Menu

Futbal

Európska liga

OGC Nice – FC Schalke 04

0:1

koniec (0:0)

15.09.2016, 21:05 • 1. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

OGC Nice prichádza o svoju neporaziteľnosť v rámci Pohára UEFA, alebo Európskej ligy na domácom trávniku. Schalke si napravuje chuť po zlých výsledkoch z ligy a po jedinom góle Babu Rahmana získava tri body. (22:57:30)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Z rohu nič nebolo a neuspel ani Seri strelou spoza šestnástky. Schalke teda vyrazilo dopredu, lenže ani tento pokus sa neujal.

90+3

Domáci si pýtajú odpískanie ruky, ale po Bodmerovom zrazenom centri bude nasledovať iba rohový kop.

90+2

Max Meyer sa na hranici šestnástky skvele s loptou otočil, výborne vystrelil a Cardinale zas perfektne zasiahol. Loptu však vyrazil len pred seba a v ešte väčšej šanci sa ocitol Choupo-Moting, ktorý orazítkoval žrď.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Sead Kolašinac.

90

Žltú kartu dostáva Mario Balotelli (OGC Nice).

89

Ten však nedopadol podľa predstáv domácich. Nízky center sa podobne ako ten ďalší až veľmi ľahko dostal preč.

89

Naldo sa veľmi dobre postavil proti hráčovi, ktorý v šestnástke Schalke prihrával na lepšie postavených spoluhráčov. Bude to roh.

87

Fahrman si musel dať pozor na prekvapivý pokus Cypriena, ku ktorému sa lopta odrazila do šestnástky a z prvej to kopol do rohu brány. Nemecký brankár však bol na mieste.

86

Čas plynie a Nice sa pomaly vzďaluje vidina bodového zisku. Ešte však nejaké minútky ostávajú, takže sledujme spolu tento dramatický záver až do konca.

84

84. Mario Balotelli (NIC)

84

Balotelli sa z ničoho nič dostal do veľmi zaujímavej streleckej pozície, keď si narazil so spoluhráčom pred šestnástkou a mieril to po zemi k žrdi. Fahrman vytiahol veľmi dobrý zákrok.

82

Prerušenie zápasu, na ihrisku je totiž nejaký divák, takže na chvíľu sa nehrá. Diváci si tento moment užívajú, ale hráči môžu vypadnúť z herného tempa.

81

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Dalbert, prichádza Younés Belhanda.

79

Ďalšia akcia hostí zľava, teraz však zakončenie po prudkom centri po zemi nepriniesla. Schalke pokračovalo cez Choupa-Motinga, ten loptu stratil.

77

Mohlo to byť už 0:2, ale krásna strela mladého Maxa Meyera z hranice šestnástky nakoniec sieť rozvlnila iba z vonkajšej strany. Cardinale a spol. si vydýchli.

77

Balotelli si pokryl loptu telom a vypýtal si na svoju osobu aj faul. Nič to však nemení na fakte, že celý Nice musí zabrať smerom dopredu, ak chce so zápasom niečo urobiť.

75

75. Abdul Baba Rahman (SCH) - 0:1

75

Schalke 04 dalo gól!
Hostia idú do vedenia a dá sa povedať, že zaslúženého, pretože majú viac z hry. Presadiť sa dokázal veľmi peknou a prekvapivou strelou po zaujímavej akcii zľava krajný bek ABDUL BABA RAHMAN.

74

74. Max Meyer (SCH)

74

Seri sa v strede poľa pri vedení lopty pošmykol a nie len, že ju stratil, nechtiac zasiahol aj svojho protivníka. Bentaleb aj samotný Seri ostávajú otrasení ležať na trávniku.

72

Goretzka pekne prestrčil loptu do šestnástky na Meyera, ktorý sa pohotovo otočil a veľmi dobre strieľal na vzdialenejšiu tyč, ale brankár Cardinale skvele zasiahol.

71

Žltú kartu dostáva Jean Michaël Seri (OGC Nice).

69

Baba vošiel do šestnástky a pripravil z jej hranice streleckú pozíciu pre Konopljanku, ktorý však súperov neprestrelil. Následne strieľal aj Choupo-Moting, no tak nepresne, že to bude iba aut pre Nice.

68

Po neúspešnom rohu prišiel ďalší center, ktorý sa neujal a nevyšlo to ani do tretice. Ricardo taktiež úspešný nebol.

67

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Vincent Koziello, prichádza Mathieu Bodmer.

66

Mario Balotelli si chcel spraviť priestor v šestnástke súpera, ale cez Nastasiča sa mu to nepodarilo. Získal iba roh.

64

64. Eric Choupo-Moting (SCH)

64

Teraz už ale kombinácia Schalke mala oči, pretože po prihrávke Babu do druhej vlny vystrelil Meyer a jeho dobrú strelu do brány nepustil len ešte lepší zákrok Cardinaleho.

62

Dlhá lopta dopredu hľadajúca Pleu úspešná nebola, pretože tesne pred ním išiel na zem Fahrman a všetko nebezpečenstvo dokázal zákrokom znemožniť.

61

Schalke drží loptu a posúva si ju v strede poľa. Nice súpera ako keby nechával hrať, ale vždy, keď sa priblíži k šestnástky, vybehne po lopte. Nemecký tím navyše ako keby sám nevedel, čo spraviť. Síce kombinuje, ale ďaleko od šestnástky.

59

59. Naldo (SCH)

59

Center od rohovej zástavky našiel na hranici malého vápna Nalda, ktorý hlavou udrel do lopty a dokázal ju nasmerovať smerom na bránu Nice, lenže priamo do miest, kde stál Cardinale.

58

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benjamin Stambouli, prichádza Max Meyer.

58

Po prenesení hry však Konoljanka získal cez Dalberta roh, takže Cardinale a spol. sa budú musieť mať na pozore.

57

Balotelli o loptu v súboji s presilou obrancov súpera prišiel a Schalke sa tak vydalo dopredu po ľavej strane. Ricardo snahu súpera dokázal aspoň na chvíľu vytlačiť preč.

56

Lopta do šestnástky Nice takmer našla Choupa-Motinga, pred ktorým ale ušla po odraze od zeme. Následne sa však píska ofsajd, takže prípadné zakončenie by sa nepočítalo.

55

Na tribúnach panuje naozaj fantastická atmosféra a to po celý čas zápasu. Fanúšikovia OGC Nice dobre vedia, ako sa fandí a predvádzajú to perfektne.

53

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Alessandro Schöpf, prichádza Jevhen Konopljanka.

52

Balotelli mal chvíľu voľnú cestu k šestnástke na krídle, avšak kým k nemu došla lopta, súperi ho dostúpili a taliansky útočník následne nezískal ani aut.

51

Plea dohral brankára Fahrmana po tom, ako Nemec odkopol loptu dopredu. Bolo to však nechtiac, takže po odpískaní faulu nevzplanuli žiadne emócie.

50

Seri padá v stredovom kruhu po kontakte so Stamboulim, takže ďalšia akcia domácich začne od Danteho, ktorý rozohral.

47

Druhý polčas pokračuje v hre z prvého dejstva. Hlavne Schalke sa teraz tlačí dopredu, ale ich snaha je zachytávaná ešte pred pokutovým územím Nice.

46

Začal sa druhý polčas.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Nice sa ešte v závere polčasu snaží a útočí, avšak defenzíva Schalke si s jej nájazdmi dokáže poradiť veľmi jednoducho a rýchlo.

44

Žltú kartu dostáva Benjamin Stambouli (FC Schalke 04).

42

Aj Stambouli vyskúšal odcentrovať do šestnástky francúzskeho tímu, ale ani tento pas sa neujal. Po následnom súboji Danteho so Schopfom nemecký futbalista v pokutovom území spadol, no penalta sa nepíska, čomu sa útoční Schalke veľmi hnevá.

40

Kolmica do šestnástky domácich aj s veľkým šťastím prešla a Choupo-Moting si mohol vyberať, čo spraví. Nakoniec prihral do druhej vlny, no našiel len hráčov súpera.

39

Nastasič musel ísť do súboja vedľa vlastnej šestnástky sklzom, čo bolo veľmi riskantné, ale našťastie pre neho povedľa Pleu trafil loptu veľmi čisto.

38

Strela Schopfa spoza šestnástky neprišla v najlepšom rozpoložení samotného hráča, pretože ten bol v záklone a tak nedokázal presne zakončiť. Kopol to vysoko nad bránu.

36

Ten navyše hostia kopli veľmi zle, hráči Nice bez väčších problémov loptu odpálili preč.

35

Koziello sa síce vo vlastnej šestnástke po centri sprava nezorientoval najlepšie, ale nebezpečenstvo, aj keď za cenu rohu, odstránil.

34

Nastasičov faul však potrestaný nie je, pretože center do šestnástky Schalke sa ocitol priamo v rukaviciach brankára Fahrmana.

33

Emócie hlavne hráčov hostí teraz tečú. Po tvrdom zákroku Babu Rahmana na Balotelliho sa teraz ocitá na zemi aj Plea, ktorý dostal veľmi ostrý sklz. Za toto sa žltá momentálne neudelí.

32

32. Abdul Baba Rahman (SCH)

32

Žltú kartu dostáva Abdul Baba Rahman (FC Schalke 04).

30

Cardinale sa vo vzduchu zrazil s prudko naskakujúcim Naldom, ktorý šiel do súboja naplno, no píska sa práve ofenzívny faul Brazílčana.

29

Kontra Schalke požadovaný efekt nepriniesla, pretože Schopf nedostal loptu cez Ricarda do šestnástky. Nasledovať bude iba roh.

28

Priamy kop však získavajú hráči Nice, centrovaný pas je okamžite odvrátený. Následne chcel s loptou ešte niečo vymyslieť Balotelli, stratil ju.

27

Embolo preletel popri Bayssem vedľa postrannej čiary a aj keď sa zdalo, že hlavný arbiter najskôr pískal faul, v hre sa bude pokračovať odkopom od brány.

26

Dlhý pas na krídlo hľadajúci Motinga sa neujal, pretože včas vybehol z brány Cardinale a loptu odpálil do bezpečia.

25

Tlak hostí síce mierne ustál, ale nie je zabudnutý. Minimálne na chvíľu sa preruší, keďže Cyprien bol faulovaný a pri lopte sú tak domáci hráči z Nice.

22

To zvyšuje tlak a získava rohový kop, lenže center Schopfa spoluhráča v šestnástke nenašiel, domáci loptu dokázali dostať do bezpečia.

21

21. Leon Goretzka (SCH)

21

Obrovská šanca hostí, ale hrdinom okamihu sa stáva brankár Cardinale, ktorý dokázal vyraziť prudkú strelu Goretzku k bližšej žrdi a následne aj dorážku z blízkosti od Schöpfa. Veľká šanca Schalke.

19

Schopf z hranice šestnástky zakončil strelou celú akciu svojho tímu, lenže tá išla po zemi, no čo je podstatnejšie, vedľa Cardinalovej svätyne.

18

Baysse si takmer strelil vlastný gól, pretože malú domov nasmeroval smerom do brány a do miest, kde Cardinale nebol. Ten sa musel rýchlo ponáhľať, aby loptu zachytil, čo sa mu nakoniec aj podarilo.

17

Bentalebova prihrávka smerovala do šestnástky na Schopfa, avšak ten bol veľmi dobre strážený Dantem, takže v tomto súboji nemal veľmi šancu na úspech.

15

Aj na druhej strane sledujeme nepresné zakončenie spoza šestnástky. Cyprien rovnako, ako pred chvíľou jeho súpera, namieril veľmi, ale veľmi vysoko nad bránu.

14

Dante síce ostal po zrážke vo vzduchu mierne otrasený, ale zakrátko je už v poriadku a pokračuje ďalej v hre.

14

Zo zaužívanej pohody nás prebrala strela spoza šestnástky od Bentaleba, avšak jeho prudký projektil brány prestrelil o niekoľko čísel.

13

Zatiaľ sledujeme veľmi opatrný futbal z jednej aj druhej strany, ktorý sa odohráva zväčša medzi šestnástkami. Do nich sa aktéri dostávajú sporadicky.

11

Pred centrom zľava od Choupa-Motinga sa píska ofsajd, takže pas Afričana je považovaný za bezpredmetný. Po výkope Cardinaleho sa o niečo pokúsia domáci.

9

Pád Pleu v šestnástke Schalke sa pískať nemôže, Francúz išiel na zem po kontakte s Babom strašne ochotne.

8

Po prihrávke na hranicu šestnástky Nice prichádza ofenzívny faul nemeckého tímu, jeho terčom sa stal Baysse,

6

Po zákroku na druhej strane však už hostia získali rohový kop,k ktorý úspechom neskončil. Nice loptu okamžite odpratalo do bezpečia.

5

Schalke kombinuje na polovici súpera, avšak ďaleko od brány Cardinaleho. Keď chceli hostia prejsť do šestnástky krídlom, dobre zasiahol Dalbert a odkopol.

3

Balotelli sa vrátil na svoju polovicu, kde získal loptu od hráčov protivníka, lenže aj keď ju zaviezol až k obrancom Schalke, tam sa musel otočiť a hrať dozadu.

1

Koziello padá v strede poľa, čo je posúdené, ako prvý faul tohto stretnutia, ktoré začína vo veľmi dobrej atmosfére.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

OGC Nice: Cardinale – Ricardo, Baysse (C), Dante, Dalbert – M. Sarr, Koziello, Seri, Cyprien – Pléa, Balotelli.
Náhradníci: Hassen – Souquet, Belhanda, Lusamba, Walter, Bodmer, Boscagli.

FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Goretzka, Stambouli, Bentaleb – Schöpf, Embolo, Choupo-Moting.
Náhradníci: Nübel – Geis, Kolašinac, Meyer, Konopljanka, Huntelaar, Riether..
FC Schalke 04

Jeden z najlepších nemeckých klubov posledných rokoch bol žrebovaný do skupín EL ako tím s najvyšším rankingom spomedzi všetkých 48 účastníkov. Neznamená to však nutne, že úspech sa sám dostaví, ale treba oň tvrdo bojovať. Do európskej súťaže nevstupujú hráči z Gelsenkrichenu v dobrom rozpoložení, pretože tento tím prehral obe prvé dva ligové kolá. Nestačil na Frankfurt a ani Bayern Mníchov. Aspoň, že postúpil v DFB Pokale cez divízny FC 08 Villingen. Na náročné zápasy hrajúce sa na top úrovni sa však treba oveľa zlepšiť, lebo z toho môže byť poriadny prepadák. Nice je v skvelej forme.
OGC Nice

Prestupové leto v tomto juhofrancúzskom klube bolo naozaj pestré. Veľkú pozornosť vzbudil príchod bývalého obrancu Bayernu Danteho, ale titulky plnil hlavne problémový Mario Balotelli. Nice je jedným z mála tímov na svete, kde sa z tohto nedisciplinovaného útočníka tešia. Rovnako sa tešia aj v Liverpoole, ale len preto, že sa ho zbavili. Taliansky futbalista už stihol zaujať vyhlásením, že do troch rokoch môže získať Zlatú loptu, ale hlavne jeho debutom v Ligue 1. Proti Marseille totižto strelil dva góly a jeho tím zvíťazil 3:2. Nice je teda stále bez prehry a len o skóre druhé za prvým Monacom. Ako si bude počínať v EL v konkurencii Schalke, Salzburgu a Krasnodaru?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

OGC Nice – FC Schalke 04

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 75. Baba Rahman

Karty:   71. Seri (NIC), 90. Balotelli (NIC) – 32. Baba Rahman (SCH), 44. Stambouli (SCH)

OGC Nice: Cardinale – Ricardo, Baysse (C), Dante, Dalbert (81. Belhanda) – M. Sarr, Koziello (67. Bodmer), Seri, Cyprien – Pléa, Balotelli.
Náhradníci: Hassen – Souquet, Belhanda, Lusamba, Walter, Bodmer, Boscagli.

FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Goretzka (90. Kolašinac), Stambouli (58. Meyer), Bentaleb – Schöpf (53. Konopljanka), Embolo, Choupo-Moting.
Náhradníci: Nübel – Geis, Kolašinac, Meyer, Konopljanka, Huntelaar, Riether.