Menu

Futbal

FA Cup

Burnley FC – Huddersfield Town

1:2

koniec (1:0)

08.01.2022, 13:30 • Turf Moor • 3. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 1.45 4.13 6.74

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:2. (15:28:48)
Je konec! Huddersfield díky skvělému výkonu v posledních dvaceti minutách poráží Burnley 2:1 a postupuje do dalšího kola. Domácí Burnley bylo aktivnější a dostávalo se do pokutového území. O úvodní branku se postaral hlavou Jay Rodríguez. Hosté mohli vyrovnat v nastavení, ale Lees hlavičkou orazítkoval tyč. Huddersfield se vyrovnání dočkal v 75. minutě, kdy se prosadil Koroma. Rozhodnutí pak přišlo v 87. minutě, kdy se hrdinou hostů stal po rohovém kopu Matthew Pearson.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Mohlo být vyrovnáno! Na povedený centr z přímého kopu si naběhl Tarkowski, ale hlavou v pádu poslal své zakončení kousek nad břevno!

90+2

Burnley už v nastavení zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Hostující Thomas ale vyběhl ze zdi příliš brzy. Rozehrávka se tak bude opakovat.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Lennon se v závěru uvolnil na levé strany a vyslal nebezpečný centr na malé vápno. Ani jeden z trojice dobíhajících hráčů Burnley na míč těsně nedosáhl.

89

Domácí jsou vývojem druhého poločasu naprosto zaskočení. Hráči Burnley si teď nejsou schopní přihrát ani na krátkou vzdálenost.

87

87. Matthew PEARSON - 1:2

87

Huddersfield právě vstřelil branku! Hostující celek v závěru otáčí vývoj dnešního souboje! Huddersfield udeřil po rohovém kopu! Hráči v modrobílém zvolili náběh od zadní tyče. Vysoký centr přiletěl na malé vápno a v chumlu hráčů se nejlépe zorientoval MATTHEW PEARSON!

86

Rohový kop pro změnu zahrával také hostující Huddersfield. Thomas vymyslel centr na přední tyč, kde si míč málem do vlastní branky uklidil Tarkowski.

85

Burnley zahrávalo rohový kop. Na povedený centr si na malém vápně naskočil Jay Rodríguez, ale jeho hlavička skončila daleko od branky.

84

Lowton rozjel akci Burnley z levé strany a nakopl míč na polovinu soupeře. Domácí by potřebovali míč v ofenzivě chvíli podržet na kopačkách.

83

Huddersfield je v závěru utkání mnohem aktivnější. Hosté už opět kombinují kolem branky soupeře, ale nyní se nedostávají do zakončení.

82

Lowton si pohlídal další pobídku směřující za záda domácí defenzivy, pěkně si míč zpracoval a chtěl rozehrát. Jeho spoluhráčům ale chybí aktivita.

81

Hostující obránce Sarr centroval z levé strany do šestnáctky, ale ani jeho pobídka nenašla nikoho v modrobílém dresu Huddersfieldu.

80

Hostující brankář si pohlídal další vysoký centr z pravé strany a došel si pro míč na malé vápno. Závěr duelu slibuje dramatickou podívanou.

79

Oba týmy se nyní snaží hrát ofenzivně. Na centr z pravé strany si opět brousil zuby Jay Rodríguez, nicméně defenziva Huddersfieldu byla připravená.

78

Hosté mohli dokonat obrat v dnešním duelu! Koroma si naběhl na povedený centr z levé strany, ale Pope jeho prudkou hlavičku vytěsnil na roh!

77

Domácí celek se ihned po obdržení vyrovnávací branky tlačí do ofenzivy. U zadní tyče se k hlavičce hnal střelec Rodríguez, ale z ostrého úhlu branku vůbec netrefil.

75

75. Josh KOROMA - 1:1

75

Huddersfield právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Huddersfield se patnáct minut před koncem dočkal vytoužené branky! Hostům vyšel rychlý přechod do útoku. Na přízemní centr z pravé strany si u zadní tyče naběhl JOSH KOROMA a sklepl míč do branky!

74

Autor dosud jediné branky Jay Rodríguez si naběhl na oblouček do velkého vápna, ale důrazný stoper Huddersfieldu jej nenechal zakončit.

73

Lowton prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, ale místo centru zvolil raději přihrávku do zadních řad. Domácí zůstávají na míči.

72

Střídající Thomas se ihned po nástupu na trávník dostal k přihrávce na pravou stranu, odkud odcentroval na malé vápno, ale nikdo v modrobílém na jeho pobídku nedosáhl.

70

Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Rhodes, přichází Ward.

69

Tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo. Ani jeden z týmů se prakticky nedostává do zakončení. Na trávníku kralují obě defenzivy.

68

Pearson se z pravé strany hnal do pokutového území, ale důrazný obránce Bardsley se před soupeře dostal tělem a získal míč pro domácí.

67

Russell prošel na polovinu soupeře, kde si míč dobře zasekl a roztáhl hru na levou stranu. Obrana Burnley následně s přehledem zasáhla.

66

Jay Rodríguez spěchal do pokutového území za centrem z pravé strany, jenže stopeři v modrobílém mu nedali ani kousek prostoru.

65

Jeden z hostů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Podle všeho ale bude schopen nadále pokračovat ve hře.

64

Nick Pope si bez problémů pohlídal centr z pravé strany, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Domácí gólman míč následně nakopl vpřed.

63

Huddersfield se usadil na polovině Burnley, ale akce hostů zatím nepřináší nějaké zakončení. Obrana Burnley hraje v dnešním souboji skvěle.

62

Stephens prošel do blízkosti velkého vápna, odkud odcentroval placírkou, nicméně jeho pobídka přiletěla jen do rukavic brankáře.

61

Rhodes sprintoval za vysokou přihrávkou na polovinu Burnley, ale důrazný obránce ve fialovém dresu mu nedal ani kousek prostoru.

60

Je za námi hodina hry a domácí Burnley stále drží nejtěsnější možné vedení. Hosté sice měli k dispozici roh, ale ani z něj domácí svatyni neohrozili.

59

Hostující brankář Bilokapic se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop směřoval na levou stranu, kam se stáhli obránci.

58

Lowton skvěle napadal rozehrávku Huddersfieldu na jeho polovině a získal míč pro Bardsleyho. Druhý jmenovaný zkusil štěstí střelou z velké dálky, ale pozdravil jen fanoušky na tribuně.

57

Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Hogg, přichází O´Brien.

56

Lees si dal pozor na nákop za obranu a levačkou nakopl míč na polovinu soupeře. Huddersfield hraje po změně stran mnohem odvážněji.

55

Nick Pope vyrazil na hranici velkého vápna, kde zastavil nákop za obranu a pohotově rozehrál výhozem na pravou stranu. Burnley by rozhodně nemělo jen bránit svůj náskok.

54

Probudila se také početná skupina hostujících fanoušků, která hráče Huddersfieldu tlačí vpřed hlasitým skandováním.

53

Hostující celek po změně stran o něco zvýšil svou aktivitu a dostává se do útoku. K odraženému míči se dostal Hogg, ale přestřelil domácí branku.

52

Lowton vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka přiletěla k obránci soupeře, který míč jednoduše nakopl vysokým obloučkem dopředu.

51

Z velké vzdálenosti napřáhl ke střele pravačkou Russell. Jeho pokus před brankářem ještě skočil, ale nakonec prolétl kolem pravé tyčky.

50

Huddersfield se dostal do ofenzivny, ale Ben Mee obětavým skluzem odehrál míč z malého vápna ven ze šestnáctky.

49

Střídající Cork dostal přihrávku na hranici velkého vápna, připravil si míč na pravačku a zakončil. Jeho rána se však vznesla vysoko nad břevno.

48

Jay Rodríguez se hnal za nákopem na pravou stranu, prošel s míčem do blízkosti velkého vápna, ale centrem zasáhl prvního soupeře.

47

Hosté hned v úvodu druhého poločasu zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale skvěle hrající Tarkowski opět kraloval ve vzduchu.

46

Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Wood, přichází Cork.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou. Domácí Burnley bylo aktivnější a dostávalo se do pokutového území. O úvodní branku se postaral hlavou Jay Rodríguez. Hosté mohli vyrovnat v nastavení, ale Lees hlavičkou orazítkoval tyč. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

45+4

První poločas skončil.

45+3

45+3. Obrovská šance Huddersfieldu na vyrovnání

45+3

Huddersfield v závěru nastavení zahrával ještě jeden přímý kop na polovině Burnley. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, odkud hlavičkoval Lees, ale hlavičkoval do tyče!

45+2

Huddersfield se v nastaveném čase snažil dostat do protiútoku, ale přihrávka na levou stranu propadla do autu. Vhazovat bude domácí Burnley.

45+1

Nastavují se tři minuty!

45

Domácí v závěru prvního poločasu kopali rohový kop. K centru na zadní tyč se hnal James Tarkowski, před kterým hosté odehráli míč na další roh.

44

Westwood po centru do pokutového území reklamoval ruku jednoho z hostujících obránců, ale sudí dává jasným gestem najevo, že penalta se kopat nebude.

43

Russel na levé straně udržel míč na trávníku, přehodil si jej na levačkou a odcentroval. Jeho přízemní pokus odehrál do bezpečí stoper Tarkowski.

42

Po dlouhém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Hosté zahrávali rohový kop, ale z malého vápna odhlavičkoval míč do bezpečí Ben Mee.

40

Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Schofield, přichází Bilokapic.

39

Vypadá to, že pro Schofielda dnešní pohárové utkání končí. Hostující kouč už poslal převlíkat náhradního brankáře Bilokapice.

38

Hostující brankář Schofield zůstává po střetu s Woodem ležet na trávníku a stěžuje si na bolest ramena. Uvidíme, zda dnešní duel bude schopen dochytat.

37

Westwood se svými dlouhými pasy snaží zásobovat spoluhráče ve fialovém, nicméně Wood jeho další pobídku nedohnal na trávníku.

36

Jay Rodríguez náběhem do pokutového území strhl pohyb dvou obránců, čímž se uvolnil prostor pro Wooda, ale Westwood jej nedokázal najít.

35

Burnley se usadilo v blízkosti velkého vápna soupeře a takovým házenkářským způsobem obléhá šestnáctku Huddersfieldu.

34

Ben Mee zastavil další rodící se akci soupeře, zpracoval si volný míč a rozehrál na levou stranu. Akce Burnley však neměla dlouhého trvání.

33

Lowton se pod tlakem snažil udržet míč na trávníku, jenže po zpracování hrudí si jej sám předkopl do autu. I toto se na podobné úrovni občas stane.

32

Sinani na pravé straně sprintoval za odraženým míčem, ale pod tlakem si jej předkopl až mimo hrací plochu. Vhazovat bude domácí Burnley.

31

James Tarkowski si dal pozor na nákop za obranu Burnley a jednoduše odkopl míč do bezpečí. Huddersfield v posledních minutách zcela rezignoval na ofenzivu.

29

29. Jay RODRÍGUEZ - 1:0

29

Burnley právě vstřelilo branku!
Domácí Burnley se dostává do vedení! Na povedený centr si v pokutovém území naběhl JAY RODRÍGUEZ, který si pohlídal i odskok míče a hlavou překonal vyběhnutého brankáře!

28

Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů si v souboji přivodil menší zranění a musí být ošetřen.

27

Nick Pope vystartoval ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Burnley v posledních minutách zvýšilo aktivitu, ale jen těžko se dostává za obranu Huddersfieldu.

26

Westwood se v blízkosti velkého vápna dostal k odraženému míči, který ihned poslal do pokutového území. Jeho pobídku odehrál do bezpečí obránce.

25

Ben Mee hlavou odehrál míč ven z pokutového území. Stoper domácího celku sklepl balón na Westwooda, který okamžitě otočil směr hry.

24

Rhodes si pohybem řekl o přihrávku za obranu Burnley, ale v těžké pozici si nepotykal se zpracováním. Defenziva Burnley měla i kus štěstí.

23

Sinani se z levé strany dostal do pokutového území, kde centroval levačkou, nicméně jeho pobídka skončila sražená v rukavicích brankáře.

22

Mee poslal přihrávku na pravou stranu pro aktivního Lowtona. Obranný val Huddersfieldu se však stačil přesunout a nenechal domácí odcentrovat.

21

Westwood zahrával rohový kop domácího celku. Tarkowski míč hlavou chytře přizvedl ke vzdálenější tyči, nicméně nikdo ve fialovém se do zakončení nedostal.

20

Lowton dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově odcentroval do šestnáctky, ale jeho přízemní přihrávku obrana Huddersfieldu srazila na roh.

19

Wood táhl akci Burnley středem hrací plochy. Domácí útočník následně přihrál na levou stranu, jenže Rodríguez neodcentroval adresně.

18

Schofield s odkopem od branky rozhodně nespěchal. Jeho zdržování se vůbec nelíbilo domácím příznivcům, kteří svou nevoli dali najevo hlasitým pískotem.

17

Rodríguez se snažil zakončit hlavou v pádu na malém vápno, ale důrazný stoper jej odstavil od míče a vzal domácímu celku další solidní možnost.

16

Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale připravený brankář Pope jej bez problémů vyboxoval do bezpečí.

15

První obrovská šance domácích! Wood přihrávkou pod sebe našel volného Rodrígueze, jehož přízemní pokus těsně minul zadní tyč!

14

Zajímavý oblouček za obranu Burnley dostal hostující útočník Rhodes, ale nedal si pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.

13

Huddersfield hraje velmi aktivně a dostává se ke standardním situacím. Další centr od rohového praporku přiletěl do rukavic domácího brankáře.

12

Právě aktivní Rhodes se s míčem dostal až do pokutového území, ale zakončením placírkou netrefil branku Burnley.

11

Rhodes si navedl míč do blízkosti velkého vápna, kde si jej krásně srovnal na pravačku a zakončil placírkou. Jeho pokus Pope schoval do rukavic.

10

Tarkowski si dal pozor na začínající protiútok Huddersfieldu a před dobíhajícím soupeřem míč jednoduše nakopl do ofenzivy.

9

Domácí celek kombinuje s míčem na polovině soupeře, nicméně kombinace stoperů Burnley je zatím plná nepřesností. Pokračuje boj o každý metr trávníku.

8

Burnley zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se točil přímo do branky, ale připravený gólman Huddersfieldu včas vyrazil a míč vyboxoval.

7

Mee dostal přihrávku na polovinu hřiště, posunul si míč na polovinu soupeře, ale nákopem na levé křídlo daroval míč zadákům Huddersfieldu.

6

Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

5

Domácí brankář Nick Pope si musel dát pozor na přihrávku za obranu Burnley, vyrazil ven z branky a před napadajícím soupeřem rozehrál na pravou stranu.

4

Lowton si pohlídal míč na levé straně, srovnal si jej na levačce a odcentroval. Jeho přízemní centr skončil v rukavicích brankáře.

3

Huddersfield se dostal na polovinu Burnley, ale nákop za obranu domácího celku skončil v rukavicích připraveného brankáře.

2

Lees uspěl v hlavičkovém souboji s domácím Rodríguezem a odehrál míč hlavou mimo nebezpečný prostor. Burnley se v úvodu snaží hrát aktivně.

1

Hostující Huddersfield obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na pravou stranu skončil v autu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Burnley bude hrát ve fialovém, zatímco Huddersfield oblékne modrou sadu.
Úvodní sestavy:

Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Bardsley – Brownhill, Stephens, Westwood, Lennon – Rodríguez, Wood
Náhradníci: Cork, Dodgson, Helm, Hennessey, Long, McGlynn, Thomas

Huddersfield Town: Schofield – Pearson, Lees, Sarr – Pipa, Hogg, Russell, Ruffels – Sinani, Rhodes, Korona
Náhradníci: Bilokapic, Campbell, High, Holmes, O´Brien, Thomas, Toffolo, Turton, Ward.
Burnley FC

Domácí celek patří mezi anglickou ligovou elitu. I letos však v Premier League bude bojovat o holé přežití. V klubu působí i český útočník Matěj Vydra, ale jeho mužstvo zatím získalo jen jedenáct bodů a drží osmnáctou pozici. Na záchranu Burnley ztrácí dva body. Uvidíme, zda pohár nebude domácí celek obětovat. O víkendu Burnley padlo 1:3 na hřišti Leeds United.
Huddersfield Town

Huddersfield je druholigový anglický celek, který letos po dvaceti šesti odehraných duelech v lize drží šestou pozici. Na vedoucí Bournemouth přitom ztrácí pouze devět bodů. Do FA Cupu vstupuje Huddersfield až dnešním duelem. Formu v posledních týdnech nemá vůbec špatnou. Naposledy prohrál na konci listopadu s Middlesbrough. O víkendu ale přišel o sérii tří vítězství v řadě, když remizoval bez branek na půdě Blackburnu.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání FA Cupu mezi Burnley FC a Huddersfield Town.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Burnley FC – Huddersfield Town

1:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 29. Rodríguez – 75. Koroma, 87. Pearson

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:2.

Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Bardsley – Brownhill, Stephens, Westwood, Lennon – Rodríguez, Wood (46. Cork)
Náhradníci: Cork, Dodgson, Helm, Hennessey, Long, McGlynn, Thomas

Huddersfield Town: Schofield (40.Bilokapic) – Pearson, Lees, Sarr – Pipa, Hogg (57. O´Brien), Russell, Ruffels – Sinani, Rhodes (70. Ward), Koroma
Náhradníci: Bilokapic, Campbell, High, Holmes, O´Brien, Thomas, Toffolo, Turton, Ward