Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

NEC Nijmegen – Willem II Tilburg

0:0

koniec (0:0)

25.09.2016, 12:30 • Goffertstadion , Nijmegen • 7. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.7 3.33 2.55

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek neděle! (14:24:06)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:20.
Je dobojováno! Domácí Nijmegen byl po celou dobu utkání lepším týmem a také si vytvořil větší množství šancí! V první půli hrozil hlavně stoper Dario Dumić, jež nejprve po rohovém kopu přestřelil branku a další ránou z velké vzdálenosti orazítkoval tyč! Ve druhém poločase si Nijmegen nastěhoval před branku soupeře, ale vypracoval si jedinou možnost. Taiwo Awiniyi běžel sám na brankáře, ale Kostas Lamprou jeho ránu vyrazil na roh! Tilburg byl směrem dopředu naprosto bezzubý! Oba týmy si tedy rozdělí body za bezbrankovou remízu!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Utkání už se pouze dohrává, ani jeden z celků se nikam nežene. Hraje se převážně na polovině hrací plochy. Střídající Lundholm zakopl míč do autu.

90+2

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Taiwo Awiniyi, přichází Jay-Roy Jornell Grot.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Hosté jsou v samotném závěru aktivnějším celkem a stále více se tlačí do pokutového území. Ojo potáhl míč až k rohovému praporku, jenže přes hradbu domácích obránců neodcentroval.

89

Hostům se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. André Fomitschow v souboji na hranici pokutového území vybojoval míč pro domácí a ještě se nechal faulovat.

88

Tilburg se znovu nastěhoval před pokutové území domácího celku a dokonce si vybojoval zajímavou standardní situaci. No, tohle by bylo hodně kruté!

87

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Reagy Ofosu, přichází Sam Lundholm.
Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Francisco Sol, přichází Bartholomew Ogbeche.

86

Kévin Mayi potáhl míč vpřed po levé straně, předal jej spoluhráči na hranici šestnáctky, ale Funso Ojo k domácímu záložníkovi přistoupil a obral jej o míč. Tilburg se zatím brání bez větších problémů.

85

André Fomitschow rozehrával přímý kop z nadějné pozice. Centr domácího obránce si na zadní tyči našel brankář Kostas Lamprou, jež jej vyboxoval ven z pokutového území.

84

Fotbalistům Nijmegenu začínají téct nervy! Do rozmíšky s hlavním rozhodčím se nyní naprosto zbytečně pustil Wojciech Golla. Stoper domácího celku může být rád, že neobdržel žlutou kartu.

83

Nijmegen rozehrával rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl ke vzdálenější tyčce, kde byli pouze připravení obránce Tilburgu. Uzdravený Darryl Lachman odhlavičkoval míč z pokutového území.

82

Dnešní utkání sleduje 10 800 diváků!

81

Hosté sportovně odevzdali míč Nijmegenu. Další útok domácího celku začíná až od brankáře Delleho. Nijmegenu se krátí čas na vstřelení tolik vzývané branky.

80

Hra je přerušena! V pokutovém území Tilburgu zůstává po střetu ležet Darryl Lachman. Hostující stoper se na malém vápně srazil s vlastním brankáře. Podle všeho ale bude schopen utkání dohrát.

79

Jordy Croux vyslal další pobídku do šestnáctky. Míč z jeho kopačky tentokrát směřoval do míst, kde nebyl nikdo v modrém dresu. Wojciech Golla nikým neatakován odhlavičkoval balón do bezpečí.

78

Jordy Croux odcentroval z pravé strany do pokutového území. Na malém vápně si dělal prostor Francisco Sol, kterého si do parády vzal výborně hrající Dario Dumić a nedal mu ani metr prostoru.

77

Janio Bikel vybojoval míč na pravé straně, zbavil se obránce a v tu chvíli se před ním otevřelo moře volného prostoru. Záložník Nijmegenu si navedl míč na střelu, ale slabým pokusem hostující branku neohrozil.

76

Tilburgu se daří kouskovat hru! Branco van den Boomen nedovoleně atakoval jednoho z domácích záložníků. Nijmegen bude rozehrávat z vlastní poloviny, fandové domácích hlasitě povzbuzují!

75

Tilburg zahrával rohový kop. Hosté rezignovali na jakýkoliv centr do pokutového území. Místo toho se rozhodli pro rozehrávku na krátko a nyní kombinují na půlící čáře.

74

Nijmegen už se opět nastěhoval na útočnou polovinu. Do útoku se zapojil i stoper Dario Dumić, který vysokou přihrávkou našel jen hlavu připraveného obránce hostů.

73

Na druhé straně se za přihrávkou na pravou stranu hnal Erik Falkenburg. Hostující záložník už chtěl centrovat, nicméně André Fomitschow mu zastoupil cestu a obral jej o balón.

72

Taiwo Awiniyi je v posledních minutách hodně aktivní. Domácí fotbalista se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště a nechal se faulovat. Nijmegen bude rozehrávat.

71

Domácí brankář Joris Delle nepřesným výkopem poslal míč do zámezí. Hostující zadáci s rozehrávkou vůbec nespěchají, Tilburg drží míč na své polovině.

70

V pozici zakončujícího fotbalisty se tentokráte ocitl Reagy Ofosu. Domácí fotbalista se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a střelou z první poslal míč na tribunu.

69

69. Obrovská šance Nijmegenu

69

Obrovská šance Nijmegeno! Reagy Ofosu vyslal parádní přihrávku za obranu soupeře, kam si naběhl Taiwo Awiniyi, jež nechal vyniknout hostujícího brankáře!

68

Kévin Mayi přenesl hru dlouhou přihrávkou na levou stranu. Míčsi zpracoval Reagy Ofosu, který však neroztančil svého strážce a slabou střelou nepřidělal hostující brankáři moc práce.

67

Tilburg znovu uklidňuje hru kombinací na polovině hrací plochy. Hostující fotbalisté si vyměňují řadu krátkých přihrávek, Tilburg si zde podle všeho přijel pro bod.

66

Reagy Ofosu otevřel na levé straně prostor pro Fomitschowa, který vlétl do pokutového území jako velká voda, ale stříleným centrem na malé vápno nenašel nikoho v červeném dresu.

65

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Bruno Andrade, přichází Thom Haye.

65

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Julian von Haacke, přichází Ferdi Kadioglu.

64

Julian von Haacke sice předběhl hostujícího obránce, ale při zpracování si pomohl rukou. Hlavní rozhodčí jeho prohřešek proti pravidlům viděl a odpískal míč ve prospěch Tilburgu.

63

Nijmegen navíc zahrával standardní situaci. Exekuce přímého kopu se ujal André Fomitschow, jehož přetažený centr propadl až do rukavic připraveného Lamproua.

62

Další žlutá karta! Za svůj nedovolený zákrok na polovině hrací plochy ji uviděl hostující Jordy Croux!

61

Taiwo Awiniyi si na hranici ofsajdového postavení počkal na dlouhou přihrávku za obranu. Domácí útočník se s míčem prohnal okolo obránce, ale další zadák Tilburgu jej vytlačil až k postranní čáře.

60

Taiwo Awiniyi prošel s míčem přes polovinu hrací plochy. Před pokutovým územím vymyslel přihrávku za obranu, kam spěchal Bikel, avšak vracející se Jordens Peters stihl míč odkopnout do bezpečí.

59

Za dlouhým míčem na pravou stranu pospíchal Francisco Sol. Útočník Tilburgu se za balónem rozběhl, ale po chvíli vědět, že je to zbytečné. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.

58

Reagy Ofosu obdržel přihrávku do běhu na hranici pokutového území. Domácí útočník si míč prvním dotekem předkopl daleko od nohy a Kostas Lamprou mu jej stačil uzmout!

57

Jordens Peters se ocitl v roli posledního obránce a svou úlohu zvládl na jedničku. Hostující kapitán pokryl dlouhou přihrávku na Awiniyiho. Domácí útočník by se řítil sám na brankáře!

56

André Fomitschow se znovu vydal na útočnou polovinu. Domácí obránce vyslal prudký centr z levé strany. Jeho pobídku před brankou Tilburgu odkopl Jordens Peters.

55

No a málem z toho byla šance! Hosté se rychlým centrem dostali do pokutového území. Jordy Croux prodloužil hlavou míč na značku pokutového kopu a Dario Dumić jen se štěstím odpravil míč před dotírajícím Solem.

54

Až nyní se hosté na delší dobu dostali k míči. Peters s Lachmanem uklidnili hru na vlastní polovině. Zadáci Tilburgu si vyměňují krátké přihrávky, nikdo v červeném jejich rozehrávku nenapadá.

53

Centr od rohového praporku se domácím vůbec nepovedl. Míč se stáčel do branky a Kostas Lamprou jej bez problémů schoval v rukavicích. Tilburg se však ne a ne dostat do tempa.

52

André Fomitschow se vydal na výlet na polovinu Tilburgu. Na jeho centr si na přední tyči naběhl Taiwo Awiniyi, který střelou do obránce vybojoval Nijmegenu rohový kop.

51

Julian von Haacke rozehrával přímý kop.Domácí vyzkoušeli secvičený signál. Reagy Ofosu obdržel přihrávku na hranici pokutového území, ale dlouhou kličkou se vyhnal z hrací plochy.

50

Reagy Ofosu operoval s míčem u rohového praporku. K domácímu křídelníkovi okamžitě přistoupili dva obránci Tilburgu, kteří mu nenechali prostor potřebný k odcentrování.

49

Funso Ojo zastavil unikajícího von Haackeho na polovině hřiště a zaslouženě viděl žlutou kartu! Domácí jsou v úvodu druhého poločasu jasně lepším týmem!

48

Nijmegen se nastěhoval před pokutového území soupeře. Mikael Dyrestam vymýšlel dlouhý aut, kterým oslovil pouze připraveného obránce. Hosté navíc budou rozehrávat.

47

Reagy Ofosu se z pravé strany prokličkoval do pokutového území a předložil přihrávku na jeho hranici. Do míče se chystal opřít Janio Bikel, jenže jeden z obránců míč na poslední chvíli odkopl.

46

Nijmegen zahájil výkopem druhý poločas dnešního utkání. Domácí se okamžitě hnali do útoku, nicméně dlouhý nákop na rozběhnutého Awoniyie zastavila obrana Tilburgu.

46

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Katuku Tshimanga, přichází Freek Heerkens.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! O něco aktivnější v něm byli fotbalisté Tilburgu, kteří ze své územní převahy branku Nijmegenu neohrozili. Šance naopak přišly na straně domácích! Po rohovém kopu mohl otevřít skóre Dario Dumić, ale jeho rána prosvištěla nad brankou! Stejný hráč o několik minut později zkusil štěstí z dálky a tentokrát orazítkoval tyčku! Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu!

45+1

První poločas skončil.

45

V poslední minutě prvního poločasu se střelou ze střední vzdálenosti prezentoval Julian von Haacke. Domácí středopolař tentokrát zkusil štěstí technicky, nicméně jeho pokus nabral opačnou rotaci a minul branku.

44

Bikel prosvištěl s míčem až k pokutovému území soupeře, poslal přihrávku na střed hřiště, kde se do míče opřel Julian von Haacke, jenže jeho rána ohrozila jen diváky za brankou.

43

Katuku Tshimanga odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka z levé strany se snesla na malé vápno, kam z brankové čáry vyrazil Joris Delle. Domácí brankář stáhl míč do rukavic.

42

Janio Bikel sprintoval do pokutového území za přihrávkou mezi obránce Tilburgu. U míče byl ale rychleji brankář Kostas Lamprou, který míč před běžící Bikelem schoval do rukavic.

41

Tilburg se nastěhoval na polovinu domácího celku. Jordy Croux si řekl o přihrávku na pravou stranu, ale kvůli špatnému doteku o něj přišel a ještě se provinil útočným faulem.

40

Katuku Tshimanga vybojoval míč na levé straně hrací plochy. Krajní obránce Tilburgu zapojil do kombinace Andradeho, který mohl střílet zpoza šestnáctky, jenže otálel a přišel o míč.

39

Taiwo Awiniyi dostihl na hrací ploše přihrávku do pokutového území. Jeden z obránců k němu včas přistoupil a vytlačil jej mimo vápno. Awiniyi následnou nepřesnou přihrávkou odevzdal míč soupeři.

38

Další žlutá karta, tentokrát na straně hostů! Taiwo Awiniyi unikal van Anholtovi, jež jej skluzem zezadu poslal na trávník!

37

Za obloučkem do pokutového území se dral Jordy Croux. Hostující útočník se sice natlačil před stopera Gollu, ale už nezachytil míč na hrací ploše. Joris Delle bude odkopávat od branky.

36

Pele van Anholt se znovu vytáhl až na polovinu domácího celku. Pravý obránce Tilburgu si tentokrát netroufl na centr do pokutového území a obrátil hru k obráncům.

35

Funso Ojo táhl útok Tilburgu po pravé straně. Pele van Anholt se vydal podpořit ofenzívu a dokonce odcentroval do pokutového území. Nepřesný centr pravého obránce hostů odvrátil Dario Dumić.

34

Dario Dumić našel dlouhou přihrávkou rozběhnutého Ofosuho, který si míč zpracoval, chtěl oklamat obránce rychlou kličkou, nicméně Tshimanga svého soka vystál a obral jej o míč.

33

Tilburg navíc rozehrával přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde stáli pouze připravení hlavičkáři domácího celku. Nijmegen se bez problémů ubránil.

32

Poprvé v utkání se nám zažlutilo! André Fomitschow před hranicí pokutového území dojel soupeře na kotníky a za svůj ostrý zákrok vidí žlutou kartu!

31

Francisco Sol narazil míč na hranici pokutového území Ojovi. Druhý jmenovaný se do balónu opřel pravačkou, ale střela mu vůbec nesedla a míč pomalu doskákal do rukavic připraveného Delleho.

30

Reagy Ofosu dotíral na unikajícího Oja. Domácí fotbalista svého soka dohnal a ve skluzu mu ukopl míč do zámezí. Vhazovat budou hosté. Pokračuje se v hodně opatrném tempu.

29

Katuku Tshimanga motal hlavy domácím obráncům na levé straně hrací plochy. Hostující obránce nakonec ukličkoval sám sebe a přihrávkou na vlastní polovinu zbrzdil hostující útok.

28

Obránci Nijmegenu si zbytečně zkomplikovali situaci. Wojciech Golla musel dohánět nepřesnou přihrávku a před dotírajícím útočníkem Tilburgu se štěstím vrátil míč brankáři.

27

Taiwo Awiniyi se hnal za dlouhou přihrávku do pokutového území. Kostas Lamprou včas vyběhl, položil se domácímu fotbalistovi pod nohy a schoval míč do rukavic.

26

Na druhé straně se do zakončení řítil Bruno Andrade. Nejaktivnější hostující fotbalista si navedl balón na pravou nohu, jenže jeho pokus zastavil jeden z obránců Nijmegenu.

25

Taiwo Awiniyi byl jako první u odraženého míče na hranici pokutového území a bez váhání se do něj opřel pravačkou. Jeho tvrdá střela ale zamířila nad břevno hostující svatyně.

24

Reagy Ofosu si zpracoval vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Domácí fotbalista si troufl na riskantní kličku, při které o míč přišel. Domácí ale zůstávají na polovině soupeře.

23

Darryl Lachman vyvezl míč až na polovinu Nijmegenu. Hostující stoper chtěl překvapit obranu Nijmegenu kolmicí na Andradeho, ale jeho přihrávka byla hodně nepřesná.

22

Bruno Andrade už je zpátky na hřišti a okamžitě se zapojil do útoku hostujícího celku. Uzdravený fotbalista se pustil do hlavičkového souboje na hranici pokutového území, ale Wojciech Golla mu nedal šanci.

21

Hra je přerušena! Na hrací ploše zůstává ležet Bruno Andrade. Hostující fotbalista ale bude schopen pokračovat v utkání. Nejprve ale musí být ošetřen za postranní čárou.

20

Kévin Mayi udržel míč u pravé postranní čáry, předal jej Ofosuovi, který si jej posunul mezi obránce Tilburgu, ale už se neprotlačil do pokutového území. Kostas Lamprou bude rozehrávat.

19

Nijmegen se herně zvedl! Domácí se tlačí do útoku a obrana hostů neví, kde jí hlava stojí. Mikael Dyrestam se hnal za kolmicí mezi obránce Tilburgu, jenže tentokrát míč nezastihl na hrací ploše.

18

18. Dumićova dělovka do tyče

18

Tak tohle byla paráda! Dario Dumić napřáhl ze třiceti metrů pravačkou a jeho nádherná střela orazítkovala tyč hostující branky!

17

Ze souboje na polovině hrací plochy vyšel jako vítěz Dario Dumić. Domácí stoper nedal svému protivníkovi šanci, odtlačil jej tělem a ještě se nechal faulovat. Nijmegen je u míče.

16

Hosté sportovně odevzdali míč domácímu celku. Golla totiž přerušil hru kvůli zranění jednoho z hostujících fotbalistů. Postižený hráč ale bude schopen nadále pokračovat.

15

Na druhé straně se hosté rozhodli pro autové vhazování do pokutového území. Branco van den Boomen ale míč vytlačil ven ze šestnáctky a Tilburg kombinuje na půlící čáře.

14

Centr od rohového praporku se snesl na vzdálenější tyč, kde číhal Golla. Obrana Tilburgu odkopla míč pouze za hranici šestnáctky, kde se do balónu položil Mayi, jehož rána minula zařízení.

13

André Fomitschow naháněl další dlouhou přihrávku na levou stranu. Krajní obránce Nijmegenu tentokrát svedl lepší souboj a vybojoval domácímu celku další rohový kop.

12

Po levé straně spěchal vpřed André Fomitschow. Krajní obránce Nijmegenu se ale nenatlačila před Lachmana, který mu míč ukopl a navíc vybojoval autové vhazování pro Tilburg.

11

Nijmegen se po úvodním tlaku soupeře osmělil a domácí se usadili na polovině Tilburgu. Jeden ze středopolařů domácího týmu se nechal faulovat. Nijmegen může pokračovat v kombinaci.

10

10. Dumićovo zakončení po rohovém kopu

10

První velká šance! Po rohovém kopu se míč odrazil na malé vápno, kde si jej Dario Dumić předkopl daleko od sebe a na dlouhou nohu jej nasměroval nad břevno hostující branky!

9

Po dlouhé době se na polovině soupeře ocitli domácí fotbalisté. Mikael Dyrestam doběhl dlouhou přihrávku a prudkým centrem do pokutového území vybojoval rohový kop.

8

Centrovaný míč se snášel mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Nikdo v modrém dresu si však neproklestil cestičku k zakončení, domácí obrana opět odolala.

7

Erik Falkenburg si navedl míč vpřed středem hrací plochy a deset metrů před pokutovým územím se nechal faulovat. Hosté budou mít k dispozici přímý kop z dobré pozice.

6

Andrade obdržel přihrávku na levou stranu, obratně se otočil s míčem a vyslal centr na zadní tyč, kam z brankové čáry vyrazil Joris Delle. Domácí brankář stáhl míč do rukavic.

5

Francisco Sol si naběhl na oblouček do pokutového území. Hostující útočník si chtěl zpracovat míč hrudníkem, ale balón mu odskočil daleko od těla a zamířil za čáru. Joris Delle bude odkopávat.

4

Hosté ani napodruhé neohrozili branku Jorise Delleho. Na pravé straně podržel míč Branco van den Boomen, ale jeho pokus o centr zastavil připravený obránce Nijmegenu.

3

Hostům se kop od rohového praporku nepovedl, ale Mikael Dyrestam se nedohodl se svým brankářem a odhlavičkoval míč na rohový kop. Tentokrát se bude rozehrávat z druhé strany.

2

Katuku Tshimanga se vydal na výlet na polovinu soupeře. Na levé straně si převzal přihrávku do nohy, udělal si prostor a odcentroval. Jeho pobídku srazila domácí obrana na rohový kop.

1

Hosté zahájili dnešní utkání výkopem. Tilburg ihned po rozehrávce přišel o míč a domácí fotbalisté se poprvé podívali na polovinu Tilburgu. Hosté ale rychle vybojovali balón nazpátek.

1

Utkání právě začalo.
Rozhodčí už přivádí aktéry dnešního klání na hrací plochu! Nijmegen bude hrát v červeném, zatímco hosté nastoupí v modrobílých dresech.
Úvodní sestavy:

NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke, Breinburg – Awiniyi, Mayi, Ofosu.
Náhradníci: Smits – Heinloth, Gmeiner, Lundholm, Mauk, Buwalda, Kadioglu, Jornell Grot, Owusu-Abeyie.

Willem II Tilburg: Lamprou – van Anholt, Lachman, Peters, Tshimanga – van den Boomen, Falkenburg, Ojo – Croux, Sol, Andrade.
Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Heerkens, Schuurman, T. Haye, D. Wuytens, Ogbeche, Abubakar-Ankra, Calcan, Lieftink.

Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen.
Vzájemné duely v minulé sezóně

Nijmegen – Tilburg 1:0
Tilburg – Nijmegen 0:1
Společně dnes budeme sledovat duel mezi týmy ze spodní poloviny tabulky. Oba celky v šesti duelech nasbíraly pět bodů a patří jim třináctá, respektive čtrnáctá příčka ligové tabulky. Nijmegen prohrál už tři zápasy v řadě! Naposledy podlehl Spartě Rotterdam 2:0! Jeho soupeř z Tilburgu v minulém kole získal bod za domácí remízu s Excelsiorem.
Dobré odpoledne všem příznivcům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se dnes zaměříme na duel mezi NEC Nijmegen a Willem II Tilburg. Úvodní výkop je na programu ve 12:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

NEC Nijmegen – Willem II Tilburg

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   32. Fomitschow (NIJ) – 38. van Anholt (WLM), 49. Ojo (WLM), 62. Croux (WLM)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:20.

NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke (65. Kadioglu), Breinburg (C) – Awiniyi (90+2. Jornell Grot), Mayi, Ofosu (87. Lundholm).
Náhradníci: Smits – Heinloth, Gmeiner, Lundholm, Mauk, Buwalda, Kadioglu, Jornell Grot, Owusu-Abeyie.

Willem II Tilburg: Lamprou – van Anholt, Lachman, Peters, Tshimanga (46. Heerkens) – van den Boomen, Falkenburg, Ojo – Croux, Sol (87. Ogbeche), Andrade (65. T. Haye).
Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Heerkens, Schuurman, T. Haye, D. Wuytens, Ogbeche, Abubakar-Ankra, Calcan, Lieftink.

Rozhodca: Gözübüyük – Goossens, van Dongen