Menu

Futbal

Európska liga

Feyenoord Rotterdam – Manchester United

1:0

koniec (0:0)

15.09.2016, 19:00 • 1. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Obrovská radosť v Rotterdame, pretože domáci Feyenoord dokázal poraziť Mourinhov Manchester United a skvelo vkročil do skupinovej fázy EL. O všetko rozhodol gól Vilhenu zo 79. minúty. (20:53:34)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

V šestnástke je už aj de Gea a dlhý pas letí na hlavu Zlatana Ibrahimoviča, ktorý vyslal prudkú hlavičku, ale iba do hráčov pred sebou.

90+3

Herrera sa tlačil do šestnástky za odrazenou loptou, čo by znamenalo, že by sa dostal do veľkej šance, ale Kongolo odkopol na roh.

90+1

K lopte sa postavil Zlatan Ibrahimovič, ktorý poslal veľmi prudkú ranu povedľa múru tesne nad zemou priamo smerom na bránu, avšak Jones bol na mieste a reflexívnym zákrokom nepríjemnú situáciu vyriešil.

90+1

Striedanie v tíme Feyenoord Rotterdam: z ihriska odchádza Rick Karsdorp, prichádza Bart Nieuwkoop.

90+1

Kuyt to teraz ale zbytočne prehnal. Pár metrov pred ňou poslal k zemi Roja a bude nasledovať priamy kop.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Youngov center z hranice šestnástky po rýchlej otočke presný nebol, domáci ho rýchlo dostali preč a veľmi dobre sa bránia aj následnému obliehaniu šestnástky.

90

Feyenoord naťahuje čas, ako to ide. Na zemi sa ocitol van der Heijden, ktorý dostal kŕče a s odkopom si dal na čas aj brankár Jones.

89

Memhis Depay len deklaruje, že nie je vo forme. Kopol to hrozne a žiadny z jeho spoluhráčov teda zakončovať nemohol.

88

Teraz to už ale faul bude, pretože El Ahmadi zachytil nohy Depaya pri postrannej čiare. Práve tento hráč United bude centrovať do ohňa.

87

Paul Pogba si robil priestor, alebo chcel priamy kop pred šestnástkou protivníka, no každopádne sa po jeho páde na trávnik pokračuje v hre.

86

Po nákope do šestnástky tu máme veľmi dobrú príležitosť Manchestru United, avšak strela Smallinga je zrazená a následná dorážka v podaní Younga letí z hranice päťky trestuhodne nad.

86

Jorgensen je dnes nenápadný, ale na hrote ofenzívy už urobil veľmi veľa čiernej roboty. Momentálne si ale pomohol faulom.

85

Pogbove kľučky k ničomu neviedli. Ibrahimovič mu odbehol a Francúz prihral iba priamo na Jonesa. Ten podrží loptu a nazbiera sekundy.

85

Kongolo sa snažil udržať loptu vpredu čo najdlhší čas, ale fauloval pri tom Darmiana. Po dlhom nákope teda hra opäť prenesenie svoje ťažisko.

84

Ten však Manchestru vôbec nevyšiel a futbalisti Feyenoordu dostali loptu až do stredu poľa, odkiaľ musia hostia zakladať ďalšiu akciu. Ibrahimovič ťažký pas nespracoval, aut pre domáci celok.

83

Po zrazenom pase Depaya získava aj rohový kop, takže ďalšia šanca, ako ohroziť Jonesa. Center odvrátil Kuyt na ďalší roh.

82

Center Younga nevyšiel, pretože tento rýchlonohý Angličan bol okamžite zastavený van der Heijdenom. United ale pokračuje v nápore.

81

Karsdorp veľmi dobre dohral Pogbu, nedal mu ani milimeter priestoru pri postrannej čiare. Nasledovať bude aut pre hostí.

80

Marcos Rojo ostáva ležať v šestnástke súpera po zrážke s brankárom Jonesom, ktorý loptu čisto dostal preč. Ak by však Argentínčan nemohol pokračovať, bolo by pre United veľmi zle, nakoľko už trikrát striedali.

79

79. Tonny Trindade (FEY) - 1:0

79

Feyenoord Rotterdam dáva gól!
Kontra do otvorenej defenzívy Manchesteru United spôsobila výbuch na štadióne v Rotterdame, pretože prízemný center Jorgensena do druhej vlny našiel úplne osamoteného záložníka menom TONY TRINIDADE DE VILHENA a jeho strela k žrdi de Geovi šancu nedala.

78

Depay sa oprel do skackavej lopty pred hranicou pokutového územia súpera, avšak prudký nákop mu vôbec nesadol. Trafil len niekde na tribúnu.

77

Zrazený center do šestnástky domácich z nej vypadol a späť ho nedokázal vrátiť Pogba, ktorému loptu vypichol van der Heijden tak, že to bude iba odkop od Jonesovej brány.

77

Manchester United sa v posledných minútach snaží strhnúť víťazstvo na svoju stranu, avšak zatiaľ sa mu nedarí dostávať do vyložených gólových situácií.

76

Basaçikoglu nedokázal spracovať prihrávku na krídlo a aj keď loptu následne skrotil, v súboji Rojom to už bolo neskoro.

75

Center našiel hlavu Ibrahimoviča na hranici malého vápna. Vysoký Švéd sa pretlačil do zakončenia cez Jorgensena, avšak lopte už nedokázal dať správny smer.

74

Ashley Young padá pri postrannej čiare blízko šestnástky súpera, píska sa voči bráne Feyenoordu, čo znamená, že do pokutového územia priletí centrovaný pas.

74

Center sprava smeroval na Ibrahimoviča, ktorý sa k zakončeniu cez dvojicu obrancov nedostal. Prechod na druhú stranu priniesol pas Kuyta a následnú strelu Basaçikogluho vedľa brány.

73

Smalling zvládol zastaviť čerstvého Basaçikogluho a odkopol pred ním loptu dopredu, kde už ofenzívni hráči hosťujúceho tímu vymýšľajú akciu.

72

Manchester United kombinuje na polovici súpera, lenže veľmi ďaleko od brány Jonesa. Všetko navyše nakoniec zastavil ofsajd.

71

Ofenzívna snaha Feyenoordu nakoniec rohovým kopom, ako si domáci mysleli, nekončí, pretože Rojo zvládol súboj veľmi dobre. Odkopávať bude de Gea.

70

Do konca ostáva posledných 20 minút a oba tímy to majú vo svojich rukách. Dočkáme sa dnes nejakého presného zásahu?

68

Striedanie v tíme Feyenoord Rotterdam: z ihriska odchádza Steven Berghuis, prichádza Bilal Basaçikoglu.

65

Ashley Young sa nevie z pravej strane cez svojho strážcu prepracovať takmer k ničomu, pretože ten ho veľmi dobre bráni a lopty cez seba napúšťa.

64

José Mourinho sa rozhodol pre nezvyčajný ťah, keď stiahol z ihriska naraz troch hráčov a nahradil ich inými, čo znamená, že už nebude mať možnosť v tomto zápase vystriedať.

63

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Zlatan Ibrahimović.
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Memphis Depay.
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Ashley Young.

62

Strela Paula Pogbu presná nie je, jeho pokus priestor troch žrdí netrafil a tak sa bude len odkopávať od brány Jonesa.

60

Zakončenie Berghuisa mieri vedľa brány, jeho strela však po kľučke na Roja mohla dopadnúť lepšie. Sám si jeho toho vedomý.

59

Síce s problémami, ale predsa sa Feyenoord ubránil. Po tom, ako Karsdorp nakopol Matu bude nasledovať iba odkop od brány Jonesa.

58

Rojo dokázal zľava poslať pomerne presný center hľadajúci Rashforda, ale toho v poslednej chvíli domáca defenzíva ubránila a poslala loptu pred ním na roh.

56

El Ahmadi dostal pred pokutovým územím hostí priestor aj loptu, takže po krátke príprave vypálil na bránu, ktorú tesne minul.

55

Rashford stratil loptu pred šestnástkou Feyenoordu, ktorý okamžite a veľmi rýchlo prešiel dopredu. Kolmica za defenzívu sa ale neujala, Smalling ju odkopol do autu.

53

Rashford v strede poľa padá na zem po kontakte s Botteghinom, ktorý sa za chvíľu asi aj dočká, pretože pred duelom hovoril o tom, ako si verí v súbojoch proti Zlatanovi.

52

Hra sa aj v druhom polčase zatiaľ odvíja zväčša v strede poľa. Nie je to taký ofenzívny boj, ako sme mohli očakávať a na ktorý sme sa aj tešili.

50

Za postrannou čiarou sledujeme pohyb a nie je to len tak hocijaký. Rozcvičovať sa totižto začal Zlatan Ibrahimovič.

48

ďalší rýchly výpad domácich hráčov končí stratou lopty, o čo sa postaral El Ahmadi nepresnou prihrávkou do krídla na nabiehajúceho spoluhráča, ktorého videl len on sám.

47

Jorgensen sa na chvíľu ocitol ako keby zabudnutý medzi stopérmi, ale Bailly sa veľmi rýchlo vrátil a od lopty ho odstavil, takže tento útočník na de Geu pokračovať nemohol.

46

Už po pár sekundách prichádza prvá strela druhého dejstva. Postaral sa o ňu Herrera spoza šestnástky, no presná nebola.

46

Začal sa druhý polčas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Darmianov center našiel hlavu Rashforda, ktorý bol ďaleko od brány Jonesa, ale videl, že Mata si zbieha pred ňu a tak poslal do tých miest prihrávku hlavou. Španielsky záložník však na loptu nedočiahol.

44

Po tom, ako Pogba získal loptu v strede poľa chcel po krídle ďalej prejsť Martial, ale na zem ho poslal krajný bek Karsdorp.

43

Toornstra na krídle v postavení mimo hry, takže akcia domáceho celku je zastavená už v zárodku. De Gea sa s výkopom neponáhľa.

42

Zdá sa, že domáci tím je v závere polčasu aktívnejším a dá sa povedať, že toto tvrdenie je pravdivé aj z celkové hľadiska doterajšieho diania na ihrisku.

40

Kongolo si na ľavom krídle skvele zasekol protihráča a prekvapil všetkých tým, že neodcentroval do vzduchu, ale po zemi prihral na Toornstru, ktorý nabiehal z druhej vlny. Jeho prudká strela však ide vysoko nad.

39

Po rohu prišlo aj zakončenie hlavou spred hranice päťky, lopta si ale cestu medzi tri žrde nenašla. Po teči mieri nad de Geovu svätyňu.

38

Navrátilec a kapitán United Chris Smalling zrazil center sprava na rohový kop rukou, ale mal ju pri tele, takže správne sa toto previnenie nepískalo.

37

De Gea bol napádaný protihráčmi a tak musel rýchlo odkopávať. Loptu dokázal poslať iba k hráčom súpera, čo vzbudilo potlesk na domácich tribúnach.

36

Kolmica zo stredu poľa takmer našla naštartovaného Kuyta za defenzívou súpera, v poslednej chvíli ale dokázal loptu odkopnúť Darmian.

34

Rojo zľava posielal center tesne nad zemou a hľadal ním nabiehajúceho Rashforda, lenže ten k lopte nedobehol včas, čo znamená, že ani nemohol zakončovať.

33

El Ahmadi v strede poľa opäť fauluje, tentoraz Herreru, čo sa domácim tribúnam vôbec nepáči.

32

Herrera získal loptu od súpera pred vlastnou šestnástkou, okamžite ju distribuoval dopredu na Rashforda, ale ten bol faulovaný, takže akcia bola zastavená.

30

Martial terčom faulu v strede poľa, hostia rýchlo rozohrali a pokračujú v snahe o kombináciu pred šestnástkou. Po prihrávke do nej sa však k lopte dostáva iba brankár Jones.

29

Center do šestnástky sprava sa síce dostal na hlavu Jorgensena, lenže jeho veľmi nepresné zakončenie priestor troch žrdí ani zďaleka netrafilo.

28

Berghuis pri postrannej čiare na pravom krídle až do šestnástky prejsť nedokázal, no získal aspoň aut, po ktorom sa Feyenoord ďalej drží na lopte.

26

26.

26

Kongolo našiel pasom zľava pred šestnástkou súpera svojich spoluhráčov, ale po súboji na hranici pravidiel loptu berie Herrera a pokračuje s ňou dopredu.

24

Darmian dostal loptu po centri sprava až do šestnástky, kde sa na jej osi k strele dostal Martial, avšak zakončenie mladého Francúza tesne priestor troch Jonesových žrdí minulo.

23

Žltú kartu dostáva Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord Rotterdam).

23

Mata na zemi, v strede poľa sa píska faul domáceho tímu. Manchester United však svoju akciu začína len od de Geu.

20

Po páde na hranici šestnástky Manchestru United sa nepíska, aj keď niektorí fanúšikovia by penaltu najradšej videli.

19

Pogba na zemi, Manchester United má druhý priamy kop z podobnej pozície v rozmedzí niekoľkých desiatok sekúnd. Herrera to však skúsil centrom a našiel Roja v ofsajde.

18

Ďalšia akcia hostí bola zastavená na hranici šestnástky, keďže Rashford sa dostal medzi niekoľkých súperov a nedokázal sa preštrikovať ďalej.

17

Loptu si postavil Paul Pogba a svoju prudkú strelu namieril do rohu brány, lenže na tú stranu, kde bol Jones pripravený a tak loptu chytil.

16

Herrera si v dobrej streleckej parkete pred šestnástkou protivníka vypýtal faul od El Ahmadiho, takže tu máme prvú štandardku, z ktorej sa môže niečo zrodiť.

15

Po rohovom kope sa domáci vytlačili zo šestnástky a následný pas z krídla od Berghuisa naspäť skončil v rukaviciach brankára de Geu.

14

S Baillym to nevyzerá najlepšie a aj preto poslal Mourinho rozcvičovať sa mladého Fosu-Mensaha.

13

Po zrážke ostáva na trávniku Eric Bailly, ktorý vypichol loptu Kongolovi a poslal ju na rohový kop. Mladý stopér ale potrebuje ošetrenie.

12

Jones volí dlhý výkop, po ktorom sa domáci futbalisti usadili s loptou na kopačkách v strede poľa. Smerom k bráne súpera to však ide ťažko, pretože United v defenzíve dobre pracujú.

11

Technická strela spoza šestnástky v podaní Jørgensena mierila medzi tri žrde, ale de Gea na ňu videl a nebola natoľko neriešiteľná, aby sa s ňou nedalo nič robiť.

10

Domácim sa nepodaril ani rohový kop. Manchester United mohol prejsť do rýchlej kontry, tá stroskotala po faule v strede poľa.

9

Pred bránou de Geu sa mohlo zrodiť prvé nebezpečenstvo, lenže po presnom pas na Toornstru prišiel jeho zrazený center, o čo sa postaral Darmian.

7

Dlhý nákop dopredu stihol pred šestnástkou dobehnúť Martial, avšak jeho prienik do nej sa úspechom nekončí. Obrana Feyenoordu opäť dobre zapracovala a odkopla do bezpečia.

6

Pogba síce našiel v šestnástke protivníka Rashforda, avšak ten sa musel otočiť a pripraviť si streleckú pozíciu, čo sa mu nedokázalo podariť.

5

Karsdorp hľadal dlhým nákopom vpredu kapitána Kuyta, ten mal k lopte veľmi ďaleko, takže sa odrazila k de Geovi.

4

Center do šestnástky domáceho celku na Martiala presný nebol, lopta sa po odraze od zeme dostala do rukavíc Jonesa.

3

El Ahmadi zastavil možnosť hostí prejsť po zisku lopty do rýchlej kontry faulom v strede poľa, domáci sa tak dokázali sformovať na vlastnej polovici.

2

Feyenoord síce loptu stratil, ale na súpera v strede poľa zatlačil a tým pádom ju dokázal získať späť. Momentálne vidíme prihrávky domácich hráčov v strede poľa.

1

Výkop mali hráči domáceho tímu, ktorí začínajú duel kombináciou na vlastnej polovici. Pohodlne sa usaďte, určite sa máme na čo tešiť.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo – El Ahmadi, Kuijt, Trindade – S. Berghuis, Jørgensen, Toornstra.
Náhradníci: Hansson – Vejinović, Basaçikoglu, Woudenberg, Tapia, Nieuwkoop, Kramer.

Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling, Bailly, Rojo – A. Herrera, Schneiderlin – Mata, P. Pogba, Martial – Rashford.
Náhradníci: Romero – Depay, Ibrahimović, Carrick, Young, Fosu-Mensah, Fellaini..
Feyenoord Rotterdam

Holandský tím odštartoval ročník prehrou v domácom Superpohári proti PSV Eindhoven, ale v lige je to o úplne niečom inom. Po piatich kolách sa tím z Rotterdamu vyhrieva na čele ligy, nakoľko má plný počet bodov. Prehrami si vzájomné zápasy postupne odskákali Groningen, Twente, Almelo, Excelsior a naposledy Ado Den Haag. Prenesie Feyenoord dobrú formu aj do EL?
Manchester United

Skvelý štart do ročníka sa fanúšikom musel páčiť, ale prišlo manchesterské derby a domáca prehra 1:2. Teraz musí Mourinho a jeho verný strelec Zlatan Ibrahimovič naprávať pokazené. Prvá šanca na to bude v Európskej lige, kde čaká nepríjemný Feyenoord. "Red Devils" sú však považovaní za top favorita celej európskej súťaže čísla dva a tak by mali tieto zápasy zvládať. Ibrahimovič počas leta povedal, že štvrtky nehráva, ale toto "pravidlo" bude musieť hodiť za hlavu, pretože v ofenzíve to ťahá on. Rooney je z formy, takže "Mou" ho ani nezaradil do nominácie a mladý Rashford zatiaľ nie je natoľko skúsený, aj keď hrá veľmi dobre. Navyše, zas sa zranil Arménčan Mkhitarian, od ktorého sa doposiaľ čakalo oveľa viac. Trápi sa aj najdrahší futbalista planéty Paul Pogba a tak to ešte môže byť veľmi zaujímavé. V tejto sezóne LM bude chcieť červený Manchester zájsť určite ďalej, ako v tej predošlej, kde v osemfinále vypadol s Liverpoolom.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Feyenoord Rotterdam – Manchester United

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 79. Trindade

Karty:   23. van der Heijden (FEY)

Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp (90+1. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Kongolo – El Ahmadi, Kuijt (C), Trindade – S. Berghuis (68. Basaçikoglu), Jørgensen, Toornstra.
Náhradníci: Hansson – Vejinović, Basaçikoglu, Woudenberg, Tapia, Nieuwkoop, Kramer.

Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling (C), Bailly, Rojo – A. Herrera, Schneiderlin – Mata (63. Young), P. Pogba, Martial (63. Depay) – Rashford (63. Ibrahimović).
Náhradníci: Romero – Depay, Ibrahimović, Carrick, Young, Fosu-Mensah, Fellaini.