Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Paríž Saint-Germain – AS Saint-Étienne

3:0

koniec (1:0)

25.08.2017, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • 4. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

: 1.18 14.5 42.0

Edinson Cavani (PSG) - 3:0

90

Paríž dal gól! Parížania upravujú skóre dnešného duelu vsietením tretieho gólu! Na začiatku akcie bol Neymar, ktorý výbornou prihrávkou uvoľnil na pravej strane Meuniera, ten predložil loptu pred bránu, kde bol úplne voľný EDINSON CAVANI a z tejto pozície nemohol neskórovať. Navyše sa mu to podarilo pekným zakončením.

88

Pekné futbalové momenty z oboch strán! Striedajúci Lo Celso predviedol pekné zakončenie, lopta smerovala pod brvno hosťujúcej svätyne, no výborným zákrokom ju mimo nej vytesnil gólman Stéphane Ruffier!

87

Oussama Tannane dostal žltú kartu za nedovolený zákrok na Neymara, ktorý si toho v dnešnom dueli vytrpel pomerne dosť. Futbalisti AS Saint-Étienne si naňho dávali veľký pozor a často ho tvrdo atakovali.

85

Draxler našiel krásnym pasom na ľavej strane pokutového územia Berchicheho, ktorý si pekne spracoval loptu a ľavačkou vymyslel prudký strieľaný center. Ten len o niekoľko centimetrov minul ľavú tyč svätyne brankára Ruffiera, ktorý v posledných piatich sezónach nevynechal v drese AS ani jedno ligové stretnutie.

84

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Javier Pastore, prichádza Giovani Lo Celso.

83

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Julian Draxler.

80

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Layvin Kurzawa, prichádza Yuri Berchiche.

78

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Romain Hamouma, prichádza Oussama Tannane.

73

Rovnako ako v prvom polčase, aj v tom druhom predviedol domáci gólman Alphonse Areola výborný zákrok a i teraz to bolo proti zakončeniu Bambu, ktorý tak dnes mal dve príležitosti na skórovanie.

72

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Ronaël Pierre-Gabriel, prichádza Léo Lacroix.

66

Po striedaní hosťujúceho kouča sa odohrala štandardná situácia, z ktorej trafil Ángel Di María pravú tyč! Argentínsky reprezentant využil, že Ruffier si postavil len jednočlenný múr a loptu pekne zakrútil. Chýbalo skutočne málo.

65

Striedanie v tíme AS Saint-Étienne: z ihriska odchádza Digbo Maiga, prichádza Vincent Pajot.

51

51. Thiago Motta (PSG) - 2:0

51

Paríž dal gól! Štandardnú situáciu rozohral Neymar, jeho center priťukol v pokutovom území Marquinhos hruďou THIAGOVI MOTTOVI, ktorý v stopercentnej príležitosti bez väčších problémov skóroval a dal si tak pekný darček k pondelkovým 35. narodeninám. Parížania vedú 2:0!

50

Kévin Théophile-Catherine poslal k zemi Neymara a dostal za to žltú kartu. Thiago Motta a Ángel Di María sa za tento zákrok veľmi hnevali a na ihrisku vznikla menšia roztržka.

45+1

Presnel Kimpembe zasiahol vo vzdušnom súboji hlavu Bryana Daba, ktorému sa z nej po tomto kontakte pustila krv. Domáci stopér inkasoval žltú kartu.

39

Thomas Meunier poslal na pravej strane defenzívy PSG nekompromisne k zemi Pierra-Gabriela a za svoje počínanie videl žltú kartu.

25

25.

25

Z čista jasna sa AS Saint-Étienne takmer podarilo vyrovnať! Zaváhal stopér PSG Kimpembe, jeho nesprávny pohyb uvoľnil priestor Jonathanovi Bambovi, ktorý dostal kolmú prihrávku a z pravej strany sa rútil na domácu svätyňu. Bamba posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, no PSG zachránil výborným zákrokom pravou nohou brankár Alphonse Areola!

20

20. Edinson Cavani (PSG) - 1:0

20

Paríž dal gól! Loptu si vzal faulovaný EDINSON CAVANI a, rovnako ako v minulom kole, pokutový kop dokázal premeniť! Hoci si Ruffier siahol na loptu, strela uruguajského zakončovateľa bola dostatočne prudká a napla sieť.

19

Saidy Janko dostal za nedovolený zákrok žltú kartu.

19

19. Edinson Cavani (PSG)

19

Saidy Janko fauloval v pokutovom území Cavaniho, hlavný rozhodca ukázal na biely bod.

Paríž Saint-Germain – AS Saint-Étienne

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 20. Cavani, 51. Motta, 90. Cavani

Karty:   39. Meunier (PSG), 45+1. Kimpembe (PSG) – 19. Janko (SET), 50. Théophile-Catherine (SET), 87. Tannane (SET)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:12.

Paríž Saint-Germain: Aréola – Marquinhos, Meunier, Kimpembe, Kurzawa (80. Berchiche) – Pastore (84. Lo Celso), Motta, Rabiot – Di María (83. Draxler), Cavani, Neymar.
Náhradníci: Trapp – Dani Alves, Berchiche, Draxler, Lo Celso, Nkunku, Silva.

AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Gabriel Silva, Théophile-Catherine, Perrin, Pierre-Gabriel (72. Lacroix) – Dabo, Selnaes, Maiga (65. Pajot) – Hamouma (78. Tannane), Bamba.
Náhradníci: Moulin – Lacroix, Berić, Diony, Dioussé, Pajot, Tannane.

Rozhodca: C. Turpin – N. Danos, C. Gringore