Menu

Futbal

Tipsport liga

FC Slovan Liberec – FK Varnsdorf

5:2

koniec (3:0)

18.01.2017, 11:00 • Skupina B • Radomír Fukala cz

Tipsport: 1.55 4.0 4.63

Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Již za chvíli se však na Vás budu těšit u on-line přenosu z mistrovství světa házené, ve kterém se utkají Saúdská Arábie a Maďarsko. Zápas startuje v 14:00 a všichni jste srdečně zváni. Do té doby se mějte hezky. Na počtenou. (12:47:48)
Právě skončilo utkání mezi FC Slovanem Liberec a FK Varnsdorf. Již od samého začátku domácí potvrzovali roli favorita a během prvních dvaceti minut si vypracovali tříbrankový náskok a své vedení si hlídali až do konce. Po dvou trefách Milana Baroše a jednom zásahu Petra Ševčíka si Liberec odnášel do druhé půle pohodlná náskok.
Poté se sestavy obou mužstev značně prostřídaly a fanoušci viděli hned čtyři branky. Nejprve v 48. minutě snižoval Michal Štěpánek, ovšem o devět minut později již Slovan opět vedl o tři góly. Zasloužil se o to svým zářezem Erik Micovčák. V minutě sedmdesáté došlo k faulu na hranici pokutového území hostů a k exekuci trestného kopu se postavil Ilja Kubyškin, jenž povedenou ranou vsítil pátý gól svého týmu. Za tři minuty však na konečných 5:3 snížil střelou zpoza šestnáctky Oskar Fotr. Slovan si tedy připisuje další tři body do tabulky Tipsport ligy.

90

Konec zápasu.

90

V poslední minutě se hra ovšem přelila na polovinu Liberce, kde se hosté snaží o kombinaci.

89

Blíží se nám závěr utkání a domácí tráví tento čas s míčem v rohu útočné poloviny.

88

Nepříliš ideální to nyní vyřešil střílející hráč hostů. Ten byl sice v dobré pozici na sedmnácti metrech, ale na pravé straně se rýsoval volný prostor hned pro dva hráče Varnsdorfu, kteří se teď mohou na svého spoluhráče zlobit.

86

Smůla pro Liberec, že jednomu z jejich hráčů doslova projel míč mezi nohama. Zakončení z malého vápna by jinak dozajista skončilo v brance.

86

Jeho exekutorovi se sice podařilo překonat zeď, ale svůj pokus nasměroval pouze do rukavic domácího gólmana.

85

Zbytečně si nyní komplikovali rozehrávku liberečtí a nakonec museli faulovat. Následuje přímý volný kop z šestnácti metrů.

83

Narážečka na hranici velké vápna se Slovanu nepodařila a do protiútoku mohou pospíchat hosté.

81

Blesková rozehrávka zastihla liberecké nepřipravené, ale na poslední chvíli dokázali znepříjemnit zakončení varnsdorfskému fotbalistovi, který hlavičkoval nad bránu.

81

Následovat bude rohový kop pro hostující tým.

80

A i při další akci domácích sklapla ofsajdová past Varnsdorfu. Velmi dobrá práce hostující obrany.

79

Ofsajd je pískán i na straně Slovanu Liberec.

78

Míč velmi dobře směřoval do brány, avšak ke smůle hostů jej nikdo nedokázal tečovat a domácí brankáře neměl problém ho vyboxovat na bezpečí.

77

Brejk Varnsdorfu na levé straně je zastaven nedovoleně. Z hranice pokutového území tedy budou hosté rozehrávat nebezpečnou standardku.

76

Nyní však byli fotbalisté druholigového celku v ofsajdu, což neuniklo pomeznímu sudímu, který neváhal zvednout praporek.

75

Hosté i přes velkou ztrátu neúnavně napadají svého soupeře a velmi mu tak znepříjemňují rozehrávku.

73

73. Oskar FOTR - 5:2

73

Varnsdorf právě vstřelil branku!
Fanoušky, kteří si našli cestu na umělou trávu v Mladé Boleslavi může v mrazivém počasí hřát velké množství gólů! OSKAR FOTR si navedl míč na hranici šestnáctky, odkud se odhodlal ke střele. Jelikož brankář Liberec nebyl v ideálním postavení a couval zpět do brány, tak proti střele hostujícího hráče k tyči své brány neměl žádný nárok zakročit.

72

Míč nyní Liberci utekl, a tak jej brankář hostů v pohodě sebral a zakládá další útočnou akci.

70

70. Ilja KUBYŠKIN - 5:1

70

Liberec právě vstřelil branku!
Výstavní rána znamená pátý gól v síti Varnsdorfu! ILJA KUBYŠKIN se postavil k nařízené standardce a krásnou střelou posílá míč přes zeď přesně k bližší tyči hostující brány.

69

Na hranici šestnáctky byl faulován Machuča a je z toho velmi nebezpečný přímý volný kop pro Slovan.

68

Vynikající přihrávka za obranu Slovanu, která dopadla přímo na kopačku varnsdorfského útočníka. Ten si ovšem míč špatně zpracoval, což ho připravilo o stoprocentní pozici.

66

Liberci nyní velmi málo, aby se radoval popáté! Rychlý brejk ovšem gólem neskončil, protože proti skryté střele Heppnera zakročil reflexivním zákrokem pravou nohou hostující brankář.

65

Veškerý povyk však byl zbytečný, protože domácí se poměrně hladce dokázali ubránit.

64

U střídaček nyní zastavil protiútok Varnsdorfu jeden z domácích a po právu sudí píská nedovolený zákrok. Dění se tedy stěhuje do prostoru velkého vápna Liberce.

63

Další možnost Liberce mohla přijít po lepším zpracování. Tak z toho byla pouze technická střela ze šestnáctky, která minula bránu hostů.

61

Tohle vypadalo zajímavě pro hosty. Bohužel pro ně si však jejich hráč míč ukopl a následovat tedy bude odkop od liberecké brány.

60

Před dotírajícím útočníkem Slovanu včas vyběhl hostující brankář a stačil míč sebrat domácímu forvardovi z hlavy.

58

Varnsdorf se pokusil o rychlou odpověď, avšak střela zpoza vápna se hostujícímu hráči vůbec nepovedla a letělo mimo bránu Liberce.

57

57. Erik MICOVČÁK - 4:1

57

Liberec právě vstřelil branku!
Slovan si však bere tříbrankový náskok po chvilce zpátky. ERIK MICOVČÁK se dostal do úniku, povedenou kličkou oklamal hostujícího brankáře a poté zakončoval do prázdné brány. Po Michalu Štěpánkovi se tedy prosazuje další střídající hráč.

56

Útočný faul na straně Slovanu. To byla velká škoda pro domácí, protože se nacházeli už v blízkosti velkého vápna soupeře.

55

Parádní obranný zákrok hostů zamezil nebezpečné situaci Liberce. K odraženému míči se však dostal čerstvý Breite, jenž se pokusil o technickou střelu, kterou ovšem brankář hostů v pohodě kryl.

53

Teď se Liberec musel ubránit jen za cenu bezmyšlenkovitého nákopu směrem vpřed.

51

Hosté se v druhém poločase čím dál tím více osmělují a zabydlují se na polovině soupeře.

49

Jak už to tak v zimních přípravách bývá, sestavy na druhý poločas jsou jsou hodně rozdílné než ty z první půle. Nyní své spoluhráče téměř všichni hráči z laviček obou týmů.

48

48. Michal ŠTĚPÁNEK - 3:1

48

Varnsdorf právě vstřelil branku!
Úvod druhé půle přináší snížení! Střídající MICHAL ŠTĚPÁNEK uháněl sám na domácího brankáře. Na poprvé ho však neprostřelil, ale z následné dorážky již neměl problém dostat míč do sítě, i přes obětavé zákroky libereckých obránců.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:56.
Máme za sebou úvodní poločas duelu, ve kterém jasně dominoval domácí celek. Po úvodní megašanci Baroše se ve 12. minutě již liberečtí mohl radovat. MIlan Baroš totiž napravil své předchozí zaváhání a z malého vápna překonal Koláře. O pět minut později se prosadil Petr Ševčík a Liberec vedl již o dvě branky. To však ještě nebylo všechno. Za dvě minuty se totiž účastník naší nejvyšší soutěže vytáhl potřetí. Znovu to byl Milan Baroš, který nadvakrát překonal svého bývalého spoluhráče Ondřeje Koláře a dal tak skóre poločasovou podobu – 3:0.

45

První poločas skončil.

45

Ten se rozhodli zahrát nakrátko a následný centr nenašel nikoho z hráčů ve žlutých dresech, v kterých dnes hosté nastupují.

44

Z blízkosti rohového praporku bude Varnsdorf zahrávat přímý volný kop.

43

Rychlá souhra ve středu pole nenese Slovanu žádné ovoce. Finální přihrávka na Milana Baroše totiž zastavil hostující obrana.

42

Bartl si nyní u lajny počínal trochu profesorsky a nakonec o míč přišel. Liberci to však nemusí vadit, protože se záhy k němu opět dostal.

41

Na centr od rohového praporku se Liberec dobře připravil a následně odkopává do bezpečné vzdálenosti od své brány.

40

Porcala nyní vystrašil povedenou ranou z voleje jeden z hostujících fotbalistů. Domácí brankář v obtížemi vyráží na rohový kop.

40

Pěkný míč se snášel za domácí obranu, ovšem na poslední chvíli nebezpečí zažehnal liberecký stoper.

39

Další dobrá práce v defenzivě v podání Piška. Včasným skluzem totiž zamezil v dalšímu postupu hostů vpřed.

37

Barošova přihrávka byla příliš dlouhá. I kdyby ji jeho kolega stačil doběhnout, tak by se stejně pískal ofsajd, protože hráč Liberce byl v nedovoleném postavení.

36

Slovan se nyní snaží kontrolovat hru a kombinuje v blízkosti poloviny, což jim v danou chvíli bohatě vyhovuje.

34

Znovu se z levé strany snášel míč do malého vápna Varnsdorfu, ale tentokrát hosté dopravili míč do bezpečí.

33

Dobrý návrat Piška do defenzívy. Jeho hlavička totiž zamezila brejku soupeře a získala míč pro jeho tým.

32

Hosté nyní na chvíli semkli svého soupeře a do šestnáctky létal jeden centr za druhým. Ovšem domácí defenzíva se poměrně s přehledem ubránila.

31

Standardní situace z pravé strany Varnsdorfu šanci nepřinesla a Liberec se tedy v pohodě ubránil.

30

Po pravé straně se prohnal Voltr, jehož centr směřoval na Milana Baroše, před kterým však zakročila hostující obrana a situaci nakonec vyřešil Ondřej Kolář.

29

Ofsajd nyní zastavuje nadějný útok hostů. Míč ve své moci tedy bude mít znovu Slovan.

28

Pokus o vysunutí Baroše domácím nevyšel. Vše totiž přečetl stoper Varnsdorfu a míč odkopl do bezpečí.

27

Faulu se dopustili hosté ve snaze získat míč zpět. Liberec má nyní hodně času na rozehrávku.

26

Už už to vypadalo na další šanci Liberce. Po vysunutí Ševčíka se hnal do šance jeden z jeho spoluhráčů. Ten si však míč příliš ukopl, čehož využil hostující brankář a míč sebral do svých rukavic.

24

Znovu byla aktivní levá strana Slovanu. Tentokrát se ovšem neprosadila, protože dobře zapracovala varnsdorfská obrana.

23

Baroš výborně podržel míč na půlce a poté se snažil patičkou vysunout své spoluhráče. To však hosté přečetli a přihrávku bývalého reprezentanta zachytili.

22

Hosté nyní v poklidu kombinují na vlastní polovině. Liberec se zatáhl do prostoru půlky a čeká, co vymyslí jeho soupeř.

21

Z něj však hosté nic nevytežili. Míč si po nedůrazné hlavičce stáhl ze vzduchu brankář Porcal.

20

Rohový kop pro Varnsdorf po zásahu domácího stopera.

19

19. Milan BAROŠ - 3:0

19

Liberec právě vstřelil branku!
Tak to je hodně studená sprcha pro Varnsdorf v již tak mrazivém počasí! MILAN BAROŠ se ocitl tváří v tvář Kolářovi, který jeho první střelu ještě vyrazil, ale na následnou rybičku už byl krátký. Liberecký útočník již byl totiž za brankářem hostů a pohodlně skóroval do prázdné brány.

17

17. Petr ŠEVČÍK - 2:0

17

Liberec právě vstřelil branku!
A po krátké chvíli Slovan odskakuje do dvoubrankového vedení! Střelu Liberce ještě Kolář dokázal zneškodnit, ovšem míč se odrazil do vzduchu přímo k PETRU ŠEVČÍKOVI, který dalekonosnou hlavičkou posílá míč do odkryté klece hostů.

16

Domácí znovu operovali na levé straně, avšak Varnsdorf je o míč připravil.

14

Dlouhý míč do pokutového území Liberce domácí odvrátili posunují svou obranu o pár metrů výše.

13

Na hrací ploše zůstal ležet jeden z hostujících fotbalistů a je pískán nedovolený zákrok.

12

12. Milan BAROŠ - 1:0

12

Liberec právě vstřelil branku!
Nyní už však domácí otevírají skóre utkání a vedou 1:0! Po centru z levé strany se míč dostal na zadní tyč, odkud je jeden z libereckých hráčů přiklepl na malé vápno MILANU BAROŠOVI, který dostal míč za brankovou čáru. Kolář se sice snažil situaci zachránit, ale míč již byl celým objemem v bráně.

10

Velmi nepřesná přihrávka Bartla u lajny stojí Liberec míč. Po chvíli ho však znovu získali do své moci.

9

Centr z levé strany míří pouze do rukavic Koláře, který míč v pohodě sebral ze vzduchu a může rozehrát.

7

Neskutečná minela jak hostujícího brankáře, tak domácího útočníka! Kolář doslova namazal Barošovi na hranici penalty a forvard Liberce měl před sebou úplně prázdnou branku. Ke smůle Slovanu však z vyložené pozice trefil jen tyč.

6

Útočného faulu se dopustil Liberec, který je v dnešní vedení jako domácí celek. Varnsdorf, jakožto hosté, mohou tedy v pokldifu rozehrát.

5

Pěkná patička do pokutového území hostů, avšak hráči Liberce poté byli odzbrojeni.

4

Pod tlak se zbytečně dostali hosté po špatném zpracování jejich levého beka. Nakonec vše zažehnávají nákopem dopředu.

3

Presující fotbalisté Varnsdorfu nyní donutili soupeře zahrát malou domů. Zahraje se tedy i Porcal v bráně Liberce.

2

Slovan měl nyní sice drobné potíže s rozehrávkou, ale nakonec vše zvládli a mohou postupovat vpřed.

1

Na polovině hřiště se dopustil faulu jeden z hráčů Liberce a rozhodčí tedy píská nedovolený zákrok.

1

Úvodní výkop zápasu měl Liberec, který nyní kombinuje na své polovině.

1

Utkání právě začalo.
Zajímavostí tohoto duelu určitě je, že v bráně Varnsdorfu nastupuje Ondřej Kolář, který je zde na hostování právě ze Slovanu.
Oba celky jsou již připraveny u střídaček a utkání za malou chvíli začne.

Liberec v úterý představil novou posilu Martina Graiciara.

Úvodní sestavy:

FC Slovan Liberec: Porcal – Karafitát, Piško, Voltr, Chlumecký, Obročnik, Ševčík, Bartl, Bartošák, Baroš, Šulc
Náhradníci: Hladký – Breite, Bláha, Blažek, Micovčák, Kubyškin, Vůch, Machuča, Heppner, Ekpai,

FK Varnsdorf: Kolář – Zieris, Novotný, Durděvič, Bílek, Knejzlík, Daníček, Zbrožek, Rudnytskyy, Švantner, Cennerazzo
Náhradníci: Samoel – Štěpánek, Neuberg, Fotr, Luňák, Kavka.
Poslední tři vzájemná utkání

20.7.2016 (Příprava) Liberec – Varnsdorf 2:1
23.9.2015 (Pohár) Varnsdorf – Liberec 2:3 pen.
1.7.2015 (Příprava) Liberec – Varnsdorf 2:1
FK Varnsdorf

Varnsdorf má za sebou rovněž úvodní utkání Tipsport ligy a počínal si o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Proti Jablonci šel do vedení již ve druhé minutě po gólu Neuberga. Uplynulo něco přes půlhodinu a bylo vyrovnáno. Přesně totiž mířil Mihálik. Do konce první půle však Varnsdorf strhl vedení na svou stranu, což se zasloužil Oskar Fotr. Jaroslav Diviš však krátce po začátku druhého poločasu srovnal na 2:2. Jelikož další branka už nepadla, tak si oba týmy odnesli z tohoto střetnutí jeden bod.
FC Slovan Liberec

Liberec zhruba po měsíční pauze odstartoval přípravu na novou sezónu. Svůj první duel ovšem nezvládli. O víkendu totiž změřili síly s Mladou Boleslaví a už po třinácti minutách prohrávali po brankách Chramosty a Nečase 2:0. Stejným výsledkem skončil i druhý poločas. I vstup do druhé půle se lépe vyvedl Boleslavi. Ve 48. minutě se trefil Tomáš Přikryl a se Slovanem to vypadalo bledě. Po více než hodině hry sice snižoval Karafiát na 3:1, ale poslední slovo měli opět domácí. Fabián v závěru upravil na konečných 4:1 a jeho tým se tak mohl radovat ze zisku 3 bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu Tipsport ligy mezi FC Slovanem Liberec a FK Varnsdorf. Utkání začíná v 11:00 a u jeho sledování přeji hezkou zábavu.

FC Slovan Liberec – FK Varnsdorf

5:2

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 12. Baroš, 17. Ševčík, 19. Baroš, 57. Micovčák, 70. Kubyškin – 48. Štěpánek, 73. Fotr

FC Slovan Liberec: Porcal – Karafitát, Piško, Voltr, Chlumecký, Obročnik, Ševčík, Bartl, Bartošák, Baroš, Šulc
Náhradníci: Hladký – Breite, Bláha, Blažek, Micovčák, Kubyškin, Vůch, Machuča, Heppner, Ekpai,

FK Varnsdorf: Kolář – Zieris, Novotný, Durděvič, Bílek, Knejzlík, Daníček, Zbrožek, Rudnytskyy, Švantner, Cennerazzo
Náhradníci: Samoel – Štěpánek, Neuberg, Fotr, Luňák, Kavka

Rozhodca: Berka – Myška, Vlček