Menu

Futbal

Liga majstrov

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

27.10.2020, 21:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Skupina D • Michal Sadlek

Tipsport: 1.97 4.2 3.56

90+3

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Antony, prichádza Zakaria Labyad.

90+1

Žltú kartu za zásah kolenom do kolena Antonyho v súboji o loptu v strede poľa dostáva Ruslan Malinovskyj (Atalanta Bergamo). Antony zostáva na trávniku a musí byť ošetrený.

78

Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Josip Iličić, prichádza Ruslan Malinovskyj.

78

Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Alejandro Gómez, prichádza Luis Muriel.

77

Lassina Traoré pätičkou prenechal loptu tesne pred šestnástkou za sebou na Antonyho, ktorého technickú strelu po zemi k pravej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Sportiello.

69

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Quincy Promes.

68

68. Mario Pašalić (ABC)

68

Domáci už mohli otočiť skóre! Pašalićovu strelu z pravej strany šestnástky vyrazil brankár Onana pred seba na Gómeza, ktorého strelu zrazil jeden z obrancov Ajaxu v sklze naspäť k Pašalićovi. Ten trafil z ostrého uhla bočnú sieť, prípadný gól by ale kvôli jeho ofsajdu neplatil.

66

Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Neresa dostáva Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo).

63

Tóloiov center zasiahol Tagliafico vo vlastnej šestnástke rukou. Situáciu posudzuje hlavný rozhodca s videoasistentom.

60

60. Duván Zapata (ABC) - 2:2

60

Atalanta dala gól!
Domáci za pár minút dohnali dvojgólovú stratu a vyrovnávajú! Pašalić peknou prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul DUVÁNA ZAPATU, ktorý si potiahol loptu do pokutového územia a z pravej strany namieril presne do horného rohu k vzdialenejšej tyči.

56

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Noussair Mazraoui, prichádza Sean Klaiber.

54

54. Duván Zapata (ABC) - 1:2

54

Atalanta dala gól!
Domáci znižujú a vracajú sa do zápasu! Iličić prenikol sprava do šestnástky a krížnou prihrávkou na opačnú stranu pokutového územia chcel nájsť dobiehajúcich spoluhráčov. To sa mu síce nepodarilo, loptu ale vrátil na zadnú tyč z prvej Gómez a DUVÁN ZAPATA, ktorý sa pretlačil k hlavičke, ju nasmeroval do ľavého horného rohu Onanovej brány.

52

Schuurs sa z pozície obrancu prekľučkoval cez dvoch protihráčov a ocitol sa sám pred vybiehajúcim domácim brankárom v šestnástke Atalanty, ten ale jeho zakončenie dokázal vyraziť.

50

Iličić vystrelil tvrdo po zemi popod múr a aj keď šla strela takmer priamo do stredu brány, tak z nej brankár Onana veľa nevidel. Napokon ju dokázal reflexívne vyraziť aspoň pred seba a jeho spoluhráči z obrany loptu odkopli.

38

38. Lassina Traoré (AJA) - 0:2

38

Ajax Amsterdam dal gól!
Hostia navyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Tagliafico oblúčikom za Tolóia na ľavé krídlo vysunul do šestnástky Neresa, ktorého prihrávku do šestnástky najprv zastavil brankár Sportiello. Loptu ale len zrazil k vlastnej tyči, kde ju zasiahol LASSINA TRAORÉ a aj keď ju Freuler ešte chcel v sklze odkopnúť, tak sa mu to podarilo už spoza bránkovej čiary.

30

30. Dušan Tadić (AJA) - 0:1

30

Ajax Amsterdam dal gól!
Hostia otvárajú skóre! DUŠAN TADIĆ len jemne podkopol loptu a tá po jeho strele letela do stredu brány, pričom ju brankár Sportiello, ktorý sa hodil do pravej strany, nemal šancu zasiahnuť.

28

28. Robin Gosens (ABC)

28

Tagliaficov center chcel zasiahnuť vysokou nohou Gosens, spolu s loptou ale vo vlastnej šestnástke zasiahol do hrude i Lassinu Traorého. Penalta pre Ajax!

25

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Romera po odohraní lopty dostáva Noussair Mazraoui (AFC Ajax).

23

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Antonyho dostáva Josip Iličić (Atalanta Bergamo).

20

Žltú kartu dostáva za šliapnutie na nohu Iličića v súboji o loptu Davy Klaassen (AFC Ajax). Priamy kop pre Atalantu z pravej strany útočnej polovice.

15

Hateboer dostal loptu na pravú stranu šestnástky, odkiaľ ju prihrával do druhej vlny na dobiehajúceho Iličića. Ten si ju pripravil na strelu, z dobrej pozície ale vypálil výrazne mimo Onanovej brány.

6

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah brankára Sportiella vysokou nohou pri napádaní domácej rozohrávky Lassina Traoré (AFC Ajax).

Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas odohrá bez divákov.

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 54. D. Zapata, 60. D. Zapata – 30. Tadić (pen.), 38. Traoré

Karty:   23. Iličić (ABC), 66. Djimsiti (ABC), 90+1. Malinovskyj (ABC) – 6. Traoré (AJA), 20. Klaassen (AJA), 25. Mazraoui (AJA)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.

Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić (78. Malinovskyj), A. Gómez (C) (78. Muriel) – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, A. Traoré.

Ajax Amsterdam: A. Onana – Mazraoui (56. Klaiber), Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony (90+3. Labyad), Traoré, Neres (69. Promes).
Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (SVN)