Menu

Futbal

Prípravný zápas

RZ Pellets Wolfsberger AC – AC Sparta Praha

1:0

koniec (1:0)

09.07.2022, 15:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 2.78 3.67 2.23

Tímto se s vámi loučím a bude se na vás znovu těšit ve středu, kdy Sparta odehraje v Rakousku další přípravné střetnutí. Mějte se fajn a užijte si zbytek víkendu, napočtenou. (16:50:19)
Poprvé v letošní přípravě Sparta prohrává, naopak Wolfsberger poprvé vítězí. Brian Priske poslal do zápasu velmi mladou sestavu, kterou výrazně změnil až po hodině hry. Letenští si sice vyprodukovali několik šancí, ale všechny promarnili, a tak se musejí před soupeřem sklonit. Pražané inkasovali znovu po standardní situaci, kdy Andreas Vindheim neuhlídal Maria Leitgeba. Sparta tak pokračuje ve špatném bránění volný kopů z minulé sezony.

90

Konec zápasu.

88

Další standardní situaci rozehrával centrem na zadní tyč Jakub Pešek. Situaci uzavíral Jan Kuchta, kterému chybělo pár centimetrů k tomu, aby mohl vystřelit. Letenští v posledních minutách mačkají soupeře jako citrón!

86

Na ose měl balon připravený k rozehrání přímého kopu Højer. Zakončení dánského fotbalisty zamířilo pouze nad břevno rakouské branky.

85

K volnému kopu se postavil Højer, jehož centr letěl na zadní tyčku. Ovšem k míči se jako první dostal Hendrik Bonmann, který jej vyboxoval do bezpečí. Následně byl faulován kapitán Jan Kuchta a Sparta bude moci znovu hrozit.

84

Žlutá karta pro tým RZ Pellets Wolfsberger AC (Luka Lochoshvili).

83

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC:
ze hřiště odchází Jasić, přichází Giorbeldize.

82

Jan Kuchta skvěle vysunul na levé straně Kryštofa Daňka, který dával balon pod sebe. Ovšem Tomáš Wiesner míč netrefil, ale rychle se k němu vrátil a přihrál na dobíhajícího Lukáše Sadílka. Nově příchozí záložník měl dostaten času na střelu, ale balon poslal jen vedle pravé tyče.

81

Utkání vstoupilo do poslední desetiminutovky, ovšem Højer balon na Jana Kuchtu nenašel. Hru tak otočí výhozem Hendrik Bonmann.

79

Za obranu rakouského týmu nabíhal aktivní Jan Kuchta, který by šel sám na branku, ovšem letenský útočník si nepohlídal ofsajdovou linii.

78

Před letenskou brankou bylo hodně horko, jelikož na malém vápně měl balon Kerschbaumer. Ovšem toho skvěle předskočil Tomáš Wiesner a Sparta mířila do protiakce, jenomže Jan Mejdr neustál osobní souboj.

77

Na pravé straně šestnáctky se nacházel osamocený Dario Vizinger, jenž po zemi zamířil ke vzdálenější tyči. Jenomže Milan Heča udělal dva kroky dopředu a balon přesvědčivě zastavil!

77

Jan Kuchta napadal rozehrávku, ovšem fauloval Piesingera. Rozhodčí se k okamžiku vrátil a přisoudil míč Wolfsbergeru.

75

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC:
ze hřiště odchází Taferner, přichází Boakye.

73

Na hrací ploše zůstal ležet Michael Novak, který postupoval souboj s Casperem Høje. Rakouské mužstvo se dožadovalo faulu, ovšem rozehrávat se bude od Milana Heči.

72

Velmi vysoko napadal Jan Mejdr, jehož soupeř prohodil, a tak letenský obránce musel spěchat zpátky. Následně byl stejný hráč faulován a znovu tak hraje Sparta.

71

V posledních momentech se hra začíná hodně kouskovat. To, co rozhodčí pouštěl v prvním poločase, jsou v posledních okamžicích fauly.

69

Za obranu Sparty mířil další míč, ovšem výborně reagoval Martin Vitík, který balon ramenem přisunul k Milanu Hečovi. Dario Vizinger reklamuje ruku, avšak hlavní rozhodčí vůbec nereaguje.

69

Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Jaroslav Zelený).

68

Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Jan Kuchta).

67

Jan Kuchta už nabíhal za obranu, jenomže Kryštof Daněk mu nedal přesnou přihrávku. Následně se rakouský celek zmocnil míče a jeho rozehrávku napadal právě útočník Letenských.

66

Michal Sáček hledal na hranici vápna Kryštofa Daňka, ovšem jeden z bránících hráčů výborně vystoupil, avšak odehrál míč tak, že se Wolfsberger znovu brání.

65

Po střídání se vracíme znovu na hrací plochu, kde Sparta vymyslela nákop za obranu, kam si nabíhal Jan Kuchta. Jenomže blíže k balonu to měl Bonmann, jenž v pohodě zasáhl.

60

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Vindheim, přichází Wiesner.
ze hřiště odchází Vydra, přichází Zelený.
ze hřiště odchází Horák, přichází Mejdr.
ze hřiště odchází Ryneš, přichází Højer.
ze hřiště odchází Souček, přichází Sadílek.
ze hřiště odchází Juliš, přichází Kuchta.
ze hřiště odchází Minčev, přichází Pešek.
ze hřiště odchází Karabec, přichází Daněk.

60

Žlutá karta pro tým RZ Pellets Wolfsberger AC (Daivd Gugganig).

59

Těsně před pokutovým územím fauloval Michal Sáček, ovšem Wolfsberger rozehrál velmi rychle, čehož si Sparta všimla a situaci překazila. Nutno říct, že by rakouský tým rozehrával z velmi nadějné pozice.

58

Martin Minčev si skvěle zasekl míč kolem soupeře a poté přihrál na lépe postaveného Adama Karabce. Jeho zakončení placírkou zamířilo přesně do míst, kde se nacházel domácí brankář.

56

Dalším centrem před branku se předvedl Filip Souček, jenomže našel rukavice Hendrika Bonmann. Sparta znovu dobře napadala rozehrávku a opět se vydává na útočnou polovinu.

55

Sparta znovu kombinovala na pravé straně útočné poloviny, jenomže Andreas Vindheim znovu nedal přesnou přihrávku. České mužstvo ale zvyšuje obrátky a zlobí obranu soupeře.

53

Sparta se znovu chvíli bránila a mohla přejít do útoku. Ovšem Martin Minčev si dal daleko míč od nohy, a tak budou Pražané jenom vhazovat.

52

Andreas Vindheim se snažil přehodit stopera, ovšem Lukáše Juliše nenašel. Na druhou stranu hrací plochy se chtěl vydat Adis Jasić, jehož Letenští rychle zastavili.

50

Wolfsberger otočil hru a také vybojoval rohový kop. Centr zamířil na první tyčku, odkud nepřesně hlavičkoval David Gugganig. Situaci pak nikdo v černém dresu neuzavíral.

49

Dva nebezpečné centry poslal před branku Adam Karabec. Ovšem nejprve na balon těsně nedoskočil Partik Vydra a na druhý centr zase Lukáš Juliš.

48

Krásným pasem přenesl hru na pravou stranu Vydra, ovšem Rynešovi nevyšlo zpracování, přesto vybojoval rohový kop.

47

Sparta znovu hrozila a mohla vyrovnat! V pokutovém území si soupeře položil Martin Minčev, jenž už byl ve výborné střelecké pozici, ovšem branku rakouského soupeře jen těsně přestřelil.

46

Wolfsberger mířil do útoku a roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Adis Jasić. Jeho přihrávka před branku byla obranou Sparty zastavená.

46

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Večerka, přichází Vitík.
ze hřiště odchází Sáček, přichází Fortelný.
ze hřiště odchází Vorel, přichází Heča.

46

Začal druhý poločas.
Dlouho se hrála vyrovnaná partie, ovšem v posledních patnácti minutách byl Wolfsberger o trochu aktivnějším týmem a po standardní situaci se dočkal úvodní trefy zápasu. Po centru na zadní tyčku se mezi střelce jako první zapsal Mario Leitgeb. Letenští musejí přidat, ovšem hodně omlazená sestava nehraje vůbec špatné střetnutí. Uvidíme, co nám celky předvedou po změně stran.

45

První poločas skončil.

44

44. Mario LEITGEB - 1:0

44

Wolfsberger právě vstřelili branku!
K rozehrání volného kopu se postavil Konstantin Kerschbaumer a na zadní tyči trochu zaspal Andrea Vindheim. Právě norskému obránci Sparty unikl MARIO LEITGEB, jenž dopravil balon do branky. Asistence: Konstantin Kerschbaumer.

43

Kousek před šestnáctkou Sparty vystoupil z obranného bloku Martin Minčev, který fauloval Matthause Tafernera. Wolfsberger bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.

42

Matěj Ryneš posouval míč podél lajny dopředu, kam si nabíhal Adam Karabec. Talentovaný záložník si chtěl špičkou obhodit soupeře, což se mu ale nepovedlo.

41

Mezi Vindheimem a Fortelným proskočil Jasić, který už si to mířil před branku. Avšak si dal míč kousek dále od nohy, a tak situaci překazil Patrik Vydra.

39

Na levé straně měl hodně času Tai Baribo, který si posunul míč a už chtěl zakončovat, ovšem pod nohy mu skočil Patrik Vydra, a tak se bude rozehrávat jen rohový kop.

38

Domácí mužstvo se odkopem zbavilo míče, kterého se chopil Vojtěch Vorel. Letenská obrana se znovu sama dostala pod tlak, a tak přišel centr před branku, jenomže Rocher hlavou mířil doprostřed.

37

Oba celky měly v dosavadním průběhu po jedné dobré šanci, ovšem jinak se hraje spíše mezi vápny. Trochu lépe se v posledních minutách prezentuje směrem dopředu Wolfsberger.

35

Horák s Večerkou nezastavili na pravé straně nabíhajícího soupeře. Jenomže Verastchnig se unáhlil a z velké dálky vystřelil jen nad sparťanskou branku.

33

Domácí tým kombinoval na pravé straně a následně míč do vápna poslal Thorsten Rocher. Po chvíli se Wolfsberger dostal k zakončení, jenomže Vojtěch Vorel byl znovu dobře postavený.

32

Letenští se znovu museli bránit a opět díky pravé straně rakouského mužstva. Taferner postrčil před odehráním Večerka, jenomže souboj byl podle rozhodčích čistý.

30

K rozehrání přímého kopu z velmi dobré pozice postavil Filip Souček, jenž zakončením po zemi trefil jen soupeře ve zdi.

29

České mužstvo získalo balon, jelikož došlo k faulu. Adam Karabec rychle rozehrával, ovšem Martin Minčev pozdě reagoval, a tak se balonu chopil Schifferl.

28

Wolfsberger byl sice u balonu, ale Sparta dostal do nesnází jednoho ze stoperů, jemuž se nepovedlo zpracování. Navíc za ním ještě rychle vystartoval Adam Karabec.

27

Na zeleném pažitu mezi norským obráncem a izraelským útočníkem plály emoce, ovšem Vojtěch Vorel domácího hráče rychle uklidňoval. Můžeme se tak znovu věnovat hře.

26

Těžké zakončení si vybral Lukáš Juliš, jemuž střela vůbec nevyšla a míč zamířil za postranní čáru. Následně se za balonem vydal Tai Baribo, jenž přistrčil Andrease Vindheim, který vletěl do Vojtěcha Vorla.

25

Pravá strana letenského týmu zatím nefunguje tak, jak by si Brian Priske představoval. Matěj Ryneš pokazil další přihrávku, ale rychle se vydal napadat a vybojoval autové vhazování.

23

Na pravé straně kombinovali Vindheim a Ryneš, avšak druhý jmenovaný trefil přihrávkou jen soupeře. Sparta ale zůstává na útočné polovině, jelikož odražený míč doběhl Jan Fortelný.

22

Wolfsberger rozehrával další rohový kop a na centr si naskočil Simon Piesinger. Jeho hlavičce scházela razance, a tak si pro balon k tyči doskočil Vojtěch Vorel.

20

Na pravé straně hodně zlobí Verastchnig, jehož nestíhá Horák. Následná přihrávka mířila před branku, odkud Vorla neprostřelil z malého vápna Thorsten Rocher. Následnou dorážku zastavil ještě Večerka!

19

Sparťané odehráli míč za vápno, kam dobíhal ještě Nicolas Verastchnig, jehož pokus mířil do míst, kde se nacházel připravený Vojtěch Vorel.

18

Adam Karabec ani Martin Minčev neprošli z levé strany vápna před branku, ovšem druhý jmenovaný vybojoval další rohový kop. Po odvrácení balonu se do něj opřel Andreas Vindheim, jenž mířil kousek vedle.

17

Adam Karabec těsně před pokutovým územím našel nabíhajícího Filipa Součka, který po zemi mířil do pravého spodního rohu branky. Hendrik Bonmann se po střele výborně natáhl a míč prsty vyrazil na rohový kop.

16

Sparta se rozhodla pro přihrávku na krátko, jenomže byla rychle pod tlakem a v nepříjemné pozici se nacházel Daniel Horák. Naštěstí pro Letenské se bude rozehrávat od branky Vojtěcha Vorla.

14

Pomalou přihrávku dostal Bonmann, jehož nepříjemně napadal Lukáš Juliš. Po odkopu se balonu chopil Jan Fortelný, avšak jediného útočníka Sparty předskočili obránci.

13

Vydra krásnou přihrávkou našel Vindheima, jemuž se ani napodruhé nepovedlo přihrát přes soupeře. Míč se odrazil nepříjemně za letenskou obranu, jenomže situaci zvládl Večerka.

11

Za obranu si na pravé straně nabíhal domácí Rocher, který prudkou nahrávku nedostihl. Ovšem rozhodčí ponechával rakouskému celku výhodu, a tak se k situaci na polovině hrací plochy vrací. Volný kop hodně mizerně pak rozehrál Taferner.

10

Pas na levou stranu vyslal Adam Karabec, který na hranici vápna našel Daniela Horáka. Ten si balon zpracoval, ovšem zakončením trefil jen probíhajícího spoluhráče.

9

Lukáši Julišovi uskočil míč k soupeři, který jej okamžitě posouval dopředu. Jenomže akci rakouského celku zastavil dalším faulem Filip Souček.

8

Andreas Vindheim zachytil pas soupeře a následně přihrával na vlastního brankáře, k němuž vrátil míč ještě Jan Fortelný.

7

Sparta kombinovala na levé straně, kam přihrával Lukáš Juliš. Ovšem Martin Minčev přihrávku na osu našel jen soupeře, který balon pouze odkopl.

5

Na pravé straně velmi dobře pracoval Verastchnig, který vnikl až do šestnáctky, kde na zadek posadil Horáka. Následná přihrávka mířila pod sebe, ovšem Tafernerův pokus postrádal razanci.

3

Sparťanská defenziva měla problémy před vlastní šestnáctkou, ovšem hráči se rychle domluvili a nepříjemnosti zažehnali.

2

Letenští se hnali za útočnou akcí, která skončila na levé straně. A tak bude od odkopem rozehrával Hendrik Bonmann. Rakouské mužstvo bylo u míče, ale faulem situaci přerušil Filip Souček.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

RZ Pellets Wolfsberger AC: Bonmann – Gugganig, Verastchnig, Kerschbaumer, Pieinger, Rocher, Taferner, Jasić, Leitgeb, Schifferl, Baribo.
Trenér: Robin Dutt

AC Sparta Praha: Vorel – Vindheim, Vydra, Večerka, Horák – Souček, Fortelný – Ryneš, Karabec, Minčev – Juliš.
Trenér: Brian Priske.
RZ Pellets Wolfsberger AC

V loňské sezoně postoupil Wolfsberger do skupiny o titul v rakouské Bundeslize, kde nakonec vybojoval čtvrtou pozici, což znamená, že tento tým uvidíme podobně jako Spartu v předkole Konferenční ligy. Dnes domácí mužstvo předčilo například slavný Rapid Vídeň.

Také Wolfsberger v přípravě odehrál tři zápasy, ovšem na rozdíl od Sparty, ani jednou nevyhrál. Rakouské mužstvo nestačilo na německé soupeře, nejprve prohrálo s Rostockem a následně i Kilem. Navíc Wolfsberger nestačil na druholigový Grazer.
AC Sparta Praha

Před letošní sezonou udělal sportovní ředitel Tomáš Rosický změnu na pozici trenéra, kdy ke kormidlu přivedl dánského kouče Briana Priskeho. Letenské mužstvo také doplnili Jaroslav Zalený, Jan Mejdr, Kryštof Daněk, Ondřej Kukučka, Lukáš Sadílek a také Jan Kuchta. Navíc Pražané uplatnili opci na slovenského křídelníka Lukáše Haraslína. Naopak povolení hledat si jiné angažmá mají Florin Nita, Matěj Hanousek a Ladislav Krejčí starší. Tým opustili už dříve Michal Trávník, Václav Sejk, Matěj Polidar nebo Matyáš Kozák.

Letenští v přípravě na novou sezonu odehráli tři zápasy a vždy se radovali z vítězství. Omlazená sestava Sparty si nejprve poradila těsně s Duklou a poté přehrála Opavu. Až na soustředění v Rakousku hráli Pražané hodinu v možná nejsilnější sestavě, kdy v rudém nastoupil poprvé také Jan Kuchta. České mužstvo si vyšláplo na chorvatskou Rijeku, kterou zdolalo 2:0.
Vítám všechny fanoušky českého fotbalu a především Sparty, která je na soustředění v Rakousku, kde nastoupí k druhému střetnutí. Tentokrát třetí tým uplynulé sezony FORTUNA:LIGY vyzve Wolfsberger.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

RZ Pellets Wolfsberger AC – AC Sparta Praha

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 44. Leitgeb

Karty:   60. Gugganig (WAC), 84. Lochoshvili (WAC) – 68. Kuchta (SPA), 69. Zelený (SPA)

RZ Pellets Wolfsberger AC: Bonmann – Gugganig (60. Ločošvili), Verastchnig, Kerschbaumer, Piesinger, Roche (60. Novak), Taferner (75. Boakye), Jasić (83. Giorbeldize), Leitgeb, Schifferl, Baribo (60. Vizinger).
Náhradníci: Skubl, Gutlbauer, Baumgartner, Tauchhammer, Müller, Omić.

Tréner: Robin Dutt

AC Sparta Praha: Vorel (46. Heča) – Vindheim (60. Højer), Vydra (60. Zelený), Večerka (46. Vitík), Horák (60. Mejdr) – Souček (60. Sadílek), Fortelný (46. Sáček) – Ryneš (60. Pešek), Karabec (60. Daněk), Minčev (60. Wiesner) – Juliš (60. Kuchta).
Tréner: Brian Priske