Menu

Futbal

Talianska Seria A

Cagliari Calcio – SSC Neapol

0:5

koniec (0:2)

11.12.2016, 12:30 • 16. kolo • Miroslav Kováčik

: 7.5 4.8 1.65

Gianpaolo Calvarese dnešné stretnutie zbytočne nenaťahoval. O víťazovi stretnutia bolo dávno rozhodnuté, a tak hlavný arbiter doprial domácim hráčom skorší koniec zápasu. Neapol sa teší z jasného víťazstva 0:5, na ktorom sa jedným gólom podieľal aj Marek Hamšík. Hrdinom zápasu sa ale stal Dries Mertens, ktorý zaznamenal hattrick. V samotnom zápase ešte mohol prikrášliť výhru hostí José María Callejón, no v čistej šanci ho vychytal Marco Storari. Každopádne, Neapol sa dostáva na priebežné štvrté miesto tabuľky, Cagliari zostáva naďalej na dvanástej priečke. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (14:28:40)

90

Koniec zápasu.

89

Domáci mali výhodu priameho kopu. K hlavičke sa dostal, ak sa nemýlim, Nicoló Barella ale brankár Pepe Reina jeho zakončenie kryje.

88

Federico Melchiorri sa pretlačil k centru z pravej strany. Ten smeroval na prednú žrď ale do bezpečia ho upratal Vlad Chiricheş.

87

Domáci sa snažili rozvinúť rýchlu akciu stredom ihriska, no včas ich nekompromisným odkopom zastavil španielsky obranca Raúl Albiol.

86

Zápas sa už len dohráva. Je jasné, že Neapol skresá svoju stratu na čelo tabuľky Serie A. Naopak, Cagliari si pripíše na konto druhú domácu prehru.

85

Domáci mali výhodu rohového kopu, no následne prepadli v defenzíve. Neapol sa dostal do protiútoku, ten zakončil José Callejón ale v čistej šanci ho vychytal Marco Storari.

84

Postranný rozhodca musel zdvihnúť svoju zástavku, pretože jeden z domácich hráčov bol v momente prihrávke v jasnom ofsajde.

83

Neapol drží loptu na svojich kopačkách a v niektorých chvíľach nám zápas pripomína bago. Hostia kontrolujú hru a domáci už ani príliš nenapádajú.

81

José María Callejón dostal veľmi dobrú loptu za obrannú líniu a postupoval na brankára súpera. Marco Storari ale dobre vybehol, vrhol sa mu pod nohy a loptu mu zobral.

80

Nový muž na trávniku Marco Capuano sa okamžite zapojil do útočnej akcie domácich a smerom na Pepeho Reinu vyslal nebezpečnú strelu. Španielsky brankár ju ale na dvakrát skrotil.

79

Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik prichádza čerstvý Marco Capuano, ktorý nahradil Danieleho Dessenu.

78

Bruno Alves teraz chyboval v rozohrávke. Marko Rog sa už pomaly dostával do šance, no domáci obranca ho včas stihol faulovať.

77

Nicoló Barella sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Tentokrát sa to ale našťastie zaobišlo bez zbytočne vyhrotených emócii.

76

Zápas sa už pomaly dohráva. Aj domáci sa už viac stiahli do defenzívy a budú snažiť najmä o to, aby sa zápas neskončil ešte väčším debaklom.

75

Hrdina dnešného zápasu Dries Mertens končí v dnešnom zápase. Strelca troch gólov nahradzuje na záverečnú štvrťhodinu Emanuele Giaccherini.

74

Marek Hamšík bol teraz faulovaný v strede ihriska. Následne sa ale pustil do ohnivej výmeny názorov s Danielem Dessenom a obaja zúčastnení hráči dostávajú žltú kartu.

72

72. Dries Mertens (NEA) - 0:5

72

Neapol dal gól! Dnešný zápas sa mení na neapolskú exhibíciu. DRIES MERTENS sa poľahky zbavil obrancu súpera, prešiel do pokutového územia a strelou k ľavej žrdi skompletizoval hattrick.

Cagliari Calcio – SSC Neapol

0:5

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 34. D. Mertens, 45. Hamšík, 51. Piotr Zieliński, 69. D. Mertens, 72. D. Mertens

Karty:   20. Isla (CAG), 36. Barella (CAG), 66. Padoin (CAG), 74. Dessena (CAG) – 39. Koulibaly (NEA), 62. Hysaj (NEA), 74. Hamšík (NEA)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.

Cagliari Calcio: Storari – Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane – Dessena (C) (79. Capuano), Tachtsidis (54. Farias), Padoin – Barella – Sau, Borriello (71. Melchiorri).
Náhradníci: Rafael, Colombo – Melchiorri, Munari, Farias, Capuano, Giannetti, Salamon.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly (42. Albiol), Strinić – Piotr Zieliński (70. Rog), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens (75. Giaccherini), L. Insigne.
Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Ghoulam, Albiol, Diawara, El Kaddouri.

Rozhodca: Gianpaolo Calvarese