Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – West Ham United

2:2

koniec (1:2)

11.12.2016, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • 15. kolo • Miroslav Kováčik

Liverpool si na svoje desiate víťazstvo bude musieť ešte počkať. V dnešnom zápase bol jasne lepším tímom, no opäť doplatil na zbytočné chyby obrany i brankára Lorisa Kariusa. V druhom polčase skóroval len Divock Origi, ktorý stanovil konečné skóre zápasu na 2:2. Domáci síce ostávajú na treťom mieste, no opäť stratili na čelo tabuľky. Naopak, West Ham sa vďaka zisku bodu dostáva zo zostupového pásma. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:25:13)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Liverpoolčania posielali nebezpečné centre do šestnástky súpera, no do zakončenia sa nedostali a zrejme ani dnešný duel nevyhrajú.

90+2

Do otvorenej obrany Liverpoolu sa vydal Dimitri Payet. Veľmi dobre ho ale pred šestnástkou pripravil o loptu estónsky obranca Ragnar Klavan.

90+1

Hlavný rozhodca pridáva k riadnemu hraciemu času ešte tri minúty. Z pravej strany centroval Nathaniel Clyne, no jeho pas kryje Darren Randolph.

90

Prebieha posledná minúta zápasu. West Ham hrá momentálne v oslabení, keďže Andy Carroll má zakrvavený dres a musí byť ošetrovaný.

89

Adam Lallana sa teraz nepredral stredom obrany hostí. Veľmi dobre zastavil jeho útočné snaženie striedajúci Edimilson Fernandes.

88

James Milner posielal z ľavej strany center do šestnástky. V nej ale boli len dvaja domáci hráči, a tak loptu bez problémov kryje Darren Randolph.

87

Tentokrát sa musel mať na pozore aj brankár Loris Karius. Ten ale dobre zasiahol pred Andym Carrollom a zažehnal črtajúcu sa šancu hostí.

85

James Milner vystrelil spoza pokutového územia. Jeho pokus bol ale zblokovaný, a tak budú domáci zahrávať jubilejný desiaty roh.

84

Aaron Cresswell sa vybral na útočný výlet, no jeho akciu zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizoval ofsajdové postavenie.

83

Liverpoolčania to teraz spravili výborne. Adam Lallana šikovne vytvoril pozíciu pre Nathaniela Clynea, ale domáci obranca strelou z prvej minul bránu West Hamu.

82

Kladivári si mohli na chvíli vydýchnuť. Nedovoleným zákrokom sa totiž previnil jeden z domácich hráčov. Následne strieľa nepresne Dimitri Payet.

81

Posledná desaťminútovka sa začala. Roberto Firmino z ľavej strany adresoval prihrávku na Divocka Origiho, ale center na neho neprešiel.

80

Nathaniel Clyne poslal výborný center do nebezpečného priestoru. Naskakoval tam Georginio Wijnaldum, ale situáciu vyriešil Winston Reid.

79

Do pokutového územia West Hamu smeruje jeden center za druhým. Kladivári ale zatiaľ odolávajú a nepúšťajú súpera do zakončenia.

78

Druhé striedanie v tíme hostí. Pre dnešok má odpracované Manuel Lanzini, ktorého na záverečné minúty nahradil Edimilson Fernandes.

77

Divock Origi sa snažil šikovne prestrčiť loptu na Georginia Wijnalduma. Holanďan sa ale k lopte nedostal, pretože včas zasiahol Håvard Nordtveit.

76

Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu, no previnili sa útočným faulom. Navyše, žltou kartou je ocenený Sadio Mané.

Liverpool FC – West Ham United

2:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 5. Lallana, 48. Origi – 28. Payet, 39. Antonio

Karty:   53. Firmino (LIV), 76. Mané (LIV)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 7:8.

Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren (46. Klavan), Milner – Lallana, Henderson, Wijnaldum – Mané, Origi, Firmino.
Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Ejaria, Arnold, Woodburn, Klavan, Lucas Leiva.

West Ham United: Randolph – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Antonio, Lanzini (78. E. Fernandes), Payet – A. Ayew (63. Carroll).
Náhradníci: Adrián – A. Fletcher, Browne, Carroll, E. Fernandes, Pike, Quina.

Rozhodca: Mark Clattenburg