Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Paríž Saint-Germain – AS Saint-Étienne

3:0

koniec (1:0)

25.08.2017, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • 4. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

: 1.18 14.5 42.0

Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme dobrú noc! (22:44:35)
V druhom dejstve sa futbalistom PSG podarilo pridať dva góly, presadili sa dnešný kapitán Thiago Motta a takisto aj Edinson Cavani. Domáci zaznamenali v štvrtom ligovom dueli štvrtý triumf, AS Saint-Étienne zas prvú stratu bodov v aktuálnom ročníku.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

V samom závere duelu ešte predviedol svoje kúzla Neymar, ktorý po nich predkladal loptu do stredu šestnástky, no žiadneho zo svojich spoluhráčov nenašiel.

90+3

Paríž Saint-Germain zatiaľ postupuje úvodom sezóny bez zakopnutia. Na jeho konto pribudne štvrté ligové víťazstvo v aktuálnom ročníku.

90+2

Do streleckej listiny sa chcel zapísať aj stopér Kimpembe, ktorý natiahol k zakončeniu, no to sa do hosťujúcej brány nevošlo.

90+1

Plynie prvá zo štyroch minút, ktoré hlavný rozhodca pridal k riadnemu hraciemu času.

Edinson Cavani (PSG) - 3:0

90

Paríž dal gól! Parížania upravujú skóre dnešného duelu vsietením tretieho gólu! Na začiatku akcie bol Neymar, ktorý výbornou prihrávkou uvoľnil na pravej strane Meuniera, ten predložil loptu pred bránu, kde bol úplne voľný EDINSON CAVANI a z tejto pozície nemohol neskórovať. Navyše sa mu to podarilo pekným zakončením.

88

Pekné futbalové momenty z oboch strán! Striedajúci Lo Celso predviedol pekné zakončenie, lopta smerovala pod brvno hosťujúcej svätyne, no výborným zákrokom ju mimo nej vytesnil gólman Stéphane Ruffier!

87

Oussama Tannane dostal žltú kartu za nedovolený zákrok na Neymara, ktorý si toho v dnešnom dueli vytrpel pomerne dosť. Futbalisti AS Saint-Étienne si naňho dávali veľký pozor a často ho tvrdo atakovali.

86

Zápas sa už pomaličky chýli ku koncu. Zdá sa, že o víťazovi stretnutia je rozhodnuté. Budeme zvedaví, či sa v závere ešte dočkáme presného zásahu na jednej či druhej strane.

85

Draxler našiel krásnym pasom na ľavej strane pokutového územia Berchicheho, ktorý si pekne spracoval loptu a ľavačkou vymyslel prudký strieľaný center. Ten len o niekoľko centimetrov minul ľavú tyč svätyne brankára Ruffiera, ktorý v posledných piatich sezónach nevynechal v drese AS ani jedno ligové stretnutie.

84

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Javier Pastore, prichádza Giovani Lo Celso.

83

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Julian Draxler.

82

Hostia sa pri kombinácii už dostali s loptou mimo hracej plochy.

81

Javier Pastore vyskúšal strelecké šťastie, ale bránu, ktorú háji Ruffier, prestrelil.

80

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Layvin Kurzawa, prichádza Yuri Berchiche.

79

Neymar sa dokázal zbaviť brániacieho Perrina, ktorý sa ho silou mocou, aj za cenu faulu, snažil zastaviť, ale nebol úspešný. V ďalšom pokračovaní akcie dokázala defenzíva AS Saint-Étienne zastaviť Neymarovu kolmicu.

78

Oussama Tannane sa po príchode na trávnik zapojil do útočnej akcie, posunul hru na pravé krídlo, odkiaľ prišiel center, ale ten bol veľmi, veľmi nevydarený.

78

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Romain Hamouma, prichádza Oussama Tannane.

76

Nákop na hrot útoku AS Saint-Étienne nenašiel žiadneho z hostí, domáca obrana nechala loptu prepadnúť až k svojmu brankárovi.

74

Na druhej strane mohol zvýšiť na 3:0 Di María, ktorého zakončenie bolo tečované, ale brankár Ruffier si dokázal poradiť.

73

Rovnako ako v prvom polčase, aj v tom druhom predviedol domáci gólman Alphonse Areola výborný zákrok a i teraz to bolo proti zakončeniu Bambu, ktorý tak dnes mal dve príležitosti na skórovanie.

72

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Ronaël Pierre-Gabriel, prichádza Léo Lacroix.

70

Do konca stretnutia odstáva aj s nadstaveným časom viac ako dvadsať minút. Uvidíme, či sa ešte hosťom podarí zdramatizovať záver tohto duelu.

69

Neymar vysunul do pokutového územia Edinsona Cavaniho, ktorý sa očami sústredil na loptu, takže nemal prehľad o situácii v šestnástke. Práve do jej stredu smeroval svoju prihrávku, ale tam bola len trojica hráčov AS Saint-Étienne.

68

Adrien Rabiot pristúpil k situácii v strede poľa zle, stratil loptu a naštartoval brejk Hamoumu, ktorého následne zastavil skvelým obranným zákrokom Presnel Kimpembe.

67

Neymar prestal hrať, očakávajúc, že sa bude pískať nedovolený zákrok Daba. Hlavný rozhodca Turpin však mal na situáciu rozdielny názor.

66

Po striedaní hosťujúceho kouča sa odohrala štandardná situácia, z ktorej trafil Ángel Di María pravú tyč! Argentínsky reprezentant využil, že Ruffier si postavil len jednočlenný múr a loptu pekne zakrútil. Chýbalo skutočne málo.

65

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Digbo Maiga, prichádza Vincent Pajot.

64

Na hosťujúcej polovici je priestor poriadne prehustený, Parížania síce na nej kombinovali, ale boli vytlačení až k poliacej čiare.

63

Hráči AS Saint-Étienne sa dostali k strele, ktorú však zaraďujeme do kolónky nepresných pokusov.

62

Bamba dostal na hrot útoku príliš dlhú prihrávku, lopta sa dostala až k Areolovi, ktorý ju bez dlhšieho premýšľania odpálil čo najďalej od svojej brány.

60

Janko nasadil na pravom krídle k peknému prieniku, poradil si s dvomi hráčmi za sebou, ale jeho spätná prihrávka za pokutové územie nebola presná.

59

Rozohrali ho nakrátko a následne poslali z ľavej strany center do pokutového územia, kde sa do nepresného hlavičkového zakončenia dostal Kurzawa.

58

Parížania majú k dispozícii rohový kop z ľavej strany.

57

Hostia síce prehrávajú 0:2, no zatiaľ to z ich strany nevyzerá na nejakú výraznú zmenu herného štýlu.

55

Neymar hral teraz chrbtom k bráne, nadvihol loptu do vzduchu a prehadzoval ju na Javiera Pastora, ktorý sa však už k nej na hracej ploche nedostal.

54

Marquinhos poslal dopredu skvelú loptu Edinsonovi Cavanimu, ktorý sa chcel po jej spracovaní zbaviť protihráča, no toho neoklamal a z rysujúcej sa šance nakoniec nič nebolo.

53

Najväčšie hviezda domáceho celku sa teraz pustila proti trojici hráčov, no aj na Neymara bol tento ťah priveľkým sústom.

51

51. Thiago Motta (PSG) - 2:0

51

Paríž dal gól! Štandardnú situáciu rozohral Neymar, jeho center priťukol v pokutovom území Marquinhos hruďou THIAGOVI MOTTOVI, ktorý v stopercentnej príležitosti bez väčších problémov skóroval a dal si tak pekný darček k pondelkovým 35. narodeninám. Parížania vedú 2:0!

50

Kévin Théophile-Catherine poslal k zemi Neymara a dostal za to žltú kartu. Thiago Motta a Ángel Di María sa za tento zákrok veľmi hnevali a na ihrisku vznikla menšia roztržka.

49

Zo súboja medzi Maigom a Kimpembem vyšiel úspešne pre 22-ročného domáceho stopéra, ktorý bol po zisku lopty spomínaným protihráčom faulovaný.

48

Di Maríov center nevyšiel podľa predstáv, lopta preletela Cavaniho a potom aj svätyňu AS Saint-Étienne.

47

Neymar skončil po odohratí lopty na trávniku, PSG pokračuje v akcii, zatiaľ čo sa hviezdny brazílsky futbalista stavia opäť na nohy.

46

Oba tímy nastúpili do druhého dejstva bez zmeny v základnej zostave.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom dejstve sme boli svedkami len dvoch striel na bránu, po jednej na každej strany. PSG tú svoju premenil na gól, keď sa z penalty presadil Edinson Cavani. Stav duelu mohol vyrovnať Jonathan Bamba, avšak vo veľkej šanci neuspel, keď ho zákrokom pravou novou vychytal domáci gólman Alphonse Areola.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Presnel Kimpembe zasiahol vo vzdušnom súboji hlavu Bryana Daba, ktorému sa z nej po tomto kontakte pustila krv. Domáci stopér inkasoval žltú kartu.

45

V poslednej minúte prvého polčasu prileteli do pokutového územia PSG dva centre, jeden sprava, druhý zľava, no ani jeden z nich nepatril do kategórie podarených.

44

Jonathan Bamba si pripravil pozíciu na strelu, Marquinhos proti nej vysunul nohu a vytečoval ju na rohový kop.

43

Ángel Di María si úspešne vymenil loptu s Neymarom, ďalšia prihrávka argentínskeho záložníka už presná nebola.

41

PSG po zisku loptu vyrazil do rýchlej kontry, Pastore si však vôbec nerozumel s Di Maríom a poslal loptu presne tam, kde hu jeho krajan neočakával.

40

Jankov center trafil len Kurzawu, od ktorého lopta smerovala do autu, takže hráči Saint-Étienne môžu pokračovať v ofenzívnom snažení.

39

Thomas Meunier poslal na pravej strane defenzívy PSG nekompromisne k zemi Pierra-Gabriela a za svoje počínanie videl žltú kartu.

37

Selnaes vyskúšal strelecké šťastie technickým zakončením spoza šestnástky, trafil Marquinhosa, od ktorého sa lopta odrazila k bránkovej čiare a tam si po ňu prišiel strážca domácej brány.

36

Kurzawa zaviezol loptu k postrannej čiare na ľavom krídle, kde ho však o ňu pripravil Maiga.

35

Neymara si teraz vzala do parády dvojica hráčov, jeden ho podrazil sklzom a druhý doňho vrazil. Brazílčan sa zo zeme dvíhal ťažšie, ale je v poriadku.

34

Center z nej sa stal korisťou brankára Alphonsa Areolu, ktorý loptu zo vzduchu stiahol do svojej moci.

33

Futbalisti AS Saint-Étienne ostávajú v útoku a majú k dispozíciu ofenzívnu štandardnú situáciu.

32

Na center od rohovej zástavky si naskočil Loïc Perrin, ktorý sa v šestnástke pekne uvoľnil a predviedol aj dobrú hlavičku, no trafil len jedného z hráčov pred sebou.

32

Meunier dobre zapracoval vo vlastnej šestnástky a poslal loptu na rohový kop.

30

Dabo využil priestor na ľavom krídle na vyvezenie loptydopredu, potom ju zaviezol viac na stred a peknou prihrávkou našiel voľného Maigu. 21-ročný futbalista mal dostatok času a využil ho na prípravu strely, ktorej chýbala presnosť.

29

Habib Maiga fauloval Kurzawu, pri lopte budú domáci.

28

Javier Pastore si chcel naraziť loptu s Ángelom Di Maríom, no z tejto plánovanej argentínskej spolupráce nič nebolo.

27

Jankov center z pravého krídla tečoval Neymar pred pokutové územie PSG, kde sa nachádzali jeho spoluhráči.

25

25.

25

Z čista jasna sa AS Saint-Étienne takmer podarilo vyrovnať! Zaváhal stopér PSG Kimpembe, jeho nesprávny pohyb uvoľnil priestor Jonathanovi Bambovi, ktorý dostal kolmú prihrávku a z pravej strany sa rútil na domácu svätyňu. Bamba posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, no PSG zachránil výborným zákrokom pravou nohou brankár Alphonse Areola!

23

Javier Pastore fauloval pri postrannej čiare Bryana Daba, hostia si však loptu na kopačkách užili len chvíľku.

22

Parížania sa snažia zviesť na vlne prvého gólu a rýchlo sa vrátili na útočnú polovicu, aby sa pokúsili pridať okamžite aj druhý gól.

20

20. Edinson Cavani (PSG) - 1:0

20

Paríž dal gól! Loptu si vzal faulovaný EDINSON CAVANI a, rovnako ako v minulom kole, pokutový kop dokázal premeniť! Hoci si Ruffier siahol na loptu, strela uruguajského zakončovateľa bola dostatočne prudká a napla sieť.

19

Saidy Janko dostal za nedovolený zákrok žltú kartu.

19

19. Edinson Cavani (PSG)

19

Saidy Janko fauloval v pokutovom území Cavaniho, hlavný rozhodca ukázal na biely bod.

18

Dabova strela z veľkej vzdialenosti bola tečovaná a lopta smerovala na rohový kop, ktorému však zabránil brankár Aréola.

17

Parížania sú na útočnej polovici prostredníctvom autového vhadzovania, ktoré rozohrá Kurzawa.

16

Futbalisti AS Saint-Étienne teraz boli vo väčšom počte na súperovej polovici, no prihrávka Bambu našla len domáceho stopéra Kimpembeho.

14

Po útočnom faule PSG môže z vlastnej polovice ihriska rozohrávať Loïc Perrin, ktorý je hrajúcou legendou AS Saint-Étienne. V klube pôsobí od roku 1997, v prvom mužstvo debutoval v sezóne 2003/2004.

13

Saidy Janko obral Neymara o loptu, ten prestal hrať a očakával odpískanie faulu na svoju osobu, no to sa nekonalo, a tak mohol pravý obranca AS Saint-Étienne postupovať vpred. Ďaleko sa však nedostal, zastavil ho Adrien Rabiot.

12

Maiga podnikol útočný výpad, sprava poslal loptu do šestnástky, no tam sa nenachádzal ani jeden hráč v bielom drese.

12

Úvodné minúty zápasu naznačujú, že Parížanov dnes čaká dobýjanie pevných obranných hradieb svojho protivníka.

11

Bryan Dabo nemohol postupovať na bránku Parížanov, nachádzal sa totiž v ofsajde.

9

Meunier predložil z pravej strany loptu Cavanimu, ktorý mohol zakončovať z prvej, ale pre zlé spracovanie lopty sa k zakončeniu ani nedostal.

8

Di María hľadal svojím pasom rozbehnutého Cavaniho, na ktorého však bola táto prihrávka príliš dlhá. Loptu stiahol do svojej moci brankár Stéphane Ruffier.

7

Maiga stratil v strede poľa loptu, vpred vyštartoval Neymar, ktorý čakal na nábeh svojich spoluhráčov, no zatiaľ ho stačili obkľúčiť traja protihráči a proti ním sa už nepresadil.

6

Po rohu manévroval na ľavom krídle s loptou Javier Pastore, obranca súpera ho však o ňu pripravil.

5

Di María ešte stačil udržať loptu na hracej ploche a vybojoval pre svoj tím rohový kop.

4

Do stredu pokutového územia AS Saint-Étienne priletel center z pravej strany, odkiaľ ho odvrátil hosťujúci kapitán Loïc Perrin.

3

Neymar prišiel o loptu na útočnej polovici, hostia vyštartovali do brejku vo štvorici, no nepresná prihrávka ich snaženie ukončila.

1

Kurzawa zakombinoval s Neymarom, späť k lopte sa však už nedostal. Tá doputovala až k hosťujúcemu brankárovi.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Paríž Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Pastore, Motta, Rabiot – Di María, Cavani, Neymar.
Náhradníci: Trapp – Dani Alves, Berchiche, Draxler, Lo Celso, Nkunku, Silva.

AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Gabriel Silva, Théophile-Catherine, Perrin, Pierre-Gabriel – Dabo, Selnaes, Maiga – Hamouma, Bamba.
Náhradníci: Moulin – Lacroix, Berić, Diony, Dioussé, Pajot, Tannane.

Rozhodca: C. Turpin – N. Danos, C. Gringore.
Prajeme príjemný piatkový večer všetkým futbalovým priaznivcom. Štvrté kolo najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 dnes otvori zaujímavý duel medzi Parížom Saint-Germain a AS Saint-Étienne. Oba mužstvá sú spoločne s Monacom jedinými tímami, ktoré zatiaľ v novej sezóne francúzskej ligy nestratili ani bod.

Paríž Saint-Germain

Futbalisti Parížu Saint-Germain museli v minulej sezóne opustiť po štyroch rokoch trón pre víťaza francúzskej ligy a prenechať ho Monacu. Druhé miesto sa klubu s takým kapitálom a ambíciami máli, takže cieľ pre aktuálny ročník je jasný, obzvlášť po skompletizovaní rekordného príchodu Brazílčana Neymara.

Po prvých troch stretnutiach novej ligovej sezóny má PSG na konte deväť bodov za tri triumfy a skóre 11:2. Zverenci Unaia Emeryho vyhrali v úvodnom zápase doma 2:0 nad Amiens, následne vonku porazili Guingamp 3:0 a v minulom kole deklasovali Toulouse v Parku princov 6:2. Tento duel vyšiel znamenite Neymarovi, ktorý dva góly dal a na troch sa podieľal.

AS Saint-Étienne

Klub AS Saint-Étienne je desaťnásobným majstrom francúzskej súťaže, v tejto štatistike je na tom lepšie ako jeho dnešný súper, ktorý má na konte šesť titulov. V minulej sezóne obsadil AS Saint-Étienne ôsme miesto.

Pred aktuálnym ročníkom zasadol na jeho lavičku 44-ročný Španiel Óscar García Junyent, ktorý v úvodných troch ostrých vystúpeniach doviedol svojich nových zverencov k trom víťazstvám. AS Saint-Étienne porazil v prvom kole Nice 1:0, v ďalšom zápase vyhral rovnakým skóre na trávniku Caen a minulú sobotu si poradil na domácej pôde s Amiens 3:0.

Vzájomné zápasy

V jedenástich z posledných šestnástich vzájomných konfrontácií uspeli Parížania. Hráči AS Saint-Étienne sa naposledy radovali z víťazstva v sezóne 2012/2013, vtedy dokonca hneď dvakrát v rovnakom mesiaci, keď najprv porazili parížsky klub v ligovom a potom aj v pohárovom dueli.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Paríž Saint-Germain – AS Saint-Étienne

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 20. Cavani, 51. Motta, 90. Cavani

Karty:   39. Meunier (PSG), 45+1. Kimpembe (PSG) – 19. Janko (SET), 50. Théophile-Catherine (SET), 87. Tannane (SET)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:12.

Paríž Saint-Germain: Aréola – Marquinhos, Meunier, Kimpembe, Kurzawa (80. Berchiche) – Pastore (84. Lo Celso), Motta, Rabiot – Di María (83. Draxler), Cavani, Neymar.
Náhradníci: Trapp – Dani Alves, Berchiche, Draxler, Lo Celso, Nkunku, Silva.

AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Gabriel Silva, Théophile-Catherine, Perrin, Pierre-Gabriel (72. Lacroix) – Dabo, Selnaes, Maiga (65. Pajot) – Hamouma (78. Tannane), Bamba.
Náhradníci: Moulin – Lacroix, Berić, Diony, Dioussé, Pajot, Tannane.

Rozhodca: C. Turpin – N. Danos, C. Gringore