Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

FC Groningen – Roda JC Kerkrade

2:0

koniec (1:0)

09.12.2016, 20:00 • Noordlease Stadion (Groningen) • 16. kolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 1.68 3.9 4.8

Groningen využil výhodu domácího prostředí a po vítězství 2:0 nad Kerkrade si do tabulky připisuje plný počet bodů. Domácí tým na hřišti dominoval a nebýt skvěle chytajícího van Leera, mohl být rozdíl ve skóre daleko výraznější. (21:54:40)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Tečkou za kláním se stala lehká střela Auassara, na níž si Padt s chutí smlsl.

90+1

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Daryl Werker, přichází Danny Stassar.

90+1

Nad rámec řádné hrací doby nastavil muž s píšťalkou tři minuty.

90

V samotném závěru úvodního dějství se ze střední vzdálensoti opřel do balonu Linssen a jeho projektil přibližně o metr minul levou brankovou konstrukci.

89

Během necelých dvou minut kopali hráči Groningenu hned tři rohy, nicméně po žádném z nich si další příležitost ke skórování nevytvořili.

87

87. Simon Tibbling (GRO)

87

Obrovská šance domácího týmu! Útočnou akci Groningenu táhl van Weert a před hranicí pokutového území nabídl balon Tibblingovi, jehož pohotová křižná střela z levé části vápna proskotačila kolem tyčky.

85

Van Hyfteho samostatný průnik byl zastaven pouze za cenu Reijnenova nedovoleného zákroku.

82

82. Kasper Larsen (GRO)

82

Ani dva rohové kopy v krátkém časovém sledu Groningenu k ohrožení van Leerovy brány nestačily. Přesto bylo po provedení druhého z nich velmi rušno, protože se centrovaný balon snesl na hlavu Larsena a jeho střela prosvištěla těsně kolem levé tyče. V hledišti to jenom zašumělo.

80

Djim se provinil útočným faulem, takže byl balon přisouzen svěřencům Ernesta Fabera.

78

Hraje se uprostřed hřiště a se střídavým držením míče.

76

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FC Groningen: odpracováno má Ruben Yttergård Jenssen a své fotbalové dovednosti jde předvést Oussama Idrissi.

76

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Nestoras Mytidis, přichází Célestin Djim.

71

71. Alexander SØRLOTH - 2:0

71

Groningen právě vstřelil branku!
Po zákroku hostujícího gólmana následoval rohový kop. V předbrankovém prostoru došlo k několika hlavičkovým soubojům, po nichž Larsen tělem přiťukl míč ALEXANDERU SØRLOTHOVI a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

70

70. Alexander Sørloth (GRO)

70

U pravé brankové konstrukce se jako blesk z čistého nebe zjevil Sørloth a nebezpečnou střelou z otočky nechal vyniknout van Leera.

69

A výměna proběhla také v týmu FC Groningen: hřiště opustil Mimoun Mahi a na jeho místo přišel Alexander Sørloth.

68

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: Arda van Peppena nahradí Mitchel Paulissen.

66

Tempo hry v těchto chvílích poněkud opadlo, s míčem přesto stále častěji operují hráči FC Groningen.

62

Ostrý zákrok Bryana Linssena (FC Groningen) potrestal hlavní arbitr žlutou kartou.

61

Následný rohový kop žádné riziko neznamenal.

60

60. Mimoun Mahi (GRO)

60

Možnost zdvojnásobit náskok Groningenu měl Mahi. Útočník domácího klubu si nakráčel do pravé části pokutového území a van Leera vyděsil prudkou střelou do horní části branky. Gólman Kerkrade se proti ráně obrnil a s vypětím všech sil vyrazil míč nad břevno.

58

Střídání v týmu FC Groningen: po necelé hodině hry odstupuje Albert Rusnák a jeho místo zaujme Bryan Linssen.

56

Na druhé straně se uvnitř velkého vápna měl stát adresátem přihrávky Mytidis, ale přes zkonsolidovanou obranu k němu balon neprošel.

53

53. Albert Rusnák (GRO)

53

Další rána domácích! Zpoza pokutového území ji vypustil Rusnák a gólman Rody měl s jeho nepříjemnou skákavou střelou plné ruce práce. Balon vyrazil před sebe a defenziva ho před dotírajícím útočníkem uklidila do bezpečí.

52

Téměř od půlící čáry se vyběhnuvšího van Leera snažil přelobovat van Nieff, neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla.

51

K průniku do pokutového území se odhodlal Bacuna, jenomže v souboji muž proti muži neuspěl.

50

Balon se pohybuje na kopačkách fotbalistů Groningenu a ti si hledají cestičku k vápnu soupeře.

47

Na začátku druhého poločasu máme možnost sledovat hru uprostřed hřiště.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři už se vracejí z útrob stadionu. Duel bude pokračovat druhým poločasem.
V prvním poločase byl na tom lépe Groningen. Favorizovaný domácí tým disponoval územní převahou a vytvořil si více střeleckých příležitostí. Vedení se ujal už v 10. minutě zásluhou Mahiho, a protože van Hyfte jedinou šanci Rody na vyrovnání nevyužil, vydržel stav 1:0 až do poločasového hvizdu.

45

První poločas skončil.

44

Začíná se naplňovat čas vymezený úvodnímu dějství. Hosté by ještě do přestávky jistě rádi vyrovnali, a proto zahrozili prostřednictvím dlouhého nákopu. Uvnitř pokutového území se balon snažil zpracovat Mytidis, nicméně po mizerném prvním doteku mu hrací předmět odskočil od kopačky.

42

Domácí se dostali dopředu a jejich akci zakončil slovenský mládežnický reprezentant Rusnák, jehož střela zplozena zpoza vápna proskákala zhruba dva metry od levé brankové konstrukce.

40

V tuto chvíli se míč nachází na kopačkách fotbalistů Gronigenu a ti si ho mezi sebou vyměňují na vlastním území.

38

Hra pokračovala rohovým kopem, který už ale žádnou paseku nenadělal.

37

37. Tom van Hyfte (KER)

37

Padt skvěle zlikvidoval prudkou ránu Van Hyfteho! Záložník Kerkrade se po vyhraném hlavičkovém souboji svého spoluhráče opřel zpoza pokutového území do míče a gólmana Groningenu vyděsil jedovatým projektilem letícím do středu branky.

35

Vysunutí hráči domácího klubu se rozhodli napadat rozehrávku svých soupeřů, jenomže se potázali se zlou. Uloupit balon se jim totiž nepovedlo.

32

Groningenští fotbalisté právě obléhají pokutové území svých protivníků a hledají skuliny v jejich obraně.

28

Na opačné straně se neujala dalekonosná rána Auassara. Padt měl celou situaci plně pod kontrolou, balon letící nad břevnem mu stačilo kontrolovat pohledem a nyní může provést odkop.

26

Svěřenci trenéra Fabera se vydali na útočnou polovinu a v levém rohu vápna si vytvořil místo pro střelu Mahi, jenž zamířil k bližší tyči a gólmana Kerkrade donutil k zákroku na zemi.

24

Z rychlé protiakce byl Mytidis přistižen v postavení mimo hru.

23

Série rohových kopů Groningenu úspěch nepřinesla. Domácí celek je zahrával během krátkého časového sledu hned třikrát.

22

Tibbling zprava naservíroval přihrávku k bližší tyči, van Weert měl v úmyslu posunout balon do předbrankového prostoru, avšak narazil na dobře postaveného obránce.

20

Během posledních minut se na hrací ploše nic zajímavého nestalo. Balon neustále rotuje kolem středového kruhu, kde o něj týmy svádějí usilovné bitvy.

17

Hracího předmětu se nakonec zmocnili domácí a Bacuna na pravé straně nastartoval Hateboera, ten ovšem nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a míč mu zmizel v zámezí.

16

Hra se přesunula do středu hřiště, kde probéhají četné a urputné souboje o balon, ten velmi často střídá svého majitele.

13

Auassar uprostřed hřiště v souladu s pravidly odzbrojil Bacunu.

10

10. Mimoun MAHI - 1:0

10

Groningen právě vstřelil branku!
Fotbalisté domácího týmu se k obrovské radosti svých příznivců ujímají vedení. Kousek od levého rohu vápna došlo k rychlé předávce míče, po které Jenssen z okraje pokutového území adresoval přihrávku na druhou stranu pro MIMOUNA MAHIHO, před nímž zívala poloprázdná brána. Byl by hřích ji minout.

8

Hra se ale záhy obrátila a po zisku míče pospíchala kupředu ekipa Groningenu. Před hranicí pokutového území se Rusnák pokusil vyprodukovat přihrávku za obranu, ale balon přes hráče soupeřova týmu neprošel.

7

Kop od rohového praporku byl k vidění také na opačné straně hřiště. Míč byl uveden do hry prostřednictvím prudkého centru, po němž balon proskotačil pokutovým územím a zůstal v držení fotbalistů Kerkrade.

6

První střelecký pokus utkání. Centrovaný balon našel na přední tyči hlavičkujícího Hateboera, který zamířil vysoko nad břevno.

5

Tibbling zaútočil po pravém křídle, ovšem do cesty se mu postavil obránce van Peppen a od něj se balon odrazil za koncovou čáru. Následovat tak bude rohový kop.

3

Roda podnikla útočnou akci. Ajagun roztáhl hru na Rosheuvela a ten centrem zprava hledal nabíhajícího Mytidise. Před ním si však balon stihl stáhnout ze vzduchu Padt.

1

Domácí hrají v bílých dresech a hosté oblékli dresy žluté barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, K. Larsen, van Nieff – Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnák – van Weert, Mahi.
Náhradníci: van der Vlag – Davidson, J. Drost, Sørloth, Maduro, Hiariej, Idrissi, Hoesen, Memišević, Linssen.

Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Werker, Kum, van Peppen – M. Rosheuvel, Gullón, Ajagun, Auassar, van Hyfte – Mytidis.
Náhradníci: Wolters – Rutjes, Djim, Paulissen, Stassar, Noor, Blätter, De Silva.
Roda JC Kerkrade

Král nerozhodných výsledků. I tak by se dal nazvat klub z Kerkrade, který remízoval hned v devíti duelech. Kromě toho zaznamenal pouze jedno vítězství a pět proher. Roda se se svými soupeři podělila o body už pošesté v řadě, naposledy v domácím prostředí hrála s favorizovaným PSV Eindhoven bez branek.
FC Groningen

Uprostřed hracího pole pohybující se Groningen má na svém kontě šestnáct bodů. V patnácti odehraných utkáních si připsal čtyři výhry, stejný počet remíz a sedm porážek. Tu poslední utrpěl v minulém kole proti Ajaxu Amsterdam, v hlavním městě prohrál 0:2.
Výsledky posledních vzájemných utkání

19.04.16 Groningen – Roda 1:0
06.12.15 Roda – Groningen 0:0
26.07.15 Groningen – Roda 2:1
27.04.14 Roda – Groningen 1:2
03.11.13 Groningen – Roda 3:3
Dobrý večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z předehrávky 16. kola nejvyšší nizozemské soutěže, v jejímž rámci se zaměříme na souboj mezi celky FC Groningen a Roda JC Kerkrade. Utkání začíná od 20 hodin a jeho průběhem vás s potěšením provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Groningen – Roda JC Kerkrade

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 10. Mahi, 71. Sørloth

Karty:   62. Linssen (GRO)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 8:6.

FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, K. Larsen, van Nieff – Tibbling, Bacuna, Jenssen (76. Idrissi), Rusnák (58. Linssen) – van Weert, Mahi (69. Sørloth).
Náhradníci: van der Vlag – Davidson, J. Drost, Sørloth, Maduro, Hiariej, Idrissi, Hoesen, Memišević, Linssen.

Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Werker (90+1. Stassar), Kum, van Peppen (68. Paulissen) – M. Rosheuvel, Gullón, Ajagun, Auassar, van Hyfte – Mytidis (76. Djim).
Náhradníci: Wolters, van Meurs – Rutjes, Djim, Paulissen, Stassar, Noor, Blätter, De Silva.