Menu

Futbal

Prípravný zápas

RZ Pellets Wolfsberger AC – AC Sparta Praha

1:0

koniec (1:0)

09.07.2022, 15:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 2.78 3.67 2.23

Tímto se s vámi loučím a bude se na vás znovu těšit ve středu, kdy Sparta odehraje v Rakousku další přípravné střetnutí. Mějte se fajn a užijte si zbytek víkendu, napočtenou. (16:50:19)
Poprvé v letošní přípravě Sparta prohrává, naopak Wolfsberger poprvé vítězí. Brian Priske poslal do zápasu velmi mladou sestavu, kterou výrazně změnil až po hodině hry. Letenští si sice vyprodukovali několik šancí, ale všechny promarnili, a tak se musejí před soupeřem sklonit. Pražané inkasovali znovu po standardní situaci, kdy Andreas Vindheim neuhlídal Maria Leitgeba. Sparta tak pokračuje ve špatném bránění volný kopů z minulé sezony.

90

Konec zápasu.

88

Další standardní situaci rozehrával centrem na zadní tyč Jakub Pešek. Situaci uzavíral Jan Kuchta, kterému chybělo pár centimetrů k tomu, aby mohl vystřelit. Letenští v posledních minutách mačkají soupeře jako citrón!

86

Na ose měl balon připravený k rozehrání přímého kopu Højer. Zakončení dánského fotbalisty zamířilo pouze nad břevno rakouské branky.

85

K volnému kopu se postavil Højer, jehož centr letěl na zadní tyčku. Ovšem k míči se jako první dostal Hendrik Bonmann, který jej vyboxoval do bezpečí. Následně byl faulován kapitán Jan Kuchta a Sparta bude moci znovu hrozit.

84

Žlutá karta pro tým RZ Pellets Wolfsberger AC (Luka Lochoshvili).

83

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC:
ze hřiště odchází Jasić, přichází Giorbeldize.

82

Jan Kuchta skvěle vysunul na levé straně Kryštofa Daňka, který dával balon pod sebe. Ovšem Tomáš Wiesner míč netrefil, ale rychle se k němu vrátil a přihrál na dobíhajícího Lukáše Sadílka. Nově příchozí záložník měl dostaten času na střelu, ale balon poslal jen vedle pravé tyče.

81

Utkání vstoupilo do poslední desetiminutovky, ovšem Højer balon na Jana Kuchtu nenašel. Hru tak otočí výhozem Hendrik Bonmann.

79

Za obranu rakouského týmu nabíhal aktivní Jan Kuchta, který by šel sám na branku, ovšem letenský útočník si nepohlídal ofsajdovou linii.

78

Před letenskou brankou bylo hodně horko, jelikož na malém vápně měl balon Kerschbaumer. Ovšem toho skvěle předskočil Tomáš Wiesner a Sparta mířila do protiakce, jenomže Jan Mejdr neustál osobní souboj.

77

Na pravé straně šestnáctky se nacházel osamocený Dario Vizinger, jenž po zemi zamířil ke vzdálenější tyči. Jenomže Milan Heča udělal dva kroky dopředu a balon přesvědčivě zastavil!

77

Jan Kuchta napadal rozehrávku, ovšem fauloval Piesingera. Rozhodčí se k okamžiku vrátil a přisoudil míč Wolfsbergeru.

75

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC:
ze hřiště odchází Taferner, přichází Boakye.

73

Na hrací ploše zůstal ležet Michael Novak, který postupoval souboj s Casperem Høje. Rakouské mužstvo se dožadovalo faulu, ovšem rozehrávat se bude od Milana Heči.

72

Velmi vysoko napadal Jan Mejdr, jehož soupeř prohodil, a tak letenský obránce musel spěchat zpátky. Následně byl stejný hráč faulován a znovu tak hraje Sparta.

71

V posledních momentech se hra začíná hodně kouskovat. To, co rozhodčí pouštěl v prvním poločase, jsou v posledních okamžicích fauly.

69

Za obranu Sparty mířil další míč, ovšem výborně reagoval Martin Vitík, který balon ramenem přisunul k Milanu Hečovi. Dario Vizinger reklamuje ruku, avšak hlavní rozhodčí vůbec nereaguje.

RZ Pellets Wolfsberger AC – AC Sparta Praha

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 44. Leitgeb

Karty:   60. Gugganig (WAC), 84. Lochoshvili (WAC) – 68. Kuchta (SPA), 69. Zelený (SPA)

RZ Pellets Wolfsberger AC: Bonmann – Gugganig (60. Ločošvili), Verastchnig, Kerschbaumer, Piesinger, Roche (60. Novak), Taferner (75. Boakye), Jasić (83. Giorbeldize), Leitgeb, Schifferl, Baribo (60. Vizinger).
Náhradníci: Skubl, Gutlbauer, Baumgartner, Tauchhammer, Müller, Omić.

Tréner: Robin Dutt

AC Sparta Praha: Vorel (46. Heča) – Vindheim (60. Højer), Vydra (60. Zelený), Večerka (46. Vitík), Horák (60. Mejdr) – Souček (60. Sadílek), Fortelný (46. Sáček) – Ryneš (60. Pešek), Karabec (60. Daněk), Minčev (60. Wiesner) – Juliš (60. Kuchta).
Tréner: Brian Priske