Menu

Futbal

Liga majstrov

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

27.10.2020, 21:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Skupina D • Michal Sadlek

Tipsport: 1.97 4.2 3.56

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:37)
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 46 % : 54 %.
Strely na bránu: 6:7.
Strely mimo: 5:2.
Rohy: 7:6.
Ofsajdy: 5:0.
Fauly: 12:16.
Domáci vstúpili do druhého polčasu skvele a už po zhruba štvrťhodine druhého dejstva bolo skóre vyrovnané. Domácich vrátil do hry o víťazstvo dvomi gólmi Zapata a aj keď sa výsledek už nezmenil, tak sme sa rozhodne nenudili. Oba tímy mali šance na to, aby rozhodli zápas vo svoj prospech, oba celky ale podržali gólmani. Nerozhodný výsledok je tak asi spravodlivý, aj keď po priebehu zápasu bude logicky sklamanejším tímom Ajax. Holandský klub má po dvoch kolách v tabuľke na konte len jeden bod, naopak domáca Atalanta štyri.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Ajax sa ešte v nadstavenom čase tlačí dopredu. Blindovu kolmicu predĺžil do šestnástky Klaassen, na Lassinu Traorého ale lopta neprešla. Odrazenú loptu potom znovu získali hostia.

90+3

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Antony, prichádza Zakaria Labyad.

90+2

Antony je stále v opatere lekárov Ajaxu a na trávniku dokonca vidíme i nosidlá. Pre hráča hostí zápas končí veľmi nešťastne...

90+1

Žltú kartu za zásah kolenom do kolena Antonyho v súboji o loptu v strede poľa dostáva Ruslan Malinovskyj (Atalanta Bergamo). Antony zostáva na trávniku a musí byť ošetrený.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Zapata sa prekľučkoval po ľavej strane do šestnástky a jeho prihrávku odkopol Tagliafico z vlastného bránkoviska za šestnástku. Odtiaľ strieľal Malinovskyj, ktorého tvrdá strela skončila nad Onanovou bránou.

89

Promes si narazil na hranici šestnástky Atalanty loptu s Lassinom Traorém a ešte ju chcel predĺžiť na svojho spoluhráča. To sa mu nepodarilo a v následnom súboji o loptu fauloval Malinovského.

88

Zapata z prvej predĺžil prihrávku od obrancov na krídlo na Muriela, ktorý pred šestnástkou posunul hrací predmet na Malinovského. Ukrajinec vyslal na bránu Ajaxu tvrdú strelu, ktorá ale letela do stredu brány do rúk pripraveného gólmana Onanu.

86

Romero zasiahol rukou do hlavy Tadića, ktorý spadol na trávnik s bolestivým výkrikom. Hra je prerušená, zdá sa ale, že kapitán hostí nebude potrebovať ošetrenie.

85

Hostia rozohrali roh na krátko, po ktorom mierili domáci do protiútoku. Ten zastavil Klaiber, ktorý zasiahol loptu nechtiac rukou.

84

Antony sa pekne uvoľnil pred šestnástkou Atalanty a vystrelil. Jeho strela síce nebola nijak nebezpečná, brankár Sportiello ju ale i tak vyrazil na rohový kop.

83

Zapata vyhral šprintérsky súboj o odkop z vlastnej polovice a prihrávkou do druhej vlny posunul loptu dozadu na Malinovského. Ten síce túto prihrávku nespracoval, v následnom súboji ho ale zrazil na trávnik Tadić.

82

Atalanta sa už viac ako dve minúty nedokáže dostať k lopte a jej hráči sa len presúvajú za kombinujúcimi hosťami pri vlastnej šestnástke. Voľný priestor si však Ajax stále nenašiel.

81

Tagliafico sa snažil o únik na ľavom krídle, ostrým sklzom mu ale loptu vypichol Romero. Hostia sa usadili pri pokutovom území domáceho celku.

80

Domáci gólman rozohral veľmi zle a nepresným nákopom loptu v podstate prihral obrancom Ajaxu. Hostia prechádzajú k svojmu postupnému útoku.

79

Pašalić chcel prejsť po pravej strane k šestnástke Ajaxu, hostia ho ale vytlačili naspäť na jeho polovicu ihriska a nakoniec donútili i k malej domov na brankára Sportiella.

78

Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Josip Iličić, prichádza Ruslan Malinovskyj.

78

Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Alejandro Gómez, prichádza Luis Muriel.

77

Lassina Traoré pätičkou prenechal loptu tesne pred šestnástkou za sebou na Antonyho, ktorého technickú strelu po zemi k pravej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Sportiello.

75

Schuurs sa znovu rozbehol smerom k šestnástke Atalanty, tentokrát ale jeho strelu zablokoval Romero. Zapata potom odkopol loptu v obrannej pozícii na polovicu Ajaxu.

74

Lassina Traoré si nabiehal na Promesov center z ľavej strany, nedokázal ho ale v dobrej pozícii trafiť. Odrazenú loptu získali hostia.

73

Po jeho výkope sa ale k lopte znovu dostali hostia. Tí sa snažia hráčov Atalanty unaviť neustálym behaním bez lopty.

72

Útočnú snahu Ajaxu však ukončil zbytočným faulom na polovici Atalanty Lassina Traoré. Po faule vráti loptu do hry brankár domáceho celku Sportiello.

71

Ajax sa už spamätal z dvoch inkasovaných gólov a opäť majú jeho hráči na kopačkách istotu v kombináciách. Jednou takou sa hostia dostali na útočnú polovicu.

69

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Quincy Promes.

68

68. Mario Pašalić (ABC)

68

Domáci už mohli otočiť skóre! Pašalićovu strelu z pravej strany šestnástky vyrazil brankár Onana pred seba na Gómeza, ktorého strelu zrazil jeden z obrancov Ajaxu v sklze naspäť k Pašalićovi. Ten trafil z ostrého uhla bočnú sieť, prípadný gól by ale kvôli jeho ofsajdu neplatil.

66

Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Neresa dostáva Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo).

64

Penalta z toho nakoniec nebola a hra pokračovala rohovým kopom domácich. S ním si obrana Ajaxu bez väčších problémov poradila.

63

Tóloiov center zasiahol Tagliafico vo vlastnej šestnástke rukou. Situáciu posudzuje hlavný rozhodca s videoasistentom.

62

Domáci sú zjavne pri chuti a tlačia sa za tretím gólom. Atalanta obieha pokutové územie hostí a hľadá priestor na strelu alebo center.

60

60. Duván Zapata (ABC) - 2:2

60

Atalanta dala gól!
Domáci za pár minút dohnali dvojgólovú stratu a vyrovnávajú! Pašalić peknou prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul DUVÁNA ZAPATU, ktorý si potiahol loptu do pokutového územia a z pravej strany namieril presne do horného rohu k vzdialenejšej tyči.

59

Úplne rovnakým spôsobom, akurát z opačnej strany, to skúšal i Gómez, výsledok bol však rovnaký. Loptu má v rukaviciach vo vlastnom pokutovom území gólman hostí.

58

Iličić sa napokon rozhodol nakopnúť loptu z pravej strany na Zapatu, ten ale nedobehol tento pas včas a hrací predmet chytil brankár hostí Onana.

57

Hra sa po góle Atalanty zasekla v strede poľa. Domáci síce majú loptu na kopačkách, cez dobre zorganizovanú obranu Ajaxu sa ale nedokážu dostať k šestnástke hostí.

56

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Noussair Mazraoui, prichádza Sean Klaiber.

54

54. Duván Zapata (ABC) - 1:2

54

Atalanta dala gól!
Domáci znižujú a vracajú sa do zápasu! Iličić prenikol sprava do šestnástky a krížnou prihrávkou na opačnú stranu pokutového územia chcel nájsť dobiehajúcich spoluhráčov. To sa mu síce nepodarilo, loptu ale vrátil na zadnú tyč z prvej Gómez a DUVÁN ZAPATA, ktorý sa pretlačil k hlavičke, ju nasmeroval do ľavého horného rohu Onanovej brány.

53

Ajax získal rohový kop, center z neho ale dokázala obrana domácich vyriešiť. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.

52

Schuurs sa z pozície obrancu prekľučkoval cez dvoch protihráčov a ocitol sa sám pred vybiehajúcim domácim brankárom v šestnástke Atalanty, ten ale jeho zakončenie dokázal vyraziť.

51

Iličić vysunul na pravú stranu šestnástky Pašalića, ktorý však pokazil prihrávku na spoluhráčov do druhej vlny.

50

Iličić vystrelil tvrdo po zemi popod múr a aj keď šla strela takmer priamo do stredu brány, tak z nej brankár Onana veľa nevidel. Napokon ju dokázal reflexívne vyraziť aspoň pred seba a jeho spoluhráči z obrany loptu odkopli.

49

Blind zasiahol tesne pred vlastnou šestnástkou do chrbta Iličića. Domáci hráč zákroku poriadne pridal, o faul sa ale asi skutočne jednalo a Atalanta tak bude kopať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.

48

Dlhá postupná útočná akcia domácich skončila po tom, čo Gómez stratil loptu pred šestnástkou Ajaxu. Hostia chceli vyraziť do rýchleho protiútoku, už v strede poľa ale o loptu prišli.

47

Atalanta veľmi rýchlo získala loptu a nasťahovala sa na polovicu Ajaxu. Iličić prenechával na pravom krídle loptu Hateboerovi, tomu ale odskočila za autovú čiaru.

46

Výkop druhého polčasu mal Ajax. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
Oba tímy boli herne v prvom polčase takmer úplne vyrovnané, hostia ale pôjdu do šatne spokojnejší. Napriek tomu, že sa hrá veľmi aktívne zo strany na stranu, tak sa hra odohrávala takmer výhradne medzi šestnástkami a veľa gólových príležitostí sme nevideli. Hosťom k vedeniu pomohol Gosens, ktorý dal Ajaxu penaltu a pri jej exekúcii nezaváhal Dušan Tadić. Hostia potom uspeli pri svojom rýchlom protiútoku a po chybe domáceho brankára Sportiella, ktorý nedokázal udržať center z krídla, dorazil loptu do siete Lassina Traoré. Domáci tak budú musieť v druhom polčase poriadne zabrať, ak dnes nechcú prenechať všetky body hosťom.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 50 % : 50 %
Strely na bránu: 1:4
Strely mimo: 3:2
Rohy: 6:2
Ofsajdy: 2:0
Fauly: 4:6

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Gómezov center hostia odkopli z vlastnej šestnástky, ich rýchly protiútok ale skončil nepresnou Tadićovou prihrávkou v strede poľa. Domáci sa vracajú na útočnú polovicu.

44

Zapata si naviedol loptu po ľavej strane do šestnástky a z ostrého uhla vystrelil, jeho pokus ale zrazil na rohový kop Schuurs.

43

Dlhé obliehanie šestnástky Atalantu ukončil mizerným centrom Antony. Domáci gólman Sportiello loptu chytil a hneď vykopol na spoluhráčov v strede poľa.

42

Hostia však majú dianie na trávniku viacmenej pod kontrolou. Naďalej držia loptu na svojich kopačkách a stále sa prihrávkami zo strany na stranu snažia nájsť priestor na prienik k domácej bráne.

41

Ajax po zisku lopty odpovedal svojím útokom. Domáci museli zacúvať na vlastnú polovicu a zastaviť akciu hostí pred vlastnou šestnástkou.

40

Atalanta sa hneď tlačí dopredu. Zapatov center zablokoval jeden z obrancov Ajaxu, útok domácich ale pokračuje ďalej.

38

38. Lassina Traoré (AJA) - 0:2

38

Ajax Amsterdam dal gól!
Hostia navyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Tagliafico oblúčikom za Tolóia na ľavé krídlo vysunul do šestnástky Neresa, ktorého prihrávku do šestnástky najprv zastavil brankár Sportiello. Loptu ale len zrazil k vlastnej tyči, kde ju zasiahol LASSINA TRAORÉ a aj keď ju Freuler ešte chcel v sklze odkopnúť, tak sa mu to podarilo už spoza bránkovej čiary.

37

Zapata sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval smerom na zadnú tyč, tam ale lopta nedoletela, pretože ju vo svojom bránkovisku chytil brankár Onana.

36

Do rozohrávky domácich sa musel po malej domov zapojiť i brankár Sportiello, druhá „vlna“ útoku Atalanty ale bola úspešnejšia a domáci sa dostali na polovicu hostí.

35

Domáci držia loptu na svojich kopačkách, hostia ich ale teraz vytlačili na ich polovicu ihriska, kde ich aktívnym presingom zatiaľ držia.

34

Hateboer sa rozbehol do otvorenej obrany po pravej strane a pred šestnástkou prihral loptu na os ihriska na Iličića. Tomu lopta pri kľučke proti Blindovi odskočila a prišiel o ňu.

33

Gómez ju potiahol na útočnú polovicu, kde sa pokúsil vysunúť na krídle do nábehu Zapatu. Jeho prihrávku na spoluhráča vystihol Schuurs, ktorý sa rozbehol s loptu dopredu.

32

Domáci hneď po výkope po inkasovanom góle hneď o loptu prišli, Tadić ju ale nepresnou prihrávkou v strede poľa vrátil Atalante.

30

30. Dušan Tadić (AJA) - 0:1

30

Ajax Amsterdam dal gól!
Hostia otvárajú skóre! DUŠAN TADIĆ len jemne podkopol loptu a tá po jeho strele letela do stredu brány, pričom ju brankár Sportiello, ktorý sa hodil do pravej strany, nemal šancu zasiahnuť.

29

Domáci ešte skúšajú protestovať proti nariadenej penalte, avšak bez úspechu. Loptu si na penaltový bod pripravuje Tadić.

28

28. Robin Gosens (ABC)

28

Tagliaficov center chcel zasiahnuť vysokou nohou Gosens, spolu s loptou ale vo vlastnej šestnástke zasiahol do hrude i Lassinu Traorého. Penalta pre Ajax!

27

Center hostí z rohu letel na prednú tyč, kde sa k nej však nedostal Lassina Traoré. Domáci potom loptu odvrátili za šestnástku, odkiaľ strieľal z prvej Antony, jeho pomalý pokus po zemi ale chytil domáci brankár Sportiello.

26

Držanie lopty: 54 % : 46 %
Strely: 3:4

25

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Romera po odohraní lopty dostáva Noussair Mazraoui (AFC Ajax).

24

Hra sa v posledných minútach trochu upokojila. Loptu majú teraz na kopačkách hráči Ajaxu, ktorí si ju ale prihrávajú na vlastnej polovici.

23

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Antonyho dostáva Josip Iličić (Atalanta Bergamo).

21

Domáci rozohrali štandardku na krátko a znovu sa Gómez dostal k centru. Jeho nákop na zadnú tyč nedokázal Djimsiti spracovať a lopta tak skončila za bránkovou čiarou.

20

Žltú kartu dostáva za šliapnutie na nohu Iličića v súboji o loptu Davy Klaassen (AFC Ajax). Priamy kop pre Atalantu z pravej strany útočnej polovice.

19

Gómezov center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval Tagliafico, lopta sa ale vrátila k domácim. Gómez následne ďalším zablokovaným centrom získal ďalší roh.

18

Domáci kombinujú na útočnej polovici a snažili sa nájsť priestor na prienik k šestnástke. To sa im nevydarilo, po zablokovanom centri Gómeza ale získali aspoň roh.

16

Zapata sa rozbehol medzi stopérov Ajaxu smerom k bráne a už z hranice šestnástky strieľal. Tiesnený Blindom ale vystrelil výrazne mimo brány hostí.

15

Hateboer dostal loptu na pravú stranu šestnástky, odkiaľ ju prihrával do druhej vlny na dobiehajúceho Iličića. Ten si ju pripravil na strelu, z dobrej pozície ale vypálil výrazne mimo Onanovej brány.

14

Freuler potiahol loptu na útočnú polovicu, kde ju prenechal svojmu kapitánovi Gómezovi. Ten vystrelil do stredu brány do rúk pripraveného brankára Onanu.

13

Do rýchleho protiútoku sa ale nedostali, pretože domáci sa bleskurýchlo vrátili do obrany. Ajax musí útočiť „do plných“.

12

Center domácich z rohu odhlavičkoval do bezpečia hneď prvý brániaci hráč Ajaxu. Hostia sa následne dostali k odrazenej lopte.

11

Antonyho prihrávku na Lassinu Traorého vystihol Freuler. Atalanta otočila hru na opačnú stranu, kde napokon Klaassen zablokoval center Gosensa z ľavého krídla.

10

Gravenberchov center z rohu domáci odhlavičkovali za vlastnú šestnástku, odkiaľ z voleja vypálil nad Sportiellovu bránu Mazraoui.

9

Lassina Traoré sa dostal z ľavej strany k šestnástke a pokúsil sa o technickú strelu, ktorú však zrazil Djimsiti na prvý roh hostí v zápase.

8

Následne však domáci odpovedali hosťom rovnakou mincou a v strede poľa ich obrali o loptu. Pašalić vyrazil po pravom krídle okamžite k šestnástke Ajaxu, jeho center pred Onanovu bránu ale odkopol Schuurs.

7

Postupný útok Atalanty sa zasekol v strede poľa, kde hostia domácich pripravili o loptu. Ajax sa zatiahol na vlastnú polovicu.

6

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah brankára Sportiella vysokou nohou pri napádaní domácej rozohrávky Lassina Traoré (AFC Ajax).

5

Domáci zakladajú svoj ďalší útok od brankára Sportiella, ktorý rozohral spolu so svojimi obrancami. Atalante sa ale v tejto chvíli nedarí usadiť sa na útočnej polovici.

4

Zapata sa tlačil cez Schuursa k bráne Ajaxu a v súboji s ním a brankárom Onanom spadol. Hlavný rozhodca sa poradil s videoasistentom, o faul sa ale podľa ich názoru nejednalo.

3

Hostia odpovedali svojím útokom, ktorí zakončil strelou spoza šestnástky Antony. S jeho nie príliš umiestnenou strelou si bez problémov poradil domáci brankár Sportiello.

2

Domáci tím začal zápas veľkým náporom. Atalanta získala svoj prvý rohový kop, center na prednú tyč ale obrana Ajaxu odvrátila do bezpečia.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite prešli do prvého útoku. Zapata sa uvoľnil na ľavom krídle a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu, na zadnej tyči ale jeho center nedobehol Hateboer.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Atalanta bude hrať v modročiernych dresoch, Ajax v červenobielych.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić, A. Gómez (C) – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, A. Traoré.

AFC Ajax: A. Onana – Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony, Traoré, Neres.
Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (SVN).

Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas odohrá bez divákov.


Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v európskych pohárových súťažiach doteraz nestretli.


AFC Ajax

Ajax po minulej predčasne ukončenej sezóne holandskej Eredivisie vyrazil v tej novej znovu okamžite na čelo tabuľky, kde je o skóre pred druhým Arnhemom, a po šiestich kolách má na konte 15 bodov. V sobotu sa navyše zaskvel až neuveriteľnou výhrou 13:0 na ihrisku Venla, ktorá sa stala rekordnou výhrou najvyššej holandskej futbalovej súťaže. Do skupinovej časti Ligy majstrov vstúpil Ajax tesnou domácou prehrou 0:1 s Liverpoolom, dnes v Taliansku tak potrebuje na udržanie reálnej postupovej šance zabodovať.


Atalanta Bergamo

Atalanta napriek ťažkej situácii v súvislosti s novým koronavírusom v Bergame v minulej sezóne potvrdila, že už sa zaradila medzi taliansku špičku a musí sa s ňou počítať. V talianskej Serii A skončila na treťom mieste, len o 5 bodov za majstrovským Juventusom, a v Lige majstrov sa dostala do štvrťfinále, v ktorom bola pár minút od vyradenia PSG. Novú sezónu najvyššej domácej súťaže začala tromi jasnými výhrami, pri ktorých strelila vždy aspoň 4 góly, následne ale prehrala v Neapole 1:4 a doma so Sampdoriou 1:3. Do skupinovej fázy Ligy majstrov vstúpila minulý týždeň jasnou výhrou 4:0 na ihrisku dánskeho Midtjyllandu a prípadnou dnešnou výhrou by sa už po dvoch kolách výrazne priblížila k postupu.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Atalanta Bergamo – AFC Ajax. Stretnutie skupiny D Ligy majstrov sa začne o 21:00.

Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam

2:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 54. D. Zapata, 60. D. Zapata – 30. Tadić (pen.), 38. Traoré

Karty:   23. Iličić (ABC), 66. Djimsiti (ABC), 90+1. Malinovskyj (ABC) – 6. Traoré (AJA), 20. Klaassen (AJA), 25. Mazraoui (AJA)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.

Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić (78. Malinovskyj), A. Gómez (C) (78. Muriel) – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, A. Traoré.

Ajax Amsterdam: A. Onana – Mazraoui (56. Klaiber), Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony (90+3. Labyad), Traoré, Neres (69. Promes).
Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (SVN)