Menu

Futbal

Česká FORTUNA:LIGA

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň

1:3

koniec (1:0)

05.02.2023, 15:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • 18. kolo • Daniel Kinc cz

Tipsport: 4.54 3.86 1.78

90+6

Plzeň právě vstřelila branku! Je rozhodnuto. Risk domácím nevyšel a po zisku míčem mířili hned čtyři hosté sami na prázdnou branku. ADAM VLKANOVA se ujal míče, doběhl s ním před vápno a trefil úplně prázdnou branku – 1:3.

89

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Erik Jirka.

81

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Lukáš Rogožan,
ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Ondřej Pachlopník.

80

Šural zastavil brejk Viktorie kousek před vlastním vápnem faulem a i na něj čekala žlutá karta.

78

Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je Michal Ševčík.

75

A je tomu opravdu tak, Divíšek za svůj faul vidí rovnou červenou kartu! To je obrovská komplikace pro domácí...

74

Tak pozor, zákrok na Kopice byl možná vážnější, než se zprvu zdálo a rozhodčí se jde podívat na video, jestli se nejednalo o faul na červenou kartu!

70

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Filip Blecha, přichází Denis Granečný,
ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Wale Musa Alli.

69

Plzeň právě vstřelila branku! Hosté otáčejí skóre a vedou! Všichni čekali centr do vápna, místo toho ale přišel parádní signál. Vlkanova poslal míč na hranici vápna na JANA KOPICE, ten si míč zpracoval a krásnou technickou ranou o vzdálenější tyč podal přihlášku do soutěže o gól sezóny. Výstavní trefa – 1:2.

62

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Adam Vlkanova.

61

A znovu to před brankou Zbrojovky smrdělo. První rána byla zablokována, ta druhá už překonala Berkovce, ale před čarou reflexivně zasáhl nohou jeden z obránců.

59

Plzeň právě vstřelila branku! A tak přichází gól na druhé straně. Jhon Mosquera měl vlevo moře prostoru k centru, na který si naběhl na penaltu PAVEL BUCHA. S ním se nikdo z domácích nechytil, hostující záložník měl čas si míč zpracovat a levačkou trefit přesně k tyči – 1:1.

58

Domácí už propukli v nadšení, když Řezníček zblízka uklidil krásný centr spoluhráče do sítě, ale radost byla jen chvilková – šlo o ofsajd!

56

Staněk si nyní zbytečně hrál s míčem a namazal jej Řezníčkovi. Ten ještě předal na Hladíka, který to zkusil levačkou a jen těsně technickou ranou přestřelil břevno.

45+2

Květ se ve vápně skácel k zemi, ale rozhodčí se nenechal ošálit a viděl, že šlo o nafilmovaný pád. Hostující záložníkovi udělil žlutou kartu.

40

Střídající Modou Ndiaye jako tank vletěl na pravé straně do souboje s Hladíkem, kde byl pozdě, a po skluzu na nohy přichází žlutá karta.

38

Po centru zprava tentokrát vyplaval mezi stopery Chorý a velmi dobře zakončoval hlavou pod břevno, Berkovec vytáhl skvělý zákrok a vyrazil na roh.

37

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Filip Souček, přichází Jan Hladík.

36

Ale šance nakonec mohla přijít. Po nákopu Hejdy vracel Květ hlavou míč do vápna před Berkovce, kam si nabíhal Jemelka a moc nechybělo, aby v pádu zakončil do odkryté části branky.

25

Rozehrávky se ujal Souček a míč takřka dokonale poslal do protější šibenice, ovšem Jindřich Staněk vytáhl fantastický zákrok a konečky prstů vytáhl na roh!

24

Jenže hosté opět zaspali v obraně a rodil se malér. Řezníček spěchal s míčem stíhán třemi hosty proti poslednímu obránci a na hranici vápna byl skluzem poslán k zemi. Přichází žlutá karta pro Hejdu a přímý kop z parádní pozice.

21

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Modou Ndiaye.

11

Plzeň také poprvé zahrozila! Květ se před vápnem zbavil strážce a ostře střílel k levé tyči, Berkovec skvěle zasáhl.

9

Brno právě vstřelilo branku! A vymysleli! Na Srbské přichází z první velké šance úvodní branka. Blecha na pravé lajně předal na Hrabinu, který vyslal nádherný centr do šestnáctky. Řezníček na něj sice nedosáhl, ale mezi stopery vyplaval kousek za ním úplně volný MICHAL ŠEVČÍK a hlavou v pádu poslal míč mimo dosah gólmana Staňka – 1:0.

3

Texl na pravé straně převzal míč a chtěl centrovat na Řezníčka. Míč mu viditelně sjel, ale přesto vyslal prudký nákop, který nakonec lehce olíznul břevno plzeňské branky. Staněk měl však dle všeho situaci pod kontrolou.

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň

1:3

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 9. M. Ševčík (Hrabina) – 59. Bucha (Mosquera), 69. Kopic (Vlkanova), 90+6. Vlkanova (Bucha)

Karty:   78. M. Ševčík (BNO), 80. Šural (BNO) – 24. Hejda (PLZ), 40. Ndiaye (PLZ), 45+2. Květ (PLZ)   75. Divíšek (BNO)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:6.

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Divíšek – Texl (81. Pachlopník), F. Souček (37. Hladík) – Matejov (70. Alli), Blecha (70. Granečný), M. Ševčík (81. Rogožan) – Řezníček (C).
Náhradníci: V. Hrubý – Hlavica, Štěrba, Nečas.

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Hejda (C), Pernica, Jemelka, M. Havel – Bucha, Kalvach (21. Ndiaye) – Kopic (89. Jirka), Květ (62. Vlkanova), Mosquera – Chorý.
Náhradníci: Tvrdoň, Zadražil – Holík, Kaša, Pilař, Durosinmi, M. Vydra.

Rozhodca: Orel – Caletka, Matoušek – Vokoun