Menu

Futbal

Liga majstrov

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

27.10.2020, 21:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Skupina D • Michal Sadlek

Tipsport: 1.97 4.2 3.56

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:37)
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 46 % : 54 %.
Strely na bránu: 6:7.
Strely mimo: 5:2.
Rohy: 7:6.
Ofsajdy: 5:0.
Fauly: 12:16.
Domáci vstúpili do druhého polčasu skvele a už po zhruba štvrťhodine druhého dejstva bolo skóre vyrovnané. Domácich vrátil do hry o víťazstvo dvomi gólmi Zapata a aj keď sa výsledek už nezmenil, tak sme sa rozhodne nenudili. Oba tímy mali šance na to, aby rozhodli zápas vo svoj prospech, oba celky ale podržali gólmani. Nerozhodný výsledok je tak asi spravodlivý, aj keď po priebehu zápasu bude logicky sklamanejším tímom Ajax. Holandský klub má po dvoch kolách v tabuľke na konte len jeden bod, naopak domáca Atalanta štyri.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Ajax sa ešte v nadstavenom čase tlačí dopredu. Blindovu kolmicu predĺžil do šestnástky Klaassen, na Lassinu Traorého ale lopta neprešla. Odrazenú loptu potom znovu získali hostia.

90+3

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Antony, prichádza Zakaria Labyad.

90+2

Antony je stále v opatere lekárov Ajaxu a na trávniku dokonca vidíme i nosidlá. Pre hráča hostí zápas končí veľmi nešťastne...

90+1

Žltú kartu za zásah kolenom do kolena Antonyho v súboji o loptu v strede poľa dostáva Ruslan Malinovskyj (Atalanta Bergamo). Antony zostáva na trávniku a musí byť ošetrený.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Zapata sa prekľučkoval po ľavej strane do šestnástky a jeho prihrávku odkopol Tagliafico z vlastného bránkoviska za šestnástku. Odtiaľ strieľal Malinovskyj, ktorého tvrdá strela skončila nad Onanovou bránou.

89

Promes si narazil na hranici šestnástky Atalanty loptu s Lassinom Traorém a ešte ju chcel predĺžiť na svojho spoluhráča. To sa mu nepodarilo a v následnom súboji o loptu fauloval Malinovského.

88

Zapata z prvej predĺžil prihrávku od obrancov na krídlo na Muriela, ktorý pred šestnástkou posunul hrací predmet na Malinovského. Ukrajinec vyslal na bránu Ajaxu tvrdú strelu, ktorá ale letela do stredu brány do rúk pripraveného gólmana Onanu.

86

Romero zasiahol rukou do hlavy Tadića, ktorý spadol na trávnik s bolestivým výkrikom. Hra je prerušená, zdá sa ale, že kapitán hostí nebude potrebovať ošetrenie.

85

Hostia rozohrali roh na krátko, po ktorom mierili domáci do protiútoku. Ten zastavil Klaiber, ktorý zasiahol loptu nechtiac rukou.

84

Antony sa pekne uvoľnil pred šestnástkou Atalanty a vystrelil. Jeho strela síce nebola nijak nebezpečná, brankár Sportiello ju ale i tak vyrazil na rohový kop.

83

Zapata vyhral šprintérsky súboj o odkop z vlastnej polovice a prihrávkou do druhej vlny posunul loptu dozadu na Malinovského. Ten síce túto prihrávku nespracoval, v následnom súboji ho ale zrazil na trávnik Tadić.

82

Atalanta sa už viac ako dve minúty nedokáže dostať k lopte a jej hráči sa len presúvajú za kombinujúcimi hosťami pri vlastnej šestnástke. Voľný priestor si však Ajax stále nenašiel.

81

Tagliafico sa snažil o únik na ľavom krídle, ostrým sklzom mu ale loptu vypichol Romero. Hostia sa usadili pri pokutovom území domáceho celku.

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 54. D. Zapata, 60. D. Zapata – 30. Tadić (pen.), 38. Traoré

Karty:   23. Iličić (ABC), 66. Djimsiti (ABC), 90+1. Malinovskyj (ABC) – 6. Traoré (AJA), 20. Klaassen (AJA), 25. Mazraoui (AJA)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.

Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić (78. Malinovskyj), A. Gómez (C) (78. Muriel) – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, A. Traoré.

Ajax Amsterdam: A. Onana – Mazraoui (56. Klaiber), Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony (90+3. Labyad), Traoré, Neres (69. Promes).
Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (SVN)