Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

FC Twente – Ajax Amsterdam

1:0

koniec (0:0)

11.12.2016, 16:45 • De Grolsch Veste, Enschede • 16. kolo • Michal Konvalina cz

Tipsport: 4.6 4.1 1.67

To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. Přeji příjemný zbytek třetí adventní neděle a úspěšný vstup do nového týdne a těším se na příští setkání u dalších přenosů. Do té doby na počtenou! (18:41:59)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
Je dobojováno a duel, který vzbudil asi hodně emocí, končí výhrou domácího týmu nejtěsnějším možným rozdílem. O jedinou branku utkání se postaral z penalty Polák Klich až v nastavením čase druhé půle a rozhodl tak o dělbě bodů.

Zatímco Feyenoord Rotterdam v odpoledním šlágru rozdílem třídy přejel Alkmaar a získal tři body, druhý Ajax po tomto výsledku ztrácí na lídra tři body a stejně tak na tři body se na Ajax zezadu přiblížil úřadující mistr z Eindhovenu.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Lasse Schøne ještě asi za připomínky na adresu sudího Higlera dostal žlutou kartu.

90+4

Schøne byl podražen za vápnem, ale překvapivě se nepíská a Twente vyráží kupředu. Celina se pokusil zakončit, ale Dijks jeho střelu zablokoval.

90+3

Na druhé straně se do vápna vrhl El Ghazi a padl k zemi, tady se ale penalta nekoná. Následný Younesův centr odpravil do bezpečí Bijen.

90+2

90+2. Mateusz KLICH - 1:0

90+2

Twente právě vstřelilo branku!
Exekutorem penalty byl polský záložník MATEUSZ KLICH a počínal si suverénně, Onana se vrhl k pravé tyči a domácí středopolař poslal míč s klidem do odkryté části brány!

90+1

No ale pozor! Penalta pro Twente! Celinův centr zleva sice Nick Viergever zasáhl, poté ale rukou zametl míč do bezpečí a je to jasné! Druhá žlutá = předčasný odchod Viergevera do kabin a nádavkem pokutový kop pro domácí tým!

90

Ziyechův povedený centr z přímého kopu hlavou prodloužil Davy Klaassen, při vší smůle pro Ajax to ale nakonec bylo moc a balon skončil nad bránou.

89

El Ghazi se krásně uvolnil kolem van der Lelyho, který jej podrazil. Následuje přímý kop a žlutá karta, tu však nedostává van der Lely, nýbrž Chinedu Ede, který si patrně pustil pusu na špacír a nemístně okomentoval Higlerovo rozhodnutí.

88

Po rohovém kopu opustil balon hrací plochu a Marsman se protáhl odkopem. Domácí ale u míče dlouho nezůstali, Sánchez sklepl míč pro Veltmana a po něm hraje Anwar El Ghazi.

87

Younes zajímavě odcentroval z levé strany a do koncovky se tlačili Cassierra s El Ghazim, nakonec to ale vyřešil obránce Peet Bijen, který odvrátil míč na roh.

86

Před Cassierrou odvrátil míč obětavý Thesker a na druhou stranu se vydal Ünal, jemuž se pod nohy složil Mitchell Dijks a Higler zase musí tasit žlutou kartu.

85

Ani druhý rohový kop ale nepřinesl kýžený úvodní gól, na obzoru už se nebezpečně blíží bezbranková remíza...

84

A po zákroku domácí obrany si hosté z hlavního města proces kopu od praporku ještě jednou zopakují.

83

Ajax rozehraje rohový kop v čase, kdy do konce utkání zbývá zhruba deset minut, pokud tedy uvážíme i případné nastavení.

82

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Jelle van der Heyden, přichází Chinedu Ede.

FC Twente – Ajax Amsterdam

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+2. Klich (pen.)

Karty:   20. ter Avest (TWE), 66. Thesker (TWE), 82. Klich (TWE), 89. Ede (TWE) – 80. Viergever (AJA), 86. Dijks (AJA), 90+4. Schøne (AJA)   90+1. Viergever (AJA)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.

FC Twente: Marsman – ter Avest, Bijen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, van der Heyden (82. Ede), Klich – Seys (65. Yeboah), Ünal, Celina.
Náhradníci: Drommel, Hangelman – Andersen, Trajkovski, Katsikas, Hölscher, Ede, Oosterwijk, Yeboah.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi, Dolberg (75. Casierra), Younes.
Náhradníci: Boer – Riedewald, Westermann, Casierra, van de Beek, Nouri, de Ligt, Kluivert.

Rozhodca: Dennis Higler – Brondijk, Polman