Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Nitra – HK VITAR Martin

5:2

koniec (1:1, 3:1, 1:0)

25.09.2016, 17:00 • Zimný štadión Nitra • 7. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

: 1.4 6.0 6.5

Nitra potvrdila, že na domácom ľade je dominantná. Úradujúci majster bodoval naplno aj vo štvrtom dueli pred vlastnými fanúšikmi, keď zdolal Martin 5:2. Domáci mali hernú prevahu, ale do výsledku ju premenili až v druhej polovici duelu, pretože dovtedy Martinčania dokázali držať nerozhodný stav. Corgoni si vďaka dnešnému triumfu udržali druhú priečku v tabuľke a na prvé Košice strácajú tri body. (19:23:44)

Koniec zápasu.

59:51

59:51 KUTÁLEK - 5:2

59:51

Nitra dala gól! Corgoni konečne trafili prázdnu bránu. Úspešným strelcom sa stal TIBOR KUTÁLEK, ktorý dnes skóroval druhýkrát. Asistencia: Miroslav Pupák.

59:30

Domáci mali šancu na piaty gól, ale Pupák nečakal prihrávku na modrú čiaru a prišiel o možnosť vystreliť.

58:50

Patrik Koyš poslal puk pred bránu, kde sa snažili zakončovať Pokrivčák aj Dírer. Napokon úspešne zasiahol Valent.

58:24

Radoslav Macík unikol po ľavom krídle a mal pred sebou prázdnu bránu. Nečakane minul a hostia stále živia nádej.

58:00

Martinčania sa rozhodli zariskovať. Corbeil je na striedačke a za hostí nastúpilo na ľad šesť hokejistov.

57:45

Tréner hostí si vybral oddychový čas, pretože jeho tím získal vhadzovanie pred bránou Michala Valenta.

57:10

Obrovská šanca domácich. Lukáš Paukovček ostal sám medzi kruhmi, švihom dobre vystrelil, no jeho pokus sa zastavil na žŕdke.

56:51

Martin má už len tri minúty na to, aby zdramatizoval dnešný duel. Rantanen však vyrobil zakázané uvoľnenie a nasleduje vhadzovanie pred Corbeilom.

56:04

Michal Krištof mohol definitívne rozhodnúť. Nitriansky útočník získal puk pred gólmanom Corbeilom, ale bekhendovým blafákom ho neprekonal.

55:10

Rzavský ostal na moment voľný medzi kruhmi, ale vo výbornej pozícii prestrelil Valentovu bránu.

54:05

54:05

54:05

Bajtek išiel do samostatného nájazdu, keď unikol Rantanenovi. Fín ho však v poslednej chvíli dokázal dovoleným spôsobom atakovať a znemožnil mu zakončiť.

53:34

Hokejisti Martina sú aktívni, nechcú pustiť Nitre všetky tri body, no pred Valenta sa nedostávajú často.

52:13

Henrich Ručkay si trúfol proti presile hráčov, ale neuspel. Pulli ho vytlačil zo streleckej pozície.

51:00

Ordzovenský vypálil od modrej čiary, Corbeilovi zakrýval výhľad jeden z domácich hráčov, no puk letel mimo brány.

50:10

Hre momentálne chýba spád. Nitrania nechcú zbytočne útočiť a otvárať defenzívu. Hosťom sa naopak nedarí preniknúť cez koncentrovanú obranu úradujúceho majstra.

49:34

Pokrivčák dvakrát po sebe ohrozil Michala Valenta. Najprv len nahadzoval od modrej, no potom nebezpečne strieľal spomedzi kruhov.

48:15

Odrazený puk sa dostal k Ručkayovi, ktorý bol blízko brány a bekhendom skúsil prekvapiť Corbeila.

47:22

Hosťom sa kráti čas na zníženie či vyrovnanie. Nitrania pohodlne kontrolujú svoj dvojgólový náskok, ktorý však môže byť niekedy zradný.

45:49

Martin zvládol oslabenie, no tesne po jeho skončení si takmer strelil vlastný gól. Pokrivčák nešťastne tečoval puk, ale Corbeil bol na mieste.

45:10

Robustný Mezei ukázal, že dokáže dobre ovládať puk a vydal sa na samostatný prienik. Nitriansky obranca neuspel, rovnako na ani druhej strane Koyš.

44:03

Martinčania nehrali druhú polovicu presilovku vôbec dobre a navyše zbytočným faulom darovali domácim početnú výhodu.

43:49

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pulli – 2 min., držanie).

42:55

Tabaček bol v ideálnej streleckej pozícii na osi klziska, ale chcel to hrať na teč, čo nebolo najlepšie riešenie.

42:03

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

41:43

Rzavský šikovnou zadovkou našiel na modrej čiare voľného Fína Rantanena, ktorého príklep vyrazil Valent pred seba. Následná dorážka Rzavského taktiež nebola gólová.

40:33

Hostia dohrávali v úvode tretiny presilovku a predviedli v nej lepšiu kombináciu ako počas väčšej časti v druhej časti hry. Nebezpečný bol najmä teč Heizera.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Nitrania boli v druhej tretine jasne lepší, ale dlho to nebolo viditeľné na skóre. Domácich síce poslal do vedenia Milam, no potom prišlo rýchle vyrovnanie Koyša z brejku. Záverečné minúty prostredného dejstva však priniesli dva presné zásahy Nitry, keď sa z podobných pozícii trafili Macík a Ručkay.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:20

Hostia robia veľké chyby v presilovej hre. Do samostatných únikov sa dostali Kutálek a Macík, no obaja stroskotali na Corbeilovi.

38:50

Domáci si vytvorili protiútok dvoch na jedného. Ordzovenský s Kutálkom však nevyužili ponúknutú šancu.

38:33

Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., hákovanie).

38:24

Hra bola prerušená, pretože na ľade ostal ležať hosťujúci útočník Ambroz, ku ktorému musel prísť aj lekár. Po chvíli sa však postavil na vlastné nohy.

37:45

Blackwater nahodil z uhla puk na Corbeila, ktorý nepredviedol istý zákrok. Kanaďan nepôsobí po štyroch inkasovaných góloch nijak suverénne.

37:00

Nitra zaslúžene zúročila svoju prevahu v druhej tretine a vypracovala si dvojgólový náskok. Hostia už nie sú takí nebezpeční ako v prvom dejstve.

36:32

36:32 H. RUČKAY - 4:2

36:32

Nitra dala gól! Domáci hokejisti využili presilovku. Mezei priťukol puk voľnému HENRICHOVI RUČKAYOVI, ktorý prekonal Corbeila strelou z pravého kruhu podobne ako pred dvoma minútami Macík. Asistencia: Branislav Mezei.

36:00

Versteeg nedokázal dostať puk z obranného pásma a ponúkol ho Heizerovi. Martinský útočník ohrozil Valenta len propagačnou strelou.

35:14

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Ambroz – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

34:33

34:33 MACÍK - 3:2

34:33

Nitra dala gól! Valent najskôr vychytal v nájazde Jerreho Pulliho a potom domáci udreli. RADOSLAV MACÍK zvolil strelu z pravého kruhu, ktorá prenikla do siete. Asistencie: Judd Blackwater, Jameson Milam.

34:10

V závere presilovej hry pálil od modrej čiary Milam, ktorého tečovaná strela skončila na betóne Corbeila alebo možno aj žŕdke.

33:15

Kutálek videl, že Corbeil nepokryl priestor pod hornou žŕdkou, a tak sa tam snažil poslať puk. Kanadský brankár na poslednú chvíľu zasiahol.

32:44

Domáci si najprv pýtali vylúčenie martinského hráča, ktorý fauloval Krištofa pri mantineli a potom mali obrovskú šancu na tretí gól. Krištof našiel medzi kruhmi úplne voľného Pupáka, no ten namieril iba do lapačky Corbeila.

32:10

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Rzavský – 2 min., podrazenie).

31:45

Hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Preto je škoda, že práve teraz prišla reklamná prestávka.

30:33

30:33 KOYŠ - 2:2

30:33

Martin dal gól! Domáci hokejisti útočili a zabudli na zadné vrátka. Pred bránou ostal úplne osamotený PATRIK KOYŠ, ktorý sa pohral s Valentom a zasunul puk do odkrytej siete. Asistencie: Filip Surovka, Radomír Heizer.

30:00

Juraj Štefanka mohol ísť do samostatného nájazdu, no nedokázal spracovať puk na modrej čiare a nezakončil.

29:20

Martin je momentálne pod tlakom. Po tvrdej strele Pupáka z pravého kruhu vyrazil Corbeil puk pred seba.

28:45

Michal Krištof bol vo výhodnej streleckej pozícii, ale možno zbytočne hľadal ešte lepšie postaveného spoluhráča, ktorého napokon nenašiel.

28:00

Nitranom druhý gól pomohol a naďalej pokračujú v ofenzívnej hre. Martičania sa museli ubrániť len za cenu zakázaného uvoľnenia.

26:47

26:47 MILAM - 2:1

26:47

Nitra dala gól! Surovka pred Valentom nepochodil, hra pokračovala ďalej, Macík prihral do jazdy JAMESONOVI MILAMOVI, ktorý potiahol puk po ľavej strane a vystrelil presne do horného rohu brány. Asistencie: Radoslav Macík, Peter Ordzovenský.

26:30

Surovka využil nedorozumenie v nitrianskej rozohrávke, získal puk tesne pred bránou a bekhendom nebezpečne ohrozil Valenta.

25:58

Mladý Ambroz zozadu tvrdo narazil na mantinel Versteega. Domáci fanúšikovia si pýtali vylúčenie, ale podľa hlavného rozhodcu nešlo o neférový zákrok.

25:14

Tibor Kutálek prešiel okolo troch brániacich hráčov, prihral na pravé krídlo Ručkayovi, no jeho krížna strela nemierila medzi tri žrde.

24:40

Galamboš mohol vysunúť do brejku Pokrivčáka, ale jeho prihrávka bola veľmi nepresná.

23:20

František Poliaček narazil do Filipa Kuzmu, ktorý mal ruky dosť vysoko. Rozhodcovia posúdili hit domáceho obrancu ako čistý.

22:29

Domácim hokejistom nevyšla presilovka. Počas početnej výhody zasahoval Corbeil iba raz po strele Mezeia od modrej čiary.

21:30

21:30

21:30

Branislav Mezei stratil puk na modrej čiary a pustil do samostatného úniku Tomáša Pokrivčáka, ktorý v nájazde proti Valentovi neuspel.

20:29

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Rantanen – 2 min., podrazenie).

20:26

Tabaček stratil puk pri rozohrávku, Blackwater našiel voľného Macíka a jeho príklep zneškodnila lapačka Corbeila.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Martinčania prekvapili Nitru aktívnym štartom do zápasu, za čo boli odmenení aj gólom, keď v 8. minúte otvoril skóre presným bekhendom Pokrivčák. Druhá polovica prvej tretiny však patrila domácim, ktorí využili vylúčenie Koyša a vďaka dorážke Kutálka vyrovnali na prestávkových 1:1.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:05

Dírer oslobodil Martin spod tlaku, keď vyviezol puk z obranného pásma až za bránu Michala Valenta.

18:22

Hokejisti Martina sa momentálne hľadajú a po sympatickom úvode zápasu majú problém preniknúť pred Michala Valenta.

17:34

17:34

17:34

Macík vybojoval puk za bránou, prihral ho pred ňu voľnému Slovákovi, ale ten trafil iba gólmana Corbeila.

16:57

Fínsky legionár Pulli dvakrát po sebe prihral len na súperovu hokejku. Nitrania z toho vyťažili strelu Milama od modrej čiary.

16:00

V rovnovážnom počte hráčov na ľade ploche sa Martin dokáže dobre brániť, ale počas oslabenia bol pod veľkým tlakom a napokon inkasoval.

14:53

14:53 KUTÁLEK - 1:1

14:53

Nitra dala gól! Michal Krištof našiel na modrej čiare osamoteného Branislava Mezeia, ktorý síce netrafil bránu, no odrazený puk od zadného mantinelu zachytil TIBOR KUTÁLEK a poslal ho za chrbát Corbeila. Asistencie: Branislav Mezei, Michal Krištof.

14:00

Mezeiovu bombu od modrej čiary vyrazil Corbeil len na hokejku Kutálka, ktorý z dobrej pozície netrafil odkrytú sieť.

13:41

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Koyš – 2 min., hákovanie).

13:20

Nitrania mohli vyrovnať. V prečíslení dvoch proti jednému však Slovák nezvolil prihrávku Macíkovi, ale vystrelil do pripraveného Corbeila.

12:52

Filip Bajtek prepadol cez martinské hokejky a domáci fanúšikovia si pýtali presilovku. Hlavný rozhodca Kubuš nevidel nedovolený zákrok.

12:15

Andrej Jurášek prešiel do útočného pásma a ihneď nahodil puk na Valenta. Nitriansky gólman ho schoval v lapačke a hostia poľahky získali vhadzovanie pred bránou súpera.

11:30

Martin hrá najmä pozorne v defenzíve, ale zároveň využíva každú možnú šancu na útočenie. Michal Valent sa nemôže sťažovať na nedostatok práce.

10:54

Judd Blackwater hľadal krížnou prihrávkou pred odkrytou bránou Macíka, no martinská defenzíva dobre zasiahla.

10:20

Po viacerých neprehľadných súbojoch si puk našiel obrancu Petra Königa, ktorý vypálil od modrej čiary a namieril presne do lapačky Corbeila.

09:45

Hokejisti Martina sa dostali pod tlak a situáciu vyriešili najjednoduchším možným spôsobom, vystrelením puku cez všetky čiary.

09:00

Martinčania dobre prehusťujú stredné pásmo a domáci hokejisti majú problém s rozohrávkou, resp. prechodom do útočnej tretiny.

07:56

07:56 POKRIVČÁK - 0:1

07:56

Martin dal gól! Hostia sú v úvode zápasu aktívni a svoju snahu pretavili do presného zásahu. TOMÁŠ POKRIVČÁK prešiel cez dvoch brániacich hokejistov a bekhendom namieril presne pod brvno.

07:20

Martin pohrozil z rýchleho protiútoku. Po strele od modrej čiary dorážal Pokrivčák, ale Valent dobre zasiahol.

06:30

Branislav Mezei výborne telom odstavil Františka Poliačka a znemožnil mu zakončenie. Puk napokon prikryl lapačkou Michal Valent.

05:20

Hosťujúca obrana ponúkla Nitranov veľa priestoru. Najskôr prenikol cez defenzívu Martina Kutálek a potom zblízka strieľal Krištof po prihrávke Ručkaya.

04:40

Zatiaľ je to veľmi svižný a ofenzívny hokej. Hra však prerušuje po zakázanom uvoľnení martinských hráčov.

03:36

Martinčania nevyužili viacero príležitostí na otvorenie skóre a vylúčený Ručkay je späť na ľade. Michal Valent musel zasahovať pri koncovke Pacalaja či dvoch strelách Pokrivčáka.

02:24

Tabačkov príklep od modrej čiary sa zastavil pri Surovkovi, ktorý zblízka preveril pozornosť Michala Valenta.

01:36

Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

01:14

Aj hostia už dokázali pohroziť. Po buly v útočnom pásme strieľal nebezpečne od modrej čiary obranca Pacalaj.

00:32

Nitrania mali hneď v prvom striedaní šancu na skórovanie. Macík našiel rozbehnutého Mareka Slováka, ktorého strelu zastavil Corbeil.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Nitra: Valent – Milam, Odrzovenský, Pupák, Mezei, P. König, Versteeg, Kuzma – Macík, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Bajtek, Paukovček, Štefanka – D. König, Piačka, Chalupa.

MHC Martin: Corbeil – Fabian, Tabaček, Rantanen, Pacalaj, Pulli, Leško – Koyš, Heizer, Surovka – Rzavský, Galamboš, Pokrivčák – Dírer, Dokšin, Ambroz – Poliaček, Jurášek, Rusina.

Rozhodca: Kubuš – Vyšný, Stanzel.
Nitra príjemne prekvapila výsledkami v Champions Hockey League, kde v konkurencii Plzne a nórskeho Stavangeru vyhrala svoju základnú skupinu a postúpila do vyraďovacej fáze. V úvode nového ligového ročníka sa však obhajcovi titulu darí iba na vlastnom klzisku. Corgoni vyhrali všetky tri domáce duely, keď postupne zdolali Banskú Bystricu 4:3, Nové Zámky 3:1 a Zvolen 6:2. Vonku to naopak zverencom Andreja Kmeča nejde podľa predstáv. V Liptovskom Mikuláši prehrali 3:4 po nájazdoch, v Trenčíne 1:2 po nájazdoch a naposledy podľahli Žiline 2:3 po predĺžení. Uspeli len vo vloženom zápase proti reprezentačnej dvadsiatke, ktorú zdolali na jej ľade 4:0. Aj menej presvedčivé výsledky z klzísk súperov stačia Nitre na priebežnú druhú priečku.

Martin nemal vôbec ideálny vstup do aktuálnej sezóny. Z prvých štyroch zápasov prehral až trikrát, keď nestačil na Trenčín, Banskú Bystricu a Zvolen. Naplno bodoval len v druhom kole v domácom stretnutí proti Popradu. Posledné dva ligové štarty však vyšli mužstvu vedenému trénerom Paukovčekom na výbornú. Martinčania uspeli presne pred týždňom v Žiline pomerom 4:2 a predvčerom zdolali doma Liptovský Mikuláš 1:0. Po šiestich kolách patrí hokejistom z Turca piata pozícia so ziskom deviatich bodov a skóre 13:14.

V minulej sezóne na seba narazili Nitra a Martin šesťkrát, pričom až v piatich prípadoch bol úspešnejší úradujúci šampión. Hokejisti Nitry vyhrali všetky tri domáce stretnutia (4:1, 3:1, 2:1) a dvakrát triumfovali aj vonku (5:3, 2:1). Martin vyhral len raz, doma v októbri minulého roka 4:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Nitra – HK VITAR Martin

5:2

koniec (1:1, 3:1, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 15. Kutálek (Mezei, Krištof), 27. Milam (Macík, Ordzovenský), 35. Macík (Blackwater, Milam), 37. Ručkay (Mezei), 60. Kutálek (Pupák) – 8. Pokrivčák, 31. Koyš (Surovka, Heizer)

HK Nitra: Valent – Milam, Odrzovenský, Pupák, Mezei, P. König, Versteeg, Kuzma – Macík, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Bajtek, Paukovček, Štefanka – D. König, Piačka, Chalupa.

HK VITAR Martin: Corbeil – Fabian, Tabaček, Rantanen, Pacalaj, Pulli, Leško – Koyš, Heizer, Surovka – Rzavský, Galamboš, Pokrivčák – Dírer, Dokšin, Ambroz – Poliaček, Jurášek, Rusina.

Rozhodca: Kubuš – Vyšný, Stanzel

Priebeh zápasu
1. tretina
01:36 NIT 2 Ručkay, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
07:56 MAR 0:1 Pokrivčák
13:41 MAR 2 Koyš, hákovanie
14:53 NIT 1:1 Kutálek (Mezei, Krištof)
Po 1. tretine
2. tretina
20:29 MAR 2 Rantanen, podrazenie
26:47 NIT 2:1 Milam (Macík, Ordzovenský)
30:33 MAR 2:2 Koyš (Surovka, Heizer)
32:10 MAR 2 Rzavský, podrazenie
34:33 NIT 3:2 Macík (Blackwater, Milam)
35:14 MAR 2 Ambroz, nebezpečná hra vysokou hokejkou
36:32 NIT 4:2 Ručkay (Mezei)
38:33 NIT 2 Ručkay, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
42:03 NIT 2 Mezei, nebezpečná hra vysokou hokejkou
43:49 MAR 2 Pulli, držanie
59:51 NIT 5:2 Kutálek (Pupák)
Koniec