Menu

Hokej

NHL

Detroit Red Wings – San Jose Sharks

3:0

koniec (0:0, 2:0, 1:0)

23.10.2016, 01:00 • Joe Louis Arena, Detroit • Martin Schwarz (@MartinSmuci) cz

Tipsport: 3.3 3.74 2.06

Tři hvězdy utkání

Gustav Nyquist (DET) (2 + 0)
Andreas Athanasiou (DET) (1 + 0)
Jimmy Howard (DET) (30 zásahů) (03:42:46)
Československá stopa v utkání

Tomáš Tatar (DET) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 18:27)
Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:42)
Střely na branku v zápase

Detroit Red Wings: 32

San Jose Sharks: 30
Je konec utkání mezi Detroit Red Wings a San Jose Sharks. V prvních dvaceti minutách jsme branku neviděli, až v prostřední periodě otevřel skóre hokejista domácích Gustav Nyquist. To ještě nevěděl, že dal rozhodující gól duelu. Pak přidal ještě jednu trefu a ve třetím dějství další puk za Jonesova záda propasoval Athanasiou. Ten tak určil konečnou podobu výsledku 3:0. Oba týmy se dnes trápily v přesilovkách, Sharks nakonec nedali Red Wings ani jeden gól. Jimmy Howard si řekl o čas v brankovišti čistým kontem. Dva body tedy berou domácí hráči, ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.

Konec zápasu.

59:45

Hosté jsou pryč ze své útočné třetiny, vypadá to, že je rozhodnuto, tohle už San Jose nestihne.

59:10

Už běží poslední minuta základní hrací doby a velmi pravděpodobně i tohoto utkání. Burns a Thornton sice oba nahazovali puk směrem na branku, ale na brankovišti jej nikdo neusměrnil do klece.

58:51

San Jose nemohlo nyní do útočného pásma, protože jej na modré čáře zastavuje postavení mimo hru. Bude se tedy za několik okamžiků vhazovat ve středním pásmu.

58:18

A znovu Boedker výborně pracoval na levé straně útočné třetiny s Donskoiem, jenže gólman Wings znovu utěsnil prostor u pravé tyčky a nedovolil další trable.

57:39

Zatím Detroit neuskutečnil zakončení směrem na prázdnou branku, naopak Mikkel Boedker kličkoval kolem Howardovy klece a málem se mu povedlo i lepší zakončení.

57:25

Branka San Jose Sharks je prázdná, hosté to ještě zkoušejí bez gólmana a se šesti hokejisty v poli.

57:08

Také Joe Pavelski a jeho střelecký pokus, ale už pálil moc pozdě.

56:48

Patrick Marleau ještě mohl něco udělat s výsledkem, když se ocitl ve velmi výhodné situaci před brankovištěm. Ale ani teď na brankáře Jimmyho Howarda nevyzrál, gólman Detroitu stále drží čisté konto.

55:58

Zakázané uvolnění se nepískalo, takže Žraloci mohli pokračovat ve hře za brankou soupeře. Jenže tam byl český útočník Tomáš Hertl až příliš pozdě.

55:18

Hostující mančaft každopádně po delší časové odmlce v útočném pásmu, přestože se tam ohřál jen po malý časový úsek. Je pravda, že Jimmy Howard poslední minuty nemá moc práce.

54:53

Mikkel Boedker doufal, že by s Pavelskim mohl vytvořit šanci pro Žraloky, jenže tihle dva si nerozuměli a nakonec nedošlo ani ke střele.

54:24

Už se znovu pokračuje, obránce San Jose Schlemko pouze nahodil puk na druhou stranu do pásma Wings, kde obránci domácích nikam nespěchali a počkali s rozehrávkou.

54:13

Ericssonova střela Jonese nepřekvapila, musel ji však ukrýt do lapačky. Ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.

54:02

Hostující útočník s číslem dvanáct na dresu je zpátky mezi mantinely, i toto oslabení kalifornská parta zvládla. Teď se jistě pokusí soustředit na hru směrem dopředu.

53:18

Ještě půl minuty do návratu Marleaua na led, hosté sice nemají v oslabení větší problémy, ale ztrácejí čas, který by jinak mohli využít na útočné pokusy.

52:40

Vanek a Zetterberg si nadvakrát vyměnili kotouč v útočném pásmu, ale už měl pravděpodobně jeden z nich zakončovat. Takhle končí puk jen ve střední třetině.

52:15

Detroit nejdříve díky jednom z obránců poslal střelu na branku od modré čáry, pak se Sharks osvobozují a dokonce málem vymysleli šanci ve vlastním oslabení.

51:51

A zase další vyloučení na hostující straně, pramení z toho tedy opět přesilovka pro Red Wings. Jedná se o trest za vysokou hůl, půjde jej odpykat Patrick Marleau.

51:04

Joonas Donskoi nahodil puk po mantinelu a získal tak pro Sharks útočné pásmo. Ale veškeré další pokusy Žraloků mířily úplně mimo zařízení.

50:18

Tomáš Hertl měl šanci zaútočit, ale pak ve středním pásmu puk ztratil a bylo po šanci. Sledujeme méně atraktivní části zápasu, nyní není k viděn ani moc střel na branku.

49:40

Už jen poslední vteřinky z hostujícího trestu, kalifornský celek se také nyní ubrání, ale čas do konce základní hrací doby se Žralokům velmi rychle krátí.

49:07

Hra je záhy brzy přerušena, Martin Jones jen v klidu ukryl puk do lapačky, bud se vhazovat po jeho levé ruce.

48:50

Až nyní se San Jose osvobozuje. Detroit sice nemá v další početní výhodě vyložené možnosti, ale v této situaci si domácí mohou dovolit nespěchat.

48:18

Vanek zkusil nahodit puk na hokejky spoluhráčů před branku, ale Zetterberg nevystihl tento nápad. I tak ještě domácí zůstávají v útočné třetině.

47:45

Nové komplikace pro San Jose Sharks. Další hostující hokejista je odeslán na trestnou lavici, Joe Pavelskiho za katrem doplní obránce Justin Braun. Fauloval hákováním Henrika Zetterberga.

47:06

Při hře kolem Martina Jonese jsou Sharks nyní mnohem pozornější, ale budou se muset snažit hrát dopředu, pokud chtějí s výsledkem ještě něco udělat.

46:35

Je tu také vyloučení, a to na obou stranách, po menší roztržce. Drew Miller dostává dvě minuty za nedovolené bránění, Steve Ott za nesportovní chování a hostující Joe Pavelski za bodnutí koncem hole. Bude se hrát ve stejném počtu na obou stranách.

46:35

Následuje komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.

46:05

46:05 Andreas ATHANASIOU - 3:0

46:05

Detroit právě vstřelil branku!
Už je to o tři branky, brankář San Jose Sharks Martin Jones se teď asi nestačil divit. Pravděpodobně vůbec nečekal, že autor třetího zásahu Red Wings ANDREAS ATHANASIOU vyšle z pozice za levým kruhem takovou pumelici, jakou vyslal. Hokejista Detroitu napřáhl skoro ke stropu haly, aby následně vymetl pavučinky v růžku Jonesova zařízení. Teď už mají domácí hráči pohodlný náskok, ale riskovat si ještě nemohou dovolit. Asistence: Thomas Vanek.

45:40

Sice klidná rozehrávka Detroitu, ale o to méně přesná. Přesto se útočníci domácích dostali do střeleckého zakončení. Thomas Vanek o pár centimetrů přestřelil.

45:15

Už zase přerušená hra, nyní má kus černé gumy v lapačce brankář Martin Jones, poté co jej tam nahození dostal některý z mužů v červeném trikotu.

44:58

Nepřehlednou situaci ve středním pásmu vyřešili lépe Žraloci, ale hraje teď mnohem pomalejší, než jsme byli doposud zvyklí, toto tempo bude spíše vyhovovat domácím.

44:28

Nyní už je ale v akci a Joe Pavelski zkusil nadvakrát prověřit pozornost soupeřova brankáře. Ten však nadále drží čisté konto a bere střelcům soupeře sebevědomí. Thornton nedokázal puk uklidit do poloviny odkryté branky.

43:58

Hostující celek pomýšlí už i na útočnou akci. Ale nyní se kolem Howardova zařízení moc dlouho neohřál, gólman Red Wings dokonce ani nemusel zasahovat.

43:29

Hosté jsou kompletní, také toto oslabení zvládli a znovu se jen potvrdilo, že ani jedné straně dnes moc přesilové hry nefungují.

42:56

Jimmy Howard ani nemusel vyjíždět z branky, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Pak na druhé straně dvě střelecké šance Wings, obě mířily mimo.

42:25

Gustav Nyquist očividně přemýšlí o hattricku, teď se najednou vynořil zpoza branky, ale zakončení mu nevyšlo tak, jak si asi představoval.

42:02

San Jose poprvé v tomto oslabení posílá kus černé gumy přes všechny čáry pryč, může na led poslat čerstvé síly.

41:34

Thomas Vanek hledal puk někde na brankovišti a snažil se jej zamést po ledě do sítě. Jenže k tomu nakonec nedošlo, nenašel touš zavčas.

41:07

Sotva se vrátil na ledovou plochu vyloučený Nyquist, půjde na trestnou lavici hráč z druhé strany barikády. Brent Burns na poslední chvíli zachraňoval situaci před Jonesem, u toho krosčekoval protihráče.

40:41

Detroit se ovšem znovu osvobozuje vyhozením přes všechny čáry a zatím to vypadá, že zbytek oslabení zvládne v klidu dohrát.

40:10

San Jose na nic nečeká a ještě se snaží využít zbytek přesilové hry, která Žralokům začala ještě ve druhé třetině.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina se pomalu blíží. San Jose Sharks mají dvacet minut na to, aby něco s výsledkem udělali. Podaří se jim to, nebo si Detroit odnese vítězství v základní hrací době?
Zajímavost: Tomáš Tatar (DET) vystřelil během dvou třetin čtyřikrát na branku. Společně s autorem dvou gólů Nyquistem je nejčastěji zakončujícím hráčem Red Wings dnešního duelu.
Další statistiky

Střely na branku: 20:18
Hity: 15:10
Trestné minuty: 8:6
Využité přesilovky: 0:0
Střely na branku po dvou třetinách

Detroit Red Wings: 20

San Jose Sharks: 18
To je ze druhé třetiny vše. V prostřední periodě už jsme se dočkali gólů, zatím slavili jen domácí Detroit Red Wings, kteří se prosadili dvakrát. Oba góly má na svědomí hokejista Gustav Nyquist. Ten ale bude ještě na začátku třetí části sedět na trestné lavici, kde doslouží svůj započatý trest. Podaří se San Jose ještě něco udělat s výsledkem v posledních dvaceti minutách hry?

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Začíná zkrácená početní výhoda San Jose Sharks. Joe Thornton připraven zakončovat, ale nakonec střílel až od modré čáry Brent Burns velmi nebezpečně.

39:16

Následné vhazování proběhne před brankou San Jose Sharks. Žraloci teď hlavně budou potřebovat dohrát třetinu v klidu, bez dalšího inkasování.

39:03

A ještě jeden trest v poslední minutě prostředního dějství. Zatím jediný autor branek tohoto zápasu Gustav Nyquist musí za katr, protože držel protihráče. Bude se tedy chvíli hrát ve čtyřech.

38:30

Tato přesilovka domácích už zdaleka nevypadá tak nebezpečně. Hosté se podruhé v krátkém časovém sledu dokázal osvobodit vyhozením.

38:03

Henrik Zetterberg zase zavezl kus černé gumy jen za modrou čáru, jenže tam nebyl dostatečně důrazný, takže San Jose v klidu vyhodilo.

37:42

Detroit nemohl do útočného pásma, dostal se totiž do ofsajdu, i když hodně těsného.

37:31

Na konci prostřední periody ještě jedno vyloučení. Do boxu trestoměřičů je nucen zamířit obránce Sharks Vlasic, jelikož podrazil Larkina. Další možnost pro Red Wings.

37:15

Vlasicovo nahození od modré čáry nikdo tečoval, takže mělo jen velmi mizivou šanci na úspěch. Na druhé straně hrací plochy opět operuje Nyquist.

36:37

Tomáš Tatar měl na hokejce třetí branku domácího celku, když se ocitl sám před Jonesem. Brankář San Jose však dokázal zavčas sevřít betony a vyřešit problémy.

36:08

Wings se opět dostali do útočného pásma, ale nyní jen na malý okamžik, obránci jejich soupeře jsou totiž mnohem důslednější než doposud.

35:10

35:10 Gustav NYQUIST - 2:0

35:10

Detroit právě vstřelil branku!
Detroitští dostávají další odměnu za svou aktivnější hru směrem do útoku, Martin Jones je podruhé ve druhé třetině překonán. A to dokonce tím stejným hráčem. GUSTAV NYQUIST ukazuje, že dnes se rozhodně nebude bát střílet. Pravda, nyní měl daleko více štěstí než v případě prvního zásahu, ale na to se v konečném účtování přeci nikdo neptá. Nyquist nabral před brankovištěm puk na hokejku a pověsil jej do sítě San Jose Sharks. Žralokům se situace zase více komplikuje. Asistence: Ryan Sproul.

34:36

Patrick Marleau zavezl puk k zadnímu mantinelu za klec Howarda, tam ale neměl moc času ordinovat s pukem. Sjeli se k němu totiž hned dva muži v červeném.

34:08

Zetterberg vyráží na útočnou akci, najížděl mu Tatar po levé straně. Ale zatím Martin Jones nemusel likvidovat žádnou další střelu.

33:35

Joe Pavelski rukama i nohama dostával puk z modré čáry do středního pásma, aby zajistil klid před jeho brankářem. Nakonec se mu to povedlo, i když hodně kostrbatě.

33:15

Detroit Red Wings si nedali pozor na brusle na modré čáře, čárový rozhodčí si všiml postavení mimo hru.

32:48

Podobná hra, jakou jsme sledovali na konci první třetiny. Puk létá ze strany na stranu a nikdo se nemůže na delší časový úsek usadit v pásmu soupeře.

32:08

Athanasiou nikan nespěchal, raději počkal, až mu do pásma dobruslí spoluhráči. To Boedker na druhé straně hned tlačil puk na bránu, ale po ledě jej do klece zasunout nedokázal.

31:41

Martin Jones si připisuje do statistik méně tradiční zákrok. Chytal puk rukou někde ve vzduchu, ale během toho do něj vrazil jeden z útočníků Wings, takže měl situaci komplikovanou.

31:28

Patrick Marleau moc nevěděl, co rychle vymyslet s kotoučem na modré útočné čáře, a tak jej pouze nahodil o zadní mantinel, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nečekal.

31:16

Další vhazování pro kalifornský celek, který také na nic nečeká a hned se vrhá směrem k Howardovi. Brankář Red Wings má pak kotouč pod kontrolou.

31:09

Obrana San Jose Sharks teď pořádně hořela. Jedna chyba v obranném pásmu hostů a dva útočníci v červeném dresu se hnali proti Jonesovi. Ten dnes poněkolikáté svůj mnačaft zachránil od inkasování.

30:59

Střelu z dálky od Dillona si gólman Red Wings pohlídal, navíc jen tak tak doletěla na branku.

30:15

Už jsme ve druhé polovině základní hrací doby, skóre stále zůstává nejtěsnější. Hertl a Thornton napadali rozehrávku domácích v jejich obranné třetině, ale neúspěšně.

29:33

Detroit sice po vhazování v obranné třetině získal puk, ale hned jej ztratil a málem z toho pro domácí byly větší komplikace. Vše vyřešil vyhozením Thomas Vanek.

29:19

Patrick Marleau vystřelil kousek za levým kruhem a prověřil Howarda. Gólman v barvách Wings však na puk dobře viděl a na střelecký puk soka měl dostatek času se připravit.

28:47

Pomyšlení na druhou domácí branku měl Dylan Larkin. Ten zkusil obkroužit dokola celou branku, ale vůbec mu to nevyšlo, puk mu sjel z hole a Jones ani nemusel zasahovat.

28:17

Tomáš Tatar měl hokejku připraveno na zakončení, v rozhodujícím momentě mu však neposedná pryž uskočila a bylo po šanci slovenského snaživce.

27:41

Zetterberg získal na nějakou chvíli útočné pásmo pro Detroitské, ale pak už se vydal na útočný výlet také český hokejista Tomáš Hertl. Byť nikdo ze spoluhráčů jej nepodpořil.

27:26

Hned po buly pálil někdo z beků v bílém přestrojení. Howard to tušil, proto šel také hned do rozkleku a zařídil nové buly před jeho zraky.

27:22

Po delší časové odmlce větší šance kalifornského celku, po střele dorážel kotouč mladý útočník Melker Karlsson. Jenže gólman Red Wings zůstává prozatím bezchybný.

27:03

San Jose uspěchalo přechod do útočného pásma, hosté totiž vyhazují pouze na zakázané uvolnění.

26:37

Jimmy Howard si zahrál s pukem a jeho spoluhráči z obrany poté počkali, až dostřídá zbytek formace. Také Wings jsou o něco aktivnější než doposud, první branka zápasu oběma stranám pomohla.

26:08

Opět sledujeme poměrně dlouhou pasáž bez přerušení. Hra hodně rychle plyne, už jsme skoro v polovině základní hrací doby. Touš má na holích San Jose.

25:26

Žraloci ale ukazují, že je inkasovaná branka hodně motivovala. Joe Pavelski se málem vykličoval zpoza branky soupeře až do zakončení pod Howarda.

24:14

24:14 Gustav NYQUIST - 1:0

24:14

Detroit právě vstřelil branku!
Ale teď už hala jásá a domácí publikum se raduje poté, co Detroit překvapil soupeře rychlým protiútokem. Tato branka je jasnou a názornou ukázkou, že někdy je lepší nic nevymýšlet a místo toho rovnou bez většího rozmýšlení zakončovat. Přesně to nyní udělal GUSTAV NYQUIST, který sice ještě mohl nahrávat spoluhráči na levou stranu, ale raději zvolil zakončení. Střelou zápěstím překonal Martina Jonese, kus černé gumy zazvonil o tyčku a zapadl do klece. San Jose bude muset dohánět ztrátu. Asistence: Jonathan Ericsson.

23:50

Když už to vypadalo, že by se domácí mohli vrhnout do přečíslení, obrana San Jose Sharks zavčas zakotvila zpátky za svou bránu a tam vyřešila všechny trable.

23:34

Začátek prostředního dějství se nese ve znamení řady nepřesností a technických problémů na obou stranách. Ránu z dálky Jones kryje bez větších obtíží.

23:00

Už při hře pět na pět mohl uniknout do šance Tomáš Hertl, byť místo toho se píská pouze hostující zakázané uvolnění. Vhazování po levici Martina Jonese.

22:30

Už jen pár vteřinek a vyloučený Dylan Larkin bude zpátky na ledové ploše. Žralokům se v této přesilovce povedla zhruba jedna střela, jinak opět Howarda neohrozili.

22:06

Vhazování po levé ruce Jimmyho Howarda, následně muži v červených trikotech posílají puk přes všechny čáry pryč.

21:53

Více než polovina hostující početní výhody je minulostí a Sharks stále čekají na lepší střelu. Tu sice pak poslal do náruče Howarda jeden z obránců San Jose, ale tahle rána neměla skoro žádnou šanci na úspěch.

21:30

Teď si jej hokejisté v bílém ale rovnali na hokejkách až moc dlouho. Zastavuje je ve středním pásmu ofsajd.

21:03

Thornton měl na pravém kruhu napřaženo na střelu, jenže puk mu projel pod hokejkou. San Jose ale nikam nespěchá a v klidu si rovná puk na hokejkách.

20:38

Hned na začátku druhé třetiny je tu vyloučení z řad Detroitu. Přesněji se bude vylučovat za hákování, jehož se dle hlavního rozhodčího tohoto střetnutí dopustil Dylan Larkin. Ten už také sedí za katrem.

20:18

Už ale hraje Detroit, ten se dostal sice do útočného pásma s hodně velkým přispěním štěstí, ale i to se počítá. Střela však nepřišla.

20:08

Začíná druhá třetina utkání mezi Red Wings a Žraloky ze San Jose. Jako první se v prostřední části dostávají na kotouč hráči kalifornské organizace.

20:01

Začala druhá třetina.
Pomalu se blíží začátek prostředního dějství. Dočkáme se v něm první branky? Šancí bylo zatím k vidění dostatek, ale brankáři dominují nad střelci, nepovolují jim gólovou radost.
Zajímavost: Český útočník Tomáš Hertl (SJS) vyslal v první třetině na branku jednu střelu, to slovenský forvard v dresu Wings Tomáš Tatar (DET) prověřil Martina Jones hned dvakrát.
Další statistiky

Střely na branku: 11:6
Hity: 8:6
Trestné minuty: 4:4
Využité přesilovky: 0:0
Střely na branku po první třetině

Detroit Red Wings: 11

San Jose Sharks: 6
Během prvních dvaceti minut hry jsme se branky nedočkali. Šancí bylo na obou stranách dostatek, ale zatím jsou to spíše brankáři, kdo dominuje tomuto střetnutí. To se samozřejmě může velmi rychle změnit. V první třetině jsme sledovali i řadu přesilovek, ale ani z jedné nepadl puk do sítě. Po skončení přestávky mezi třetinami samozřejmě budeme pokračovat.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Ještě jedno vhazování poté, co hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění.

19:43

Ještě jeden těžký zákrok pro Martina Jonese, který stačil z brankoviště jen tak tak vyrazit nebezpečně plachtící kotouč. Zvládl to, ale Detroit nebyl vůbec daleko úvodní brance tohoto utkání.

19:03

Běží poslední minuta zahajovací dvacetiminutovky, puk na hokejce má hostující obránce Schlemko. Vypadá to ale, že Sharks už nebudou chtít riskovat a nebudou se nikam hnát.

18:30

Joonas Donskoi vybojoval puk za branko Red Wings a už hledal někoho ze svých spoluhráčů. Jenže nikdo se mu v daný okamžik nenabídl.

17:58

Henrik Zetterberg místo nahrávky navíc raději volil zakončení z úhlu. Ale nakonec se to neukázalo jako dobrá taktika, kus černé gumy vůbec netrefil branku.

17:40

Puk má pod kontrolou Martin Jones. Možná ještě mohl rozehrávat, ale raději podržel touš pod lapačkou a zajistil nové vhazování před svými zraky.

17:25

Stále platí, že se hra přelévá ze strany na stranu. Po jedné domácí možnosti zahrozil Brenden Dillon, jenže hostující obránce byl ještě příliš daleko na to, aby Howarda nějak zaskočil.

17:02

Joel Ward plánoval rychlou protiakci v podání San Jose, ale ostatní spoluhráči z útoku jeho plán nevystihli, takže z toho pro Sharks nic nebylo.

16:30

Hned po buly následovala detroitská střela z dálky. Jones ale zasahovat nemusel, protože kus neposedného kotouče zamířil pouze k zadnímu mantinelu.

16:24

Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, po ní dojde ke vhazování ve středním pásmu.

16:07

Při hře pět na pět je hra hodně vyrovnaná, hraje se hodně ze strany na stranu. Melker Karlsson chtěl za Žraloky proniknout sám do šance, ale na dva obránce nestačil.

15:35

Helm už je zpátky ve hře, ani tato přesilovka tedy nekončí vstřelenou brankou a zatím to nevypadá, že početní výhody by měly určit lepší tým tohoto střetnutí.

15:15

Jimmy Howard si připisuje do statistik poměrně snadný zásah lapačkou. Je pro něj ale pochopitelně hodně důležité, že si může sáhnout na kotouč.

14:38

Teď už ale hokejisté v bílých trikotech ohrozili Howardovu klec. Když však Brent Burns vystřelil, kotouč rozezvučel pouze mantinel za svatyní domácího celku.

14:08

Detorit ale začíná další oslabení velmi dobře, jen v klidu posunuje kus černé gumy do středního pásma a snaží se, aby se San Jose dostalo na puk co možná nejpozději.

13:29

A další vyloučení je na světě. Abychom měli změnu, tentokrát míří na trestnou lavici muž v červeném trikotu. Helm bez větších protestů zamířil do boxu trestoměřičů, dostává dvě minuty za přílišnou chybu na vhazování.

13:25

Sledujeme nyní o něco klidnější průběh hry než v první polovině zahajovací periody. Hru hodně kouskují technická provinění, poslední dobou především zakázané uvolnění.

12:53

Už opět pokračujeme. San Jose Sharks vyhráli na buly, ale nedokázali zaútočit, místo toho kombinuje ve středním pásmu jejich soupeř, konkrétně druhá útočná formace.

12:48

Zakázané uvolnění domácího výběru, vhazovat se bude před Jimmym Howardem poté, co doplyne ke svém konci reklamní pauza. Pak budeme pokračovat ve zbytku úvodního dějství.

12:40

Detroit vyhodil tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, Red Wings tak mohli poslat na led čerstvou formaci.

12:07

Už se hraje zase v plném počtu na obou stranách. A hosté jsou nyní aktivnější, využívají plného počtu pro nahrávky v útočné třetině. Pavelski pak pálil bez přípravy mimo branku.

11:16

Poslední vteřinky z detroitské přesilovky, pak bude zpátky na ledě také vyloučený Dillon. Ale hokejisté v červeném se zatím nacházejí pouze na své polovině kluziště.

10:54

A zase ten Jones. Hostující gólman drží svůj mančaft nad vodou, tentokrát se jej snažil překonat Thomas Vanek, jenž zůstal osamocený před zařízením San Jose. Ale Jones ukazuje, že se jen tak nebude chtít dnes nechat překonat.

10:45

Martin Jones má kus černé gumy pod kontrolou, za okamžik proběhne vhazování po jeho levé ruce.

10:32

Nejhorší momenty mají hokejisté z Kalifornie pravděpodobně za sebou, před malým okamžikem se jim navíc podařilo vyhodit opět přes všechny čáry a dostřídat formaci.

09:58

Larkin měl na hokejce puk ve výhodné pozici. Ale místo aby střílel, ještě volil nahrávku, čímž asi pokazil celou situaci. To už je San Jose pomalu ve čtyřech mužích.

09:38

Jenže to už má hlavní rozhodčí znovu zdviženou pravici, čímž dává najevo, že bude opět vylučovat. A posílá za katr dalšího Žraloka. Nyní to je Brenden Dillon, fauloval vražením na hrazení. Krátká domácí přesilovka pět na tři.

09:29

Detroitská přesilovka také míří do své závěru a nevypadá to zatím, že by ji měli domácí zužitkovat.

08:45

Logan Couture v oslabení zapracoval velmi dobře, vyhodil puk přes všechny čáry a dostal hosty z tíživé situace. Sharks následně delší dobu podrželi kus černé gumy vepředu.

08:08

Helm tečoval těsně na brankovišti střelu, kterou vyslal jeden z domácích obránců. Ale puk se následně svezl až k zadnímu mantinelu, takže to dopadlo dobře pro San Jose.

07:53

A přesilovku s pořadovým číslem jedna si zahrají také Detroit Red Wings. Také kapitán San Jose totiž dostává od hlavního rozhodčího tohoto střetnutí dvě minuty za nedovolené bránění a je nucen pykat za katrem.

07:33

Martin Jones zvažoval, zda vyjet za branku a pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, nakonec se raději rozhodl zůstat mezi třemi tyčemi a vyčkat.

07:20

Po delší době přerušená hra, a to po hostujícím ofsajdu. Pokračovat budeme hned poté, co skončí komerční přestávka. Zatím sledujeme hodně svižný hokej.

06:44

Domácí jsou kompletní, úvodní početní nevýhodu tohoto mače zvládli v pohodě ubránit a už se zase mohou soustředit na hru směrem dopředu.

06:15

Sharks zpátky v útočné třetině, ale jen na malý moment. Jejich kombinaci narušuje dobrý obranný val Red Wings. Tato přesilovka nevypadá moc dobře.

05:38

Druhé vyhození v krátkém časovém sledu a málem z toho ještě byly trable pro hostující celek. Nakonec sice nestihl Detroit v oslabení uniknout, ale moc domácím nechybělo, jen co je pravda.

04:57

První rána šla mimo. Brent Burns ji poslal od modré čáry, ani on se ale neprosadil, protože před zraky domácího ochránce zařízení nikdo nestínil.

04:28

Bude se poprvé v utkání vylučovat, a to za nedovolené bránění, které míří odpykat hokejista Thomas Vanek. San Jose Sharks si tak zahrají úvodní přesilovku tohoto utkání.

04:18

Dylan Larkin chtěl vzít zodpovědnost na sebe. Také že to udělal. Po levém kruhu dokličkoval až k brance San Jose Sharks. Jenže jakmile ji zkoušel objet zezadu, už nestačil puk zasunout do klece. Bude jen vhazovat.

03:48

Schlemko a jeho střela od modré čáry. Howard na ni ale moc dobře viděl. A co víc, ani ji nikdy netečoval, takže neměla moc šancí uspět.

03:37

Teď si navíc domácí mančaft nerozuměl a místo aby v klidu rozehrál, odeslal touš pouze na zakázané uvolnění.

02:57

Opět jedno přerušení navíc, ale pak už se pokračovalo. A opět to byli Red Wings, kdo se pokusil překvapit rychlým přečíslením. K tomu však nedošlo, protože domácím sjel v nečekanou chvíli touš z hokejek.

02:41

Žraloci chtěli až příliš rychle do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru.

02:08

Za brankou Howarda také Patrick Marleau, jenže neměl komu nahrát, takže jeho akce poměrně rychle skončila. Když se pak pokusil překvapit soka Detroit, Martin Jones si pohlídat Marčenkovu šanci.

01:20

Hned vzápětí další možnost pro domácí, Anthanasiou se protáhl skoro sám až před gólmana San Jose. Jenže se zakončením už to bylo o něco horší, nestačil vyslat puk na klec.

00:57

Až nyní příležitost pro jednoho z útočníků v červeném trikotu. Konkrétně pro Tomáše Tatara, který si udělal prostor na pravé straně útočného pásma a prověřil pozornost Martina Jonese.

00:35

Také Detroit poprvé na kotouči, jenže rychle o něj přišel. Nahodil jej přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.

00:12

Už se hraje, jako první se dostali na kotouč hostující hokejisté, ti ovšem nikam nespěchají, zavezli kus černé gumy za svou svatyni.

00:01

Utkání právě začalo.
Vše je připraveno k úvodnímu vhazování. Určitě se máme na co těšit, čeká nás zajímavá bitva.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o několik málo minutek později.
Úvodní sestavy:

Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Green, Br. Smith, Sproul, Ericsson, Marčenko – Tatar, Zetterberg, Sheahan – Abdelkader, Nielsen, D. Larkin – Nyquist, Helm, Vanek – Ott, Glendening, D. Miller.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson..
Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Narazí v něm na sebe mančafty z opačných konferencí. Domácí Detroit Red Wings vyzvou jarního finalistu Stanley Cupu San Jose Sharks.
Československá stopa v utkání

Tomáš Tatar (DET) (1 + 1)
Petr Mrázek (DET) (4 odchytaná utkání, 3.03 obdržených gólů na zápas)
Tomáš Hertl (SJS) (2 + 1)
Předchozí vzájemné utkání

Týmy se spolu naposledy utkaly v lednu letošního kalendářního roku, avšak ještě v rámci minulé sezóny. Tenkrát Detroit Red Wings zavítali do SAP Center a na ledě Žraloků zvítězili těsným poměrem 2:1.
DETROIT RED WINGS

Stejně jako Sharks, také Red Wings mají na kontě pět odehraných utkání. A stejně jako v případě jejich dnešního vyzyvatele z Kalifornie, i oni třikrát zvítězili a dvakrát padli. Zatímco úvod sezóny nedopadl vůbec podle představ bíločervených, když Detroit padl jak s Tampou, tak s Floridou, nyní si vede o něco lépe. Klub z města automobilů totiž postupně předčil Ottawu, New York Rangers a nakonec i poměrem 5:3 Nashville Predators. Detroitští tak rozjeli vítěznou šňůru, na kterou se pokusí proti Žralokům navázat a přidělat na pomyslnou šňůrku výher čtvrtý korálek.

Možná se budete divit, že Detroitu i s kvalitním výsledky z posledních kol náleží až pátá příčka Atlantické divize. Jenže tato divizní tabulka je zatím vskutku velmi vyrovnaná, páté Wings dělí od první příčky pouhé dva body, od druhé jeden. Takže už další hokejový večer může pořádně zamíchat pozicemi. Proti Nashville Predators vyrukoval do klece Petr Mrázek, jenž svému týmu vychytal vítězství. Trenéři jej pustili do branky i poté, co skvělý zápas proti Rangers odchytal jeho kolega Howard. Kdo bude v kleci Detroitu čapat kotouče dnes? Gólově v utkání s Nashvillem poprvé procitl Tomáš Tatar.
SAN JOSE SHARKS

Hokejisté se žralokem na hrudi pomalu zkoušejí zapomínat na jarní prohru ve finále Stanley Cupu, kde se radoval se stříbrným pohárem nakonec jejich vyzyvatel Pittsburgh Penguins. Teď se San Jose pochopitelně soustřední na vstup do nového ročníku. A svěřenci trenéra DeBoera nerozjeli podzimní mače vůbec špatně. Z pěti odehraných zápasů Sharks tři vyhráli, když předčili na úvod Los Angeles Kings, následně Columbus Blue Jackets. A poradili si také s New York Islanders. Naopak nad žraločí síly byli New York Rangers a naposledy v odvetě za finále také Tučňáci, kteří San Jose srazili těsně 3:2.

V tabulce Pacifické divize náleží Žralokům třetí místo, za prvním Vancouverem a druhým Edmontonem. Ale rozestupy v pořadníku jsou stále minimální a ještě není tolik důvod kontrolovat tabulky, na to je času dost. Minule se za San Jose gólově prosadili na ledě Pittsburghu útočníci Patrick Marleu a český forvard Tomáš Hertl. Ten se tak prosadil podruhé v ročníku. Duel na ledě Red Wings je pro Sharks poslední z pětice venkovních mačů před návratem na domácí kluziště.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Detroit Red Wings – San Jose Sharks

3:0

koniec (0:0, 2:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 25. Nyquist (Ericsson), 36. Nyquist (Sproul), 47. Athanasiou (Vanek)

Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Green, Br. Smith, Sproul, Ericsson, Marčenko – Tatar, Zetterberg, Sheahan – Athanasiou, Nielsen, D. Larkin – Nyquist, Helm, Vanek – Ott, Glendening, D. Miller.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson.

Rozhodca: Skilliter, Mclsaac – Driscoll, Berg

Diváci: 20 027

Priebeh zápasu
1. tretina
04:28 DET 2 Vanek, nedovolené bránenie
07:53 SJS 2 Pavelski, nedovolené bránenie
09:38 SJS 2 Dillon, narazenie na mantinel
13:29 DET 2 Helm, zdržiavanie hry / úprava výstroja
Po 1. tretine
2. tretina
20:38 DET 2 D. Larkin, hákovanie
24:14 DET 1:0 Nyquist (Ericsson)
35:10 DET 2:0 Nyquist (Sproul)
37:31 SJS 2 Vlasic, podrazenie
39:03 DET 2 Nyquist, držanie
Po 2.tretine
3. tretina
41:07 SJS 2 Burns, krosček
46:05 DET 3:0 Athanasiou (Vanek)
46:35 DET 2 D. Miller, nedovolené bránenie
DET 2 Ott, nešportové správanie
SJS 2 Pavelski, bodnutie koncom hokejky
47:45 SJS 2 Braun, hákovanie
51:51 SJS 2 Marleau, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Koniec