Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Swansea City

2:3

koniec (0:0)

21.01.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • 22. kolo • Miroslav Kováčik

: 1.4 7.0 15.0

Prekvapenie je na svete. Posledný tím tabuľky zvíťazil na Anfield Road nečakane ale rozhodne zaslúžene 2:3. Domáci síce mali jasnú územnú prevahu, ale najmä v prvom polčase bol ich výkon veľmi slabý. Navyše, The Reds sa nevyhli zbytočným chybám v obrane, ktoré dvakrát potrestal Fernando Llorente a rozhodujúci gól zaznamenal Gylfi Sigurdsson. Za domácich dvakrát skóroval Roberto Firmino, ale jeho góly domácim neboli k ničomu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný deň. (15:26:28)

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Swansea odkopáva loptu ďaleko od svojej brány a vyzerá to tak, že sa postará o veľké prekvapenia. Od víťazstva ju delia len sekundy.

90+4

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leroy Fer, prichádza Jay Fulton.
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Joël Matip.

90+3

Leroy Fer ešte zdržuje a drží sa za pravý členok. Možno by si za filmovanie zaslúžil aj druhú žltú kartu, ale na to nemá Kevin Friend odvahu.

90+2

Łukasz Fabiański likviduje center z ľavej strany. Poľský brankár medzitým naťahuje čas a zbiera cenné sekundy pre svoj tím.

90+1

Hlavný rozhodca nadstavuje až päť minút. Na konci tej prvej mali domáci výhodu priameho kopu, ale tentokrát Łukasz Fabiański zasahovať nemusel.

90

Leroy Fer sa teraz snažil nafilmovať faul na vlastnej polovici ihriska. Kevin Friend mu na to ale neskočil a udeľuje mu dokonca žltú kartu.

89

Center Jordana Hendersona nebol presný. Liverpool zúfalo útočí, no pomaly smeruje k prvej tohtosezónnej domácej prehre.

88

Zodpovednosť na svoje plecia zobral Gylfi Sigurdsson. Islandský futbalista pekne obstrelil múr, ale bránu súpera už netrafil. Simon Mignolet okamžite rozohráva akciu Liverpoolu.

87

Jordan Henderson sa previnil nedovoleným zákrokom pár metrov pred domácou šestnástkou. Po faule na Leroya Fera tak hostia môžu definitívne rozhodnúť zápas.

86

86. Adam Lallana (LIV)

86

Obrovský závar pred bránou hostí. Adam Lallana najskôr šikovným oblúčikom trafil brvno, následne mu Daniel Sturridge loptu ešte vrátil, no anglický reprezentant minul bránu aj hlavičkovým pokusom.

85

Druhé striedanie v podaní hostí. Odchádza dvojgólový hrdina Fernando Llorente a na trávnik prichádza jeho španielsky krajan Borja Bastón.

84

Daniel Sturridge sklepol loptu v pokutovom území. Angličan ešte hľadal Adama Lallanu, no jeho krajan sa už do zakončenia nedostal.

83

Hostia výborne kúskujú hru nedovolenými zákrokmi či vhadzovaniami. Liverpool sa nevie dostať do tempa a čas na vyrovnanie sa mu kráti.

82

Liverpool neuspel ani po rohovom kope. Adam Lallana ešte centroval z ľavej strany, no našiel len pripraveného Łukasza Fabiańskeho.

81

Dejan Lovren to teraz zobral na seba a vystrelil spoza pokutového územia. Strelu chorvátskeho obranca s námahou vyráža Łukasz Fabiański na rohový kop.

80

Máme pred sebou dramatických desať minút. Liverpool sa určite bude snažiť minimálne vyrovnať, no po zbytočných chybách v defenzíve prehráva o jeden gól.

79

Hosťujúci tréner prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Martin Olsson odchádza na lavičku náhradníkov a do hry sa zapojí Ángel Rangel.

78

Wayne Routledge to teraz robí výborne a drží loptu ďaleko od brány poľského brankára. Navyše, hostia vybojovali vhadzovanie v blízkosti domácej šestnástky.

77

Po rohovom kope z pravej strany sa lopta odrazila na nohu Divocka Origiho. Belgičan vystrelil z otočky, ale skvelý zákrok predviedol poľský brankár Łukasz Fabiański.

76

Daniel Sturridge sa takmer dostal do zakončenia. V šestnástke hostí bolo teraz poriadne horúco, no napokon z toho bude len rohový kop.

75

Liverpool má v dnešnom zápase jasnú územnú prevahu, no zatiaľ mu to je málo platné. Swansea má ale veľké problémy v záverečnej štvrťhodine, a tak nie je isté či náskok udrží.

74

74. Gylfi Sigurdsson (SWN) - 2:3

74

Swansea dala gól! Tak to je neuveriteľné! Posledný tím tabuľky anglickej Premier League siaha po troch bodoch na ihrisku Liverpoolu. Thomas Carroll sa snažil predrať stredom domácej obrany, lopta sa odrazila na nohu GYLFIHO SIGURDSSONA a islandský útočník posiela hostí opäť do vedenia.

73

Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. James Milner ho zahral veľmi dobre, ale do zakončenia sa domáci ani teraz nedostali. Celú situáciu napokon rieši Łukasz Fabiański.

72

Divock Origi si nabiehal na center z pravej strany. Belgičan sa ale napokon do zakončenia nedostal, keďže ho dobre bránil Jack Cork.

71

Domáci futbalisti majú ešte približne dvadsať minút na to, aby sa postarali o parádny obrat na štadióne Anfield Road. Samozrejme, aktivita je teraz na ich strane.

70

Jürgen Klopp sa nechce zmieriť len s deľbou bodov. Na trávnik posiela aj Divocka Origiho, ktorý nahradil nemeckého záložníka Emreho Cana.

69

69. Roberto Firmino (LIV) - 2:2

69

Liverpool dal gól! A je vyrovnané! Georginio Wijnaldum vybojoval loptu na ľavej strane a poslal loptu smerom do domácej šestnástky. Tam si ju na hrudi spracoval ROBERTO FIRMINO a svojim druhým gólom v zápase vyrovnáva skóre zápasu na 2:2.

68

Adam Lallana svojou akciou neuspel. V pokutovom území číhal Daniel Sturridge, no ten sa už k lopte nedostal. Liverpool zvyšuje tlak, no nedarí sa mu skórovať.

67

Útočný faul v podaní Emreho Cana. Ten sa snažil akrobaticky zakončiť, no v súboji s Jackom Corkom si počínal voči futbalovým pravidlám.

66

Hostia mali výhodu tretieho rohového kopu v zápase. Gylfi Sigurdsson poslal z pravej strany center na hlavu Alfieho Mawsona, no ten tesne minul bránu Simona Mignoleta.

65

Adam Lallana si pekne narazil loptu s Robertom Firminom. Anglický reprezentant sa dostal cez dvoch obrancov súpera, ale napokon ho zastavil opäť Federico Fernández.

63

Nathaniel Clyne tradične operuje na svojej pravej strane. Teraz poslal nebezpečný center do šestnástky, no loptu upratal do bezpečia Federico Fernández.

62

Daniel Sturridge sa snažil preniesť hru na druhú stranu. Jeho prihrávka ale nebola ideálna a Adam Lallana ju nezachytil na hracej ploche.

61

Na trávniku sa stále nehrá, pretože Fernando Llorente musí byť ošetrovaný. Španielsky útočník to robí takticky veľmi dobre a jeho tím si môže vydýchnuť.

60

Hodinu hry nám ukončil nedovolený zákrok Ragnara Klavana. Ten poslal na zem Fernanda Llorenteho, no Estónec našťastie nedostal od rozhodcu druhú žltú kartu.

59

Liverpool zvyšuje obrátky a strelený gól ho výrazne povzbudil. Swansea sa ale naďalej drží v zápase a srdnato bráni svoje tesné vedenie.

58

Nathaniel Clyne rozvinul akciu svojho tímu. Následne posunul loptu na Jordana Hendersona, no jeho prízemnej strele chýbala väčšia razancia.

57

Jürgen Klopp posiela na trávnik už toľko spomínaného Daniela Sturridgea. Anglický reprezentačný útočník sa zaraďuje na hrot útoku a strieda Philippa Coutinha.

56

Domáci futbalisti okamžite ožili. Tlačili sa dopredu, no tentokrát sa ich akcia gólom neskončí. Navyše, Georginio Wijnaldum si pomohol faulom.

55

55. Roberto Firmino (LIV) - 1:2

55

Liverpool dal gól! Gólová prestrelka v druhom polčase na Anfield Road pokračuje. James Milner poslal z ľavej strany center do šestnástky, našiel ním ROBERTA FIRMINA a ten hlavičkou prekonáva Łukasza Fabiańskeho.

53

Liverpool sa dostáva do veľmi nepríjemnej situácie. Doposiaľ nevystrelil na bránu a citeľne mu chýba senegalský ofenzívny útočník Sadio Mané.

52

52. Fernando Llorente (SWN) - 0:2

52

Swansea dala gól! Domáci futbalisti sa pred niekoľkými sekundami dostali do šance, no opäť platilo staré známe nedáš, dostaneš. Thomas Carroll poslal z ľavej strany center na FERNANDA LLORENTEHO a ten hlavičkou pridáva svoj druhý gól v zápase.

50

Liverpool opäť kombinuje len na vlastnej polovici ihriska. Jeho herný prejav nie je dobrý a domáci priaznivci dúfajú, že sa v druhom polčase zmení.

49

Liverpool je potrestaný za svoj nepresvedčivý výkon a bude musieť doháňať jednogólové manko. Zaujímavosťou je, že Swansea City ešte nikdy na Anfield Road nevyhrala.

48

48. Fernando Llorente (SWN) - 0:1

48

Swansea dala gól! Šokujúci moment na štadióne Anfield Road! Domáci futbalisti bránili štandardnú situáciu súpera veľmi zle. Lopta sa napokon odrazila na nohu FERNANDA LLORENTEHO a ten pohotovou strelou otvára skóre zápasu.

47

Dejan Lovren odhlavičkoval loptu len na rohový kop. Hostia sa budú mať šancu vôbec prvýkrát v dnešnom zápase ohroziť bránu súpera.

46

Druhé dejstvo sa začalo bez zmien na oboch stranách. Daniel Sturridge sa ale pomaly chystá na krátku rozcvičku. Bolo by prekvapením, keby ho Jürgen Klopp nenasadil.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvé dejstvo nám veľa futbalovej krásy neponúklo a na pomery anglickej Premier League to bola poriadna nuda. Liverpool mal jasnú územnú prevahu, ale ani raz nevystrelil smerom na bránu súpera. Jeho najväčšiu šancu mal Adam Lallana, ale jeho akrobatické zakončenie skončilo nad bránou. Hostia sa výborne bránili a len sporadicky sa dostávali do útočných akcii. Jednu šancu však predsa len mali, keď Thomas Carroll trafil z ťažkého uhla pravú žrď. Druhý polčas sa začne približne o 14:32 hod.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Fernando Llorente sa smerom dopredu zatiaľ vôbec nepresadil. Tentokrát zozadu fauloval Jordana Hendersona a môže byť rád, že nevidel žltú kartu.

45

Philippe Coutinho individuálnou akciou neuspel. Odkopávať tak bude Łukasz Fabiański, ktorý sa však nikam neponáhľa. Nadstavovať sa bude obligátna jedna minúta.

44

Wayne Routledge sa v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry. Domáci tak môžu pokračovať vo svojej siahodlhej rozohrávke.

43

Philippe Coutinho preniesol hru na pravú stranu, kde bol na chvíľu voľný Nathaniel Clyne. Anglický reprezentant ale loptu už nezachytil na hracej ploche.

42

Hostia výborne prehusťujú stred poľa. Liverpool sa nemá kade presadiť a často stráca loptu ešte pred súperovou šestnástkou.

41

Adam Lallana poslal pekný center na Roberta Firmina z ľavej strany. Brazílčan ale hlavičkoval v záklone, a tak neohrozil brankára Łukasza Fabiańskeho.

40

Prvý polčas sa na Anfield Road pomaly chýli k svojmu záveru. Domáci futbalisti majú územnú prevahu, ale kombinujú len na polovici ihriska.

39

Strela Dejana Lovrena symbolizuje liverpoolske trápenie v dnešnom zápase smerom dopredu. Chorvátsky obranca sa dostal k odrazenej lopte, no jeho pokus bol veľmi nepresný.

38

Liverpool márne oblieha pokutové územie svojho súpera. Treba ale pochváliť Swansea, ktorá sa na pôde favorizované súpera výborne drží.

37

Na strelecké pokusy síce vedie domáci tím, no zatiaľ sme nevideli priamu strelu na bránu. Nezmenil to ani pokus hosťujúceho Alfieho Mawsona.

36

Kevin Friend prvýkrát siaha do svojho vrecka. Rýchleho Martina Olssona zastavuje nedovolene Ragnar Klavan a práve on vidí prvú žltú kartu zápasu.

35

V strede poľa sme videli niekoľko osobných súbojov. Napokon pri lopte ostanú domáci futbalisti, keďže bol faulovaný Georginio Wijnaldum.

34

Liverpool sa v dnešnom zápase absolútne nevie presadiť a nepochybujem o tom, že nemecký tréner v druhom polčase pošle na trávnik Daniela Sturridgea či Divocka Origiho.

33

Hostia stratili loptu pred svojou šestnástkou. Philippe Coutinho priťukol loptu na Roberta Firmina, ale strela brazílskeho futbalistu bola zblokovaná.

32

Emre Can si teraz nedal pozor na chrbát a zozadu ho o loptu pripravil jeden z hosťujúcich futbalistov. Následne stráca loptu aj Wayne Routledge.

30

Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Liverpool stále pokračuje v dobíjaní súperovej brány, no na svoj 50. gól v ligovej sezóne stále čaká.

29

Jack Cork sa snažil vybojovať priamy kop pre svoj tím. Hlavný rozhodca mu ale na to neskočil a pokračujeme v hre bez prerušenia.

28

Leroy Fer bol faulovaný v strede ihriska. Nedovoleným zákrokom sa previnil, ak sa nemýlim, navrátilec v domácej zostave Philippe Coutinho.

27

James Milner posielal center z ľavej strany do šestnástky súpera. Roberto Firmino sa predieral do zakončenia, ale lopta napokon preletela celým pokutovým územím.

26

Domáci futbalisti nemajú v novom roku práve najlepšiu formu a zatiaľ sa dočkali len jedného víťazstva. Dnes by radi pridali ďalšie, no zatiaľ si vypracovali šancu Adama Lallanu.

25

Liverpool nemôže pokračovať v útočnej akcii. Philippe Coutinho si nabehol za obrannú líniu súpera, no postranný rozhodca zdvihol svoju zástavku.

24

Obraz hry sa nám ani trošku nemení. Swansea je až na jednu výnimku smerom dopredu takmer neškodná a ani Liverpoolu sa príliš nedarí.

23

Domáci futbalisti opäť vytrvalo kombinovali na polovici ihriska. Z letargie nás vytrhol až pas Philippe Coutinha na Jamesa Milnera. Jeho center z ľavej strany ale zachytil Federico Fernández.

21

Leroy Fer to teraz prehnal v osobnom súboji s Robertom Firminom. Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu mužstvu.

20

Hostia sa po rohovom kope presadiť nedokázali. Každopádne, pred niekoľkými sekundami predviedli ojedinelú útočnú akciu, z ktorej mohli streliť cenný gól.

19

19. Thomas Carroll (SWN)

19

Z ničoho nič mohli otvoriť skóre zápasu hostia. Po vhadzovaní vletel do domácej šestnástky Thomas Carroll, ale jeho strela skončila len na pravej žrdi brány Simona Mignoleta. Loptu ešte tečoval Dejan Lovren, a tak budeme svedkami rohového kopu.

18

Liverpool postupne zvyšuje obrátky a posiela do pokutového územia súpera nebezpečné centre z oboch strán. Łukasz Fabiański ani tentokrát zasahovať nemusel.

17

17. Adam Lallana (LIV)

17

Domáci futbalisti mohli otvoriť skóre dnešného zápasu. Roberto Firmino svojim pasom z pravej strany našiel v šestnástke osamoteného Adama Lallanu, ale jeho akrobatické zakončenie skončilo nad bránou súpera.

16

Philippe Coutinho posunul loptu na Adama Lallanu. Ten prvým dotykom posielal loptu do šestnástky, ale napokon z toho bude len odkop od brány.

15

Gylfi Sigurdsson neuspel pri postrannej čiare. Výborne ho odzbrojil Nathaniel Clyne, ktorý môže založiť útočnú akciu svojho mužstva.

14

Rohový kop zahral Jordan Henderson. Jeho pas smeroval do stredu pokutového územia, ale hostia napokon celú situáciu zvládli na jednotku.

13

Domáci futbalisti budú mať výhodu prvého rohového kopu. Roberto Firmino hľadal svojim centrom Adama Lallanu, ale loptu odvrátil do bezpečia Federico Fernández.

12

Futbalisti z Walesu prehrali šesť z posledných siedmich súťažných zápasov. V úvodnej štvrťhodine sa ale tradične držia a súpera držia ďaleko od svojej brány.

11

Od začiatku zápasu sleduje veľmi bojovný futbal. Z pravej strany sa tentokrát dostal k centru Wayne Routledge, ale našiel len rukavice Simona Mignoleta.

10

Máme za sebou úvodnú desaťminútovku zápasu. Kyle Naughton sa z pravej strany snažil odcentrovať, ale defenzívne povinnosti si splnil Adam Lallana.

9

Prvý náznak šance si vypracovali domáci futbalisti. Jordan Henderson posadil center na hlavu Emreho Cana, ale nemecký reprezentant minul priestor súperovej brány.

8

Domáci futbalisti obliehajú pokutové územie súpera. Georginio Wijnaldum preniesol hru na pravú stranu, ale center Nathaniela Clyna nebol presný.

7

Liverpool si od začiatku zápasu vypracoval výraznú územnú prevahu. Zatiaľ ale stále čakáme na prvé zakončenie jedného či druhého mužstva.

6

Domáci sa teraz nepresadili stredom ihriska. Na druhej strane sa snažil zaútočiť Martin Olsson, ale od hlavného arbitra si faul nevypýtal.

5

Snáď po prvýkrát v zápase sa hostia dostali k lopte na dlhší časový úsek. Liverpoolčania ale výborne napádajú rozohrávku súpera a veľké problémy s rozohrávkou mal aj poľský brankár.

4

Kevin Friend píska nedovolený zákrok domáceho krajného obrancu Jamesa Milnera. Zo stredu ihriska tak budú rozohrať futbalisti Swansea City.

3

Jordan Henderson centrom z ľavej strany hľadal Georginia Wijnalduma. Holandský stredopoliar sa ale napokon do zakončenia nedostal.

2

Po nepresnej prihrávke Dejana Lovrena sa snažil rozvinúť rýchlu akciu hostí Gylfi Sigurdsson. Islanďan sa ale takisto prezentoval nepresným pasom.

1

Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti. Nathaniel Clyne ale nezachytil prihrávku svojho spoluhráča, a tak budú vhadzovať hráči súpera.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum, Henderson (C), Can – Firmino, Coutinho, Lallana.
Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Matip, Woodburn.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, T. Carroll, Cork (C) – Routledge, F. Llorente, G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Bastón, Dyer, Rangel, Fulton, McBurnie.

Rozhodca: Kevin Friend.
Anglická Premier League má v sobou na programe zápasy 22.kola. To otvoria futbalisti Liverpoolu, ktorí v domácom prostredí privítajú trápiacu sa Swansea City. Úvodný hvizd rozhodcu Kevina Frienda zaznie na Anfield Road o 13:45 hod.

FC LIVERPOOL

FC Liverpool dnes odohrá už tretí duel v priebehu šiestich dní. S predošlými dvoma výsledkami môže byť spokojný, no mal aj na viac. V domácej súťaži remizoval s Manchestrom United 1:1, hoci dlho viedol po premenenej penalte Jamesa Milnera. V strede pracovného týždňa uspel v anglickom FA Cupe, keď na pôde štvrtoligového Plymouthu vyhral najtesnejším rozdielom 0:1. Do zápasovej permanencie sa vrátil uzdravený Philippe Coutinho a takisto v ligovom zápase nechýbal ani Jordan Henderson. The Reds majú najlepší útok v celej súťaži a pokiaľ dnes skórujú, pokoria metú 50 strelených gólov. V domácom prostredí zatiaľ neprehrali a získali 23 z možných 27 bodov. Charizmatický Jürgen Klopp sa nebude môcť spoľahnúť na najlepšieho strelca tímu Sadia Maného. Ten si na Africkom pohári národov plní reprezentačné povinnosti a Senegalu dvoma víťaznými gólmi zariadil víťazstvo v B-skupine. Okrem neho bude chýbať aj Joel Matip, ktorý čaká na rozhodnutie od FIFA.

SWANSEA CITY

Futbalisti Swansea City postúpili do Premier League v roku 2011 a počas predošlých sezón predvádzali solídne výkony. Ani raz neskončili horšie ako na 12. mieste tabuľky, no tento ročník zrejme bude ich najhorší. Labute sú momentálne na poslednom mieste so ziskom chudobných 15 bodov. Doplácajú najmä na slabučkú defenzívu, ktorá miestami pripomína švajčiarsky ementál. Swansea prehrala päť z posledných šiestich duelov, pričom v priemere inkasovala tri góly na zápas. Štatistika nám tiež prezrádza, že zo všetkých tímov dostala najviac gólov v záverečnej štvrťhodine (13). Zápas na Anfield Road by sa mal lámať od 16.-30. minúty, keďže v tomto úseku má Swansea bilanciu strelených gólov 0-7 a domáci futbalisti skvelých 13-3. O ofenzívu mužstva sa stará najmä trojica Leroy Fer, Fernando Llorente a Gylfi Sigurðsson. Tí sa postarali o 17 z 23 gólov waleského klubu. Pre zdravotné problémy budú hosťom chýbať Neil Taylor a Jefferson Montero.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

Liverpool FC – Swansea City

2:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 55. Firmino, 69. Firmino – 48. F. Llorente, 52. F. Llorente, 74. G. Sigurdsson

Karty:   36. Klavan (LIV) – 90. Fer (SWN)

Držení míče: 73 % : 27 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:7.

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum (90+4. Matip), Henderson (C), Can (70. Origi) – Firmino, Coutinho (57. Sturridge), Lallana.
Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Matip, Woodburn.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson (79. Rangel) – Fer (90+4. Fulton), T. Carroll, Cork (C) – Routledge, F. Llorente (85. Bastón), G. Sigurdsson.
Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Bastón, Dyer, Rangel, Fulton, McBurnie.

Rozhodca: Kevin Friend