Menu

Futbal

MOL Cup

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha

0:2

koniec (0:0)

03.05.2023, 19:00 • epet Arena, Praha • Finále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

S konstatováním, že vítězi MOL Cupu pro sezónu 2022/23 jsou fotbalisté SK Slavia Praha, se z Letné loučím.

Dalším utkáním tu bude znovu derby Sparty se Slavií, které se uskuteční příští sobotu ve druhém kole nadstavby a znovu půjde o hodně, tentokrát o naprosto zásadní body v boji o ligový titul. (21:18:08)

Radost Slavie - vítěze MOL Cupu pro rok 2023

Tomáš Holeš v roli kapitána právě přebírá pohár pro vítěze a v epet Areně propuká slávistická radost.

Zlaté "placky" putují na krky hráčů Slavie

Teď už přichází čas dekorovat vítěze, na pódium pro své medaile a pohár míří slávisté.

Zklamaní sparťané přebírají stříbrné medaile

Na pódium přicházejí poražení sparťané, které vede kapitán Ladislav Krejčí. Ten měl největší sparťanskou šanci zápasu, když v 78. minutě hlavou trefil tyč a míč pak smolným odrazem zůstal na brankové čáře.
Na úvod závěrečného ceremoniálu jsou oceněni rozhodčí. Hlavním byl Dalibor Černý, jemuž pomáhali lajnoví Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem a čtvrtý rozhodčí Jan Všetečka.
Pod hlavní tribunou jsou připraveni těžkooděnci, fanoušci obou týmů ale zůstávají pokorně ve svých sektorech, tedy ti, kteří na stadiónu ještě jsou, což jsou všichni slávističtí a pár stovek sparťanských, policisté tak do akce nemusí a neopakuje se tak fiasko z loňského finále MOL Cupu v Uherském Hradišti.
Zatímco hosté slaví u táboru svých fanoušků, tak na trávníku se připravuje pódium pro závěrečný ceremoniál. Také sparťanský kotel ještě zůstává na svých místech a děkuje fotbalistům v rudém za snahu.
Na Letné je dobojováno, Slavia výhrou 2:0 nad domácí Spartou vyrovnává svého arcirivala v počtu pohárových prvenství v rámci samostatného Česka.

Klíčovým mužem hostujícího triumfu byl David Douděra, jenž rozhodl zápas v 59. minutě trefou po rohovém kopu. Hostům pak v dalších klíčových momentech pomáhaly šťastné odrazy, když nejdříve po Douděrově centru se snažil odhlavičkovat míč Martin Vitík, ovšem trefil jen spoluhráče Panáka, od nějž balón obloukem doputoval do sítě bezmocného Matěje Kováře.

Na opačné straně pak po Höjerově centru hlavičkoval Ladislav Krejčí do tyče, míč pak podél brankové čáry zůstal v dotyku s hřištěm a hosté jej stačili odkopnout. V samém závěru pak ještě do druhé tyče vyrazil Karabcovu střelu Ondřej Kolář a orazítkoval tak triumf sešívaných.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Oscar si u postranní čáry vynutil ještě jeden faul Adama Goljana.

90+5

Zápas už se spíše jen dohrává ve středu hřiště, Slavia míří k pohárovému triumfu.

90+4

Zatímco se hrálo na hostující polovině, tak hluboko u sparťanského pokutového území zůstal ležet Václav Jurečka, už k němu přiběhl rozhodčí Černý a Jurečka se následně zvedá zpět na nohy.

90+2

Z následného rohu pak už sparťané nezahrozili, Adam Karabec navíc nepřesným pasem do pokutového území jen odevzdal míč Kolářovi.

90+1

90+1. Kolář s pomocí tyčky dál drží čisté konto

90+1

Adam Karabec napřáhl k povedené ráně ze střední vzdálenosti, Ondřej Kolář ji ale s pomocí tyče stačil vyrazit na tyč své branky!

90+1

Rozhodčí Černý oddaluje závěrečný hvizd o pět nastavených minut.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Douděra, 64. Panák (vla.)

Karty:   32. Kuchta (SPA), 67. Krejčí ml. (SPA), 79. Höjer (SPA) – 45+2. Oscar (SLA), 73. Van Buren (SLA)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:6.

AC Sparta Praha: M. Kovář – Panák, Vitík (80. Pavelka), Krejčí ml. (C) – Wiesner (80. Goljan), Kairinen, Sadílek (68. Laçi), Zelený (68. Höjer) – Karabec, Kuchta, Haraslín (60. Daněk).
Náhradníci: Vorel – Schánělec.

Tréner: Brian Priske

SK Slavia Praha: O. Kolář – Douděra, Holeš (C), Ogbu, D. Jurásek (86. Hromada) – Oscar, Traoré (55. Zafeiris) – Schranz (86. Lingr), M. Jurásek (55. Provod), Jurečka – Van Buren (80. Tecl).
Náhradníci: Mandous – Kačaraba.

Tréner: Jindřich Trpišovský

Rozhodca: Černý – Nádvorník, Hájek