavenom čase Sergio Ramosa, ktorý si určite spomenul na finále Ligy majstrov 2014 v Lisabone.

90+4

Druhý polčas sa skončil.

90+3

90+3. Ramos (REA) - 2:2

90+3

Real Madrid dal gól!
Nakoniec tu budeme musieť ostať dlhšie, pretože SERGIO RAMOS strieľa vyrovnávajúci gól v 93. minúte. Nepripomína vám to niečo? Po rýchlom prechode Realu dopredu prišiel center Lucasa Vazqzéza do malého vápna ponad Rica a keďže kapitánom "Los Blancos" ostal sám, do prázdnej brány nemal problém loptu usmerniť.

90+3

Lucas Vazquéz sa chcel po dlhom nákope dostať cez dvoch obrancov protivníka. Aj keď prvému nasadil jasle, Mariano sa dobre vrátil a akciu zastavil.

90+2

Na druhej strane získal Vázquez rohový kop cez Marcela, Sevilla sa nikam nebude ponáhľať.

90+1

Po rohovom kope, ktorý síce Sevilla dostala preč, James udržal loptu a po jeho centri nastali v šestnástke menšie zmätky. Benzema si dlho pripravoval situáciu a keď vystrelil, pokus bol zrazený. Pristál priamo na Ramosovi v ofsajde.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Žltú kartu dostáva Kolodziejczak (FC Sevilla).

90

Vitolo posunul loptu do otvoreného priestoru za obrannou Realu, kam si nabehol Vázquez, lenže ten sa vytlačil do uhlu a následne nepresne prihrával.

89

Karim Benzema si šteloval miesto v šestnástke súpera, pretože videl, že do nej priletí Marcelov center. Výborne vybehol brankára Rico a všetko vyriešil.

88

Mariano našiel pasom Vitola pred šestnástkou súpera, Španiel do nej vbehol a kľučkou si chcel zlepšiť pozíciu. Včas sa ale vrátil Sergio Ramos a vyriešil problém.

87

Tak toto bola nádhera, ako Sevillčania udržali loptu medzi niekoľkými hráčmi Realu Madrid. Fantastická technika jednotlivcov priniesla faul a ďalší čas.

86

Žltú kartu dostáva Asensio (Real Madrid CF).

85

Casemiro si vyšliapol na jedného zo súperov dosť tvrdo, ale žltú kartu nevidí. Sevilla však má čas natiahnuť čas a trochu zdržovať.

84

Žltú kartu dostáva Carvajal (Real Madrid CF).

84

Ďalšia pekná akcia Realu Madrid. Hlavnou postavou bol Daniel Carvajal, ale jeho center do druhej vlny opäť našiel iba hráčov súpera.

83

Asensiov nepodarený center našiel na druhej strane Carvajal. Ten pripravil pozíciu pre Jamesa. Prudká lopta Kolumbijčana na zadnú tyč hľadala Benzemu, pred ním na poslednú chvíľu odvrátil súper.

82

Po rohovom kope sa Real do zakončenia nedostal. Naopak, píska sa ofenzívny faul Sergia Ramosa.

81

Veľmi pekný pas spracoval Carvajal, vbehol do šestnástky a tvrdo vypálil na bližšiu žrď. Rico vyrazil na roh. Možno však mohol ešte prihrávať.

80

Marcelo si vypýtal faul od Vitola, Real Madrid však rozohral iba smerom dozadu, takže opäť sa bude musieť nejako dostať za tvrdý val červených dresov.

79

Marcelov zrazený center po prihrávke Asensia ide priamo do prvého z hráčov Sevilly. Odráža sa len k Ricovi, ktorý pohodlne chytá.

78

Mladý Marco Asensio v snahe získať loptu fauloval Mariana, takže ten si ešte poleží, nazbiera nejaký čas a až tak Sevilla rozohrá.

77

Real Madrid síce vysoko presuje, ale Seville sa darí veľmi dobre držať loptu na svojich kopačkách, takže ju súperovi, ktorý potrebuje hrať, nepožičia.

76

Veľmi pekná akcia Realu Madrid takmer skončila veľkou šancou Benzemu, ale Asensiova lopta až na neho neprešla. Následne Marcelo nepresne fauluje a James a zastavuje pokus o kontru súpera faulom.

75

Sergio Ramos s ďalším faulom, v strede poľa poslal podkopnutím na zem jedného z protihráčov.

74

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Iborra, prichádza Kranevitter.

73

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Kovačič, prichádza James.

72

72. Konopljanka (SEV) - 1:2

72

Sevilla dala gól!
A aj sa tak deje, pretože YEVHEN KONOPLJANKA si rutinérsky počkal a kopol loptu po zemi do druhej strany, ako padol Kiko Casilla. Uvidíme, ako v závere zareaguje favorit stretnutia.

71

71.

71

Sergio Ramos zastavil priebojného Vitola vo vlastnej šestnástke len za pomoci faule, čo znamená, že Sevilla bude mať z penalty šancu na obrat v stretnutí.

70

Vitolo poslal sprava zaujímavý center do šestnástky Realu Madrid, lenže najlepšie zareagoval Varane a rybičkou odvrátil do bezpečia.

69

Druhý polčas sa hrá ako keby v tréningovom tempe a teraz to všetko bolo navyše narušené striedaniami. No my len verme, že tempo sa dnes ešte rozbehne.

67

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vietto, prichádza Konopljanka.

66

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Modrič.

64

Na rohový kop Asensia si ale Sergio Ramos naskočil fantasticky a brankár Rico sa vyznamenal parádnym zákrokom na čiare!

63

Asensio našiel pred šestnástkou Isca, ktorý si rozmyslel strelu a ešte roztiahol hru na Carvajala. Center krajného obrancu pristál na hlavne čerstvého Benzemu, no ten za pomoci teču mieri vedľa.

62

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Morata, prichádza Benzema.

62

Mariano vystrelil spoza šestnástky po tom, ako Casemiro loptu stratil, lenže namieril veľmi vysoko a nepresne.

60

Sergio Ramos vybehol dopredu, stratil loptu tak sa hra rýchlo otočila na bránu Realu Madrid. Iborra však nepresne centroval, Carvajal odpratal pred Vitolom.

59

N´Zonzi sa mohol dostať do veľkej šance, pretože Kiyotake mu prihral pätou na hranicu šestnástky. Francúz si posunul loptu, ale namiesto k bráne Casillu ho súperi vytlačili do uhlu.

58

Morata sa snažil preniesť hru po zemi zľava na Lucasa Vazquéza, lenže prihrávka hrotového útočníka opäť neprešla. Navrátilec z Juventusu je dnes stratený.

57

Po strate lopty od hráčov Sevilly sa dopredu posúva Marco Asensio, ktorý mohol mať zaujímavú šancu, lenže v ceste mu stál Adil Rami.

56

Rohový kop Realu úspechom nedopadol, všetko ukončil skvelým sklzom proti Iscovi Vietto.

55

55. Isco (REA)

55

Marco Asensio sa po krídle dostal k šestnástke, prihral do druhej vlny Iscovi, ktorý ešte zasekol protihráča a za pomoci teču len o centimetre minul bránu.

53

Perfektný pas Marcela pravačkou našiel Kovačiča, ktorý skvele poslal loptu do krídla a Lucas Vazquéz hľadal v päťke Moratu. Pred ním zakročil Pareja a odkopol.

52

Nízky center od rohovej zástavky hľadal na prvej žrdi niekoho v bielom drese, ale k zakončeniu sa Real nedostal a tak Sevilla vytlačila loptu dopredu.

51

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Carriço, prichádza Rami.

50

Kiyotake hľadal prihrávkou za obranu v šestnástke súpera Mariana, pred ním ale včas zakročil Marcelo a poľahky loptu dokázal vyviesť dopredu.

49

Lucas Vazquéz sa dostal ľavačkou do zakončenia, lenže rodený pravák namieril svojou slabšou nohou vysoko nad Ricovu bránu.

48

Morata sa nedokázal na hrote dostať k lopte cez presilu súpera. Aj keď ju tam dostal, následne o ňu veľmi rýchlo prišiel. Ani Sevilla sa ale dlho z držania netešila.

47

Vitolo veľmi pekne z vlastnej polovice prešiel dopredu až cez troch hráčov, lenže následne akciu zabrzdil a prihrávkou dozadu ju aj úplne zastavil.

46

Druhý polčas začal centrom obrancu Sevilly Kolodziejczaka, ale našiel ním iba pripraveného brankára súpera Casillu.

46

Začal sa druhý polčas.
Real Madrid si kontroloval zápas a strelil aj krásny gól v podaní mladého Marca Asensia, ale z ničoho nič prišlo zakončenie Vazqueza a ten nečakane vyrovnal. Všetko tak pred druhým dejstvom ostáva otvorené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Zdalo sa, že Real Madrid ešte v závere niečo vymyslí, ale Marcelo nakoniec fauloval, takže akcia víťaza Ligy majstrov končí.

44

Dlhá lopta na Vazquéza do krídla našla španielskeho ofenzívneho hráča nestráženého. Mladík navyše prešiel jedného protihráča, poslal dobrý center do päťky, ale Isco hlavou usmernil loptu len do rukavíc Rica.

41

41. Vázquez (SEV) - 1:1

41

Sevilla dala gól!
Center Vietta našiel na hranici šestnástky Vitola, ktorý skvele uvoľnil FRANCA VÁZQUEZA a posila z Palerma ľavačkou trafila presne k tyči. Sevilla síce nebola poriadne v zápase, no využila zaváhanie súpera na vyrovnanie.

40

Žltú kartu dostáva Vitolo (FC Sevilla).

39

Avšak, Isco rozohral na krátko, prihral spoluhráčovi Carvajalovi, ktorý poslal loptu priamo na Rica. Napriek tomu španielsky brankára zle rozohral, ale nedorozumenie od Asensia končí možnosť Realu niečo vymyslieť.

38

Lucas Vazquéz opäť v center diania, tentoraz po páde zaznel aj hvizd píšťalky. Real opäť so situáciou vhodnou na center.

36

Álvaro Morata zatiaľ nie je veľmi viditeľný a teraz sa po kolmici za defenzívu ocitol už v druhom ofsajde.

35

Teraz Casillov výkop vyšiel oveľa lepšie, pretože presne našiel spoluhráčov na hrote ofenzívy. Lucas Vazquéz ale nedomyslel, čo chce urobiť a na prvom protihráčovi loptu stráca.

34

Mariano v súboji s Marcelom kľučkami krajana neoklamal, Sevilla vďaka autu ostáva pri lopte. Po prenesení hry na druhú stranu ale Vietto stráca.

33

Casilla si nedal pozor a poslal veľmi zlý odkop len za autovú čiaru, za čo sa svojim spoluhráčom na ihrisku ospravedlnil.

32

Lucas Vazquéz v strede poľa po prenesení hry nedokázal rýchlo zrýchliť a ujsť, ale vypýtal si aspoň faul, takže Real ostane v držaní.

31

Casemiro zbytočne stratil loptu pred vlastnou šestnástkou. Lopta našla Kiyotakeho v pokutovom území, lenže jeho center našiel iba Carvajala a ten odkopol.

30

30. Carriço (SEV)

30

Kiko Casilla si pripisuje na svoje konto prvý dôležitý zákrok. Sevilla zvyšuje obrátky. Stopér Nico Pareja skvele napriahol z diaľky a keďže lopta na mokrom teréne ešte skončila, veľmi nepríjemne sa aj odrazila. Casilla ale včas dokázal veľmi dobre zasiahnuť.

29

Skvelá lopta na ľavé krídlo Sevilly a ešte lepší sklz Carvajala. Španiel čisto odpratal loptu pred Kolodzjeczakom na aut.

29

Morata vysunul Asensia do šestnástky, ktorý však bol vytlačený do mierneho uhlu a následne nepresne prihrával. Z tohto sa dalo vyťažiť o niečo viac.

28

Carvajal cez spoluhráčov dlhým autom dostal loptu preč z rohu ihriska pri vlastnej šestnástke na Asensia, ten však cez dvojicu hráčov Sevilly odkopol nepresne.

27

27. Mariao (SEV)

27

Prvýkrát tak trochu vážnejšie zahrozila ak Sevilla, pretože Vazquéz sa dostal do šestnástky cez Kovačiča, poslal center a možno ani nevedel ako ho posadil na nohu voľného Mariana. Strela z voleja od Brazílčana trestuhodne mieri vysoko nad.

26

Isco to tak aj myslel, lenže svoj center nekopol vôbec dobre. Center preletel ponad všetkých až za čiaru. Sergio Ramos ani pri veľkej snahe zachytiť pas nestihol.

25

Pareja neskoro načasoval svoj sklz a namiesto lopty trafil Isca. Real Madrid bude mať štandardku a vyzerá to na center do pokutového územia.

24

Kovačič sa fantasticky otočil okolo dvoch hráčov riskantným spôsobom pred vlastnou šestnástkou, dostal úplne sám loptu až takmer k súperovej, lenže prihrávku na spoluhráčov neposlal presne.

23

V strede poľa padol Vietto ktorému k tomu pomohol krajný bek Daniel Carvajal v snahe získať loptu, alebo skôr zastaviť možnú kontru súpera.

22

Snaha o odpoveď Sevilly sa nekoná, pretože na malom priestore nedokázali rozvinúť svoju kombináciu a preto o loptu prišli.

21

21. Asensio (REA) - 1:0

21

Real Madrid dal gól!
Jeden z najväčších talentov svetového futbalu potvrdil, prečo si ho chce Zinedine Zidane po hosťovaní v Espanyole nechať v prvom tíme. Mladučký MARCO ASENSIO napriahol ľavačkou spoza šestnástky ako skúsený "mazák" a trafil to priam neskutočne.

20

Veľmi dobre postavení futbalisti Realu Madrid nútia vrátiť loptu až k Ricovi, ktorý sa snaží rozohrať čo najlepšie, lenže po chvíľke je zas lopta pod kopačkami bielych dresov.

19

Center sprava do šestnástky Realu Madrid od Mariana prepadol cez Sergia Ramosa, čo ale Vietto nečakal a tak sa od neho lopta odráža len ku Casillovi.

18

Prihrávka Asensia z krídla pred šestnástku Sevilly púšťali až dvaja v bielom, lenže za nimi nik nestál, takže môže hrať tím Jorgeho Sampaoliho.

17

Marcelo poslal pas do krídla na Asensia, ktorý si výborne potiahol loptu k šestnástke súpera a hľadal prihrávkou po zemi v päťke Vazquéza, ktorý však nedokázal zakončiť.

16

Kolodziejczak náročné prenesenie hry zo stredu poľa od Iborru nedokázal bránený Carvajalom zachytiť, lopta putuje iba do autu.

15

Hráči Realu preniesli hru na druhú stranu, kde prišla prihrávka za defenzívu, ale iba na Moratu do ofsajdu.

14

Varane jednoducho poslal dopredu nakopnutú loptu na Vietta a Lucas Vazquéz skvele potiahol akciu po krídle. Získal faul na krídle.

13

Nepodarený prechod Realu dopredu nemusí byť problémom, keďže aj súper okamžite po zisku veľmi nepresne prihráva.

12

Sevilla je v podobnej situácií, ako pred chvíľou. Aj keď drží loptu, je to v strede poľa a nevie sa dostať bližšie ku Casillovej bráne.

11

Daniel Carvajal veľmi dobre po jednej narážačke s Moratom vyviezol loptu od vlastnej šestnástke až k súperovej, ale následný center sa neujal.

10

Sevilla síce drží loptu, ale veľmi ďaleko od brány súpera, takže si ju len posúva v strede poľa, čo pre súpera neznamená nebezpečenstvo.

9

Rýchly prechod k šestnástke Sevilly Realu vyšiel veľmi dobre, lenže celá akcia bola zakončená strelou spoza pokutového územia od mladého Asensia priamo do Rica.

8

Na center sprava si výborne naskočil Sergio Ramos, pred bránkovou čiarou ale odkopol Mariano a nepustil loptu na bránu.

7

Mateo Kovačič si tesne pred šestnástkou vypýtal faul a hráči Realu rýchlo rozohrali do krídla. Center Carvajala je však zrazený na roh.

6

Vicente Iborra potrebuje ošetrenie, pretože práve v snahe zastaviť Isca dostal kopačkou pod koleno. Kapitán Sevilly by však mal byť v poriadku.

5

Isco si parádne nabehol do šestnástky súpera na dobrý oblúčik za defenzívu súpera, lenže ešte chcel spraviť kľučku, či prihrať, čo mu už nevyšlo.

4

Iscov center nikoho zo spoluhráčov nenašiel. Sergio Ramos si ešte pýtal po dotyku penaltu, ale za takýto slabý zákrok sa nepíska.

3

Už druhý Ricov nepresný nákop v tomto stretnutí, oba poslal za čiaru na autového vhadzovanie. Morata si následne vypýtal faul od Iborru, takže uvidíme center do pokutového územia Sevilly.

2

Realu sa nedarí cez pozornú defenzívu súpera prejsť zatiaľ ani poriadne za polovicu, pretože zhustený priestor znamená, že lopta končí zväčša na červených dresoch.

1

Rozohrávku v Nórsku obstarali hráči Realu Madrid, takže z ich kopačiek by sa mala rozvinúť prvá akcia. Futbalisti Sevilly však prišli s vysokým presingom a Morata na polovici fauluje.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Josep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone a Luis Enrique. Teraz sa môže pridať aj Zinedine Zidane, ktorý by sa prípadným víťazstvom zaradil do skupiny ľudí, čo vyhrali európsky Superpohár ako hráči a aj tréneri.
FC Sevilla

Pre sevillský tím to bude už tretia bitka o túto trofej za tri roky, pretože v Európskej lige ťahá fantastickú šnúru. Vyhrala totižto posledné tri roky. Druhýkrát sa stretne s Realom Madrid, minulý rok to bolo proti Barcelone. Z posledných dvoch pokusov však ani raz nevyhrala, ale z úspechu sa tešila v roku 2006, kedy porazila práve Barcelonu 3:0. Trafili sa Kanouté, Maresca a Renato.

Aj v tomto tíme prišlo k mnohým zmenám a tá najvýznamnejšia je na poste trénera. Úspešný Unai Emery neodolal vábeniu PSG a tak ho musel nahradiť Jorge Sampaoli.

Za svojim koučom odchádza aj dôležitý článok zálohy Grzegorz Krychowiak. Hráčmi Sevilly už nie sú ani José Antonio Reyes (Espanyol), Diogo Figueiras (Olympiakos), Luismi (Valladolid), Éver Banega (Inter Miláno), Ciro Immobile (Lazio), Coke (Schalke), Beto (Sporting), Fernando Llorente (Swansea), ale asi najväčšou hráčskou stratou je odchod strelca Kevnia Gameira do konkurenčného Atlética Madrid.

Ako náhrady však prišli iní kvalitní hráči. Obranu vystužil Gabriel Mercado z River Plate, útok Wissam Ben Yedder z Toulouse i Luciano Vietto (Atlético Madrid), ale najviac hráčov prišlo do stredu poľa. Konkrétne to sú Pablo Sarabia (Getafe), Hiroshi Kiyotake (Hannover 96), Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Joaquín Correa (Sampdoria), Ganso (Sao Paulo) a Franco Vázquez (Palermo).
Real Madrid CF

Víťaz Ligy majstrov rieši pred zápasom problém v podobe hráčskych strát, pretože pre zranenia či dovolenky po Eure bude chýbať veľa dôležitých hráčov na čele s Cristianom Ronaldom. Najväčšia hviezda tímu mala spoločne s Pepem predĺžený odpočinok po tom, ako sa stali majstrami Európy a navyše sa na šampionáte aj zranil. Mimo sú aj Gareth Bale, Toni Kroos a Keylor Navas.

Nominácia Realu:

Brankári:
Casilla, Yáñez, Luca Zidane

Obrancovia: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Danilo, Marcelo

Záložníci: James, Casemiro, Kovačič, Modrič, Isco, Asensio, M. Llorente

Útočníci: Benzema, Lucas Vázquez, Morata, Mariano

Jedenásťnásobný víťaz Ligy majstrov sa bude pokúšať o svoj tretí úspech v Európskom Superpohári. Naposledy sa z tejto trofeje tešil pred dvomi rokmi v Cardiffe, keď porazil práve Sevillu 2:0 a to dvomi gólmi Cristiana Ronalda.

Počas leta do tímu Zinedinea Zidanea prišiel odchovanec tímu Álvaro Morata z Juventusu a mladý ofenzívny Paraguajčan Sergio Diáz z klubu Cerro Porteño. Prísľubom do budúcnosti je aj navrátilec z hosťovania Marco Asensio, ktorý by mal ostať prvom tíme.

Opačným smerom, teda z klubu von sa pobral Jesé Rodríguez, ktorý prestúpil k šejkom do PSG. Odchod zvolil aj Rus Denis Cheryshev, ten si vybral Villarreal, Álvaro Medrán zamieril do Valencie a Álvaro Arbeloa, ktorý je momentálne voľným hráčom.

Na hosťovania sa rozpŕchli mladíci ako Jesús Vallejo, Borja Mayoral, Diego Llorente, Álvaro Jiménez alebo Burgui.

Predpokladaná základná zostava: Casilla – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modrič – Vazquéz, Asensio, Isco – Benzema
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Real Madrid – FC Sevilla

3:2

koniec po predl. (1:1)

Späť na online

Góly: 21. Asensio, 90+3. Ramos, 119. Carvajal – 41. Vázquez, 72. Konopljanka

Karty:   84. Carvajal (REA), 86. Asensio (REA), 92. James (REA) – 40. Vitolo (SEV), 90. Kolodziejczak (SEV)   93. Kolodziejczak (SEV)

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Kovačič – Lucas Vazquéz, Isco, Asensio – Morata
Náhradníci: Yaňéz – Nacho, Benzema, James, Modrič, Danilo, M. Llorente

FC Sevilla: Rico – Daniel Carriço, Pareja, Kolodziejczak – Kiyotake, Iborra (C), N'Zonzi, Vázquez – Mariano, Vietto, Vitolo
Náhradníci: Soria – Kranevitter, Konopljanka, Ben Yedder, Sarabia, Escudero, Rami

Rozhodca: Milorad Mažić (SRB) – Milovan Ristić (SRB), Dalibor Djurdjević (SRB) – Szymon Marciniak (POL) – Danilo Grujić (SRB), Nenad Djokić (SRB)