Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – Everton FC

1:1

koniec (0:1)

21.08.2017, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • 2. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.44 6.1 12.0

Manchester City ovládol celý zápas, druhý polčas hral úplne super, keďže aj o desiatch boli lepší, lenže na gól Rooneyho dokázal reagovať iba Sterling, a tak Everton berie z Etihad Stadium zlatý bod. (22:55:24)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Rohový kop sa domácim nepodaril. Manchestru City sa kráti čas a vyzerá to tak, že druhý gól do siete Pickforda už asi nestihne prísť.

90+3

Manchester City tlačí na súpera, drží sa pred jeho šestnástkou, no zatiaľ sa mu v tejto chvíli nedarí strieľať. Krásny oblúčik do veľkej šance pre Davida Silvu perfektne zastavil Klaasen.

90+2

Calwert-Lewin a Bešič sa dostali do situácie dvoch na jedného, lenže bolo to dosť rozpačité a načerstvejší hráč navyše zle prihral. Na druhej strane nabral rýchlosť Sterling, jeho center presný nebol.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Wayne Rooney, prichádza Muhamed Bešić.

89

Manchester City bol lepší aj v oslabení, tak uvidíme, ako mu to pôjde za vyrovnaného stavu hráčov na hracej ploche.

88

88. Morgan Schneiderlin (EVE)

88

V jedenástich nedohrá ani Morgan Schneiderlin! Podobne ako Walker, aj on odchádza po dvoch žltých kartách. Teraz sa previnil faulom na Aguera, keďže bol v súboji neskoro a súpera jednoznačne trafil.

87

Holgate zvládol súboj na polovici súpera, kde Everton niekoľko sekúnd pobudol, aby následne o guľatý nezmysel na úkor Manchestru City prišiel.

86

Klaasen získal loptu od súperov, pomohol si malou domov, po ktorej majú zas loptu hráči Manchestru City. Bernardo Silva takmer prešiel popri čiare až do veľkej šance, lopta mu ušla.

85

Aguero sa najprv nožničkami nedostal k zakončeniu centru od Danila, následne sa po otočke pošmykol a cez Keaneho nevystrelil.

84

Žltú kartu dostáva Wayne Rooney (Everton FC).

82

82. Raheem Sterling (MAC) - 1:1

82

Manchester City dal gól!
Domáci nakoniec vyrovnávajú. Ten tlak v oslabení bol obrovský. Holgate odvrátil center pred seba, kde bol úplne voľný RAHEEM STERLING a ten to trafil z voleja presne.

82

Manchester City sa znova ako bumerang vracia na polovicu Evertonu, kde sa usadil a začína ďalšiu kombináciu.

81

81.

81

Výkop Pickforda udržal Rooney v ťažkej pozícii, prihral na Holgatea a ten prešiel k šestnástke, lenže cez Otamendiho sa už nedostal.

80

Sterling zakombinoval na krídle s Davidom Silvom. Španiel odcentroval, Aguero spadol cez Bainesa, lenže penalta sa rozhodne pískať nemôže a ani nebude.

79

Danilo dostal na pravé krídlo veľmi ťažkú prihrávku, ktorú nedokázal spracovať na hracej ploche. Guľatý nezmysel ušiel za autovú čiaru.

78

Žltú kartu dostáva Vincent Kompany (Manchester City).

77

Danilo sa z krídla natlačil do skvelej pozície. Jeho zaujímavá strela na zadnú tyč v bráne neskončila, vyrazil dobre postavený Pickford.

76

Otamedi si zahral divadielko, jemný dotyk Calwert-Lewina však faulom nekončí. To znamená, že ani kartou.

75

David Silva sa dostal k centru, ktorý smeroval na zadnú tyč, kde si nabehol Bernardo Silva. Portugalčan spracovať ani zakončiť nedokázal.

74

Dobrá príležitosť pre Sterlinga, ktorý stál pred malým vápnom, lenže lopta mu v ideálnej chvíli ušla a namieril nad.

73

Calwert-Lewin dostal veľmi dobrý pas za obranu, nakoniec bol pri lopte skôr Ederson a odkopol iba k Wayneovi Rooneymu. Ten to skúsil z prvej, namieril nad.

72

Raheem Sterling mal niekoľko metrov pred šestnástkou súpera dobrú pozíciu na priamu strelu. Angličan to aj skúsil, niekoľko čísel však chýbalo, aby to bolo presné.

71

Ederson poslal krásny výkop až na Aguera, ktorý zamotal štyroch obrancov a odcentroval na De Bruyneho. Belgičan sklepol pre Bernarda Silvu, ten volejom netrafil bránu.

70

Otamendi síce pekne preniesol hru, avšak Danilo sa k lopte cez dvojicu obrancov nedostal. Sterling už áno, nakoniec prihral nepresne, iba k Holgateovi.

69

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Bernardo Silva.

68

Aguero si nabehol do voľného miesta v šestnástke Evertonu, pas De Bruyneho ale presný nebol, pretože loptu poslal veľmi prudko a Argentínčan ju nedobehol.

67

De Bruyne si na krídle cez Jagielku loptu neprehodil, skúsený obranca svojho mladšieho kolegu bez problémov zastavil.

66

Klassen dostal kus priestoru a pokúsil sa dostať sa až s loptou do pokutového územia, kde bola cesta nakoniec zarúbaná. Nepomohla ani spolupráca s Holgateom.

65

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza John Stones, prichádza Danilo.

64

Sigurdsson kopol celkom dobrý center, ktorý padal do brány, lenže Ederson loptu vytlačil preč. Manchester City prešiel na druhú stranu, prudký pas Sterlinga hostia odkopli.

63

Baines si na krídle vypýtal faul od Sterlinga, Everton dostal priamy kop a bude sa môcť aspoň na nejaký čas usadiť na polovici súpera, kde sa často nedostáva.

61

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ashley Williams, prichádza Davy Klaassen.
Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Gylfi Sigurdsson.

60

Vysoký presing Manchestru City robí problémy hráčom Evertonu, ktorý loptu iba vyviezol a stratil ju. Ďalšiu akciu domácich rozohráva Ederson.

59

Francúzsky záložník Schneiderlin dostal prudkú ranu niekde do brucha, ale bude v poriadku. Do hry príde Sigurdsson.

58

Kevin De Bruyne z dobrej pozícii namieril iba do múru, neujala sa ani dorážka Silvu, ktorý zostrelil Schneiderlina.

57

Gueye s ďalším zbytočným faulom, tesne pred vlastnou šestnástkou poslal na zem striedajúceho Raheema Sterlinga.

56

Rooney síce spracoval loptu počas behu, avšak následne sa už cez Kompanyho nedostal a guľatý nezmysel mu ušiel až k brankárovi Edersonovi.

55

Postup Evertonu stroskotal už v strede ihriska, kde môže vhadzovať Sterling. Domáci otáčajú ťažisko hry na druhú stranu.

54

Calwert-Lewin v strede ihriska fauloval Saného, Manchester City naďalej neprestáva byť aktívny a aj v desiatich útočí do zatiaľ veľmi pozornej defenzívy Evertonu.

53

Dlhý aut domácich vyrazil Pickford, Manchester City ešte ostáva na dostrel. Sterlingov pas odkopol dobre postavený Williams.

52

Leroy Sané sa cez Holgatea nedokázal presadiť. Skúsil však center, no ten okolo krajného obrancu neprešiel.

51

Sergio Aguero získal rohový kop, avšak center Saného skončil na hlave Williamsa a ten dostal loptu preč z vlastného pokutového územia.

50

Everton zastavil postup súpera smerom dopredu už v strede ihriska, odkiaľ okamžite prišiel pas na krídlo, avšak tam nikto z hostí nebol.

49

49.

49

Druhý polčas začal hlavne medzi šestnástkami. Manchester City sa chce tlačiť do brány súpera, defenzívni hráči Evertonu to zatiaľ dobre zvládajú.

48

Aguero sa presadil v strede ihriska, prihral dobrú loptu medzi obrancov na Sterlinga, avšak pred ním dobre zareagoval Baines a poslal loptu k Pickfordovi.

46

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Raheem Sterling.

46

Začal sa druhý polčas.
Manchester City bol celý počas lepším tímom, lenže niekoľko veľkých šancí sa mu premeniť nepodarilo, a tak v 35.minúte trestala legenda anglického futbalu. Wayne Rooney vsietil svoj jubilejný dvojstý gól v Premier League. Navyše, Pep Guardiola prišiel po dvoch žltých kartách o Kylea Walkera.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Wayne Rooney navyše mohol centrovať z priameho kopu. Našiel síce Calwert-Lewina, lenže ten slabou hlavičkou prihral Edersonovi.

44

44. Kyle Walker (MAC)

44

Nuž, ambície domácich v tomto zápase sa pomaly rúcajú, pretože Kyle Walker sa vykartoval za dve minúty. Kým čakal na padajúcu loptu, tak lakťom trafil Calwert-Lewina a správne odchádza do spŕch.

43

Leighton Baines predviedol nádherný sklz už vo svojej šestnástke. Išiel do obrovského rizika, ale rozbehnutého Walkera nakoniec zastavil čisto. Po ďalšom útoku sa k centru zľava dostal Gabriel Jesus, jeho strela po rýchlom spracovaní mierila do Pickforda.

42

Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Manchester City).

40

Začína sa posledná päťminútovka prvého dejstva. Dokáže Manchester City odpovedať na prekvapivý gól hostí ešte do polčasu?

39

Gueye dnes nehrá svoj najlepší zápas, pretože už niekoľkokrát sa postaral o dosť zbytočný faul. Teraz to ale bolo ďaleko od brány Pickforda.

38

Evertonu sa podarilo upokojiť hru, drží loptu na svojich kopačkách na polovici súpera, kde mu ju momentálne domáci nevedia zobrať.

37

De Bruyne sa pokúsil o oblúčik za obranu, ten veľmi dobre prečítal Michael Keane. Manchester City ale po góle nasťahovaný na polovici súpera a kombinuje pred jeho šestnástkou.

35

35. Wayne Rooney (EVE) - 0:1

35

Everton FC dal gól!
Nedáš-dostaneš nie je len fráza. Teraz to potvrdil Everton, ktorý prečkal veľké šance súpera, aby prešiel dopredu a po prihrávke Calwert-Lewina sa presadil z hranice päťky nikým nestrážený WAYNE ROONEY, ktorý strelil svoj dvojstý gól v Premier League!

34

34.

34

David Silva dostal krásny pas do šestnástky pred bránu súpera, lenže v obrovskej šanci pred Pickfordom neuspel, pretože toho zachránila žrď.

33

De Bruyne perfektne potiahol akciu do šestnástky súpera, kde posunul loptu do veľmi dobrej pozície pre Aguera. Pred ním Jagielka spadol veľmi skoro, Argentínčan si ho mohol vychutnať, lenže narazil do Angličanových nôh.

32

Kombinácia Manchestru City na ľavej strane skončila nepresnou kolmicou od Davida Silvu, loptu prešla za bránkovú čiaru.

31

Wayne Rooney však v tejto situácii totálne sklamal a poslal poriadne vysoký i nepresný pas, na ktorý nemal šancu zareagovať vôbec nikto.

30

Leroy Sané tak vehementne bránil Holgateho na krídle, až v súboji mladíkov prvý menovaný svojho britského súpera zložil na zem. Ederson so spoluhráčmi bude čeliť centru z priameho kopu.

29

Sergio Aguero dostal síce náročnú prihrávku do behu, lenže loptu skrotil a dostal ju až do šestnástky. Odtiaľ ho čisto vytlačil stopér Jagielka.

27

Po centri z rohového kopu hlavičkoval práve stopér Otamendi, jeho zakončenie sa medzi tri žrde evertonskej brány nezmestilo.

26

26.

26

Nicolas Otamendi to znova skúsil z diaľky, avšak tentoraz pálil o niečo nebezpečnejšie. Pickford išiel rýchlo na zem, vyrazil len pred seba, kde bol Aguero. Argentínčan brankára prehodil, na roh v poslednej chvíli odvrátil Jagielka.

25

Kyle Walker sa ocitol na zemi, faul sa nepískal. To sa deje až teraz, keď si Rooney proti Kompanymu pomohol rukou.

24

Žltú kartu dostáva Tom Davies (Everton FC).

22

Hostia veľmi dlho držali loptu v strede poľa, až prišiel nákop Bainesa do krídla, ktorý stopéri City zachytili. Domáci prešli dopredu, aby kolmicu Silvu na Aguera postrážil Holgate.

21

Leroy Sané takmer dočiahol v šestnástke Evertonu na loptu pre Holgateom, z čoho mohla byť veľká šanca, no mladý Angličan aj so šťastím všetko zvládol.

20

Kyle Walker poslal veľmi peknú a zároveň prekvapivú loptu do pokutového územia, kde si ju De Bruyne pustil za seba, Jagielka jeho úmysel prečítal.

19

Rooney našiel na hranici malého vápna Ashleyho Williamsa, avšak hlavička tohto Walesana nebol presná ani prudká. Ederson problém so zákrokom nemal.

18

Prvý rohový kop pre Everton v tomto zápase získal Mason Holgate, nakoľko jeho center sprava zrazil stopér Otamendi. K rozohrávke sa už chystá Rooney.

17

Calwert-Lewin dostal loptu k šestnástke domácich, kde ju chvíľu podržal, aby prihral do druhej vlny. Pokus Daviesa z prvej skončil tesne vedľa.

16

Kevin De Bruyne sa tesne pred hranicou pokutového územia otočil a ľavačkou vystrelil. Jeho pokus po zemi do stredu brány pokryl Pickford.

15

Michael Keane poslal kolmicu vpred svojou slabšou ľavačkou, takže bola zachytená. Na druhej strane niečím podobným neuspel Silva, odkopol Baines.

14

Po niekoľkých súbojoch v strede ihriska sa lopta odrazila k Williamsovi a ten sa okamžite pokúsil o nákop za obranu. Pred Rooneym bol rýchlejší Ederson.

13

Pickford sa ocitol veľmi vysoko zo šestnástky, takmer v polovici polovice pri postrannej čiare, odkiaľ odkopol loptu pred Aguerom.

12

Otamendi sa k centru De Bruyneho nedostal, dobre zareagoval Williams a hlavou odvrátil. Následne prišla z diaľky strela Gabriela Jesusa, medzi tri žrde ju Brazílčan nezmestil.

11

Jagielka perfektne zastavil kolmicu do šestnástky Evertonu, Aguero sa už-už takmer dostal do obrovskej šance. Keane následne guľatý nezmysel odkopol za čiaru.

10

Calwert-Lewin získal na krídle autové vhadzovanie, ktoré obstaral Holgate, avšak loptu poslal iba na Daviesa, ktorý bol v ofsajde.

9

Mason Holgate zareagoval na prihrávku De Bruyneho do krídla, Sané ale dokázal získať rohový kop. Center Fernandinha bol privysoký a aj keď ho Aguero spracoval, tak ľavačkou pálil nad.

8

Pickford prekopol takmer celé ihrisko, lenže loptu na krídle Calwert-Lewin spracoval nedokázal. Hrať môžu znova domáci futbalisti.

7

Žltú kartu dostáva Morgan Schneiderlin (Everton FC).

6

Kevin De Bruyne poslal loptu smer brána veľmi prudko. Myslel to však iba ako taký rýchlejší center na Aguera, ktorý síce tečoval, ale loptu aj spomalil pre Pickforda.

5

Aut Bainesa sa dostal len k obrancom Manchestru City, ktorí založili akciu. David Silva sa však dostal pod tlak, no napriek tomu vybojoval po faule Gueyeho priamy kop.

4

Calwert-Lewin je však veľmi rýchlo späť pri šestnástky Manchestru City. Na jeho krížnu strelu Ederson nezareagoval, ale lopta priestor troch žrdí tesne minula.

3

Calwert-Lewin sa na krídle nedokázal dostať cez les protihráčov, lopta mu ušla za postrannú čiaru. Dopredu už idú domáci.

2

Gabriel Jesus sa sprava nedokázal dostať do šestnástky, ale loptu udržal. Z diaľky to preto skúsil Otamendi, ktorý trafil do rukavíc Pickforda.

1

Zápas začal v poriadnej hmle výkopom domáceho mužstva. Nákop na Aguera ale ušiel za bránkovú čiaru.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Kompany (C), Stones, Otamendi – Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Sané – Agüero, Jesus.
Náhradníci: Bravo – Danilo, Sterling, Mangala, Y. Touré, B. Silva, Foden.

Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams, Jagielka (C) – Holgate, Schneiderlin, Gueye, Baines – Calvert-Lewin, Davies – Rooney.
Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Klaassen, Mirallas, Lookman, Cuco Martina, G. Sigurdsson..
Manchester City

Zverenci Pepa Guardiolu začali ročník na pôde nováčika Brighton & Hove Albion a tešili sa z troch povinných bodov. Výhru 2:0 zariadil Sergio Agüero a vlastným gólom prispel Lewis Dunk. "Citizens" sa dobre odpichli a chcú pokračovať v spanilej jazde, no najbližšie stojí v ceste húževnatý Everton.

Španielsky kouč Guardiola prišiel o veľa hráčov. Okrem množstva mladíkov, ktorí sa rozpŕchli na hosťovania, už v mužstve "Citizens" nebudú pokračovať Bacary Sagna, Gael Clichy, Willy Caballero, Pablo Zabaleta, Jesús Navas, Rubén Sobrino, Bruno Zuculini, Kelechi Iheanacho, Fernando, Nolito, Aleksandar Kolarov, Aaron Mooy a Enes Ünal. Hart bude zas hosťovať, tentokrát vo West Hame.

Naopak, klub výrazne posilnil a milióny posielal kade-tade. Do brány dorazila nová jednotka Ederson Moraes z Benficy za 40 miliónov, čo z neho spravilo najdrahšieho brankára histórie. Niečo podobné sa vedeniu podarilo aj v defenzíve. Najskôr rekord prepísal 57-miliónový Kyle Walker z Tottenhamu, následne ho tromfol monacký zadák Benjamin Mendy. Ten stál zhruba o milión viac, ale nešťastne sa zranil a úvod nestihne. Tridsať mega zas obdržal Real Madrid za Danila. Záloha bola posilnená Bernadom Silvom z AS Monaco. Portugalčan vyšiel na rovných 50 miliónov. Dvanásť stál Brazílčan Douglas Luiz, ktorý bude hosťovať v Girone.

Everton FC

"Karamelky" začali sezónu veľmi dobre, keď pred vlastnými fanúšikmi porazili Stoke City, o čo sa presnou hlavičkou a jediným gólom zápasu postaral navrátilec Wayne Rooney. Manchester City však bude o niečo ťažší protivník. Zverenci Ronalda Koemana sa ale naladili dobre, víťazstvom v štvrtom predkole Európskej ligy proti Hajduku Split 2:0.

Čo Everton stváral v tomto prestupovom okne všetci dobre vieme. Či už je to odchod Lukakua do Manchestru United alebo príchod Rooneyho či ďalších dobrých hráčov. V posledných dňoch však zaujal odchody Garetha Barryho do WBA a príchod Islanďana Gylfiho Sigurdssona za 45 miliónov eur.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester City – Everton FC

1:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 82. Sterling – 35. Rooney

Karty:   42. Walker (MAC), 78. Kompany (MAC) – 7. Schneiderlin (EVE), 24. Davies (EVE), 84. Rooney (EVE)   44. Walker (MAC) – 88. Schneiderlin (EVE)

Manchester City: Ederson – Kompany (C), Stones (65. Danilo), Otamendi – Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Sané (69. B. Silva) – Agüero, Jesus (46. Sterling).
Náhradníci: Bravo – Danilo, Sterling, Mangala, Y. Touré, B. Silva, Foden.

Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams (61. Klaassen), Jagielka (C) – Holgate, Schneiderlin, Gueye, Baines – Calvert-Lewin, Davies (61. G. Sigurdsson) – Rooney (90. Bešić).
Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Klaassen, Mirallas, Lookman, Cuco Martina, G. Sigurdsson.