Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Valencia CF – Villarreal CF

1:1

koniec (0:0)

03.05.2023, 19:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • 33. kolo • Milan Huppert cz

Zajímavé utkání mezi Valencií a Villarrealem vítěze nepoznalo, na Mestalle se zrodil nerozhodný výsledek 1:1.

Po bezbrankovém úvodním dějství otevřel gólový účet střetnutí v 62. minutě Nicolas Jackson, ten se prosadil tvrdou ránou z pravé strany šestnáctky. Domácí po inkasovaném gólu výrazně zlepšili výkon a začali diktovat tempo hry. Trefa Cavaniho ještě neplatila pro ofsajd, ale gólu Samuela Lina ze 72. minuty už v uznání nic nebránilo. Valencia pokračovala v aktivním pojetí, ale kýženého obratu se nedočkala. V nastaveném čase ještě rozvlnil síť Marí, ale podobně jako Cavani, i on z ofsajdu.

Svěřencům kouče Baraji ve finále může i získaný bod přijít vhod, z posledního nesestupového sedmnáctého místa se vzdálili Espanyolu na rozdíl tří bodů. Villarreal zůstává pátý o sedm bodů za čtvrtým Realem Sociedad a o pět bodů před šestým Betisem. (21:30:39)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Hosté se vůbec neženou za poslední útočnou akcí. Juan Foyth dokonce sběhl zpátky na obrannou polovinu a nahrál Reinovi. „Žlutá ponorka“ každou chvilkou očekává vysvobozující závěrečný hvizd.

90+3

Mestalla explodovala nadšením. Předčasně! Žolík Albero Marí dostal míč přes padajícího Reinu do sítě, ale jak pomezní naznačil a opakované záběry potvrdily, skórující hráč byl v ofsajdu.

90+2

Hostům evidentně remíza stačí, protože Pepe Reina hodně dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány, div nedostal žlutou kartu.

90+1

Gerard Moreno naznačil, že střihne nůžky, ale úmysl si rozmyslel, s čímž nepočítal Ilaix Moriba, který šel komicky k zemi, jako kdyby dostal úder do obličeje. To se vůbec nelíbilo Manu Triguerosovi, jenž soka ležícího na zemi nakopl míčem a strhla se menší strkanice, která se obešla bez karet.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Gabriel Paulista se rozhodl si nekomplikovat situaci malou domů či složitou rozehrávkou do lajny, před Morenem prostě a jednoduše zakopl hrací předmět do autu.

88

Kdo už zakončoval, tak to byl po přetaženém pasu zprava Alfonso Pedraza, z velkého úhlu však Mamardašviliho nepřekvapil.

87

S problémy, ale přece sprintující Juan Foyth stihl míč na lajně. Zpracoval si balón a poslal ho do vápna, Thierry Correia zde zdárně předskočil a ke střele nepustil Morena.

86

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Albero Marí.

86

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Toni Lato.

85

Bylo zřejmé, že Samuel Lino chce vybojovat rohový kop, ale neuspěl, protože sice nastřelil Torrese, ale míč ještě lehce lízl jeho pravé stehno a až pak opustil hrací plochu.

84

Raúl Albiol hledal, ale zkrátka neměl komu přihrát směrem dopředu, proto se na půli otočil a zapojil do hry nohama i Pepeho Reinu.

83

Hosté chytře zklidňují hru kombinací kolem poloviny hřiště. Určitě si jsou vědomi, že v posledních minutách nehrají lépe a chyba v této fázi utkání by mohla být kritická.

82

Ilaix Moriba si všiml zabíhajícího Edinsona Cavaniho, ale zřejmě usoudil, že v době nahrávky už by byl spoluhráč v ofsajdu, těžko si jinak vysvětlit zpětný pas k Paulistovi.

81

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Nicolas Jackson. Jednou už mu to vyšlo, v tomto případě vypálil pravačkou dost nepřesně.

81

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Gerard Moreno.

Valencia CF – Villarreal CF

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 72. Lino (Duro) – 62. Jackson

Karty:   27. N. González (VAL), 27. Lino (VAL), 39. Correia (VAL), 45+1. Cavani (VAL) – 41. Jackson (VLR), 56. Parejo (VLR)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:13.

Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – Musah (46. D. López III), Guerra, N. González (56. Moriba), Almeida (70. Duro) – Cavani (86. Marí), Lino (86. Lato).
Náhradníci: Doménech – Castillejo, Cömert, Foulquier, Guillamón, Özkaçar, J. Vázquez.

Tréner: Rubén Baraja

Villarreal CF: Reina – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Terrats (74. Trigueros), Parejo, Baena – Chukwueze (81. G. Moreno), Jackson, Pino (66. Capoue).
Náhradníci: Jörgensen – Cuenca, Hassan, Mándí, Mojica, A. Moreno I.

Tréner: Quique Setién

Rozhodca: Manzano – Nevado, Martínez

Diváci: 43 634