Menu

Hokej

KHL

HC Dinamo Riga – Jugra Chanty-Mansijsk

2:1

po s.n. (1:0) (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

24.01.2017, 18:30 • Arena Riga • Ondřej Hradecký (@ondra295) cz

Tipsport: 2.45 3.8 2.55

Zápas je tak za námi a nakonec pro sebe ten bonusový jeden bod dokázali získat domácí hráči Dinama Riga! Jediným úspěšným střelcem v nájezdech totiž byl Filipp Toluzakov a jelikož na jeho trefu nedokázal Chanty-Mansijsk reagovat, musí se dnes spokojit pouze s jedním bodem.

Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek úterního večera! (21:01:49)

Konec zápasu.

Filipp TOLUZAKOV - 2:1

V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Riga.
Autorem vítězné branky je FILIPP TOLUZAKOV.

3. séria 1:0

Jegor Ivanov na druhé straně nic nevymýšlel a snažil se jednoduše zasunout puk mezi betony Kalninše, to se mu ale nepovedlo a tak dnešní zápas vyhraje Riga.

3. séria 1:0

Tak nakonec se prosazuje Filipp Toluzakov, který svým blafákem pod břevno dokázal prostřelit Šaryčenkova v těchto nájezdech poprvé.

2. séria 0:0

Na úspěšného střelce stále čekáme – není jím ani Alexejev, jehož tvrdou ránu vyrazil za branku Kalninš.

2. séria 0:0

Neuspěl ani Darzinš, který se snažil rozhýbat Šaryčenkova, na puk ale nakonec nedosáhl a hostující gólman ho tak vyrazil.

1. séria 0:0

Na druhé straně začal svým nájezdech Kurjanov, ten ale pouze trefil veprostřed branky stojícího Kalninše.

1. séria 0:0

Jako první jel Meija, domácí kapitán ale branku Šaryčenkova nakonec vůbec neohrozil a jeho střela šla mimo.

Samostatné nájezdy začínají.
Je za námi i prodloužení a jelikož v něm branka nepadla, uvidíme i samostatné nájezdy. Největší šanci v něm měli hosté, kteří hned v úvodu pálil do břevna, ale gól z toho nebyl a o bonusovém bodu se tedy ještě rozhodne.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:38

Na samém konci této pětiminutovky získala puk ve vlastním obranném pásmu Jugra a jelikož se následně provinila ofsajdem, je skoro jasné, že uvidíme i nájezdy.

63:23

Je to právě domácí Dinamo, které v poslední minutě přebralo iniciativu a snaží se dosáhnout té rozhodující trefy, ovšem zatím se to nedaří.

62:39

K první střele prodloužení se dostali i domácí, konkrétně to zkoušel Kulda, ale jeho důrazný pokus srazil jeden z obránce do ochranné sítě.

61:29

Doposud jsou o hodně aktivnější hosté, kteří působí dojmem, že o bonusový bod stojí více a dostávají se do poměrně hodně akcí v útočné třetině, zatím z toho ale branka nebyla.

60:34

No a hned po začátku prodloužení duní břevno Kalninšovy branky – do toho z otočky pálil dobře postavený Lapenkov, sudí ihned rozpažili!

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací rozhodující branku nenabídla a my tak budeme svědky prodloužení, případně i nájezdů. Nejprve poslal v poslední třetině do vedení svým gólem Jerofejevs, Rize ale náskok moc dlouho nevydržel, protože na Kalninše vyzrál Ivanov a stanovil skóre, které platí i teď.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:40

Hosté si vzali oddechový čas, možná se nás ještě pokusí něčím překvapit a budou se snažit o to urvat výhru v posledních vteřinách.

58:20

Zápas se chýlí ke konci a stále nic nenasvědčuje tomu, že bychom se měli dočkat rozhodnutí v základní hrací době – domácí celek je i nadále více u puku, není ale vůbec nebezpečný.

56:51

Hra se opět uklidnila a tempo se vrátilo do dnešního normálu – takže opět sledujeme spíše podprůměrnou podívanou, která nám zatím moc vzruchu nepřinesla.

55:38

Před branku soupeře se po tomto gólu snaží opět tlačit domácí Riga, nemůže se ale dostat ke střele a tak Šaryčenko bez práce čeká, kdo jeho branku ohrozí.

54:02

54:02 Jegor IVANOV - 1:1

54:02

Jugra právě vstřelila branku!
A přesilovka je využita, takže se prosazují i hosté! Puk si po zákroku domácího gólmana našel přesně postavený JEGOR IVANOV, který ho dokázal propasírovat za záda Kalninše – ten tak po tomto útoku přichází o svoji stoprocentní úspěšnost. Asistence: Jevgenij Kulik a Anton Kurjanov.

53:01

Hosté si zahrají po delší době přesilovku, na trestnou lavici je poslán Roberts Lipsbergs, který podle sudích nafilmoval svůj pád po souboji u mantinelu.

52:19

Darzinš se snažil dostat ke střele po zákroku Šaryčenkova, ovšem puk si ze vzduchu stáhl vysokou holí a Riga je tedy vykázána do středního pásma.

51:29

Hraje se hodně ve středním pásmu a teď nahození Šulakova tečoval mimo kluziště Freibergs, bude se tedy vhazovat před Kalninšem.

50:37

Chanty-Mansijsk se sice dostal do útočné třetiny, ale tam vůbec nic nevymyslel a nahození Ibragimova se odrazilo pouze od zadního mantinelu.

49:35

Riga se zatím brání celkem v pohodě, to bych ale tak moc nepřipisoval její obraně, jako spíše naprosto neškodnému útoku Jugry.

48:48

Na zem musel po delší době Kalninš, který nemá v této třetině zatím tolik práce a i tuto střelu Ljudučina celkem v pohodě sebral.

47:37

Ani vstřelená branka tak vůbec nezměnila to, jak dnešní zápas vypadá – útočná aktivita je stále mizivá a ani Jugra nejeví moc velkou snahu o hru dopředu.

45:54

Do kontru se snažil jít Toluzakov, který asistoval u té zatím jediné branky, svoji střelu ale namířil pouze do výstroje blokujícího beka.

44:49

Jugra po inkasované brance nijak nezvýšila svoji útočnou snahu a tak i nadále sledujeme spíše utrápený hokej a to z obou stran.

43:57

43:57 Aleksandrs JEROFEJEVS - 1:0

43:57

Riga právě vstřelila branku!
Neskutečné se stalo pravdou a domácí celek jde do vedení, když využil snad první gólovku v celém zápase! Ke střele se po zadovce od Toluzakova dostal od modré čáry ALEKANDRS JEROFEJEVS, který využil clonícího Gilliese a dokázal puk propasírovat za záda Šaryčenkova! Asistence: Filipp Toluzakov a Tim Sestito.

43:28

Chanty-Mansijsk ale směrem dopředu také není kdovíjak nebezpečný, jeho akce jsou sice přímočařejší, o to větší náchylnost k nepřesnostem ale u nich je.

42:34

Ani další rozehrávka domácích hráčů se nesetkala s úspěchem – Cibulskis to opět přehnal s razancí a jeho snaha konstruktivně založit útok skončila na zakázaném uvolnění.

41:39

I Riga už se nám ukázala po delší době u puku, vůbec nic s ním ale nevymyslela a tak marně čekáme na nějakou větší šanci.

40:42

Ani začátek poslední třetiny se nenese v nějakém vysokém tempu, sledujeme spíše pomalý rozjezd obou týmů – puk pak více drží hostující Jugra.

40:01

Začala třetí třetina.
I druhá třetina je za námi a k jejímu shrnutí se dá napsat v podstatě to samé, jako k té první – oba celky se více soustředí na defenzivu a podle toho to na ledě také vypadá. Riga byla v této periodě asi o něco horším týmem, ale její gólman Kalninš ale neměl s útoky Chanty-Mansijsku moc práce. Celkově tak sledujeme velice podprůměrný hokej, kterému odpovídá a i průběžné skóre.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:17

O víkendu proběhlo v Ufě utkání hvězd!

39:17

Ani poslední akce, která skončila v Kalninšově lapačce, nebyla úspěšná a vypadá to, že třetina skončí bezbrankovým stavem – stejně, jako ta první.

37:49

Lotyšský tým i nadále je tím, kdo více drží puk na svých hokejkách, ovšem ani jedno z jeho nahození se neujalo a tak puk na chvíli ukořistila Jugra.

36:29

Třetina se chýlí ke konci a my na branku stále čekáme marně, oba celky se v útočné fázi opravdu velice trápí a jejich nebezpečnost je i ve druhé dvacetiminutovce zcela nulová.

35:34

Hra se v posledních minutách přesunula před branku Chanty-Mansijsku, který se nemůže dostat z vlastního pásma – Riga z tohoto tlaku ale žádnou šanci dosud neměla.

34:25

Po delší době bylo vzrušení i před brankou Šaryčenkova, ke střele se dostal z poměrně dobré pozice Golovkovs, ovšem trefil pouze lapačku připraveného gólmana hostů.

33:31

Chlystov po jednom ze soubojů za brankou ztratil helmu a musel tak sprintem odjet na hráčskou lavici – mezitím jeho spoluhráči i ve čtyřech vyslali střelu na Kalninše, ten ovšem opět kryl za cenu přerušení hry.

32:44

Chanty-Mansijsk se dostal k další útočné akci, po kličce do pravého kruhu se pokoušel pohotově zakončovat Alexejev, trefil ale pouze beton připraveného Kalninše.

31:37

Domácím hodně hapruje rozehrávka, další pokus o dlouhý puk od Balinškise skončil pouze na zakázaném uvolnění a hra se tedy znovu vrací před Kalninše.

30:48

V Rize je zatím atmosféra jako na pohřbu, ale to je dáno asi hlavně matným výkonem obou celků – opravdu se není moc na co koukat, natož kvůli čemu vstávat ze sedaček.

29:34

Živo ale bylo na druhé straně – tam puk před Kalninše zavezl důrazný Lapenkov, který byl sice vytlačen obránci z brankoviště, ale i tak zvládl způsobit slušnou paseku – domácí gólman nakonec puk pokryl.

28:43

Ani další útok domácího lotyšského týmu nevyšel, střela z první od Indrašise byla zablokována mimo a dále už se domácí k puku nedostali.

27:57

Dinamo se snaží dostat zpět do zápasu a trochu rozproudit svým divákům krev v žilách, to se ale nedaří, protože domácí jsou i nadále hrozivě nepřesní.

26:44

Jugra se přesunula před branku svého soupeře a tam se snaží něco vymyslet, obrany ale dnes fungují daleko lépe než útoky a to platí i po této akci.

25:53

Zatím se opravdu není moc na co dívat a tempo zápasu je velice špatné – teď navíc při snaze rozehrát poslal puk na zakázané uvolnění Darzinš, takže se hra vrací před Kalninše.

24:48

Momentálně se o puk bojuje za brankou domácího výběru, kde se vydalo hned několik domácích hráčů nahánět Ljudučina a ten nakonec velké přesile také podle očekávání podlehl.

23:41

Teď musel ruský gólman na zem znovu a měl o poznání více práce, i střeli Bičevskise ale dokázal nadvakrát zkrotit a přikrýt lapačkou.

22:51

Hra se přesunula na druhou stranu, tedy před branku Jugry, ani tam ale nevzniklo větší nebezpečí – nahození Sestita totiž zpacifikoval Šaryčenkov.

21:49

I nadále se hraje poměrně dlouho bez přerušení a na led musel Kalninš, ovšem proti slabému zakončení Ibragimova moc práce neměl.

20:44

Úvod druhé třetiny je také zatím opatrnější, ani jeden z celků se netlačí ve velkém počtu dopředu a vinou nepřesností puk už několikrát stačil vyměnit svého majitele.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi a nabídla nám typický hokej dvou podprůměrných celků KHL, kterým už o nic nejde. Ani jeden z týmů nebyl vyloženě tím lepším, ze začátku byla u puku více Riga, ve druhé polovině třetiny pak Chanty-Mansijsk, velké šance z toho ale nebyly ani na jedné straně. Uvidíme, jestli se přístup týmů k tomu zápasu v dalším průběhu utkání nějak změní.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Konec třetiny se ale nese v klidném duchu – Riga se soustředí hlavně na defenzivu a sama dopředu nic nevymýšlí, Jugra pak má potíže s přechodem přes kompaktní blok soupeře.

18:46

Kalninš má teď daleko více práce, než jeho protějšek a musel znovu na zem, ovšem Ivanovovi puk utekl a tak to byl zákrok poměrně jednoduchý.

17:54

Hosté se dostali k puku ve vlastním pásmu a snaží se pomalou rozehrávkou dostat puk pod kontrolu, nakonec musel po nahození Varfolomejeva hru přerušit Kalninš.

16:43

Momentálně se hraje hlavně za brankou Rigy, kde oba celky důrazně bojují o puk, ale vždy, když ho jeden z nich získá, vznikne souboj další.

15:48

Jugra se snaží dostat před Kalninše, to se jí ale i vinou četných nepřesností nedaří a tak většina útoků končí soubojem u mantinelu.

14:51

Riga se ale tomuto mírnému tlaku dokázala ubránit a díky Jerofejevsově vyhození do středního pásma může vystřídat, takže trochu otupí ty útočné snahy hostů.

13:45

Po skončení početní výhoda ale přetrvala převaha Chanty-Mansijsku, který je o něco aktivnějším celkem a po matném úvodu se vzpamatoval.

12:28

Jugra si sice místy vytvořila velký tlak, ve výsledku se ale do žádné větší šance nedostala a Dinamo tak dokázalo prvnímu oslabení čelit bez inkasované branky.

11:21

První střela přesilovky přišla až teď, dostal se k ní Ugolnikov, který ale Kalninše moc neprověřil – tomu stačilo nastavit lapačku.

10:34

Je tu i první vyloučení proti domácím – tím potrestaným hráčem je Colton Gillies, který se provinil podražením.

09:46

Poprvé se do nějaké pořádné útočné akce dostali i hráči Chanty-Mansijsku, ovšem jejich kombinace v útočné třetině nakonec nic nepřinesla, když nepřesně přihrával Lapenkov.

08:34

Až teď se dostal do dobré šance Redlihs, když z mezikruží hodně nebezpečně střílel k tyčce, tu ale nakonec o několik centimetrů minul!

07:49

Riga je stále o něco více u puku, k ničemu jí to ale není, protože se nemůže dostat do dobré šance – chybí tomu nějaký moment překvapení.

06:42

Tato přesilovka už je z pohledu lotyšského týmu o něco lepší, po střele od modré v podání Galvinše se snažil zakončovat přes obránce Gillies, nebyl ale schopen prostřelit beton Šaryčenkova.

05:31

Je tu další vyloučení a opět bude znamenat početní výhodu pro Rigu – vyloučen byl brankář Šaryčenkov, který při snaze vypíchnout puk podrazil Bičevskise, trest si za něj pak odsedí Alexejev.

04:39

Přesilovka domácích je už za námi a stále nesledujeme žádnou převratnou podívanou – domácí se nemohou dostat do soustavného tlaku a Chanty-Mansijsk jako by ještě byl v letadle.

03:15

Až teď to ze zákrytu zkusil v poměrně těžké pozic Toluzakov, ale ani jeho pokus se neujal – Šaryčenkov v pohodě kryl puk v lapačce.

02:45

Zatím se Dinamu ale tato přesilovka nijak zvlášť nedaří, Jugra se v pohodě brání a lotyšský celek se ještě nedostal k pořádnému zakončení.

01:52

Je tu první vyloučení dnešního duelu a přesilovku budou díky němu hrát domácí – na trestnou lavici byl za podražení poslán Nikita Dvurečenskij.

00:40

Úvod zápasu přinesl o něco aktivnější herní pojetí Rigy, která se pokoušela natlačit se před Šaryčenkova, ten ale zatím práci neměl, protože Cibulskisova střela šla mimo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, Leščovs – Indrašis, Bičevskis (A), Darzinš – Gillies, Tim Sestito (A), Toluzakov – M. Redlihs, Meija (C), Skvorcovs – E. Kulda, Golovkovs, Lipsbergs – Pavlovs.

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – Šulakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (C), Pogorišnyj, Ibragimov – A. Alexejev (A), Lapenkov (A), Ljudučin – J. Ivanov, Kurjanov, Varfolomejev – Akmaldinov, Gorbunov, Dvurečenskij – Ankudinov, Jaremčuk, Beljajev.

Rozhodčí: Kuljov, Rogačjov – Golovljov, Goljak.
Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Riga a Jugry Chanty-Mansijsk.

Domácí Dinamo Riga na tom letos není moc dobře a po špatné první části sezóny se nedokáže dostat z posledního místa Západní konference. Na tomto 14. místě má 50 bodů za 52 zápasů a hodně záporné skóre 100:141. Momentální forma ale zase tak zlá není, protože lotyšský celek získal z posledních pěti zápasů osm bodů – nejprve padl 3:1 v Jaroslavli, poté stejným poměrem vyhrál ve Vladivostoku, následně prohrál vysoko 5:0 v Chabarovsku, sérii ale zakončil dvěma výhrami – 3:4 po nájezdech v Kunlunu a 1:3 v Minsku.

Hostující Jugra Chanty-Mansijsk se také nemá moc čím chlubit, protože napříč celou Východní konferencí najdeme jen dva horší týmy – Novokuzněck a Ladu. Sibiřský celek získal za 51 zápasů 58 bodů a je na tom tak podobně, jako Riga. Navíc skóre 93:120 vypovídá o hodně chabé ofenzivě. Aktuální forma je ale lepší, než by se čekalo – za posledních pět zápasů stačila na zisk devíti bodů. Nejprve Chanty-Mansijsk dvakrát vyhrál doma – nad Spartakem Moskva 5:2 a nad Soči 3:1. Následně nestačil venku ani na Slovan po prohře 3:2, ani na Medveščak Záhřeb (4:1), posledně ovšem vyhrál na ledě Jekatěrinburgu 0:2.

Jakub Sedláček má v letošní sezoně úspěšnost zákroků 90,2%

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Dinamo Riga – Jugra Chanty-Mansijsk

2:1

po s.n. (1:0) (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 44. Jerofejevs (Toluzakov, Tim Sestito), rozh. náj. Toluzakov – 55. J. Ivanov (Kulik, Kurianov)

Samostatné nájazdy:
1. séria:
0:0   Gints Meija (RIG)
0:0   Anton Kurianov (JUG)
2. séria:
0:0   Lauris Dārziņš (RIG)
0:0   Andrej Alexejev (JUG)
3. séria:
1:0   Filipp Toluzakov (RIG)
1:0   Jegor Ivanov (JUG)

HC Dinamo Riga: Kalniņš (Sedláček) – Cibuļskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, Leščovs – Indrašis, Bičevskis (A), Dārziņš – Gillies, Tim Sestito (A), Toluzakov – Rēdlihs, Meija (C), Skvorcovs – E. Kulda, Golovkovs, Lipsbergs – Pavlovs.

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – Šulakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Makarov, Valentenko (C), Pogorišný, Ibrahimov – A. Alexejev (A), Lapenkov (A), Ľudučin – J. Ivanov, Kurianov, Varfolomejev – Akmaldinov, Gorbunov, Dvurečenskij – Ankudinov, Jaremčuk, Beľajev.

Rozhodca: Kuljov, Rogačjov – Golovljov, Goljak

Priebeh zápasu
1. tretina
01:52 JUG 2 Dvurečenskij, podrazenie
05:31 JUG 2 Šaryčenkov, podrazenie, odpyká A. Alexejev
10:34 RIG 2 Gillies, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
Po 2.tretine
3. tretina
43:57 RIG 1:0 Jerofejevs (Toluzakov, Tim Sestito)
53:01 RIG 2 Lipsbergs, filmovanie pádu
54:02 JUG 1:1 J. Ivanov (Kulik, Kurianov)
Po 3.tretine
Predĺženie
pred nájazdmi
Samostatné nájazdy
RIG 2:1 Toluzakov (rozh. náj.)
po s.n.