Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HK DUKLA Trenčín

5:2

koniec (0:2, 3:0, 2:0)

23.10.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 15. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 2.5 4.3 2.2

Tretia tretina patrila domácim hokejistom. Vedenie kamzíkov v 44. minúte zvýšil Bondra a o minútu neskôr presný zásah pridal aj Semorád. Poprad odohral asi najlepší zápas v tejto sezóne. Svojho súpera porazil rozdielom triedy a získal tri body, ktoré potrebuje ako soľ.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný večer. (19:23:36)

Koniec zápasu.

59:14

Troliga sa z pravého kruhu pokúsil prekvapiť gólmana Kuteja. Ten však mal svoju lapačku plne pripravenú a bezpečne do nej zachytil puk.

58:10

Švec sa dostal dopredu po osi ihriska, nepríjemne sa ako ľavák natlačil pred Pajpacha a vystrelil. Gólman Popradu zaznamenal úspešný zákrok.

56:14

Semorád smeroval do prečíslenia so Zagrapanom. Kutej si dával pozor na svoju svätyňu a nakoniec zasiahol aj patrične strele, ktorá na neho smerovala.

55:02

Od modrej čiary prišla strela z hokejky Hatalu, ktorú trenčiansky obranca nasmeroval na gólmana Pajpacha.

53:03

Presilovú hru bude hrať Dukla Trenčín. Domáci Aleš Ježek dostáva dve minúty za hákovanie.

50:56

Rapáč vybojoval puk pri mantineli a následne ho posúval Lapšanskému, ktorý sa dostal k strele. Puk však skončil na chráničoch hosťujúceho hráča.

50:17

Fabian si skorčuľoval pred bránku a snažil sa nabehnúť si na prihrávku od Lapšanského. Spolupráca vyzerala pekne, no puk nakoniec presný nebol.

48:07

48:07

48:07

Marek Zagrapan išiel sám na brankára Kuteja, ktorého síce prekonal, ale bránka sa posunula skôr ako puk vošiel do brány. Videorozhodca rozhodol, že gól neplatí.

47:40

Ölvecký spoločne konbinoval s Kopeckým v medzikruží, no následne Pajpach zasahovať nemusel.

45:53

Bondra posúval popred Kutejovu bránku. Blízko sa nachádzal Štrauch, ktorý sa dostal do dorážky, ale nepodarilo sa mu prekonať trenčianskeho brankára.

44:17

44:17 SEMORÁD - 5:2

44:17

Poprad dal gól!
Domáci hrajú v eufórii a strieľajú piaty gól. Toľko gólov ešte v jednom zápase v tejto sezóne svojmu súperovi nedali. Zagrapan sa otočil okolo brány, prihral JANOVI SEMORÁDOVI, ktorý dorazl do prázdnej svätyne!
Asistencie: Marek Zagrapan, Peter Lichanec.

43:16

43:16 BONDRA - 4:2

43:16

Poprad dal gól!
Domáci hráči zvyšujú svoje vedenie štvrtým gólom. DÁVID BONDRA sa s pukom dostal pred bránkovisko. Chábera nemal betón úplne pri ľade a preto ho bekhendom šikovne prekonal!
Asistencie: Peter Lichanec, Andreas Štrauch.

41:44

Kroták smeroval okolo bránky gólmana Cháberu a z ostrého uhla sa ho snažil prekvapiť bekhendom. Puk skončil na ochrannej sieti.

40:41

Zagrapan posunul v útočnom pásme Lapšanskému, ktorému sa ešte pred bránkoviskom ukazoval Rapáč. Prihrávka však šla na päty.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Prostredná časť hry patrila jednoznačne Popradčanom. Tí najprv v 28. minúte znížili vďaka gólu Abramova, na 2:2 vyrovnal Suchý a vedúci gól Popradu strelil taktiež Suchý.
Tretia tretina sa začne približne o 18:50.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:57

Domácim hráčom sa nepodarilo úspešne rozohrať svoju akciu. Zagrapan korčuľoval za pukom na zadný mantinel, no už nestihol zabrániť icingu.

39:15

39:15 SUCHÝ - 3:2

39:15

Poprad dal gól!
Domáci hokejisti ani netuším po koľkých zápasoch v poradí vyhrávajú domáci zápas. RADOSLAV SUCHÝ sa dostal do pásma po ľavom krídle a z kruhu šikovnou strelou prekvapil gólmana Cháberu zakončením k ľavej žrdi!
Bez asistencie.

38:17

Kroták si skvelo nahral so Zagrapanom v útočnom pásme. Popradský kapitán prihral svojmu spoluhráčovi, no ten následne strelou trafil len Cháberu.

37:53

Kopecký prechádzal do útočného pásma po ľavom krídle okolo Fabiana, ktorého nakoniec preľstil. Jeho prihrávka však potom nemala správny smer.

37:12

Fabian posúval poza mantinel na Rapáča. Ten však mal problém so spracovaním prihrávky a nakoniec sa mu nič nepodarilo.

34:30

Domáci výrazne zlepšili svoju hru a momentálne sú dobre naladení tak, že im to môže priniesť aj tri body.

32:58

Brankár Pajpach si musel dať pozor na svoju svätyňu, pretože na neho útočil Tybor. Jeho strela skončila v bránke ,ale tá bola posunutá. Po telefonickej konzultácii sa to skončilo neuznaným gólom.

30:49

Popradčania hrajú presilovku zatiaľ dobre. Bagin nahodil puk od modrej. Chábera veľa toho nevidel a následne nevidel ani pokus od Rapáča, ktorý skončil na jeho betóne.

30:24

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (D. Novák – 2 min., nedovolené bránenie).

29:22

29:22 SUCHÝ - 2:2

29:22

Poprad dal gól!
Hokejisti Popradu vyrovnávajú na 2:2! Rapáč nahodil puk pred bránku, kde vznikla skrumáž. Lapšanský posunul pri bránkovisku RADOSLAVOVI SUCHÉMU, ktorému sa podarilo doraziť!
Asistencie: Adam Lapšanský, Branislav Rapáč.

28:32

28:32

28:32

Lichanec sa ocitol v príležitosti spred brankára Cháberu. Strieľal síce bekhendom, no puk neskončil nakoniec na gólmanovi, ale iba na hráčoch pred bránou.

27:53

27:53 ABRAMOV - 1:2

27:53

Poprad dal gól!
Domáci znižujú stav stretnutia! Ježek od modrej čiary nahodil puk na ľavý betón gólmana Cháberu, ktorý vyrazil iba tesne pred seba a k dorážke prišiel DIMITRIJ ABRAMOV. Jeho strela skončila presne v sieti gólmana Trenčína!
Asitencie: Aleš Ježek, Ľubomír Dinda.

26:49

Veilleuxovi sa podarilo otestovať gólmana Pajpacha strelou z pravého kruhu. Puk popradský brankár bezpečne zachytil.

25:52

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Hossa – 5 min. + 10 min. osobný trest).
Vylúčenie v tíme HK Poprad (Chaloupka – 5 min. + 10 min. osobný trest).

25:52

Počas hry sa do seba pustili domáci Petr Chaloupka a hosťujúci Marcel Hossa. Bitku zo začiatku vyhrával Hossa, no Chaloupka použil skvelý chmat, ktorým svojho súpera stiahol na ľad a užíval si potlesk a skandovanie domácich tribún.

24:57

Sojčík si nakorčuľoval pred bránku a snažil sa spracovať si puk od Dlouhého. Prihrávka nakoniec skončila pri bránke gólmana Pajpacha.

23:31

Chaloupka posielal puk z ľavého kruhu na bránku. Chábera bol v pohotovosti, ale nemusel napokon výraznejšie zasiahnuť.

23:16

Fabian vypálil od modrej čiary. Jeho zakončenie skončilo na bránke gólmana Jana Cháberu.

22:32

Mlynarovič prihrával po pravom krídle Rapáčovi, ktorý sa síce dostal s pukom do útočného pásma, no tam veľmi veľa toho nevymyslel.

21:45

Štrauch šiel poza bránku gólmana Cháberu a dostal sa pred ňu. Následne sa pokúsil ohroziť súperovho brankára, ale posunul puk iba pred bránku.

20:44

Prvýkrát v zápase sa podarilo zaútočiť aj domácim hokejistom. Brankár Chábera si svoju svätyňu postrážil.

20:21

Ölvecký sa vysunul po pravom krídle a podarilo sa mu zakončiť na brankára Pajpacha. Popradský gólman však s istotou zasiahol.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V úvodnej dvadsaťminútovke boli jasne lepší hostia. V 2. minúte otvoril skóre Tybor a na 0:2 pre Trenčín v 10. minúte zvýšil Gašparovič.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:56

Tybor z ľavého kruhu iba poľahky posunul puk pred bránu, kde ho bezpečne zachytil gólman Pajpach.

19:27

Gašparovič prenechal v útočnom pásme Tyborovi, ktorý sa pokúšal vystreliť, no napokon si dobre nespracoval puk.

18:36

Šimun sa dostal medzi kruhy a následne strieľal na Pajpacha, ktorý vyrážal puk betónmi pred seba a nedovolil následnej dorážke.

17:12

Popradčania sa v obrannom a strednom pásme navzájom jeden druhému ponúkali a zbytočne strácali čas. Trenčania pozorne bránili modrú čiaru a už cez seba len tak puk alebo hráča nepustili.

15:29

Dominik Novák strieľal spomedzi kruhov. Jeho zakončenie následne vyrazil Pajpach pred seba a o dorážku sa pokúšal aj Švec. Mieril vedľa.

14:23

Od modrej čiary nepríjemne vystrelil Hatala, ktorý chcel lepšie vystreliť, avšak puk mu úplne nesadol na hokejku. Pajpach vyrazil puk.

13:43

Kopecký výborne čítal hru. Vnikol do pásma po ľavom krídle a krížom nahodil do opačného rohu klziska. Puk sa odrazil presne k hokejke Ölveckého, no ten už následne nedokázal prihrať.

12:48

Gašparovič nahadzoval puk spoza hranice ľavého kruhu. Na dorážku bol pripravený Veilleux, ale brankár Pajpach vyčistil priestor.

11:49

Trenčín si zahrá prvú presilovku. Tomáš Troliga je potrestaný dvomi minútami za podrazenie.

11:09

Kopecký zľahka nahodil puk zo stredného pásma na bránku gólmana Pajpacha. Mladý talentovaný brankár si puk ustrážil.

10:32

Mlynarovič sa dostal dopredu po ľavom krídle a pokúsil sa prekvapiť Cháberu. Jeho zakončenie skončilo na plexiskle, no bolo mierne stečované.

10:00

10:00 GAŠPAROVIČ - 0:2

10:00

Trenčín dal gól!
Vojaci z Dukly zvyšujú svoje vedenie. JAKUB GAŠPAROVIČ najprv z pravého kruhu vystrelil. Papach vyrazil pred seba, kde prišiel taktiež Gašparovič a svoje zakončenie bekhendom dorazil!
Asistencie: Andrej Hatala, Lukáš Bohunický.

09:37

Od modrej čiary tvrdo vypálil príklepom Bohunický. Jeho delovka letela vedľa Pajpachovej bránky. Gólman Popradu nemusel zasahovať.

09:09

Ölvecký posunul po zadnom mantineli Kopeckému za bránku, ktorý dával puk okamžite pred bránku. Táto spolupráca napokon veľmi nevyšla.

08:32

Hosťujúci Eduard Šimun sa dostal dopredu po ľavom krídle. Jeho následná strela skončila na Pajpachovej vyrážačke a na ochrannej sieti.

06:17

Rapáč ešte čosi chcel vymyslieť v presilovke. Vnikol do pásma a nahodil puk na brankára Dukly. Jan Chábera však zasahovať veľmi nemusel, pretože strela napokon letela vedľa.

05:29

Šikovná akcia Popradu! Suchý od modrej prihral dole na pravý kruh Lichancovi, ktorý okamžite dával medzi kruhy Rapáčovi, no jeho strelu Chábera dokázal pokryť!

04:44

Kroták chcel zo stredného pásma prihrávať na krídlo Lapšanskému. Prihrávka však bola absolútne čitateľná a skončila na hokejke Tomáša Kopeckého, ktorý vyhodil puk k Pajpachovi.

04:17

Poprad získava presilovú hru. Hosťujúci Keven Veilleux dostáva dve minúty za podrazenie.

03:52

Hokejisti Popradu nezaložili dobrý útok. Teda, nezaložili ho v podstate vôbec, keďže sa po odpískaní hra vracia pred gólmana Pajpacha.

03:09

03:09

03:09

Suchý našiel prihrávkou od modrej čiary Lapšanského, ktorý si našiel priestor medzi kruhmi a odtiaľ vypálil. Gólman Chábera úspešne použil svoj betón.

02:22

Štrauch sa ocitol s pukom v útočnom pásme. Obranca Albers ho však ďaleko nepustil. Držal ho iba pri mantineli a vždy mu bol za chrbtom.

01:05

01:05 TYBOR - 0:1

01:05

Trenčín dal gól!
Dukla ide do vedenie vďaka veľmi lacnému gólu. Popradská obrana nechala hosťujúcemu Gašparovičovi veľa priestoru. Ten prihral medzi kruhy RADOSLAVOVI TYBOROVI a ten zakončil ponad pravý kruh!
Asistencia: Jakub Gašparovič.

00:51

Domáci hráči sa pokúsili vystreliť. Konkrétne sa o to posnažil Mlynarovič, ktorý strieľal z ľavého kruhu, ale mieril vedľa.

00:22

Úvod stretnutia je vcelku rozpačitý. Staronová posila domácich Branislav Rapáč sa o niečo pokúsila, ale bolo to iba nahodenie puku do pásma.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už máme na ploche, odznela štátna hymna, všetko je pripravené na začiatok.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Pajpach (Šúrek) – Suchý (A), Kurali, Dinda, Fabian (A), Chaloupka, J. Brejčák, Pokovič, Bagin – Lapšanský, Mlynarovič, B. Rapáč – Kroták (C), Zagrapan, Semorád – Ježek, Troliga, Abramov – Bondra, Lichanec, Štrauch

Dukla Trenčín: Chábera (Kutej) – M. Novák (A), Holenda, Albers, Kozák, Hatala, Bohunický, Šefčík – Ölvecký, T. Kopecký, Marcel Hossa – Tybor, Veilleux, Gašparovič (A) – Sojčík, Šimun, Dlouhý (C) – D. Novák, J. Švec, Briestenský

Rozhodca: Novák – Rojík, Kollár.

Úvod bez domácich fanúšikov! Začiatok zápasu na zimnom štadióne v Poprade bude bez účasti domácich fanúšikov. Tí sa rozhodli bojkotovať úvodných 10 minút stretnutia kvôli dlhotrvajúcim neuspokojivým výsledkom. Hráčom odkazujú:

Vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 15. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad na domácom ľade privíta o 17:00 Duklu Trenčín. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Poprad sa naďalej veľmi trápi a vedenie stále neurobilo potrebné zmeny na to, aby hokej pod Tatrami začal naberať správny smer. Diváci na aktuálne dianie reagujú plagátmi s rôznymi nápismi, najčastejším je heslo „Jonák von“. Popradu teda patrí posledná 10. pozícia so ziskom 13 bodov. Kamzíci v riadnom hracom čase vyhrali len úbohé dva zápasy. V posledných troch zápasoch si počínali takto: prehra na ľade Banskej Bystrice 3:0, prehra s Liptovským Mikulášom 2:4 a v poslednom 14. kole sa hokejisti Popradu po dlhej dobe tešili z víťazstva. Svojho tabuľkového suseda z 9. miesta, ktorým sú Nové Zámky, porazili 1:2 po nájazdoch.

Dukla Trenčín túto sezónu zažíva zatiaľ úspešné obdobie. Trenčínu patrí v tabuľke uspokojivé 5. miesto so ziskom 24 bodov vďaka ôsmim víťazstvám (z toho 6 v riadnom hracom čase). Trenčania momentálne nemajú až takú zlú formu. Prehrali síce so silnou Nitrou 4:2, následne zdolali dvadsiatku 5:2 a v piatkovom kole podľahli doma favorizovaným Košiciam 2:4. U vojakov nenastali nejaké výrazné zmeny v kádri. Momentálne je pod hradom Matúša Čáka na hosťovaní z Topoľčian útočník Eduard Šimun.

V tomto ročníku sa tieto dva celky už raz stretli. Bolo to práve v 6. kole a lepšie dopadol zápas pre Podtatrancov. Tých na konci prvej tretiny poslal do vedenia Zagrapan gólom z presilovky. V prostrednej časti hry sa nič neudialo a nakoniec rozhodla až tretia tretina a predĺženie. Dukla vyrovnala gólom Holendu v poslednej minúte tretieho dejstva a zápas šiel do predĺženia. O víťazstve Popradu rozhodol gólom znovu z presilovej hry Zagrapan. Poprad vyhral 1:2 po predĺžení.

Čo prinesie tento zápas Popradu s Trenčínom, to sa dozviete v našom on-line prenose. Pekný športový zážitok!

Trenčín naposledy nestačil na Košice. Poradí si s ďalším tímom z východu - Popradom?

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HK DUKLA Trenčín

5:2

koniec (0:2, 3:0, 2:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 28. Abramov (Ježek, Dinda), 30. Suchý (Lapšanský, B. Rapáč), 40. Suchý, 44. Bondra (Lichanec, Štrauch), 45. Semorád (Zagrapan, Lichanec) – 2. Tybor (Gašparovič), 10. Gašparovič (Hatala, Bohunický)

HK Poprad: Pajpach (Šúrek) – Suchý (A), Kurali, Dinda, Fabian (A), Chaloupka, J. Brejčák, Pokovič, Bagin – Lapšanský, Mlynarovič, B. Rapáč – Kroták (C), Zagrapan, Semorád – Ježek, Troliga, Abramov – Bondra, Lichanec, Štrauch

HK DUKLA Trenčín: Chábera (Kutej) – M. Novák (A), Holenda, Albers, Kozák, Hatala, Bohunický, Šefčík – Ölvecký, T. Kopecký, Marcel Hossa – Tybor, Veilleux, Gašparovič (A) – Sojčík, Šimun, Dlouhý (C) – D. Novák, J. Švec, Briestenský

Rozhodca: Novák – Rojík, Kollár

Priebeh zápasu
1. tretina
01:05 TRE 0:1 Tybor (Gašparovič)
04:17 TRE 2 Veilleux, podrazenie
10:00 TRE 0:2 Gašparovič (Hatala, Bohunický)
11:49 POP 2 Troliga, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
25:52 TRE 5+10 Hossa, hrubosť
POP 5+10 Chaloupka, hrubosť
27:53 POP 1:2 Abramov (Ježek, Dinda)
29:22 POP 2:2 Suchý (Lapšanský, B. Rapáč)
30:24 TRE 2 D. Novák, nedovolené bránenie
39:15 POP 3:2 Suchý
Po 2.tretine
3. tretina
43:16 POP 4:2 Bondra (Lichanec, Štrauch)
44:17 POP 5:2 Semorád (Zagrapan, Lichanec)
53:03 POP 2 Ježek, hákovanie
Koniec