Menu

Futbal

Španielsky pohár

Atlético Madrid – FC Sevilla

1:2

koniec (0:0)

17.01.2018, 19:00 • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.75 4.5 7.4

Fantastický zápas je na konci. Oba tímy si nedarovali nič a hrali vo vysokom nasadení. Prekvapivo sa ale nakoniec teší Sevilla, ktorá prehrávala, pretože Diego Costa sa ako prvý trafil v 73. minúte, no Jesús Navas nachytal Moyu a vyrovnal, aby Joaquín Correa rozhodol v samom závere a šokoval Wanda Metropolitano. Z tohto zápasu je to všetko, ale už o 21:00 sa na vás teším pri mestskom derby Espanyol – FC Barcelona. (20:53:06)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Jedna však mohla prísť po prihrávka na Diega Costu do pokutového územia, pri lopte bol nakoniec prvý brankár Sergio Rico.

90+2

Atlético Madrid sa snaží všetky sily vrhnúť do ofenzívy, ale Sevilla si zatiaľ po druhom strelenom góle veľmi dobre bráni svoju polovicu ihriska a nepúšťa súpera do šancí.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Corchia, prichádza Geis.

88

88. Correa (SEV) - 1:2

88

Sevilla dala gól!
Neuveriteľné veci sa dejú na Wanda Metropolitano! Celá lavička sa prichádza tešiť k rohovej zástavke, kde svoj gól oslavuje JOAQUÍN CORREA. Ten dostal loptu za obranu, bol rýchlejší ako Savič a prestrelil padajúceho Moyu.

88

Ošetrovanie bude pokračovať za bránkovou čiarou, Diego Costa medzičasom športovo vrátil loptu súpera a ten bude začínať z vlastnej polovice.

87

Corchia ostal ležať v šestnástke súpera, pretože pri odkope ho nohou trafil Juanfran. Faul to nebol, no francúzsky obranca musí byť ošetrovaný.

86

Jesús Navas o loptu na krídle vedľa šestnástky súpera prišiel a aj keď sa jeho spoluhráči ešte snažili, k opätovnému zisku to neviedlo.

85

Už ide naozaj do tuhého a oba tímy si sú toho vedomé. Posledné minúty tempu hry trochu ublížili, pretože sa striedalo a kúskovala hra.

84

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Muriel, prichádza Ben Yedder.

83

Po centri z pravej strany Atlético získalo rohový kop, ktorý síce Correa aj zakončil, lenže jeho strela išla vysoko nad bránu súpera.

82

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Koke, prichádza Torres.

80

80. Moya (SEV) - 1:1

80

Sevilla dala gól!
Perfektná kontra hostí znamená vyrovnávajúci gól v sieti Moyu a šance Sevilly do odvety sa zvyšujú. JESÚS NAVAS síce sprava centroval, no lopta mu "ušla" smerom do brány, na čo Moya pripravený nebol a dostal tak lacný gól.

79

Carrasco dostal krásny pas za obranu a mohol ísť sám na brankára Rica, no Belgičanovi lopta trochu ušla, čo španielsky brankár využil na výborný zákrok. Vzápätí strieľal Correa do bočnej siete.

78

Carrasco poslal sprava po zemi center, ktorý prešiel cez troch hráčov súpera a aj brankára Rica, lenže Diego Costa na loptu na zadnej tyči v sklze pred prázdnou bránou nedočiahol.

77

Diego Costa sa tvrdo zrazil s Corchiom. Pády oboch hráčov zo vzduchu vyzerali poriadne nebezpečne, no obaja sú v poriadku.

76

Jesús Navas okamžite po príchode na ihrisko mohol získať kanadský bod, pretože centroval z krídla veľmi dobre na voľného Muriela. Moya dobehol v poslednej chvíli a loptu vo vzduchu zastavil.

75

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vázquez, prichádza Navas.

74

Escudero dostal loptu pred šestnástkou proti nohe a poslal prudkú strelu tesne nad zemou. Tá ešte skončila, no medzi tri žrde lopta nešla.

73

73. Costa (ATM) - 1:0

73

Atlético dalo gól!
Center z priameho kopu N´Zonzi odvrátil iba na kopačky hráčov súpera. Prvá strela síce bola zablokovaná, ale k lopte sa dostal DIEGO COSTA, ktorý ju bez rozmýšľania nasmeroval smer brána. Rico nemal nárok,

72

Juanfran centroval z krídla, trafil do ruky Banegu. Atlético získalo skrátený rohový kop.

71

Zápas veľmi rýchlym tempom smeruje k svojmu koncu, veď už ostáva len dvadsať minút. Zároveň je to ale aj dosť času na to, aby niektorý z tímov rozhodol.

70

Saúl síce fauloval a vyslúžil si žltú kartu, no Atlético je pri lopte veľmi rýchlo späť. Nakoniec to trvalo iba chvíľu, znova už hrá Sevilla.

69

Žltú kartu dostáva Saúl (Atlético Madrid).

68

68.

68

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Griezmann, prichádza Carrasco.

67

Po rohovom kope síce priamo nezapršalo, ale Diego Costa o chvíľu neskôr pálil spred malého vápna z voleja veľmi nebezpečne, no tesne nad.

66

Ángel Correa poslal skvelý center do malého vápna súpera, kde si nabiehal Diego Costa, no Lenglet v poslednej chvíli poslal loptu nebezpečne od svojej žrdi na roh.

65

Sevilla sa po dlhšom čase drží nejaký dlhší časový úsek na lopte a čo je pre ňu dôležité, všetko je to na polovici protivníka.

64

Joaquín Correa zas centroval na sevillskej strane do pokutového územia Atlética, ani táto ponuka nebola úspešná.

63

Ángel Correa poslal dobrý prudký pas sprava do malého vápna, pred útočníkmi Atlética zasiahol dobre postavený obranca Lenglet.

62

Gabi poslal loptu zo stredu poľa iba na kopačky hráčov súpera, no domáci ju rýchlo získali späť a začínajú akciu z vlastnej polovice.

61

Atlético Madrid pokračuje v ofenzívnom cítení hry, pretože je doma a je si vedomé, že do odvety to chce lepší výsledok, ako bezgólovú remízu.

60

Diego Costa dočahoval na loptu na hranici malého vápna, po tom, ako ho oslovil dobrý center Correu sprava. Útočník Atlética však nedokázal zakončiť.

59

Diego Costa si vypýtal faul na útočnej polovici. Koke poslal prudký center, ktorý spadol na malom vápne a len len, že Godín zblízka nezakončil. Všetkému zabránil pohotový Rico.

57

Madridský Correa strieľal z nejakých 25 metrov prudkú strelu, no len do stredu brány, kde pripravený Rico zasiahol.

56

Juanfran sa aj napriek problémom dostal k centru sprava a na zadnej tyči takmer našiel hlavu voľného Diega Costu. Rico v poslednej chvíli prešiel rukou po vzduchu a dokázal trafiť loptu, ktorú poslal na opačný smer.

55

Po rozohrávke na krátko to tesne nad zemou skúsil krajný obranca Escudero, neuspel. Navyše, prišiel faul Banegu.

54

Faul v podobnej pozícii, tentoraz na Correu od stopéra Atlética Madrid Saviča. Bude sa centrovať do šestnástky pred Moyu.

53

Tentoraz je práve Vázquez obeťou. Pri postrannej čiare sa dostal do tzv. sendviču dvoch hráčov a zrútil sa na trávnik.

52

Útočný faul od Vázqueza v pokutovom území Atlética ukončil akciu Sevilly po tom, ako Corchia stihol loptu na hracej ploche a dokázal odcentrovať.

51

Diego Costa v strede poľa nešetrne fauloval Banegu, ktorého dohral už po tom, ako Argentínčan loptu prihral spoluhráčom.

50

Druhý polčas začína vo vysokom tempe. Presne tam, kde ten prvý skončil. Verme, že to takto bude pokračovať až do úplného záveru stretnutia.

49

Gabi vymyslel nákop na pravé krídlo, kam si zbiehal Juanfran. Na španielskeho obrancu bol tento pas príliš dlhý.

48

Atlético Madrid drží loptu v strede poľa, kde sa snaží niečo vymyslieť smerom dopredu. Sevilla je však dobre sformovaná.

47

Hneď na úvod polčasu prišla zaujímavá strela z diaľky, brankár Moya si ale dal pozor a dokázal ju skryť v rukaviciach.

46

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Correa.

46

Začal sa druhý polčas.
Fantastický prvý polčas je na konci! Sledovali sme hru vo vysokom nasadení plnú šancí a rýchlych kombinácií, ktorej ale chýbalo to najpodstatnejšie a síce gól. Ak však aktéri budú hrať takto isto aj v druhom dejstve, tak im to odpustíme. Zároveň je ale asi len otázkou času, kedy nejaká príležitosť bude využitá.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Po faule na Muriela prišiel do šestnástky Atlética center z pravej strany. Bolo to ale veľmi ďaleko, lopta preto rýchlo začala klesať a bola odvrátená.

44

Nízky center sa neujal, od prvej tyče prišiel okamžitý a rezolútny odkop čo najďalej od brány gólmana Moyu.

43

Sevillčania po kombinácii v strede poľa akciu zrýchlili, Corchia však centrom pripraveného Sarabia vo veľkom vápne tesne prekopol. Bude z toho aspoň roh.

42

42.

42

Rohový kop sa snažil zakončiť N´Zonzi, pomohol si pri výskoku faulom proti Stefanovi Savičovi.

41

Centrovná lopta smerovala na hranicu malého vápna, domáci futbalisti si poradili. Čo sa však stalo potom stálo za to, nakoľko Escudero poslal nádhernú strelu z nejakých 35 metrov. Jemne tečovaný pokus smeroval priamo do rohu brány, Moya vytiahol neskutočný zákrok.

40

Veľmi dobrý prvý polčas nám síce zatiaľ neponúkol gól, ale sledujeme množstvo zaujímavých akcií na oboch stranách. Jedna taká možno príde aj po priamom kope hostí, keďže faulovaný bol Correa.

39

Diego Costa dostal loptu do otvoreného priestoru na polovici súpera. Nasmeroval si to rovno kolmo do šestnástky, v ktorej ho nakoniec dobehol Mercado a dovolil strelu iba do Rica. Akcia ešte pokračovala pokusom Kokeho, cez obrancu Corchiu išla tiež len k Ricovi.

38

Vitolo si spracoval oblúčik do šestnástky, okamžite pri ňom bol Mercado a loptu preposlal k Ricovi. Obaja prví dvaja menovaní hráči sa zrazili, penalta sa nepískala.

37

Veľmi dobre vyzerala rýchla kontra Sevilly po neúspešnom rohu Atlética, lenže Correa centrom na druhú stranu malého vápna našiel len Moyu a nie Sarabiu.

36

Vitolo sa aj so šťastím dostal k lopte, ktorá išla na Diega Costu. Prudko ju poslal smer malé vápno, po odkope príde rohový kop.

35

Veľmi pekný oblúčik smeroval do šestnástky Sevilly medzi Diega Costu a Vitola, prvý ale pri lopte bol Rico a vyboxoval ju. Následné zakončenie z diaľky išlo vedľa.

34

Saúl si nabehol na pravé krídlo, kam mu bola adresovaná prihrávka. Mladý Španiel však loptu na hracej ploche nedokázal udržať.

33

Muriel sa pokúsil spracovať nákop na jeho osobu do veľkého vápna Atlética, lopta mu pri spracovaná ušla od nohy, Akcia ale pokračovala, Corchia pálil tesne nad zemou do bočnej siete.

32

Nedorozumenie na pravej strane Atlética darovalo loptu Murielovi. Ten ju sám dostal z vlastnej polovici pred šestnástku súpera, kolmica na Sarabiu už neprešla.

30

Lucas Hernández nedostal loptu okolo Correu na Kokeho, hneď na to ju chcel získať, no pomohol si faulom.

29

Diego Costa spracoval loptu na rohu šestnástky, cez dvoch obrancov vystreliť nedokázal. Zrazený bol aj následný pokus Kokeho.

28

Sarabia potiahol rýchly protiútok. Sprvu to bolo traja proti dvom, neskôr sa to kus vyrovnalo. Každopádne, prišla kolmica do šestnástky a Correa sa ocitol sám pred Moyom. Španielsky brankár predviedol skvelý zákrok.

27

Vitolo prvým centrom trafil obrancu Lengleta, druhý bol taktiež zrazený, ale bude z toho aspoň roh. Gabi to kopol na prvú tyč, zakončenie neprišlo.

26

Antoine Griezmann naviezol loptu pred veľké vápno Sevilly, skade v rýchlosti aj vystrelil. Zamieril asi meter nad bránu, ktorú stráži Rico.

25

Diego Costa si odišiel prezliecť dres, zatiaľ čo Sevilla kombinuje na polovici súpera a snaží sa niečo vymyslieť. Po pase Corchiu hlavičkoval Correa iba do Moyu.

24

Vitolo dostal pekný center na krídlo od Diega Costu, ponuku mu teda opätoval. Španiel narodený v Brazílii hlavičkoval cez Mercada nad, lenže okamžite reklamoval, že bol faulovaný, pretože na boku má roztrhnutý dres od rukáva takmer až po spodok trička.

23

Moya musel vybehnúť mimo svojej šestnástky, pretože Muriel šprintoval za dlhým pasom. Brankár domácich situáciu odkopom zvládol.

22

Na pravej strane sa hneď dvojica hráčov Sevilly nedostala k ničomu, Lucas si veľmi pekne telom pokryl loptu a nechal ju prejsť za čiaru.

21

Lenglet mal v pozícii posledného veľké problémy s Griezmannom, navyše ho prepadol Koke a loptu mu zobral. Tá sa našťastie pre hostí odrazila priamo k Ricovi.

20

Po rohovom kope sa Sevilla ubránila, loptu dostala ďalej, ale Lucas sa pokúsil o strelu z diaľky. Nepresný pokus v ofsajde tečoval ďalší hráč Atlética.

19

Obrovská šanca pre Diega Costu, ten mohol streliť teraz už regulárny gól, pretože z tesnej blízkosti po priamom kope nasmeroval loptu medzi tri žrde, Rico predviedol naozaj fantastický zákrok!

18

Diego Costa si nabehol za obranu Sevilly do šestnástky, na loptu od Saúla nedočiahol a navyše bol v tesnom ofsajde.

16

Atlético Madrid prešlo dopredu dosť pomalým spôsobom, narazilo preto na veľmi dobre sformovanú defenzívu z hráčov v čiernych dresoch Sevilly.

15

Po kombinácii na pravom krídle centroval do malého vápna obranca Corchia, defenzíva Atlética jeho pas dostala preč.

14

14.

14

Sevilla sa drží na lopte v strede ihriska, súperovi ju v tejto chvíli neplánuje požičať čo najdlhší čas.

13

Juanfranov center sprava bol zrazený na rohový kop, ktorý priniesol hlavičku Diega Costu. Lopta skončila v sieti za prekonaným Ricom, gól ale na veľkú nespokojnosť domácich pre faul neplatí.

12

Sarabia si na krídle pomohol faulom v snahe zobrať loptu Lucasovi. Ten sa po ňom krivo pozrel, avšak zároveň rýchlo rozohral.

11

11.

11

Prudký nákop Gabiho z krídla našiel pred malým vápnom voľného Griezmanna, ten si loptu nespracoval a tým pádom ani nezakončil.

10

V úvodných desiatich minútach sme videli dva strelecké pokusy Sevilly, zatiaľ čo Atlético ešte bránu Rica neohrozilo.

9

Sevilla sa po ľavej strane dostala na hranicu šestnástky, odkiaľ to po spracovaní lopty z otočky a voleja skúsil Sarabia. Zaujímavý pokus išiel tesne vedľa brány Moyu.

8

Koke poslal center do veľkého vápna, Savič sa k hlavičke nedostal, no bol k nej veľmi blízko. Vzápätí prišiel útočný faul.

7

Juanfran sa na krídle cez dvoch síce nedostal, avšak vybojoval priamy kop, pretože bol faulovaný.

6

Začiatok zápasu sa nesie medzi obomi šestnástkami a ani jedno mužstvo sa nejako prehnane neženie dopredu. Zatiaľ tímy hrajú len to, čo mu súper dovolí.

4

Hostia sa začínajú osmeľovať smerom dopredu, rodiacu sa akciu však zastavil faul Corchiu na Vitola.

3

Muriel dostal loptu na hranicu veľkého vápna, kde ju prihral na Vazquéza. Ten dostal kus priestoru, takže vystrelil, ale v páde mieril vedľa.

2

Saúl sa snažil zastaviť protiútok Sevilly, čo sa mu síce nepodarilo, no bol odstrčený na zem, a tak sa píska proti bráne hostí.

1

Atlético Madrid obstaralo úvodný výkop a okamžite vyrazilo dopredu po pravej strane, ktorú si hostia pokryli. Center síce prišiel, no Costa fauloval.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Savič, Godín, Lucas – Koke, Saúl, Gabi (C), Vitolo – D. Costa, Griezmann
Náhradníci: Werner – Gímenez, Thomas, Carrasco, Torres, Correa, Gameiro

FC Sevilla: Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Escudero – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel
Náhradníci: Soria – Carole, Geis, Guido Pizarro, Jesús Navas, Nolito, Ben Yedder.
Atlético Madrid

Celok z hlavného mesta vstupuje do tohto štvrťfinále v pozíciu mierneho favorita, lenže aj tak zverencov Diega Simenoneho nečaká nič ľahké. Atlético medzi osem najlepších prešlo po tom, ako najskôr vyradilo Elche po remíze 1:1 a domácej výhre 3:0. V osemfinále to už bolo jednoznačnejšie, Lleida Esportiu nedala ani gól a Madridčania vyhrali 3:0 a 4:0. Najlepším strelcom klubu v súťaži je Fernando Torres, ktorý dal tri góly.

Čo sa týka januárového prestupového trhu, tak Atlético na ňom oficiálne získalo Diega Costu a z hosťovania sa vrátil Vitolo. Natrvalo do Porta však odišiel Oliver Torres, hosťovať budú brankár Moreira a Luciano Vietto.

FC Sevilla

Sevilla sa nenachádza v dobrej forme, veď posledné tri zápasy prehrala a z posledných piatich získali jej hráči dokonca iba jeden jediný bod za remízu s Levante. Prípadný úspech v tomto stretnutí by však mohol byť dobrým odrazovým mostíkom. Do kariet momentálne šiestemu tímu La Ligy hrá však fakt, že v tejto edícii Copa del Rey iba vyhrával, aj keď to bolo proti slabším súperom. V druhom kole prišli výhry 3:0 a 4:0 nad FC Cartagena, v osemfinále "pukol" Cádiz 2:0 a 2:1. Gólovo sa v súťaži darí dvojici Wissam Ben Yedder & Joaquín Correa, obaja sa presadili trikrát.

Na prestupovom trhu bol andalúzsky klub aktívny len v prvý deň, kedy dotiahol prestup brazílskeho obrancu Guilhermeho Aranu z SC Corinthians a zároveň do Cruz Azul odišiel Walter Montoya.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Atlético Madrid – FC Sevilla

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 73. Costa – 80. Navas, 88. Correa

Karty:   69. Saúl (ATM)

Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Savič, Godín, Lucas – Koke, Saúl, Gabi (C), Vitolo – D. Costa, Griezmann
Náhradníci: Werner – Gímenez, Thomas, Carrasco, Torres, Correa, Gameiro

FC Sevilla: Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Escudero – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel
Náhradníci: Soria – Carole, Geis, Guido Pizarro, Jesús Navas, Nolito, Ben Yedder

Odveta: Sevilla - Atlético Madrid 3:1