Menu

Hokej

KHL

HC Torpedo Nižnij Novgorod – HC Dinamo Riga

2:0

koniec (0:0, 1:0, 1:0)

25.08.2016, 18:05 • Nagorny Arena • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Tipsport: 1.6 4.5 4.62

To je z mé strany již vše, brzy zase na počtenou! (20:29:28)
Československá stopa:

Jakub Sedláček (RIG) 26 zákroků, 2 góly, úsp. 92,9 %
Je hotovo! Torpedo prožilo povedený vstup do sezóny a na domácím ledě udolalo houževnaté Dinamo Riga 2:0 po gólech Sjomina a Daugavinše v závěru třetí třetiny. Gólová střela lotyšského legionáře lotyšský celek definitivně zlomila a rozhodla o tom, že Dinamo prohrálo i druhé utkání nového ročníku.

Konec zápasu.

59:26

Alexej Potapov (NNO) si počínal až příliš vehementně při čistění prostoru před vlastní svatyní a v samém závěru ještě vyfasoval dvě minuty za hrubost.

59:04

Domácí nic nevymýšleli a okamžitě po zisku kotouče ho vyhodili na zakázané uvolnění, Dinamo si následně vybralo oddechový čas!

58:36

Hráči Dinama uvízli v ofsajdu a čas se jim začíná rychle krátit, minutu a půl před třetí sirénou se bude vhazovat ve středním pásmu.

57:48

Ilja Proskurjakov radši přerušil hru před dotírajícím Galvinšem, hosté z lotyšské metropole ještě nic nebalí.

56:56

56:56 Kaspars DAUGAVINŠ - 2:0

56:56

Torpedo právě vstřelilo branku!
Troufám si říct, že je rozhodnuto! KASPARS DAUGAVINŠ dostal přesnou přihrávku na levý kruh, odkud se z první trefil přesně k tyči, a tři minuty před koncem tak Novgorodští vedou o dvě branky! Asistence:

56:27

Hráči v modrých dresech stále kombinují v útočném pásmu, k žádným střelám se ale zatím nedostávají.

55:41

Novgodorský lodivod si vybral oddechový čas, rozhodnou domácí v této početní výhodě definitivně o svém vítězství?

55:41

Právě Justin Shugg (RIG) v rohu kluziště naprosto zbytečně zahákoval soupeře a příští dvě minuty stráví za katrem, to je velká komplikace pro Dinamo!

54:50

Justin Shugg se individuálně prokousal na útočnou modrou, odkud vypálil, jenže jeho nepřesný projektil Proskurjakova neohrozil.

53:56

Nutno ale říct, že defenzíva Torpeda šlape jako švýcarské hodinky, hosté se zatím ne a ne dostat k závěrečnému tlaku.

52:54

Po dalším vhazování v útočném pásmu Dinama se kotouče zmocnil Sam Lofquist a vyhodil ho do bezpečí, Novgorodští už se v podstatě jen brání.

51:58

Arťom Aljajev se zodpovědně vrátil, aby odstavil od kotouče hostujícího forvarda Shugga, protiakci Torpeda se mu už ale založit nepodařilo.

51:01

Hosté začínají zvyšovat obrátky! Odraženého kotouče se v mezikruží zmocnil útočník Tim Sestito a nahodil ho zpět do prostoru před Proskurjakovem, strážce svatyně Torpeda si ale nakonec poradil.

49:59

Před námi je posledních deset minut základní hrací doby a oba týmy stále dělí jediný gól, můžeme se těšit na dramatický závěr zápasu.

49:18

Obránce Patrick Mullen ujel po pravém křídle a vypálil, střela mu ale příliš nevyšla a Proskurjakov měl úlohu snadnou.

48:29

Po nečekané přihrávce od mantinelu se nedaleko před Sedláčkem zničehonic zjevil Stanislav Jegoršev, jenž ale recept na rižského gólmana nenašel!

47:34

Po něm se kotouče ujali domácí hokejisté, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostali. Hráči Torpeda si především hlídají zadní vrátka.

46:50

Po nepřehledné skrumáži ve středním pásmu je hra přerušena, následovat bude vhazování ve středním pásmu.

45:58

Proskurjakov je ale i nadále prakticky bez práce, námi sledované utkání zatím žádnou velkou podívanou nenabízí.

45:06

Lotyšský zadák už je zpět na ledě, Dinamo toto oslabení bez problémů zvládlo a stále živí naději na vyrovnání.

44:40

A znovu! V této přesilovce se Torpedu vůbec nedaří a Freibergsův trest už se chýlí ke svému konci.

43:47

Hráči v bílých dresech se dokázali osvobodit, domácí tak budou muset začínat opět od píky.

43:06

Ralfs Freibergs (RIG) si u hrazení nedovoleným způsobem vyšlápl na Kuljomina, domácí si tak zahrají další přesilovku.

42:39

Sprinterský souboj o puk ovládl rižský zadák Georgijs Pujacs, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku další útočné akce.

41:53

Carter Ashton se šikovně protáhl po levém křídle, uvízl ale v rohu kluziště a ke střele se vůbec nedostal.

40:51

První útok domácích se zkraje třetí třetiny usadil v útočném pásmu a po přihrávce Sjomina se dostal ke střele John Norman, jeho pokus ale Sedláček přizvedl do ochranné sítě.

40:01

Začala třetí třetina.
V prostřední dvacetiminutovce jsme byli svědky jednoho gólu, hned v jejím úvodu otevřel skóre přesnou střelou Sjomin. Oba týmy měly k dispozici pár přesilových her, další větší šance už ale k vidění nebyly. Co nabídne třetí třetina? To začneme zjišťovat v 19:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

V Nagorny Areně už se nám rozběhla poslední minuta druhé třetiny.

37:58

V závěru druhé třetiny jsou hosté aktivnější a tlačí se za vyrovnáním, do žýdných šancí se ovšem nedostávají a Proskurjakov zůstává bez práce.

37:16

Janis Kalninš nahodil kotouč na Proskurjakova od modré, strážce domácí svatyně si ale bez problémů poradil.

36:38

Novgorodská svatyně byla vychýlena ze své pozice, hra je tak přerušena a následovat bude buly ve středním pásmu.

35:44

Prostřední dvacetiminutovka už se začíná pomalu chýlit ke svému konci a hosté se po nějaké době dostali do útočného pásma, se střelou Bičevskise z pravé strany si ovšem Proskurjakov bez problémů poradil.

34:50

Dinamo už hraje v plném počtu a Jakub Sedláček po nahození Pettersona přerušil hru, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Torpeda.

33:59

Lotyšský celek se ale dokázal osvobodit a napadající Ralfs Freibergs navíc dostal domácí zadáky pod tlak a obral je o puk, ke střele už se ale neprotlačil.

33:21

Normanův projektil od modré sice proletěl mimo, v rohu kluziště ale kotouč zachytil Kaspars Daugavinš, a domácí tak pokračují v obléhání Sedláčkovy svatyně.

32:37

Tim Sestito (RIG) si v souboji s Kuljominem pomohl vysokou holí, další dvě minuty tak zámořský útočník Rigy stráví na trestné lavici.

31:52

Kotouč je v moci domácích hokejistů. Jejich příznivci se sice dožadují druhého gólu, hráči Torpeda se ovšem nikam neženou.

30:59

Buly ovládli domácí hokejisté a na pár doteků zvládli dostat kotouč až za Sedláčkovu svatyni, tam ale čekal připravený Georgijs Pujacs, a hosté tak zakládají další protiakci.

30:16

Proskurjakov pro jistotu přerušil hru po nahození od modré čáry, vhazovat se bude po jeho levé ruce.

29:27

A znovu. Ani druhá přesilovka Torpeda v tomto utkání toho příliš zajímavého nenabídla a Gilliesův trest je již u konce.

28:31

Následný Daugavinšův pokus z vrcholu pravého kruhu dokázal Sedláček vyrazit do rohu a Rižští se posléze osvobodili.

27:56

Po povedené kombinaci domácích na jeden dotek se k puku v předbrankovém prostoru dostal Alexandr Frolov, vystřelit se mu ale nepodařilo.

27:26

Colton Gillies (RIG) se provinil zcela zbytečným sekáním ve středním pásmu, Torpedo si tak zahraje další přesilovku.

26:45

Hostům nelze upřít snaha, směrem kupředu se jim ale vůbec nedaří a Ilja Proskurjakov je i ve druhé třetině prakticky bez práce.

25:58

Jakub Sedláček přerušuje hru po pokusu Osipova od modré, vhazovat se bude po levé ruce českého brankáře ve službách Dinama.

25:00

Carter Ashton (NNO) a Tim Sestito (RIG) se do sebe zničehonic pustili, vítěz jejich pěstního souboje se ale určuje velmi těžko, poněvadž oba kohouti skončili ve stejný moment na ledě a poté je sudí odtrhli od sebe. Ashton i Sestito vyfasovali pětiminutové tresty za hrubost.

24:53

Po trmě-vrmě ve středním pásmu hráči v bílých dresech dostrkali kotouč k Proskurjakovovi, ten má ovšem spoustu času na rozehrávku.

24:05

V první třetině působili hokejisté Nižného Novgorodu hodně těžkopádným dojmem, v té druhé bruslí o dvě třídy lépe než hosté a parta okolo bratří Redlihsů najednou vůbec nestíhá.

23:27

John Norman se po chybě v rozehrávce Dinama zjevil úplně osamocený na útočné modré, najel si na úroveň kruhů a vypálil, jeho pokus ale mířil mimo!

22:58

Rozehrávka Torpeda skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude opět před Proskurjakovem.

22:21

Proskurjakov nepříliš přesvědčivě vyjel ze své brány a dostal se do problémů, ve spolupráci s Jehorševem ale tuto situaci nakonec přestál.

21:30

21:30 Dmitrij SJOMIN - 1:0

21:30

Torpedo právě vstřelilo branku!
Zatímco v úvodní dvacetiminutovce nebyly k vidění prakticky žádné šance, do té druhé vstoupilo Torpedo skvěle a vypracovalo si úvodní gól, když se po přihrávce Višněvského přesně trefil DMITRIJ SJOMIN! Asistence: Ivan Višněvskij, Kaspars Daugavinš.

20:01

Začala druhá třetina.
Skutečně tomu tak je, úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Zatím sledujeme typický zápas pro samý začátek sezóny, oběma týmům to na ledě zatím vcelku skřípe a na větší šance po dvaceti minutách stále čekáme. Změní se to po přestávce? To začneme zjišťovat v 18:56.

20:00

První třetina skončila.

19:28

Bez podpory spoluhráčů Gračjov nic kloudného nevymyslel, půlminutu před koncem třetiny oba týmy střídají a nezdá se, že by se mělo do první sirény ještě něco převratného stát.

18:50

Rižští hokejisté se na chviličku usadili v útočném pásmu, nicméně puk rychle ztratili a na druhou stranu už pádí Jevgenij Gračjov.

17:58

Alexandr Frolov se poté ještě pokoušel o dorážku Sjominovy střely, nicméně do zakončení se vůbec nedostal.

17:21

Dmitrij Sjomin ujel hostujícím zadákům a ocitl se úplně osamocen na levém kruhu, na připraveného Sedláčka ale nevyzrál!

16:27

Úvodní dvacetiminutovka se začíná chýlit ke svému konci a oba týmy jsou směrem dopředu stále bezradné, odvážným průnikem to teď nezměnil ani Maris Bičevskis.

15:40

Indrašis už je zpět na ledě a pokud mne nešálí paměť, Jakub Sedláček v tomto oslabení nemusel ani jednou zasahovat.

15:04

Ofsajd a v něm vytáhlý útočník Carter Ashton, tento přechod do útočného pásma Torpedu vůbec nevyšel.

14:18

Hráči Dinama se ihned po buly osvobodili a Mikelis Redlihs navíc dostal Proskurjakova pod tlak, strážce domácí svatyně to ale nakonec zvládl.

13:40

Miks Indrašis (RIG) usedne za katr za hákování, Novgorodští si tak rovněž zahrají svou první přesilovku.

13:05

Domácí jsou o fous aktivnější a drží kotouč častěji na svých hokejkách, nicméně žádná šance Torpeda stále k vidění nebyla.

12:26

Rozehrávka Rižských doletěla na zakázané uvolnění, hra se tak přesune zpět před Sedláčka, bývalého brankáře Zlína.

11:17

Daugavinšův zblokovaný pokus skončil v ochranné síti, následovat bude další vhazování před Jakubem Sedláčkem.

10:44

Sam Lofquist se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu, jeho projektil ale minul Sedláčkovu svatyni. Domácí ovšem nadále drží kotouč v útočném pásmu.

10:01

Těsně za polovinou první třetiny je hra přerušena, následovat bude komerční přestávka.

09:26

Carter Ashton to nemyslel vůbec špatně, nicméně na jeho střílenou přihrávku v předbrankovém prostoru nikdo v modrém dresu nedosáhl.

08:35

Patrick Mullen dlouho vyčkával na modré, nicméně jeho následný pas už nikoho v bílém nenašel a domácí vyhodili puk do bezpečí.

07:41

Alexej Potapov se zmocnil kotouče v rohu kluziště po levici vlastního brankáře a rozjel se s ním až do útočného pásma, do zakončení už se ale neprokousal.

06:45

Osipov už je na ledě, ve své první přesilovce Rižští nevymysleli vůbec nic. Oba týmy nyní střídají.

05:55

Kotouč letí opět směrem k Sedláčkovi, v této početní výhodě se hostům zatím ani trochu nedaří.

05:20

Domácí se osvobozují, hráči v bíločervených dresech budou muset začínat znovu od píky.

04:45

Maxim Osipov (NNO) se provinil vražením na hrazení, celek z lotyšské metropole si tak zahraje svou první přesilovku.

03:47

Oskars Cibulskis se ve středním pásmu dokázal uvolnit povedenou kličkou a díky zkušenému zadákovi se hokejisté Dinama usadili v útočném pásmu.

02:51

V úvodu utkání se hraje prakticky bez přerušení, ani jeden z týmů zatím není schopen založit nějakou kloudnou akci a z tribun už se dokonce ozývá pískot.

02:17

Patrick Mullen vyčkává ve vlastním pásmu na dostřídávající spoluhráče a nikam se nežene.

01:30

Jevgenij Mozer prověřil Sedláčkovu pozornost takovou bekhendovou žabičkou z mezikruží, rižský gólman ale bez problémů zasáhl.

00:41

Strážce domácí svatyně pro jistotu udržel nahození ze středního pásma, vhazovat se tak bude po jeho levici.

00:20

Osipovova rozehrávka doletěla na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Iljou Proskurjakovem.

00:01

Utkání právě začalo.
V zaplněné Nagorny Areně budou nyní následovat hymny Lotyšska a Ruska, poté jdeme na to!
Úvodní sestavy:

Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Kasutin) – Aljajev, Osipov, Višněvskij, Lofquist, Jegoršev, Šulenin – Galuzin, Norman, Pettersson – Daugavinš, Frolov, Sjomin – Ashton, Mozer, Potapov – Žerděv, Urakov, Gračjov – Kuljomin, Verjajev.

Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Freibergs, Pujacs, Mullen, Redlihs, Galvinš, Cibulskis, Zile – Darzinš, Redlihs, Sčastlivyj – Sestito, Shugg, Gillies – Meija, Indrašis, Bičevskis – Saulietis, Skvorcovs, Pavlovs – Razgals.

Rozhodčí: Gamalej, Kuljov – Lazarev, Černyšev.
Zatímco pro Torpedo se bude jednat o premiérové utkání nové sezóny KHL, lotyšský celek už za sebou jedno střetnutí má. Dinamo se představilo na ledě HK Soči a v Bolšoj Aréně před necelými šesti tisícovkami diváků domácímu celku podlehli 1:3. Rižští už v 16. minutě "tekli" 0:3 a měli zaděláno na debakl, poté už ale Jakub Sedláček neinkasoval a naopak jeho protějšek Barulin musel jednou vylovit puk ze své sítě.
Hezký podvečer! Srdečně vítám všechny hokejové nadšence u sledování dalšího duelu začínajícího ročníku Kontinentální hokejové ligy, v němž Torpedo Nižnij Novgorod před vlastními fanoušky od 18 hodin našeho času změří síly s Dinamem Riga. Tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Torpedo Nižnij Novgorod – HC Dinamo Riga

2:0

koniec (0:0, 1:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 22. Sjomin (Višněvskij, Daugavinš), 57. Daugavinš

HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Kasutin) – Aljajev, Osipov, Višněvskij, Lofquist, Jegoršev, Šulenin – Galuzin, Norman, Pettersson – Daugavinš, Frolov, Sjomin – Ashton, Mozer, Potapov – Žerděv, Urakov, Gračjov – Kuljomin, Verjajev.

HC Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Freibergs, Pujacs, Mullen, Redlihs, Galvinš, Cibulskis, Zile – Darzinš, Redlihs, Sčastlivyj – Sestito, Shugg, Gillies – Meija, Indrašis, Bičevskis – Saulietis, Skvorcovs, Pavlovs – Razgals.

Rozhodca: Gamalej, Kuljov – Lazarev, Černyšev

Priebeh zápasu
1. tretina
04:45 NNO 2 Osipov, narazenie na mantinel
13:40 RIG 2 Indrašis, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
21:30 NNO 1:0 Sjomin (Višněvskij, Daugavinš)
25:00 NNO 5 Ashton, hrubosť
RIG 5 Sestito, hrubosť
27:26 RIG 2 Gillies, sekanie
32:37 RIG 2 Sestito, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
43:06 RIG 2 Freibergs, nedovolené bránenie
55:41 RIG 2 Shugg, hákovanie
56:56 NNO 2:0 Daugavinš
59:26 NNO 2 Potapov, hrubosť
Koniec